Bombameglepetés Hódmezővásárhelyen, az ellenzéki Márki-Zay Péter legyőzte a fideszest.

Hódmezővásárhely — Soha nem látott érdeklődés kísérte a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást, amelyet Almási István fideszes polgármester halála miatt kellett kiírni.

Este 18:30-ig a választásra jogosultak 61,35 százaléka vett részt a szavazáson, míg 2014-ben a teljes részvétel is alig haladta meg a 36 százalékot.

Folyamatosan frissítjük: A szavazatok 98 százalékos feldolgozottságánál az ellenzék által támogatott független polgármester-jelölt magabiztosan vezet!

Dr. Márki-Zay Péter: 57.54%

Hegedűs Zoltán: 41.59%

Dr. Hernádi Gyula: 0.87%

Eredményváró:

Márki-Zay Péterék élőben közvetítik eredményvárójukat, óriási az öröm, ovációval fogadták Márki-Zay bejelentését:

(A többiek nem közvetítik élőben az eredményvárójukat)

Háttér

A választás tétjét a közelgő parlamenti választás emelte, ezért egyfajta főpróbaként tekintettek rá a pártok. A mindig is fideszes, illetve KDNP-s polgármester vezette városban ugyanis komoly kihívót kapott a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán alpolgármester. Márki-Zay Péter független jelölt mögött valamennyi ellenzéki párt felsorakozott, így a sikeres szereplése az ellenzék számára irányadó lehet az áprilisi választásokra.

Hegedűs mellett mindent bevetettek a kormánypártok, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter helyi erőként folyamatosan mellette kampányolt, és meghívására sorra látogattak Hódmezővásárhelyre a kormánytagok Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen rengeteg fejlesztést ígérve a városnak.

Harmadik jelöltként Hernádi Gyula volt MSZP-s önkormányzati képviselő indult, akinek jelöltsége az ellenzék szerint a Fidesznek kedvezett volna eredetileg, mivel Márki-Zaytól vehetett volna el szavazatokat. Hernádit ki is zárták emiatt a szocialista pártból.

Márki-Zayt pedig még a templomban is kiprédikálták, de ennek ellenére az emberek megválasztották. Vagy éppen ezért?



Marki.jpg
 
Ez kizárólag azért történhetett meg, mert Magyarország diktatúra, a Fidesz választási csalást követett el, és az ország ostoba polgárait a manipulatív propagandagépezet irányítja.:)Kiskunhalason ugyanakkor 68,07%-kal nyert a Fideszes jelölt. Mellesleg a hódmezővásárhelyi győztes állítása szerint, soha nem azonosult se a Jobbikkal, se a baloldallal.
Azért az hozzá tartozik, hogy halason 28%-os részvétel mellett egy munkás párti, és egy no name független ellen jött össze az eredmény, és nem is polgármesteri választás volt, csak a kis alig 30000-es város egyetlen körzetének képviselőjét választották. A többi körzetben nagyon azt se tudták, hogy van választás a városban, de talán sokan még abban a körzetben sem.
 
Utoljára módosítva:
Ezen az eredmenyen nincs mit megmagyarazni.

A fidesz kikapott, megmutatkozott az, hogyan lehet megverni.
A kerdes az, hogy az orszag mukodeskepes marad-e akkor, ha a jobbik osszefog a baloldallal es a liiberalisokkal. Az emberek jobban akarnak-e szabadulni a jelenlegi vezetestol, akar azt kockaztatva, hogy egy ellehetetlenitett orszagban eljenek.

Ha a kormanypartok megmagyarazassal akarjak tolteni a valasztasokig hatralevo idot, akkor vesztenek, az orszag pedig osszeomlik, mert csak olyan koalicio kepes legyozni oket, ami tomirit minden erot ami szembenall a jelenlegivel.

Az ország összeomlik?! Cseppet se. Jelenleg van összeomolva. Ha a fidesz veszít, az ország ÚJJÁSZÜLETIK! Persze, gyenge lesz mint minden újszülött. Mégis, nekem jobban tetszik egy gyenge újszülött, telve ígéretekkel, reménnyel, mint egy haldokló agg, amilyennek jelenleg néz ki az ország! Igen, az, egy kivéreztetett haldokló...

Nézd, a huszadik század végén Magyarország kapott egy olyan csodálatos történelmi esélyt, amilyen igen ritkán adatik meg egy népnek, jó ha talán félévszázadonként egyszer:

—A megszálló csapatok („ideiglenesen hazánkban állomásozó stb”) ÖNKÉNT kivonultak, vérontás nélkül, sőt még valamiféle kártérítést is fizettek!
—A világ legerősebb katonai szövetségének tagja lehetett az ország, hogy szavatolva legyen a maradék területének integritása.
—Az EU tagja is lehetett, s eképp annyi temérdek pénzt pumpáltak belé, mint 3 Marshall segély teljes összege!

Minden adott volt tehát hozzá, hogy az ország kár egyetlen évtizeden belől is felemelkedjék, legalábbis a nyugati életszínvonal és termelékenység átlagszintjére, a középmezőnybe. Tehát hogy ő is „nyugattá” váljon, annak részévé.

Ehelyett mi történt? Még jobban el lett szaródva benne minden mint amikor nekikezdett... Mégis, MI A TÖKÖM ÉPÜLT abból a rengeteg pénzből amit kaptunk a Nyugattól, mi?! Néhány stadion - baszom, korábban se érdekelt engem a sport, és ezzel nem vagyok egyedül. Egy vasút amit alig használ más a rajta utazó mozdonyvezetőn és kalauzon kívül. Kilátók tucatjai olyan falvakba, amikbe egyetlen kilátó is sok lenne. És visszavásároltak pár kiló nemesfémből készült régészeti leletet, hogy mi őrizgessük azokat a múzeumainkban.

Mégis, e felsoroltakból mi a szar az amit te ÉRTELMES BERUHÁZÁSNAK neveznél, na?! Ami megérte a pénzköltést, mert FEJLESZTÉS, ami TERMELŐERŐ, ami növeli a gazdasági versenyképességet hosszútávon?!

Ehelyett mentek a lázálomszerű tervek hogy legyen még olimpia is, mert ne csak a már megkapott pénzt pocsékoljuk el ordas faszságokra, de adósítsuk el a jövő nemzedékét is!

Idefigyelj, én nem tapsoltam sose a szocializmusnak, de a ki merem jelenteni: a jelenlegi rezsimnél még Kádárék kormányzása is sokkal jobb volt! Több minden épült alatta, oké, akkor se sok de a mostaninál több, holott uniós pénzek se voltak akkor még. És a nép életszínvonala is magasabb volt, jó hát nem nyugati, de a szocialista blokkon belül mi voltunk a legvidámabb barakk, és a leggazdagabbak is (vagy majdnem, az NDK előbbre volt), ide jártak seftelni még a lengyelek is. Manapság meg nem ide járnak hanem MENEKÜLNEK innen az emberek!

Mert az orbánéknak nem elég hogy az ingyen kapott uniós pénzt lopják el, de még a nép nehezen megtermelt pénzecskéjét is teljesen lenyúlják! És Kádár idejében legalább volt munka ha kevés pénzért is, manapság nincs, és aki nem akar éhen dögleni, azt holmni „közmunkával” alázzák porig!

Ja igen, a fenti felsorolásból kifelejtettem hogy épült egy ocsmány kerítés is a déli határra. Még ezt tartom a legnormálisabb tettüknek, bár itt se tudták a mértéket, és igazából ez is felesleges volt, mert a menekülők úgyse akartak itt maradni, csak átutazni, s ezt már akkor is előre tudhatta mindenki, különben meg ők maguk a menekülők is megmondták. Ha én döntök ebben a kérdésben, inkább béreltem volna nekik tizensok buszt, elfurikázom őket Sopronig, s mondom hogy eredjetek. S ha a Nyugatnak nem tetszik ez, széttárom a karomat hogy gyerekek, mondtam hogy kerítés, helytelenítettétek, akkor most ez van! Olcsóbb lett volna, és ne mondd hogy akkor összeveszünk Brüsszellel mert most ugyanúgy az van, összeveszés, csak emellett az egész Magyarország szívtelen szörnyetegnek tűnik!

Szóval tudod mit mondok én? Lehet hogy az MSZP amikor még Gyurcsány benne volt ELKÚRTA, igen, az lehet, de mennyi idő eltelt azóta és ahhoz képest kizárólag rosszabb lett! Gyakorlatilag egyszerűen nem értem, ilyen pompás történelmi helyzetből hogyan lehetett kihozni ekkora hihetetlen csődtömeget! Ember, egy vesztes háború után se szokott ilyen lepusztultan kinézni egy normális ország!

Mégis, mi a tökömet tudsz te ennek a REZSIMNEK a javára írni?! Mi az amit ALKOTTAK?!

—Az egészségügy romokban hever, az emberek HALOMRA DÖGLENEK a folyosókon, aki mégse csak amiatt nem mert be se jut, már otthon megdöglik. A műtőkben patkányok futkosnak, a WC-kben szarkupacok és HULLÁK, WC papír csak alkalmanként, ha egyáltalán.

—Az oktatás is romokban hever, mindenféle ad-hoc légbőlkapott csodatervekkel kísérleteznek, félévente átszabják a rendszert, megpróbálják kitalálni, miként lehetne világszínvonalú oktatást varázsolni tizedannyi tanárral akik fejenként is tizedannyi fizetést kapnak. Közben meg az van hogy akinek nem milliomosak a szülei, annak esélye sincs bejutni egy jó iskolába, az ifjak egyre nagyobb hányada funkcionális analfabéta, s a PISA testen csak akkor menne át ha ott valóban pisálnia kéne...

—Vidéken annyira tombol a munkanélküliség, hogy már az éhenalás fenyeget, és már színmagyar falvakban a színmagyar lányok is kezdik átvenni azt a módit tömegével, ami korábban csak a romákra volt jellemző: még kiskorúan felcsináltatják magukat, hogy aztán éljenek a családi pótlékból. Mert valamiből élni kell, munka meg úgysincs.

—Mindenütt fásultság, reménytelenség, depresszió, kábítószerezés. Mindenki úgy érzi, szivatja őt a sors, a rendszer, a kormány, s hogy elfelejtse hogy szivatva van, elkezd ő maga szívni, azaz kábítózni. Ha mégse, akkor amiatt nem mert vagy kimenekül az országból, vagy ÖNGYILKOS LESZ. Öngyilkosságban újra elsők vagyunk Európában ha jól tudom (vagy talán másodikok, mindegy, az is remek eredmény, különben világviszonylatban is előkelő a magyar helyezés).

—Akadnak akik nem kábítószereznek, ök alkoholisták. Régi szép magyar hagyomány, s a fidesz mindent megtett hogy feledésbe ne merüljön!

—A jogi helyzet olyan kusza, hogy bárkit csődbe lehet juttatni pár gumitörvényre hivatkozva, amiket különben is naponta változtatgatnak, ráadásul VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL. Nem csoda hogy a külföldi tőke nem jön be, s ami már bejött, menekül.

Mégis, mi a faszt csináltak ezek, hogyan érték el ezt úgy, hogy közben annyi ingyenpénzt kaptak ami egész Nyugat-európának is szép összeg let volna?! Ehhez már tényleg tehetség kell! Ha csak annyit tesznek hogy az ingyenpénzt zsebrevágják, de közben hagyják a népet tisztességesen dolgozni, máris előrébb volna az ország! Ezek nemcsak nem használtak semmit, nemcsak léhűtők, ingyenélő naplopók és tolvajok, de kifejezetten KÁRTÉKONY FÉRGEK a ársadalom nyakán, akik szívják a vérét a becsületesen élni akaró kisembernek, s egyetlen dolgot tudnak de azt nagyon, hogy hangzatos szólamokat böfögjenek a vakvilágba, és egymás ellen fordítsák azokat az együgyűeket akik még bedőlnek nekik és nem figyelnek nagyon!

Kímélet nélkül mind egy szálig úgy kéne elbánni velük mint a patkányokkal. Mittudomén, vízbe folytani vagy akármi. De az a minimum hogy egy cellába, zárt ajtók mögé, 15-szörös életfogytiglan, harmadolás és próbára bocsátás nem lehetséges, minden politikai joguktól megfosztani őket de örökre, teljes vagyonelkobzás beleértve a rokonságukat is minimum másodunokatestvérig bezárólag... És akkor még mindig nagyon kíméletes vagyok ha csak ennyi lesz a büntetésük!

Mert idefigyelj, akik egy ilyen csodálatos történelmi helyzetből ekkora nyomorúságos szeméthalmot építettek, hát azokról nem mondhatok mást, mint hogy A MAGYAR NÉP ELLENSÉGEI. Igen, azok! És nem ám hülyeségbőé, nem ám hozzánemértésből, hanem SZÁNDÉKOSAN! Úgy ám, szántszándékkal! Mert ilyesmit nem lehet elkövetni véletlenül. Ennyi éven át nem. Hiszen, ismétlem, egy teljesen tanulatlan prostituált is ennél jobb eredményt hozott volna! Beletanulna bárki az országvezetésbe is ennyi idő alatt, ha egy PICI jószándék is van benne!

De ezekben nincs és nem is volt soha. Ezek ellenségei a magyar népnek. Nem szimbolikusan értem ezt hanem a valóságban. SZÓ SZERINT. Lehet hogy a Vatikán bérencei, elég gyanús hogy különben is annyi pénzzel tömik az egyházakat és mindent átjátszanak a potrohos valagú papoknak. Vagy egyszerűen Putyin bérencei, az is lehet. Arra is van bizonyíték, Paks-2 ugye. Amit titkosítottak. Mint mindent. S ez már önmagában is gyanús.

Ezek igenis ellenségei a magyaroknak, idegen ügynökök, plusz persze a világ egyik legnagyobb, legrohadtam maffiája. Kíméletlenül le kell számolni velük,. MINDENÁRON, kerül amibe kerül!
 
Az ország összeomlik?! Cseppet se. Jelenleg van összeomolva. Ha a fidesz veszít, az ország ÚJJÁSZÜLETIK! Persze, gyenge lesz mint minden újszülött. Mégis, nekem jobban tetszik egy gyenge újszülött, telve ígéretekkel, reménnyel, mint egy haldokló agg, amilyennek jelenleg néz ki az ország! Igen, az, egy kivéreztetett haldokló...

Nézd, a huszadik század végén Magyarország kapott egy olyan csodálatos történelmi esélyt, amilyen igen ritkán adatik meg egy népnek, jó ha talán félévszázadonként egyszer:

—A megszálló csapatok („ideiglenesen hazánkban állomásozó stb”) ÖNKÉNT kivonultak, vérontás nélkül, sőt még valamiféle kártérítést is fizettek!
—A világ legerősebb katonai szövetségének tagja lehetett az ország, hogy szavatolva legyen a maradék területének integritása.
—Az EU tagja is lehetett, s eképp annyi temérdek pénzt pumpáltak belé, mint 3 Marshall segély teljes összege!

Minden adott volt tehát hozzá, hogy az ország kár egyetlen évtizeden belől is felemelkedjék, legalábbis a nyugati életszínvonal és termelékenység átlagszintjére, a középmezőnybe. Tehát hogy ő is „nyugattá” váljon, annak részévé.

Ehelyett mi történt? Még jobban el lett szaródva benne minden mint amikor nekikezdett... Mégis, MI A TÖKÖM ÉPÜLT abból a rengeteg pénzből amit kaptunk a Nyugattól, mi?! Néhány stadion - baszom, korábban se érdekelt engem a sport, és ezzel nem vagyok egyedül. Egy vasút amit alig használ más a rajta utazó mozdonyvezetőn és kalauzon kívül. Kilátók tucatjai olyan falvakba, amikbe egyetlen kilátó is sok lenne. És visszavásároltak pár kiló nemesfémből készült régészeti leletet, hogy mi őrizgessük azokat a múzeumainkban.

Mégis, e felsoroltakból mi a szar az amit te ÉRTELMES BERUHÁZÁSNAK neveznél, na?! Ami megérte a pénzköltést, mert FEJLESZTÉS, ami TERMELŐERŐ, ami növeli a gazdasági versenyképességet hosszútávon?!

Ehelyett mentek a lázálomszerű tervek hogy legyen még olimpia is, mert ne csak a már megkapott pénzt pocsékoljuk el ordas faszságokra, de adósítsuk el a jövő nemzedékét is!

Idefigyelj, én nem tapsoltam sose a szocializmusnak, de a ki merem jelenteni: a jelenlegi rezsimnél még Kádárék kormányzása is sokkal jobb volt! Több minden épült alatta, oké, akkor se sok de a mostaninál több, holott uniós pénzek se voltak akkor még. És a nép életszínvonala is magasabb volt, jó hát nem nyugati, de a szocialista blokkon belül mi voltunk a legvidámabb barakk, és a leggazdagabbak is (vagy majdnem, az NDK előbbre volt), ide jártak seftelni még a lengyelek is. Manapság meg nem ide járnak hanem MENEKÜLNEK innen az emberek!

Mert az orbánéknak nem elég hogy az ingyen kapott uniós pénzt lopják el, de még a nép nehezen megtermelt pénzecskéjét is teljesen lenyúlják! És Kádár idejében legalább volt munka ha kevés pénzért is, manapság nincs, és aki nem akar éhen dögleni, azt holmni „közmunkával” alázzák porig!

Ja igen, a fenti felsorolásból kifelejtettem hogy épült egy ocsmány kerítés is a déli határra. Még ezt tartom a legnormálisabb tettüknek, bár itt se tudták a mértéket, és igazából ez is felesleges volt, mert a menekülők úgyse akartak itt maradni, csak átutazni, s ezt már akkor is előre tudhatta mindenki, különben meg ők maguk a menekülők is megmondták. Ha én döntök ebben a kérdésben, inkább béreltem volna nekik tizensok buszt, elfurikázom őket Sopronig, s mondom hogy eredjetek. S ha a Nyugatnak nem tetszik ez, széttárom a karomat hogy gyerekek, mondtam hogy kerítés, helytelenítettétek, akkor most ez van! Olcsóbb lett volna, és ne mondd hogy akkor összeveszünk Brüsszellel mert most ugyanúgy az van, összeveszés, csak emellett az egész Magyarország szívtelen szörnyetegnek tűnik!

Szóval tudod mit mondok én? Lehet hogy az MSZP amikor még Gyurcsány benne volt ELKÚRTA, igen, az lehet, de mennyi idő eltelt azóta és ahhoz képest kizárólag rosszabb lett! Gyakorlatilag egyszerűen nem értem, ilyen pompás történelmi helyzetből hogyan lehetett kihozni ekkora hihetetlen csődtömeget! Ember, egy vesztes háború után se szokott ilyen lepusztultan kinézni egy normális ország!

Mégis, mi a tökömet tudsz te ennek a REZSIMNEK a javára írni?! Mi az amit ALKOTTAK?!

—Az egészségügy romokban hever, az emberek HALOMRA DÖGLENEK a folyosókon, aki mégse csak amiatt nem mert be se jut, már otthon megdöglik. A műtőkben patkányok futkosnak, a WC-kben szarkupacok és HULLÁK, WC papír csak alkalmanként, ha egyáltalán.

—Az oktatás is romokban hever, mindenféle ad-hoc légbőlkapott csodatervekkel kísérleteznek, félévente átszabják a rendszert, megpróbálják kitalálni, miként lehetne világszínvonalú oktatást varázsolni tizedannyi tanárral akik fejenként is tizedannyi fizetést kapnak. Közben meg az van hogy akinek nem milliomosak a szülei, annak esélye sincs bejutni egy jó iskolába, az ifjak egyre nagyobb hányada funkcionális analfabéta, s a PISA testen csak akkor menne át ha ott valóban pisálnia kéne...

—Vidéken annyira tombol a munkanélküliség, hogy már az éhenalás fenyeget, és már színmagyar falvakban a színmagyar lányok is kezdik átvenni azt a módit tömegével, ami korábban csak a romákra volt jellemző: még kiskorúan felcsináltatják magukat, hogy aztán éljenek a családi pótlékból. Mert valamiből élni kell, munka meg úgysincs.

—Mindenütt fásultság, reménytelenség, depresszió, kábítószerezés. Mindenki úgy érzi, szivatja őt a sors, a rendszer, a kormány, s hogy elfelejtse hogy szivatva van, elkezd ő maga szívni, azaz kábítózni. Ha mégse, akkor amiatt nem mert vagy kimenekül az országból, vagy ÖNGYILKOS LESZ. Öngyilkosságban újra elsők vagyunk Európában ha jól tudom (vagy talán másodikok, mindegy, az is remek eredmény, különben világviszonylatban is előkelő a magyar helyezés).

—Akadnak akik nem kábítószereznek, ök alkoholisták. Régi szép magyar hagyomány, s a fidesz mindent megtett hogy feledésbe ne merüljön!

—A jogi helyzet olyan kusza, hogy bárkit csődbe lehet juttatni pár gumitörvényre hivatkozva, amiket különben is naponta változtatgatnak, ráadásul VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL. Nem csoda hogy a külföldi tőke nem jön be, s ami már bejött, menekül.

Mégis, mi a faszt csináltak ezek, hogyan érték el ezt úgy, hogy közben annyi ingyenpénzt kaptak ami egész Nyugat-európának is szép összeg let volna?! Ehhez már tényleg tehetség kell! Ha csak annyit tesznek hogy az ingyenpénzt zsebrevágják, de közben hagyják a népet tisztességesen dolgozni, máris előrébb volna az ország! Ezek nemcsak nem használtak semmit, nemcsak léhűtők, ingyenélő naplopók és tolvajok, de kifejezetten KÁRTÉKONY FÉRGEK a ársadalom nyakán, akik szívják a vérét a becsületesen élni akaró kisembernek, s egyetlen dolgot tudnak de azt nagyon, hogy hangzatos szólamokat böfögjenek a vakvilágba, és egymás ellen fordítsák azokat az együgyűeket akik még bedőlnek nekik és nem figyelnek nagyon!

Kímélet nélkül mind egy szálig úgy kéne elbánni velük mint a patkányokkal. Mittudomén, vízbe folytani vagy akármi. De az a minimum hogy egy cellába, zárt ajtók mögé, 15-szörös életfogytiglan, harmadolás és próbára bocsátás nem lehetséges, minden politikai joguktól megfosztani őket de örökre, teljes vagyonelkobzás beleértve a rokonságukat is minimum másodunokatestvérig bezárólag... És akkor még mindig nagyon kíméletes vagyok ha csak ennyi lesz a büntetésük!

Mert idefigyelj, akik egy ilyen csodálatos történelmi helyzetből ekkora nyomorúságos szeméthalmot építettek, hát azokról nem mondhatok mást, mint hogy A MAGYAR NÉP ELLENSÉGEI. Igen, azok! És nem ám hülyeségbőé, nem ám hozzánemértésből, hanem SZÁNDÉKOSAN! Úgy ám, szántszándékkal! Mert ilyesmit nem lehet elkövetni véletlenül. Ennyi éven át nem. Hiszen, ismétlem, egy teljesen tanulatlan prostituált is ennél jobb eredményt hozott volna! Beletanulna bárki az országvezetésbe is ennyi idő alatt, ha egy PICI jószándék is van benne!

De ezekben nincs és nem is volt soha. Ezek ellenségei a magyar népnek. Nem szimbolikusan értem ezt hanem a valóságban. SZÓ SZERINT. Lehet hogy a Vatikán bérencei, elég gyanús hogy különben is annyi pénzzel tömik az egyházakat és mindent átjátszanak a potrohos valagú papoknak. Vagy egyszerűen Putyin bérencei, az is lehet. Arra is van bizonyíték, Paks-2 ugye. Amit titkosítottak. Mint mindent. S ez már önmagában is gyanús.

Ezek igenis ellenségei a magyaroknak, idegen ügynökök, plusz persze a világ egyik legnagyobb, legrohadtam maffiája. Kíméletlenül le kell számolni velük,. MINDENÁRON, kerül amibe kerül!

Igazad lehet.
Egy jobbik szocialista liberalis koalicio csak jo lehet.



Neked
 
Igazad lehet.
Egy jobbik szocialista liberalis koalicio csak jo lehet.



Neked
Azt felejtik el nagyon sokan, hogy abban, hogy az ország most ott tart, ahol, "elévülhetetlen érdemei" voltak a szoclib. kormányoknak is. Két olyan formáció van jelenleg - az 1%-os pártokat most hagyjuk, ne veszítsük el a komolyságunkat, na! -, akik még "technikailag" nem voltak kormányon. Jobbik, LMP. Namármost, nekik együtt van kb. 25%-uk. Tehát csak valamelyik levitézlett, országromboló formációval tudnának kormányt alakítani. (És most ne kezdjük el a szoclibet mentegetni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány, Horn és a többiek - Fodorral karöltve - szétrohasztották az országot. Aki ezt nem ismeri el, azzal nics miről vitázni.)
 
Azt felejtik el nagyon sokan, hogy abban, hogy az ország most ott tart, ahol, "elévülhetetlen érdemei" voltak a szoclib. kormányoknak is. Két olyan formáció van jelenleg - az 1%-os pártokat most hagyjuk, ne veszítsük el a komolyságunkat, na! -, akik még "technikailag" nem voltak kormányon. Jobbik, LMP. Namármost, nekik együtt van kb. 25%-uk. Tehát csak valamelyik levitézlett, országromboló formációval tudnának kormányt alakítani. (És most ne kezdjük el a szoclibet mentegetni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány, Horn és a többiek - Fodorral karöltve - szétrohasztották az országot. Aki ezt nem ismeri el, azzal nics miről vitázni.)
Azért ennyire kategórikusan kijelenteni nem is akarom megfogalmazni mire vall. Azt így mondani, hogy"szétrohasztották"-túlzás.
Azt gondolom inkább jó alapot teremtettek a jelenlegi kormány hatalomra kerüléséhez. Persze ehhez kellett a szemfüles akkori ellenzék.Jókor voltak, jó időben, jó helyen és észrevették hol gyenge a várfal.
 
Azt felejtik el nagyon sokan, hogy abban, hogy az ország most ott tart, ahol, "elévülhetetlen érdemei" voltak a szoclib. kormányoknak is. Két olyan formáció van jelenleg - az 1%-os pártokat most hagyjuk, ne veszítsük el a komolyságunkat, na! -, akik még "technikailag" nem voltak kormányon. Jobbik, LMP. Namármost, nekik együtt van kb. 25%-uk. Tehát csak valamelyik levitézlett, országromboló formációval tudnának kormányt alakítani. (És most ne kezdjük el a szoclibet mentegetni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány, Horn és a többiek - Fodorral karöltve - szétrohasztották az országot. Aki ezt nem ismeri el, azzal nics miről vitázni.)
Sokan vagyunk akik nem part katonak , es megcsak nem is a fidesz kottajat fujjuk.
LMP osszeall a jobbikkal .........tegyek mert a fidesztol fognak vinni szavazokat.
Ilyen rossz helyzet, az embereknek a kulpolitikanak soha enm volt mint most ugy hogy a le dol az orszagba.
Az elmult evek felsorolt politikusai vezetoi kozott egy se volt skrizofenias. KAr a szadra venni oket.
 
Kímélet nélkül mind egy szálig úgy kéne elbánni velük mint a patkányokkal. Mittudomén, vízbe folytani vagy akármi. De az a minimum hogy egy cellába, zárt ajtók mögé, 15-szörös életfogytiglan, harmadolás és próbára bocsátás nem lehetséges, minden politikai joguktól megfosztani őket de örökre, teljes vagyonelkobzás beleértve a rokonságukat is minimum másodunokatestvérig bezárólag... És akkor még mindig nagyon kíméletes vagyok ha csak ennyi lesz a büntetésük!
Hűha. Az lenne csak a jogállam-kánaán, Sztálin elvtárs is megnyalná mind a tíz ujját ennek hallatára.
 
Melitta , Melitta ,
aztán mi a fen is lesz majd a 90 párttal ??? Kap mind 1-1 szákat a parlamenteben és ??...
Gyulám!
Ahhoz, hogy (nem egyéniben) bekerüljön egy párt(ocska) min 5% kell, azaz max 1o párt jutna be és 7o hoppon marad... és, ha az 1 %-t sem kapják meg, akkor vissza kell csengetni a lóvét.
"Ha Orbán Viktor ma lenne gyerek, nem ment volna egyetemre, kőbányász lett volna az apjánál." :) Remek! Ez szerintem is meggyőző program.
Ha OV ma lenne gyerek, nem biztos, hogy a papa rendelkezne kőbányával...
 
Flamingo , Nem kéne 90 párt , hanem csak 1-2 de üttös !! De ezt Te is nagyon jól tudod ! Aztán ha ne adj Isten bekerülnek a Parlamentbe akkor nemhogy összefognának és egységesen lépnének fel , hanem neki állnak a "koncon" marakodni . Nézzd meg most mivan ?! Ez kérlek elszomoritó , kiben bizzon a kisember ? Ha körülnézzel az egész EU-ban majd minden országban a szocdemek majd teljesen eltüntek a porondról , a legjobb példa Franciaország ! Aztán az , hogy miért is kerültek ilyen helyzetbe sehol nemkeresik persze a hibás mint mindig is a választó polgár , kimás ?!
 
Azt felejtik el nagyon sokan, hogy abban, hogy az ország most ott tart, ahol, "elévülhetetlen érdemei" voltak a szoclib. kormányoknak is. Két olyan formáció van jelenleg - az 1%-os pártokat most hagyjuk, ne veszítsük el a komolyságunkat, na! -, akik még "technikailag" nem voltak kormányon. Jobbik, LMP. Namármost, nekik együtt van kb. 25%-uk. Tehát csak valamelyik levitézlett, országromboló formációval tudnának kormányt alakítani. (És most ne kezdjük el a szoclibet mentegetni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány, Horn és a többiek - Fodorral karöltve - szétrohasztották az országot. Aki ezt nem ismeri el, azzal nics miről vitázni.)

Lehet hogy szerinted ezt vitakultúrának hívják, mert kulturált vitának semmiképpen, de azt gondolom ha valaki tények nélkül ilyen kijelentéseket tesz, azzal végképp nincs miről vitázni...
Lehet elkerülte a figyelmem de nem találkoztam Tőled egyetlen olyan állítással sem, amik megalapoznák az általad kijelentetteket....
 
Azt felejtik el nagyon sokan, hogy abban, hogy az ország most ott tart, ahol, "elévülhetetlen érdemei" voltak a szoclib. kormányoknak is. Két olyan formáció van jelenleg - az 1%-os pártokat most hagyjuk, ne veszítsük el a komolyságunkat, na! -, akik még "technikailag" nem voltak kormányon. Jobbik, LMP. Namármost, nekik együtt van kb. 25%-uk. Tehát csak valamelyik levitézlett, országromboló formációval tudnának kormányt alakítani. (És most ne kezdjük el a szoclibet mentegetni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány, Horn és a többiek - Fodorral karöltve - szétrohasztották az országot. Aki ezt nem ismeri el, azzal nics miről vitázni.)

Nem art tudod

28166580_1802924499760148_9042548179981825193_n.jpg
 
Az ország összeomlik?! Cseppet se. Jelenleg van összeomolva. Ha a fidesz veszít, az ország ÚJJÁSZÜLETIK! Persze, gyenge lesz mint minden újszülött. Mégis, nekem jobban tetszik egy gyenge újszülött, telve ígéretekkel, reménnyel, mint egy haldokló agg, amilyennek jelenleg néz ki az ország! Igen, az, egy kivéreztetett haldokló...

Nézd, a huszadik század végén Magyarország kapott egy olyan csodálatos történelmi esélyt, amilyen igen ritkán adatik meg egy népnek, jó ha talán félévszázadonként egyszer:

—A megszálló csapatok („ideiglenesen hazánkban állomásozó stb”) ÖNKÉNT kivonultak, vérontás nélkül, sőt még valamiféle kártérítést is fizettek!
—A világ legerősebb katonai szövetségének tagja lehetett az ország, hogy szavatolva legyen a maradék területének integritása.
—Az EU tagja is lehetett, s eképp annyi temérdek pénzt pumpáltak belé, mint 3 Marshall segély teljes összege!

Minden adott volt tehát hozzá, hogy az ország kár egyetlen évtizeden belől is felemelkedjék, legalábbis a nyugati életszínvonal és termelékenység átlagszintjére, a középmezőnybe. Tehát hogy ő is „nyugattá” váljon, annak részévé.

Ehelyett mi történt? Még jobban el lett szaródva benne minden mint amikor nekikezdett... Mégis, MI A TÖKÖM ÉPÜLT abból a rengeteg pénzből amit kaptunk a Nyugattól, mi?! Néhány stadion - baszom, korábban se érdekelt engem a sport, és ezzel nem vagyok egyedül. Egy vasút amit alig használ más a rajta utazó mozdonyvezetőn és kalauzon kívül. Kilátók tucatjai olyan falvakba, amikbe egyetlen kilátó is sok lenne. És visszavásároltak pár kiló nemesfémből készült régészeti leletet, hogy mi őrizgessük azokat a múzeumainkban.

Mégis, e felsoroltakból mi a szar az amit te ÉRTELMES BERUHÁZÁSNAK neveznél, na?! Ami megérte a pénzköltést, mert FEJLESZTÉS, ami TERMELŐERŐ, ami növeli a gazdasági versenyképességet hosszútávon?!

Ehelyett mentek a lázálomszerű tervek hogy legyen még olimpia is, mert ne csak a már megkapott pénzt pocsékoljuk el ordas faszságokra, de adósítsuk el a jövő nemzedékét is!

Idefigyelj, én nem tapsoltam sose a szocializmusnak, de a ki merem jelenteni: a jelenlegi rezsimnél még Kádárék kormányzása is sokkal jobb volt! Több minden épült alatta, oké, akkor se sok de a mostaninál több, holott uniós pénzek se voltak akkor még. És a nép életszínvonala is magasabb volt, jó hát nem nyugati, de a szocialista blokkon belül mi voltunk a legvidámabb barakk, és a leggazdagabbak is (vagy majdnem, az NDK előbbre volt), ide jártak seftelni még a lengyelek is. Manapság meg nem ide járnak hanem MENEKÜLNEK innen az emberek!

Mert az orbánéknak nem elég hogy az ingyen kapott uniós pénzt lopják el, de még a nép nehezen megtermelt pénzecskéjét is teljesen lenyúlják! És Kádár idejében legalább volt munka ha kevés pénzért is, manapság nincs, és aki nem akar éhen dögleni, azt holmni „közmunkával” alázzák porig!

Ja igen, a fenti felsorolásból kifelejtettem hogy épült egy ocsmány kerítés is a déli határra. Még ezt tartom a legnormálisabb tettüknek, bár itt se tudták a mértéket, és igazából ez is felesleges volt, mert a menekülők úgyse akartak itt maradni, csak átutazni, s ezt már akkor is előre tudhatta mindenki, különben meg ők maguk a menekülők is megmondták. Ha én döntök ebben a kérdésben, inkább béreltem volna nekik tizensok buszt, elfurikázom őket Sopronig, s mondom hogy eredjetek. S ha a Nyugatnak nem tetszik ez, széttárom a karomat hogy gyerekek, mondtam hogy kerítés, helytelenítettétek, akkor most ez van! Olcsóbb lett volna, és ne mondd hogy akkor összeveszünk Brüsszellel mert most ugyanúgy az van, összeveszés, csak emellett az egész Magyarország szívtelen szörnyetegnek tűnik!

Szóval tudod mit mondok én? Lehet hogy az MSZP amikor még Gyurcsány benne volt ELKÚRTA, igen, az lehet, de mennyi idő eltelt azóta és ahhoz képest kizárólag rosszabb lett! Gyakorlatilag egyszerűen nem értem, ilyen pompás történelmi helyzetből hogyan lehetett kihozni ekkora hihetetlen csődtömeget! Ember, egy vesztes háború után se szokott ilyen lepusztultan kinézni egy normális ország!

Mégis, mi a tökömet tudsz te ennek a REZSIMNEK a javára írni?! Mi az amit ALKOTTAK?!

—Az egészségügy romokban hever, az emberek HALOMRA DÖGLENEK a folyosókon, aki mégse csak amiatt nem mert be se jut, már otthon megdöglik. A műtőkben patkányok futkosnak, a WC-kben szarkupacok és HULLÁK, WC papír csak alkalmanként, ha egyáltalán.

—Az oktatás is romokban hever, mindenféle ad-hoc légbőlkapott csodatervekkel kísérleteznek, félévente átszabják a rendszert, megpróbálják kitalálni, miként lehetne világszínvonalú oktatást varázsolni tizedannyi tanárral akik fejenként is tizedannyi fizetést kapnak. Közben meg az van hogy akinek nem milliomosak a szülei, annak esélye sincs bejutni egy jó iskolába, az ifjak egyre nagyobb hányada funkcionális analfabéta, s a PISA testen csak akkor menne át ha ott valóban pisálnia kéne...

—Vidéken annyira tombol a munkanélküliség, hogy már az éhenalás fenyeget, és már színmagyar falvakban a színmagyar lányok is kezdik átvenni azt a módit tömegével, ami korábban csak a romákra volt jellemző: még kiskorúan felcsináltatják magukat, hogy aztán éljenek a családi pótlékból. Mert valamiből élni kell, munka meg úgysincs.

—Mindenütt fásultság, reménytelenség, depresszió, kábítószerezés. Mindenki úgy érzi, szivatja őt a sors, a rendszer, a kormány, s hogy elfelejtse hogy szivatva van, elkezd ő maga szívni, azaz kábítózni. Ha mégse, akkor amiatt nem mert vagy kimenekül az országból, vagy ÖNGYILKOS LESZ. Öngyilkosságban újra elsők vagyunk Európában ha jól tudom (vagy talán másodikok, mindegy, az is remek eredmény, különben világviszonylatban is előkelő a magyar helyezés).

—Akadnak akik nem kábítószereznek, ök alkoholisták. Régi szép magyar hagyomány, s a fidesz mindent megtett hogy feledésbe ne merüljön!

—A jogi helyzet olyan kusza, hogy bárkit csődbe lehet juttatni pár gumitörvényre hivatkozva, amiket különben is naponta változtatgatnak, ráadásul VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL. Nem csoda hogy a külföldi tőke nem jön be, s ami már bejött, menekül.

Mégis, mi a faszt csináltak ezek, hogyan érték el ezt úgy, hogy közben annyi ingyenpénzt kaptak ami egész Nyugat-európának is szép összeg let volna?! Ehhez már tényleg tehetség kell! Ha csak annyit tesznek hogy az ingyenpénzt zsebrevágják, de közben hagyják a népet tisztességesen dolgozni, máris előrébb volna az ország! Ezek nemcsak nem használtak semmit, nemcsak léhűtők, ingyenélő naplopók és tolvajok, de kifejezetten KÁRTÉKONY FÉRGEK a ársadalom nyakán, akik szívják a vérét a becsületesen élni akaró kisembernek, s egyetlen dolgot tudnak de azt nagyon, hogy hangzatos szólamokat böfögjenek a vakvilágba, és egymás ellen fordítsák azokat az együgyűeket akik még bedőlnek nekik és nem figyelnek nagyon!

Kímélet nélkül mind egy szálig úgy kéne elbánni velük mint a patkányokkal. Mittudomén, vízbe folytani vagy akármi. De az a minimum hogy egy cellába, zárt ajtók mögé, 15-szörös életfogytiglan, harmadolás és próbára bocsátás nem lehetséges, minden politikai joguktól megfosztani őket de örökre, teljes vagyonelkobzás beleértve a rokonságukat is minimum másodunokatestvérig bezárólag... És akkor még mindig nagyon kíméletes vagyok ha csak ennyi lesz a büntetésük!

Mert idefigyelj, akik egy ilyen csodálatos történelmi helyzetből ekkora nyomorúságos szeméthalmot építettek, hát azokról nem mondhatok mást, mint hogy A MAGYAR NÉP ELLENSÉGEI. Igen, azok! És nem ám hülyeségbőé, nem ám hozzánemértésből, hanem SZÁNDÉKOSAN! Úgy ám, szántszándékkal! Mert ilyesmit nem lehet elkövetni véletlenül. Ennyi éven át nem. Hiszen, ismétlem, egy teljesen tanulatlan prostituált is ennél jobb eredményt hozott volna! Beletanulna bárki az országvezetésbe is ennyi idő alatt, ha egy PICI jószándék is van benne!

De ezekben nincs és nem is volt soha. Ezek ellenségei a magyar népnek. Nem szimbolikusan értem ezt hanem a valóságban. SZÓ SZERINT. Lehet hogy a Vatikán bérencei, elég gyanús hogy különben is annyi pénzzel tömik az egyházakat és mindent átjátszanak a potrohos valagú papoknak. Vagy egyszerűen Putyin bérencei, az is lehet. Arra is van bizonyíték, Paks-2 ugye. Amit titkosítottak. Mint mindent. S ez már önmagában is gyanús.

Ezek igenis ellenségei a magyaroknak, idegen ügynökök, plusz persze a világ egyik legnagyobb, legrohadtam maffiája. Kíméletlenül le kell számolni velük,. MINDENÁRON, kerül amibe kerül!
Magyarországon élsz, ugye?
 
Flamingo , Nem kéne 90 párt , hanem csak 1-2 de üttös !! De ezt Te is nagyon jól tudod !
Nem tudom, Gyula.
Az amcsiknak két (parlamenti) pártjuk van, oszt mégi milyen elnököt rittyentettek maguknak?
Kell a sokszínűség, de úgy, hogy azért legyenek mögötte emberek. (Nem tudom ki, mennyire tudja, hogy az lmp kb 9oo fős tagsággal tudott bejutni és még frakciót is alakítotttak)
Aztán ha ne adj Isten bekerülnek a Parlamentbe akkor nemhogy összefognának és egységesen lépnének fel , hanem neki állnak a "koncon" marakodni . Nézzd meg most mivan ?! Ez kérlek elszomoritó , kiben bizzon a kisember ? Ha körülnézzel az egész EU-ban majd minden országban a szocdemek majd teljesen eltüntek a porondról , a legjobb példa Franciaország ! Aztán az , hogy miért is kerültek ilyen helyzetbe sehol nemkeresik persze a hibás mint mindig is a választó polgár , kimás ?!
Egyébként igaz. A választó a hibás, ha egy kiló kenyérét, krumpliért... megvehető.
 
Azt így mondani, hogy"szétrohasztották"-túlzás.
Gyorsan felejtetek.
Budapesti tömegközlekedés, infrastruktúra állapota katasztrófális volt 2010-ben, gyakorlatilag felélték 2010-ig, 1990-et követően alapvetően semmilyen fejlesztés nem volt, csak toldozás-foltozás.
Vasúti hálózat - detto. (Ja, és eladták a nyereséges üzletágat, a teher szállítást. Korrupció?! Á, szó nincs róla!!)
Kórházak - detto; csak egy emblematikus példa, ha valaki nem emlékezne: Hospinvest - Eger - Markoth Ferenc kórház körüli botrány.
http://www.egriszin.hu/tartalom/cikk/1463_gyuruzik_a_korhaz_botrany

Tudom én, hogy itt sokaknak a szíve-csücske Gyurcsány és a többiek, de azért ennyire nem kellene elvakultan imádni őket. Valamit csak tettek azért, hogy 2010-ben az SzDSz nyomtalanul eltűnt a süllyesztőben, az MSzP meg éppen csak bennmaradt az országgyűlésben.
 
Utoljára módosítva:
Gyorsan felejtetek.
Budapesti tömegközlekedés, infrastruktúra állapota katasztrófális volt 2010-ben, gyakorlatilag felélték 2010-ig, semmilyen fejlesztés nem volt, csak toldozás-foltozás.
Vasúti hálózat - detto. (Ja, és eladták a nyereséges üzletágat, a teher szállítást. Korrupció?! Á, szó nincs róla!!)
Országút hálózat - detto.
Kórházak - detto; csak egy emblematikus példa, ha valaki nem emlékezne: Hospinvest - Eger - Markoth Ferenc kórház körüli botrány.
http://www.egriszin.hu/tartalom/cikk/1463_gyuruzik_a_korhaz_botrany

Tudom én, hogy itt sokaknak a szíve-csücske Gyurcsány és a többiek, de azért ennyire nem kellene elvakultan imádni őket. Valamit csak tettek azért, hogy 2010-ben az SzDSz nyomtalanul eltűnt a süllyesztőben, az MSzP meg éppen csak bennmaradt az országgyűlésben.
Aha, még szegény Torgyánt és az MDF-et is Fei darálta le ,mi?Aha...na hagyjál már;)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,057
Tagok
615,780
Legújabb tagunk
barn854
Oldal tetejére