Vezető óvónői tanácsok kezdőknek

szamoca63 témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2009 Június 27.

 1. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Szia!
  Az ügyet alaposan kivizsgáltuk, szakemberekkel is. Nem történt mulasztás senki részéről sem. Mentősökkel is beszéltünk és nem találták indokoltnak a kihívásukat. A család azonnal ott volt a gyermekért és csak 6 óra múlva lett ellátva a kórházban a sürgősségin. Nem vették előre, mert nem volt súlyos az eset. Jegyzőkönyv természetesen készült azonnal és az ügy lezárásakor is. Bevontuk a kivizsgálásba a munkavédelmet, fenntartót, SZSZ elnökséget. Mindenki egybehangzóan kijelentette, hogy nem vonható felelősségre senki. Ez bármikor előfordulhat. Persze a szülők ettől nem nyugodtak meg, de elfogadták.
   
 2. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Akkor jó. Nagyon rosszak az ilyen esetek. Igazad van. A fejsérülés az amikor viszont azonnal mentőt kell hívni.
   
  vimoni kedveli ezt.
 3. khet22

  khet22 Állandó Tag

  Sziasztok! Dajka bérekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Ti milyen bérrel számoltok: garantált bérminimum vagy minimálbér? És persze az emelés +7+3%. Ma felmerült a kérdés, mert a garantált bérmunimum középfoku végzettséghez kötött a dajkai munkakör viszont nem!
  Nálatok hogy lett kiszámolva? Köszi előre is!!!
   
 4. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Szia!
  Én mindenkinek megadtam és más kollégákkal egyeztetve,ők is bérminimumban! A MÁK program automatikusan generálta. A 7%-ot már január óta kapták a dolgozók a 3%-ot pedig most egyben visszamenőleg adtam meg. (Ahogy a pénz át le rá utalva!) Az éves költségvetésbe betervezett volt.
   
 5. panni13

  panni13 Állandó Tag

  Kérdésem a következő. Ovodapedagógus esetében hogyan számoljátok a túlórát. 32 felett, vagy 32+4 felett?
   
  vimoni kedveli ezt.
 6. Szabocsalad

  Szabocsalad Állandó Tag

  Sziasztok! Segítsetek, kérlek: vezetőváltás volt óvodánkban és változtatnánk az eddigi egyéni munkaidő-nyilvántartás rendszerén. Eddigi vezető négyféleképpen adminisztrálta a dolgozók letöltött munkaidejét. Ezen változtatnánk januártól. Küldenétek mintát arról, ti hogyan oldjátok meg ezt egy lapon? Nagyon köszönöm!
   
 7. judit112

  judit112 Állandó Tag

  Sziasztok! Remélem, hogy tudtok segíteni. 3 kisfiam van. A középső 4 éves miatt írok nektek. Szeretnék tőletek ajánlásokat kérni mesékre a kapcsolatunk erősítésére. Mostanában teljesen szétestünk. A kisfiam nem fogad szót különösebben senkinek (idegen anyukának sem), nekem sem, gyakran fújkál rám, vagy rám nyújtja a nyelvét, ha rászólok, ha fizikailag próbálom megakadályozni (elkapom a kezét), hogy a kisöccsét (2 éves) ne üsse, ne üldözze, ne püfölje, akkor tépi ki magát a kezemből és torka szakadtából üvölt. Szóval teljesen félrecsúszott a kapcsolatunk. :( Csak a dac van, más nincs. Nem használ sem megbeszélés, sem kérés, sem büntetés, semmi. :dr_4: Kérlek, ha tudtok olyan mesét ajánlani, ami által javulhatna a kapcsolatunk, akkor tegyétek meg! Testvérkapcsolat javítására is nagyon szeretnék meséket. Köszönöm
   
  Utoljára módosítva: 2017 November 6
 8. Jázmin05

  Jázmin05 Állandó Tag

  Kedves vezető kollégák!
  A dajkák bérével kapcsolatban van kérdésem.
  A garantált bérminimum+ 10 %-ot kaptak tavaly.
  2018-ban is jár nekik a garantált bérminimum + 10 (7+3) %, vagy az csak egy évre szólt. A fedezete a költségvetési törvényben bent van?
   
  vimoni kedveli ezt.
 9. Ria0126

  Ria0126 Állandó Tag

  A PSZ felhívja a figyelmet arra, hogy a nevelést-oktatást segítő dolgozók 7+3 százalékos béremelésének alapja a minimálbér és a garantált bérminimum megemelt összege.


  Sok kérdést kapott szakszervezetünk arról, hogy mennyi pénzt kapnak januártól a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítők, miután - az idei évtől - nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum is. Közleményünk segíti az eligazodást.
   

  Csatolt fájlok:

  vimoni, Andi 41, kere44 és 1 másik tag kedveli ezt.
 10. csikri75

  csikri75 Állandó Tag

  Kedves Vezető Tagok!
  Abban kérném a segítséget, hogy mit tehetnék, ha az új vezető levette a szakmai éveim számát? Most jelentkezhetnék a következő évi minősítési eljárásra, mert az én és a volt vezető általi számítás szerint 2 hónap múlva elérem a 20 évet. Erre az új vezető levette 17-re. Hol, hogyan és kinél kérvényezhetem az újra számolást? Minden választ előre is köszönök!
   
 11. fecsike

  fecsike Állandó Tag

  Kedves csikri75!
  Javaslom, hogy alaposan tanulmányozd az ide vonatkozó jogszabályokat, aztán egyezkedj a vezetőddel.
  http://www.petroczigabor.hu/cikkek/portfolio-keszites/Szakmai_gyakorlat_szamitasa.html
   
  csikri75 kedveli ezt.
 12. csikri75

  csikri75 Állandó Tag

  Utoljára módosítva: 2018 Január 7
  fecsike kedveli ezt.
 13. Anita pip

  Anita pip Tag

  deligabi kedveli ezt.
 14. Andi 41

  Andi 41 Állandó Tag

  Kitöltöttem:) Írtam egy javaslatot is a 12-es kérdéshez :)
   
 15. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Kedves kolléga!
  Nekem is volt olyan alkalmazottam, akinek több évet is le kellett vennem. Az előző vezetőség ÉVENTE kategóriát ugratott vele. Volt amikor 1 év sem volt a 2 ugrás között! Először persze nagyon rosszul esett neki,de amikor átnéztük együtt ő is meglepődött. Eleve nem F1-ben kezdett dolgozni. Előtte szakmunkás volt, nem közalkalmazottként.....A vezetővel mindenképpen beszéljétek át! Lehet, hogy csak valamin elsiklott valamelyikőtök. Sok sikert!
   
  csikri75 kedveli ezt.
 16. csikri75

  csikri75 Állandó Tag

  Köszönöm a választ Vimoni!
  A félreértés elkerülése érdekében akarom átnézni még egyszer az éveket. Én óvónőként kezdtem dolgozni óvónői szakközépiskolai végzettséggel, aztán a főiskola elvégzéséig mindvégig ugyanott dolgoztam, csoportban, gyerekekkel, bár tudom, hogy ez nem számít. Kétségem azért van, mert a jelenlegi vezető még nem rendelkezik a közoktatás vezetői végzettséggel, a mellette lévő vezetőségi tagokról már nem is beszélek (helyettes a gyakorlati időt kezdő, óvodai diplomát még nyelvvizsga hiánya miatt nem kézben tartó óvodapedagógus). A régi vezető több évtizedes vezetői, szakértői stb. végzettséggel rendelkezik. Ennek ellenére én "kötekedés" helyett csak meg szeretnék bizonyosodni, hogy valóban ki számít helyesen. Én csak nem szeretnék igazságtalanság áldozata lenni.
   
  vimoni kedveli ezt.
 17. csikri75

  csikri75 Állandó Tag

  Hát ezt nem hiszem el! Most néztem meg és MÁR MEGINT CSÖKKENT A SZAKMAI ÉVEIM SZÁMA! JELENLEG 12 ÉV!!!!!! Ha így halad, lassan nem marad semmi! Most már tényleg kétségbe vagyok esve!!!!! Hogy lehetséges ez????:(:mad2::confused: Még nem is kerestem meg a vezetőt ezzel kapcsolatban. Mi lesz ha rá merek kérdezni???? Ennyit a törvényről és igazságról!!!!!!!!!!!
   
  Utoljára módosítva: 2018 Január 8
 18. Anita pip

  Anita pip Tag

  Köszönöm szépen a segítséget! :)
   
  Andi 41 kedveli ezt.
 19. tyukanyo76

  tyukanyo76 Állandó Tag

  Kedves Pedagógusok!
  Óvodavezetőtől, vagy óvodapedagógustól szeretnék kérdezni. Az iskola érettségi teszt eredményét, én, mint szülő, fénymásolt formában elkérhetem az óvodától? Ha igen, és mégis akadályt gördítenek elém ez ügyben, mire hivatkozhatok, hogy megkapjam? Ha nem, miért nem?
  Előre is köszönöm válaszotok!
   
 20. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Látom, hogy senki sem válaszolt. A saját intézményünkről tudok elsősorban beszélni. Az általunk feljegyzett méréseket nem adjuk, nem adhatjuk ki harmadik félnek! A személyiségi jogok védelme miatt. Fogadóóra keretében megmutatjuk,alaposan átbeszéljük. Esetleg a szülő jegyzetelhet,de nem adjuk ki.
   
  tyukanyo76 kedveli ezt.

Megosztás