Tragédia a Dunán: videó a halálos hajóbalesetről

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 30.

Melitta - 2019 Május 30, 16:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Drámai hajóbaleset történt szerda este a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán. Csütörtök reggeli hírek szerint heten meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén. 21 embert még keresnek.

  Az Időkép egyik kamerája a Victoria Hotel tetején rögzítette az eseményeket, a felvételen az látszik, hogy a szállodahajó hátulról belefut a Hableányba. A 24.hu azt írja, a hajók mozgását követő honlapokra hivatkozva, a Hableány jeladója utoljára 21:05-kor sugárzott pozíciót a Margit híd lábától.  upload_2019-5-30_10-25-2.jpeg
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 30.

  1. eddy56
   eddy56
   Beszélned a hulyeseget
   A hidlabnal egy elsüllyedt hajó...
   Ha nem humanitárius okból, akkor a hajózás biztonsága érdekében, de el kellett tavolitai
   tornando és elovilagegyetem kedveli ezt.
  2. Alarik55
   Alarik55
   Azt azért remélem, Te is tudod valójában, hogy amiket irkálsz, az nem igaz?

   De jó, nézzük meg. Ahogy látom, Te értesz sok mindenhez, sokkal jobban, mint akárki más.

   Örömmel olvasnám, hogy Te mit csináltál volna másként az adott helyzetben? Mit csináltál volna, amit az illetékesek nem tettek meg? Ne gyere most mindenféle marhasággal, ami nem tartozik ide, kisvasúttal, stadionnal, mert annak semmi köze az adott helyzethez. Szóval, kedves kolléga, mi volt a rossz és a nem megfelelő?

   És meg kell, hogy mondjam, nem értem, mit akarsz kihozni abból, hogy "a koreai nem pihen bele az eltunt oszt jonapot valaszba". Úgy beszélsz, minta más, például Te magad ebbe olyan könnyen belenyugodnál. Vagy bárki más, aki mondjuk éppen magyar. Vagy úgy, mintha Koreában nem lennének ilyen eltűnt emberek. Pedig vannak. Ahogy mindenhol máshol.

   Az adott esetben, addig fognak keresni, amíg van értelme, azaz megnézik mindenhol, ahol csak lehet. Aztán újra. Aztán majd az aktív keresés leáll, de mivel itt nem gyilkosságról van szó, tehát a testeket nem rejtették el, előbb-utóbb meglesznek. Akkor is, ha a Duna elvitte őket messzebb, mondjuk Romániába. De mivel Te ebbe nem tudsz belenyugodni, a lehetőség adott: Van szabad időd, szabadságod, segíthetsz a keresésében, nem fognak elutasítani.
   tornando kedveli ezt.
  3. Alarik55
   Alarik55
   Én azt nem értem, hogy Te miért "tréfálkozol", amikor valaki segíteni próbál egy ilyen szomorú esemény után. Mi ad neked bátorságot ahhoz, hogy olyan embereket ítélj el, akiket nem ismersz, akikről egyébként nem tudsz semmit?

   A búvárok és a búvár tanácsadók a víz közelében. mellet és benne tevékenykednek. Ez az ő közegük, ugyanúgy, ahogy a Tiéd például a szoba, ahol üldögélsz, a lakás, ahol élsz. Ahol néha belerúgsz Te is a bútor lábába, vagy leversz egy poharat. Szerinted az, hogy a pohár összetörik, amikor Te azt véletlenül levered, az egyben azt is jelenti, hogy Te úgy általánosságban egy ügyetlen, életképtelen fickó vagy?

   Igen, beleesett a vízbe. Sőt, elárulom, valószínűleg sokkal gyakrabban esnek bele a vízbe búvárok, vízi sportot űzők, hajósok, mint bárki más. Nem azért, mert nem értenek jól ahhoz, amit csinálnak, hanem mert például lehet bármi váratlan dolog, amire nem számítanak. Például egy váratlan hullám egy folyón, ami tele van vízi járművekkel nagyon közel, amik mozognak kicsit, és lökdösik egymást. Egy bányász vagy egy hegedűművész sokkal ritkábban esik bele a vízbe, de az nem jelenti azt, hogy ő ettől jobban értene a vízi dolgokhoz.

   Az ember beleesett, de nem lett semmi baja, mert nem esett pánikba, mert pontosan tudta, mi történt vele, és mit kell tennie az adott helyzetben. Ez egész dolog annyira jelentéktelen, hogy nem is érdemes vele foglalkozni, de mindig vannak egyesek, akik ezen képesek kéjelegni, "tréfálkozni", mert azt hiszik, hogy most aztán HÚ MEKKORA BALFOGÁST láttak. Arról meg szemérmesen hallgatnak, hogy maga az egész akció milyen gördülékenyen és probléma mentesen zajlott le, időben a leghamarabb, amikor lehetségessé vált. Azt sem veszik észre, hogy ehhez szükség volt a Clark Ádámra, ami nem egy rohamcsónak, és ami gyorsan, a baleset után két héten belül kivonult, és kiemelte a hajót. Arról sem beszélsz, hogy egész Európában kevés olyan szerkezet van, ami ezzel az úszódaruval összemérhető, és ez pont a miénk.
   elovilagegyetem kedveli ezt.
  4. Alarik55
   Alarik55
   Nyugodj le, ismerik a szót. Ők is vívtak háborúkat, voltak például harctéri veszteségeik. Ez csak rossz duma, amit mondasz.

   실종자

   Ez azt jelenti, hogy eltűnt személy.
   tornando kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Tudod nagyon jól, hogy a kritikám nem a magyar búvároknak, az önkéntes és hivatásos mentőknek szól akik nélkül még hét ember sem élte volna túl a balesetet.
   -
   Nem hagyom magamat a gyűlölködő sarokba terelni.
   A csőrömet az bántja, hogy Magyarországon minden "jó cselekedet" az Orbán kormány számlájára van írva,
   Minden katasztrófát pedig terrorhoz, menekültekhez kapcsol a kormány?
   -
   Nyugaton a "katasztrófavédelmet", katasztrófa-védelemnek, (technikai segélyszolgálatnak) nevezik.
   Magyarország az egyetlen ahol a technikai segélyszolgálat "Terrorelhárítási Központ" (TEK) :eek:
   -
   Vered a melledet a "Clark Ádámmal" ami az Árpadhíd építéséhez lett tervezve,
   abban az időben (1980) amikor Orbán szeméremszőrzete alig, hogy pelyhedzett.
   -
   Csak azért, hogy visszahozzalak a földre, megemlítem, hogy az
   - Audi S8 személyautói ugyan olyan erős motorral (520 PS) rendelkezik mind a "Clark Ádám" úszódaru.
   - A 120 tonnás emelőerő sem a superlativák kategóriája, még a Dunán sem.
   - Léteznek úszódaruk amik akkorák mint egy TV-torony és képesek 2 Eiffel tornyot is felemelni.
   -
   Természetesen örülünk neki és egy megkönnyebbülés, hogy már csak 3 ember hiányzik. Minden tisztelet és elismerés a mentőknek de nem szeretem ha az állam idegen tollakkal ékesíti magát.
   -
   A Terrorelhárítási Központot (TEK) egy - ahogy mondod - hétköznapi hajó-balesetnél? :eek:
   Utoljára módosítva: 2019 Június 13
  6. Melitta
   Melitta
   Azert aruljatok mar el hogy, hogy van az hogy nem lehet latni a vizben az orrukig a buvaroknak, nem latjak az aldozatokat a hajot se zero a latasi viszony a vizben.
   de
   Akkor hogy vizsgaltak meg a hajot szakemberek hogy "helyszinelte" es rogzitettek nyomokat es keszitettek 5000 felvetelet? mirol a sotetsegrol?
   Donteshozo "szakemberek" hogy engedhettek el a hajot hogy megvizsgaltak mindent de hogy? a balesetkor visszatolatot a hajo ami megint felvett egy csomo kerdest ha aki eppen a vizben elt es probalt menekulni azt ujbol "elutotte"?
   A hajo tovabb ment es mar lefestve a nyomokat, tert vissza az orszagba.
   A helyszin se lett lezarva mert a hajo forgalom ment meg egy ilyen nagy hajo eluszott a mar elszullyedt halo felett.
   kivalo szakemberek vannak es mindent megtettek de akkor ez hogy tortenhetett?
   15 millio ovadek mitol fugg ez az osszeg?Gyarfasnak 100 milliot kellett letenni, es "csak" egy ember halt meg es nem 28.
   MAskulonben kivaloan ment minden, kivalo szakemberek sokasaga dolgozott az ugyon.
   Ernoe kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Mindegyik üzenetedet meg tetszikeltem itt mert logikusan érvelt.
   A Clark Ádám túl-dícsérésében nem volt igazad.
   Tette a dogát lecsorgott odáig és jól csinálta.Egyszerű(nem is olyan egyszerű ) szakmunka.
   Az úszódaru pedig semmi világrengető már jó ideje meg van.Tette jól a dolgát
   Ezzel ezt el is intézettnek veszem.
   A galerível is felvetted a higgadt viszontválaszt.(kicsit agybajos-stílusú).
   Ami az egész Hableány ügyben nekem nem tetszik az a showműsor.
   amit tájékoztatás címén kiéltek.
   Viszont egyértelműen sikert kovácsolt belőle a kormánymédia.
   Végül is el kell ismerni a showműsort is jól megcsinálták.
   Lehet okkal verni a mellünket.Én nem igen látok komoly hibát.az a belesett ember valóban töredék mozzanat előfordul kisegítették.Az élet ment tovább.
   A TEK jól dolgozott.
   Lehet elkerülhetetlen már a média felhajtás a 24 órás tudósítás ma már.Lehet azért is volt akkora irányított média hogy a koreaiakat is meggyőzze mindent megteszünk.
   Utoljára módosítva: 2019 Június 15
  8. Melitta
   Melitta
   Ebbe aztan nem dicsoul meg a kormany propaganda hiaba nyomtak ezerrel, mert nem az a dicsoseg hogy hullakat hoznak fel a vizbol hanem az hogy elkerulik a belesetet es ha mar megtortent a baj nem sumakolja el es engedik el, a hajot nem probaljak a kishajora raverni a balhet okozojanak,mivel igy azonnal Rogan erdekeltsege kerul felszinre ami azert nem celja a kormanynak.
   Ki a fene merne elengedni a hajot ha nem fentorol jon az ukasz.
   Az ugy akkor fog elkezdodni mikor minden holt test meglesz.
   Utoljára módosítva: 2019 Június 15
  9. sidavoq
   sidavoq
   Az lehet hogy neked gondod származna ha nem titkolnád előttük magyarságodat.
   Az is lehet, hogy negatív gazdasági következményei lesznek Magyarországnak e miatt, amit aztán egyszerű emberek éreznek meg igazán.
   De, hogy a kormány vezető gárdáját bármi kár vagy inzultus érné, az kizárt - sajnos.
   setni kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Nem harakirire gondoltam,hanem penzbeli oriasi osszegre, a tomentelen perkoltsegek melle.
  11. Alarik55
   Alarik55
   Nem emlékszem, hogy bárki a migránsokat okolta volna a katasztrófáért. De TE már témánál vagy :)

   Rosszul tudod, katasztrófa védelem Magyaroszágon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Ezt még Te sem tudod TEK-ként rövidíteni. Kicsit nézz körül, mielőtt nyilatkozol.

   És akkor mi van? Senki nem mondta, hogy Orbánnak bármi köze lenne a daru megépítéséhez. Képzeld el, amikor Mátyás király élt, akkor Orbán még még meg sem született, de nem értem, hogy ezzel mi a bajod...

   Ahhh... ezt is rosszul tudod, de miért is csodálkoznék, nem erősséged a precizitás :)

   - A Clark Ádámnak KÉT DARAB ekkora motorja van, nem egy, mint az AUDInak. És ez elég, nem versenycsónakról beszélünk. Majd akkor nyavalyogj, ha a darut a motorjai nem tudják mozgatni a Dunán :)
   - A Calrk Ádámot 100 tonnásra tervezték, 120 tonnásan épült meg, kétszer építették át, először 150 tonnásra, majd 200 tonnásra, amivel ma Európa egyik legnagyobb úszódaruja.

   Ha-ha.
   Ez nem hétköznapi hajóbaleset. A Dunán szerintem még nem is volt ekkora.
   De szerintem ugyanazt csinálta a TEK itt, mint a Honvédség az árvizeknél. Persze, neked az sem tetszik, ha katonai járművak mentenek bármit Magyarországon, mert mit keres ott a Honvédség. Inkább haljon meg mindenki, de se a katonák, se a rendőrök ne vegyenek részt semmiben, ami Neked nem tetszik... Ja bocs, akkor meg az lenne a Te bajod...
   Valószínűleg azért volt ott a TEK, mert van gyorsan mozgósítható állománya, és olyan felszerelése, ami erre is jó.

   Tudom jól, hogy kinek szól a kritikád: Mindenkinek, aki ott volt. A darunak, a különleges búvároknak, a búvár szakértőnek, a tűzoltóknak (ez a katasztrófavédelem, ha nem tudnád), a rendőröknek, a TV-nek, Orbánnak, szóval mindenkinek, aki képes volt bármit tenni.
   setni és eddy56 kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   -
   A világ minden részén a katasztrófa-védelem, technikai-segélyszolgálat az
   katasztrófa-védelem, technikai-segélyszolgálat csak Magyarországon TEK, Terrorelhárítási Központot.
   -
   -
   Akkor miért kísérte Szijgyártó a délkorai bizottságot a Terror-elhárítási központba?
   Akkor miért kell olvasnom, hogy "A TEK-nek sikerült kimenteni a hajóroncsot a vízből."
   Vagy igy: "Hableány-katasztrófa - TEK: lehetnek még áldozatok a hajóban"
   Aki olvassa a cikket azt gondolhatja, hogy a pár életben maradót a TEK-nek köszönheti az életét
   -
   Az agymosás működik, fél év múlva mindenki csak arról fog beszélni, hogy "Orbán megmentette Europát a menekültektől, a TEK pedig egy hajónyi Koreait mentett ki a vízből.
   -
   Igen van "Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság" akink a hatáskörébe Orbán óta csak a szúnyogirtás maradt.
   "Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken közölte, hogy a hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás..."
   -
   -
   Te büszkélkedtél azzal, hogy a "világ legnagyobb" hajódaruját vetette be a kormány. Ha jól tudom a hajó 38 éves, és a szülőhelye - hajógyár - sem létezik.
   -
   Ne engem korrigálj, hanem az államfődet. Ö hivatkozik - még az EP-ben is - az ezer éves honfoglalásra és Hunyadira.
   Ö szerinte a csontjaidban még mindig benne van a Törököktöl való félelem.
   -
   upload_2019-6-16_12-39-13.png
   -
   Lehet, hogy igazad van és nem egy hanem két személygépkocsi motorjával vetekszik a hajó. (2 x Audi S8)
   Lehet, hogy az építésnél úgy tervezték, hogy ez lesz a legnagyobb "folyami úszó-daru" Európában, de azóta majd 40 év eltelt.
   -
   Volt a K&K-nak tengeri hajója is a leg modernebből. Annyira féltették, hogy el sem hagyta a kikötök, a matrózok csak fényesítettek a fedélzetet amíg egy olasz halász-csónak el nem süllyesztette.
   -
   Nem értem minek kell mindig nagyzolnod. Gondolod, hogy a Hollandoknak, Svédeknek nincs nagyobb darus-hajójuk?
   Mit gondolsz az északi tengeren hogy építették fúrótornyokat?
   -
   https://cdn1.spiegel.de/images/image-1101310-860_poster_16x9-osiq-1101310.jpg
   -
   -
   Akiket meglehetett menteni - 7 másodperc alatt - azokat megmentették a parton állók.
   -
   Amikor az elsö buvár lemerült már tudni lehetett, hogy nincs több ember életben. A hajónak 2 hétre volt szüksége mig megérkezett a helyszínre. Ez nem egy rekord.
   -
   Azzal se gyere, hogy a honvédséget bevetik árvíznél. Korábban még a krumpliszedés is az ö dolguk volt, ismerem.
   Hangsúlyozom, katonákat akkor "vetnek be" katasztrófa-védelemnél ha sok emberi eröre van szükség.
   -
   Itt összeütközött két hajó, az esemény lezajlott 7 másodperc alatt. Ez nem volt repülőeltérítés, túszokat se szedett senki, további veszély sem állt fenn. Minek egy GSG-9 kirendelni?
   -
   -
   A zárómondatoddal feltetted a pontot az i-re. "mindenkinek, aki képes volt bármit tenni."
   Hát nem, tisztelet és hála mindenkinek aki megpróbálta menteni ami menthető.
   De nem szeretném ha a felelősök most hőskén ünnepeltetnék magukat.
   -
  13. Melitta
   Melitta
   Van mit magyarazkodni mert ahogy a terrorelharitas szobajon ott terror cselekmeny is van, hogy ez nem az volt ,majd lehet a birosagon magyarazkodni.
   Szerintem se a TEkre tartozott volna meg ha furodnek is a joletbe, hanem a rendorseg katonasag.
   Hogy elengedtek a hajot amit tuzetesen atvizsgaltak a sotetbe ezt csak a tekesek csinalhattak mert ok voltak dontesi pozicioba, es csak a vezirnek tartozna bszamolasi kotelezettseggel. Rogan meg mossa kezeit.
  14. sidavoq
   sidavoq
   Ettől függetlenül, mégis csak egy baleset volt, nem terror támadás.
   Náluk, Koreában egy halálos baleset után lemészárolják a vétkest és rokonságát hetediziglen ?
   elovilagegyetem és setni kedveli ezt.
  15. udvarfy
   udvarfy
   Mielött hajbakapnátok , tudomásom szerint most Hamburgban "állomásozik" az egyik legnagyobb folyami úszódaru az Enak mely 600t terhet tud emelni . Valamikor 2011-be volt egy ugyszintén hajó baleset a Rajnán ahol vagy egy hétig is vártak az uszódarukra , pedig nem is volt a Rajna megáradva és oda a Mülheimba levö Mammoet Maritime nevü cég Grizzly nevü uszódaruját küldték mely cskély 200t teherbirású ! Erröl annyit , igaz nekünk elég ez a Clark Adám is , hasonlóan a 424-es mozdonyhoz a Ferencz Jóska idejéböl származó 6-8 ágyas kórházak és a hozzátartózó 50-es évek csökevénye is a paraszolvencia ;), de inkább nem is folytatom tovább .
   setni kedveli ezt.
  16. setni
   setni
   Igen így látom én is.
  17. setni
   setni
   Sajnos nem jól látod itthon mindenki arról beszél hogy milyen profin intézte a kormány az ügyet.
   Még a miniszterelnök is nyugodtan magyarázta a dolgokat úgy bratyizva.
  18. setni
   setni
   Kicsit sokat képzelsz róluk ne becsüld le a magyarokat se.
   Furcsa hogy miért szégyellik egyesek a magyarságukat.
   Amikor jó pár éve Blois-ban kiutáltak bennünket egy kocsmából mert nem franciául beszéltünk nem húztuk össze magunkat, pedig mi ketten voltunk a helyiek meg kb 8-10 fő...szöveg az volt de nem mozdultak...
  19. setni
   setni
   Ha-ha-ha...ilyet is hallottunk már...
  20. setni
   setni
   Nem gondolsz arra hogy téged megvezettek?
   Miért szégyen magyarnak lenni mert történt egy közlekedési katasztrófa?
   elovilagegyetem kedveli ezt.

Megosztás