Hírek Tiszteletbeli magyar konzul ellen emeltek vádat

Nemzetközi korrupció miatt emeltek vádat egy magyar férfi ellen, aki az egyik afrikai ország tiszteletbeli konzuljaként öt külföldi embernek azt ígérte, hogy tiszteletbeli konzuli és különleges megbízotti pozícióba juttatja őket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Azt írták, a férfi közbenjárásának eredményeként két külföldi állampolgár megkapta a kívánt pozíciót.A vádlott az “ügyintézésekért” cserébe 213 395 euróval gazdagodott – tették hozzá.


A tájékoztatás szerint a főügyészség külföldi hivatalos személlyel kapcsolatban – részben vesztegetést állítva – üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.


A vádirat szerint a magyar férfi 2016 és 2021 között öt külföldinek anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérte, hogy afrikai és óceániai országok tisztviselőinek segítségével – esetenként nekik pénzt juttatva – elintézi, hogy ezen országok vonatkozásában tiszteletbeli konzuli és különleges megbízotti pozíciót kapjanak.


A férfi ekkor maga is az egyik afrikai ország tiszteletbeli konzulja volt, majd egy másik állam bécsi ENSZ-nagykövete, továbbá egy bécsi székhelyű nemzetközi szervezet igazgatótanácsának tagja, ahol ugyancsak ezen államok egyikét képviselte – ismertette a főügyészség.


A nyomozó főügyészség – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben – gyanúsítotti kihallgatása után sikerrel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, amely mintegy 10 hónapig volt hatályban, azóta az elkövető bűnügyi felügyeletben van.


Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, valamint rendeljen el vele szemben mintegy 70 millió forint erejéig vagyonelkobzást – olvasható a közleményben.

1706576549595.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,891
Tagok
616,684
Legújabb tagunk
Ferrous material pricing
Oldal tetejére