Élet a halál után

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem azért van élet, mert sok mindent itt a fizikai világban tudjuk csak megtapasztalni. Ott a szellemvilágban minden szép, világos, szeretetteli.

És miért nem lehet meghalás nélkül eljutni ebbe a szellemvilágba?

Hogy megtapasztaljuk a világosságot, a fényt, meg kell tapasztalni a sötétséget, és ha a szeretet akarjuk megtapasztalni, meg kell tapasztalni a szeretetnélküléséget.

Én nem igazán értek egyet ezzel a dualizmussal. Szerintem tudjuk értékelni a fényt sötétség nélkül is, és a szeretet is gyűlölet nélkül. És az életet is halál nélkül.

És a fizikai világot ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor valakit a hazája külszolgálatra küldi valamelyik külső országba. Pár év múlva letelik a kiküldetés, és akkor vissza lehet menni. Kicsoda szeretne külhonban maradni? Meg lenne, nagyon meg lenne mindenki sértődve, ha nem mehetne haza a szeretett hazájába, ahol ott vannak a szerettei.

Ez így nagyon szépen hangzik, de ha így van, miért tiltakozunk ösztönösen a halál ellen?
Szerintem mindannyian tudjuk, hogy a halál nem jó, nem pozitív. A halál ellenségünk.

Ha átvinne minket abba a szép világba amiről írsz, nem lenne rossz a halál. De szerintem mindnyájan tudjuk, hogy rossz.

Ezenkívül továbbra is fennmarad a kérdés. Miért kell meghalnunk ahhoz, hogy abba a szép világba eljussunk?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondolom,hogy nem unalomból tette :)
Adott egy (vagy több) lehetőséget,hogy végül megéljük az örök Boldogságot!

Ez egy szép válasz arra, hogy miért van élet. Szerintem is azért, hogy boldogok legyünk, méghozzá örökre.

A gond az, hogy ez még rövid időre is csak ritkán sikerül.
A Biblia ezért még hozzáteszi azt, hogy azért élünk, hogy Istennel szeretet-kapcsolatban, azaz közösségben legyünk. Ez a titka ugyanis az örök boldogságnak, a Biblia szerint.

Na de miért halunk meg? A halál ugyanis eléggé akadályozza az örök boldogságot.
Ha a Biblia állítását kihúzzuk az életre és a halálra vonatkozó magyarázatból, nem kapunk feleletet arra, hogy az örök boldogságra teremtett ember miért hal meg, vagy miért hal meg az összes élőlény.

Ezért kíváncsi vagyok, van-e valakinek rá válasza.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, hogy ez nem az a topik, ahol az Ószövetséget vagy a Bibliát meg kellene beszélni, ezért csak "érintőlegesen" emlékeztetnélek arra, hogy Mózes kb. 3500 évvel ezelőtt élt, de a teremtésről őelőtte már 2500 évvel készek voltak azok az agyagtáblák (szám szerint 22000 db), amelyeken pontosan lejegyezték az ember teremtését.

Nem gondolod, hogy hosszú az a 2500 év és talán nem ártana ismerni a forrást is?

Ez egy rövid összefoglalás a Zeitgeistből, erre gondolok:

Kedves Kyra, ez ugyan off, de szeretek utánajárni a dolgoknak. Hosszan kutattam a videón említett leletek után, de abban a formában nincs semmi nyomuk. Te utánanéztél?
Azért tartsd szem előtt, hogy a videót az ufosearchonline készítette, nekem ezért is erősen hoaxgyanús volt.

Megmondom, viszont, hogy mit találtam a mek honlapján, amit ezen a videón esetleg felhasználtak.

"Az időszámításunk előtti II. évezredben Assur városállam nagyhatalom lett Asszíria néven, az asszírok is megjelentek a színen, és hatalmas birodalomnak vetették meg az alapját. A birodalom fővárosában mindenható királyok követték egymást. A mi vizsgálódásunk szempontjából a legfontosabb Asúrbanipal (vagy görög nevén Szardanapal) király uralkodása (i.e. 668-626). Asúrbanipalt az ókori világ legműveltebb uralkodói között emlegetik. Uralkodása alatt Ninive a tudományos és művészeti élet központja volt, s az uralkodó hatalmas könyvtárt alapított.

A nagy könyvtárt, amelynek minden egyes könyve ékírással rótt égetett agyagtáblákból állott, a király halálát követő zavaros esztendőkben a méd-babilóniai támadás áldozata lett. A könyvek, minthogy cserepekből voltak, nem pusztultak el, de évezredeken keresztül várták feltámadásukat a föld alá temetve, amíg 1848-ban a British Museum, Layard tudós vezetésével expedíciót küldött Ninive romjainak feltárására. Ez alkalommal kerültek elő az asszír műveltség csodálatos emlékei, közöttük mintegy 60 000 darab ékírásos agyagtábla, amelyekből 22 000 darabot a British Museumba szállítottak. Az ékírás megfejtése és az agyagtáblákra írt könyvtár feltárása egyszeriben bepillantást engedett az utókor számára Mezopotámia hétköznapi és kulturális életébe.

Akárcsak az egyiptomi hieroglifák, az ékírás megfejtése is sok nehézséget okozott az utókornak. Végül azonban Grotefend német tudós XIX. század eleji kutatásait siker koronázta. Grotefendnek sokkal nehezebb volt a dolga, mint a vele körülbelül egy időben munkálkodó Champollionnak a hieroglifák megfejtésénél, mert nem akadt keze ügyébe olyan kétnyelvű felirat, amilyen a rosette-i kő volt.

A perzsa királyszobrok vizsgálgatása közben feltűnt Grotefendnek, hogy bizonyos jelcsoportok minden szobor feliratában előfordulnak. A gyakrabban visszatérő jelcsoportokból végre sikerült kibetűznie Dareios, Xerxés és Hystaspés nevét, majd a régi perzsa királyok címét: "Királyok királya".


Ha a videón nem ezekről az agyagtáblákról van szó, akkor melyekről? (Találtak volna később is ugyanezen a tájon 22 ezer agyagtáblát? Alighiszem.)

Ám ha ezekről a táblákról van szó a videón, akkor csaknem minden információ pontatlan, kivéve, hogy agyagtáblákat találtak Irakban: de nem 22 ezer, hanem 60 ezer tábláról van szó.
Nem Mózes előtt 2500 évvel korábbiak a leletek, hanem kb. 1000 évvel Mózes utániak. (lásd Dareios, Xerxes említését is)
Nem a sumérokról szólnak, hanem az asszírokról.
Nem 1851-ben, hanem 1848-ban fedezték fel őket.
És nem Sitchin fejtette meg az írásokat, hanem Grotefend.
És nem földönkívüliekről szólnak, hanem a korabeli Mezopotámia hétköznapi és kulturális életéről, valamint "minden városban és faluban irattárakat fedeztek fel, amelyek a legkülönbözőbb oklevelekkel, magánfelek közötti szerződésekkel voltak tele." Tehát hivatalos iratok.


A hoaxokra általában az jellemző, hogy valamilyen valós információt eltorzítanak, majd úgy ültetnek közé hamis infókat, hogy a valós infó mellett a hamis is hihetőnek tűnjön. Ez a videó pont ezt teszi, éppúgy az agyagtáblákkal, mint a Nibiru fantombolygóval, vagy a sárkány és kígyó jelképekkel kapcsolatban. Ezeknek is egészen más jelentése van az említett kultúrákban, mint amit a film belemagyaráz.

A videóról ez az ismert hoax jutott eszembe:

fg.jpg




Ez is milyen hihető! A kép bejárta a netet annak bizonyítására, hogy régen óriások jártak a földön. :)

Sitchin könyve is kábé olyan lehet, mint a Da Vinci kód. Ügyes írói fogás, ami felhasználja ezeket a leleteket, mint valós infókat, hogy egy teljesen más tartalommal töltse meg a lényeget.
Stichtin könyvei tehát csak irodalmi művek, fantázia szülemények, semmiképpen sem hiteles források.

Mindent megvizsgáljatok!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Jászladány!
Megbocsáss, de nem szándékozom továbbra szócsatában résztvenni veled. Nem bíroma háborút, még a szóban vívottat sem. Minden nagy háború itt kezdődik. Én mindig a szívem követtem, a szívem az Istent keresi, és megérzi ha pozitív dolog történik körülöttem. Kicsiny gyermek korom óta megérzem. Ha pozitív valaki, akkor meleg sugárzást érzek, ha negatív, akkor hideget. A családomban haltak meg a háború miatt emberek. Ezért nagyon nem szeretem a negatív oldal ármánykodását. Akár támadásban, akár vallási köntösbe bújtatatva próbálkozik csatát nyerni. Nagymamám öccse Donkanyarban halt meg, mert a háború után a gondjaira bízott csapattal megakartak fürdeni a háború mocskától a Donban. De örvénybe került két katonája, és nem tudtak kiúszni. Ez a hős férfi habár tudott úszi, mikor utánuk ugrott, hogy kimentsen őket, maga is belefulladt a hideg vízbe. Özvegyet árvákat hagyott maga után. Az apai nagyapám túlélte a hadifogságot, de csontá fogyva menekült meg, és a negyedik gyermekét vesztette el. Soha nem láthatta, nem ölelhette meg.
Számomra visszataszító, undotító bármilyen csata. Akár szóban, tetben követik el. Én Istenre hagyom az ítéletet. Akár hiszik az emberek, akár nem.
Én atyám Isten, szeretem, és követem Jézust. A többi a te dolgod.
Áldjon meg az Isten mindennel, amire legnagyobb szükséged van ebben az életedben!
Legyen nagyon szép, és vidám őszi napod!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Ugyvan. Erekes elolvasni Sitchin agyag tabla forditasait amire ez a film alapoz.
"Mindent megvizsgaljatok"

Ennek tukreben az sem olyan erthetetlen, hogy miert rugta ki Saddam az osszes nyugati regeszt a Sitchin konyveinek megjelenese utan "Sumeriabol" es miert kellet eszmeletlen penzeken ket iraqi haborut inditani.....az anunnaki technologia minden olajnal tobbet er...

Egyiptomban is csak addig maradhat egy régész, amíg nem próbál eltérni a kutatási eredményeinek kommunikálásával a hivatalos irányvonaltól. Ugyanez vonatkozik az un. bibliai régészetre és talán minden más régészetre is. Félek, hogy mi már nem érjük meg, hogy ez a hazug bagázs eltűnjön a színről.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Szerintem azért van élet, mert sok mindent itt a fizikai világban tudjuk csak megtapasztalni. Ott a szellemvilágban minden szép, világos, szeretetteli. Hogy megtapasztaljuk a világosságot, a fényt, meg kell tapasztalni a sötétséget, és ha a szeretet akarjuk megtapasztalni, meg kell tapasztalni a szeretetnélküléséget. És a fizikai világot ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor valakit a hazája külszolgálatra küldi valamelyik külső országba. Pár év múlva letelik a kiküldetés, és akkor vissza lehet menni. Kicsoda szeretne külhonban maradni? Meg lenne, nagyon meg lenne mindenki sértődve, ha nem mehetne haza a szeretett hazájába, ahol ott vannak a szerettei. Ugyan így meg lennénk sértődve, ha az igazi hazánkba sem mehetnénk vissza, ahol ott vannak a szeretteink. És ott van a mennyei édesatyánk, édesanyánk, Isten. Én vissza, hazavágyom, ha eljön az ideje, boldogan megyek vissza.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok
Sok szeretettel Erzsi.

Téged olvasva eszembe jutott, hogy talán ez a Pokol, a fizikai világ, ahol valóban büntiben vagyunk... ;) A menny pedig az, amikor hosszabb-rövidebb ideig vagy szerencsés esetben örökké a szellemvilágban maradhatunk. Valahogy sok mindent megmagyarázna számomra ez az általam elképzelt lehetőség.

Két különös reinkarnációs esetet láttam nem rég egy dokumentumműsorban. Egy pszichiáter és a betege egy fiatalabb nő mesélte el. A nő azért fordult orvoshoz mert visszatérő rémálmai voltak, amelyben jelen volt Pearl Harborban, amikor megtámadták a japánok és éjszakánként ezt a támadást élte át. Később hipnózis alatt megnevezte 7 társát, a saját nevét és regisztrációs számát is közölte. Utána jártak és kiderült, hogy valóságos személyek voltak valamelyik hajón, ahol a fiatal tengerész, akinek az élményeit éjszakánként újra élte, meghalt.

Mivel csalással vádolták őket, vállalták a hazugságvizsgálatot, ami megállapította, hogy igazat mondanak.

A másik eset egy 6 éves amerikai kislány volt, aki az egyik útkereszteződésben váratlanul el kezdett sikoltozni az édesanyja mellett, hogy vigyázzon, mert összeütköznek valamivel. Mivel nem jött semmi, félreálltak és kiderült, hogy ebben a kereszteződésben halt meg a nagymamája jóval a születése előtt...

Előtte és utána is többször előfordult, hogy idős hölgyekre, pincérnőre, stb. ráköszönt és azt mondta a szüleinek, hogy ismeri őket, mert amikor még "idősebb volt" akkor X.Y. a barátnője volt, vagy abban az étteremben dolgozott, ahol ebédelni szoktak.

Egy apuka azt mesélte el, hogy 2-3 éves kisfia, miközben ő tisztába tette, megszólalt: "amikor te voltál kicsi, akkor én pelenkáztalak téged..." és határozottan állította, hogy ő már volt olyan "öreg" mint az apukája. A nagypapa már hosszú évek óta halott volt, jóval a kisfiú születése előtt halt meg.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Én megvizsgáltam. Ez egy fantasy story. Vannak más bizonyítékok rá a hüllőábrázolásokon kívül?



Ezt nem mondhatod komolyan.

Nincsenek hüllőábrázolások! Nem lehetnek, mert tiltották az embereknek, hogy szobrokat készítsenek róluk, vagy rajzokat. Ez az egyetlen olyan "mítosz" ami nem csak Egyiptom és Mezopotámia által közrezárt területen, hanem az egész világon elterjedt. Ez is mondhatna valamit annak, aki számára nem csak egyetlen könyv a forrás, mint az Arvisura egy másik fórumtársunknak, vagy a Biblia neked.

Azt szeretném tőled kérdezni, hogy véleményed szerint mi történt ebben a világban azelőtt, hogy Mózes felment a hegyre és lehozta a tízparancsolatot?

Számomra az teljesen érthetetlen, hogy nektek a világ itt kezdődik. Mi történt addig, amíg jött Mózes, meg az a 44 ember, akik a világ történelmét "átértékelték", összefoglalták, mert az "isten", aki leszállt a hegyre megmondta Mózesnek, hogy ne legyen más istenük rajta kívül? És persze őt sem lehetett ábrázolni, de még ránézni sem lehetett és a közelébe sem mehetett senki, csak Mózes, aki aztán elég furcsán "világított", amikor lejött a hegyről...;)
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Ez így nagyon szépen hangzik, de ha így van, miért tiltakozunk ösztönösen a halál ellen?
Szerintem mindannyian tudjuk, hogy a halál nem jó, nem pozitív. A halál ellenségünk.

Drága Jászladány! Nem így tudjuk mindnyájan! Ezt csak a keresztény vallások sulykolták belénk és ennek ismeretében már meg lehet érteni, hogy papjaik miért tiltakoznak foggal körömmel az ellen, hogy Jézus tanításaiban lenne bármi is, amiből a reinkarnációra lehetne következtetni.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Kedves Jászladány! Ne haragudj, mert lehet, hogy sértőnek fogod érezni, amit lejjebb írok, de kevés szóból nem tudom másképp megfogalmazni a véleményemet, de a lényeg, hogy nem személy szerint ellened szól!kiss


Ez egy szép válasz arra, hogy miért van élet. Szerintem is azért, hogy boldogok legyünk, méghozzá örökre.
Szép, de nem igaz!
A gond az, hogy ez még rövid időre is csak ritkán sikerül.
Na ez az....;)
A Biblia ezért még hozzáteszi azt, hogy azért élünk, hogy Istennel szeretet-kapcsolatban, azaz közösségben legyünk. Ez a titka ugyanis az örök boldogságnak, a Biblia szerint.
Ez pedig már csak a bla-bla, erőltetett magyarázgatás, hogy a Biblia mondanivalója olyan szép kerek lehessen, mint írtad, amit az olyan nagyon okos, de nagyon hiszékeny emberek is magukévá tehessék, mint Te.
Na de miért halunk meg? A halál ugyanis eléggé akadályozza az örök boldogságot.
Ha a Biblia állítását kihúzzuk az életre és a halálra vonatkozó magyarázatból, nem kapunk feleletet arra, hogy az örök boldogságra teremtett ember miért hal meg, vagy miért hal meg az összes élőlény.

Ezért kíváncsi vagyok, van-e valakinek rá válasza.

...de akkor sem kapunk feleletet, ha a Biblia állítását nem húzzuk ki. Azok a magyarázatok, amelyeket ilyenkor beidézel egyedül csak neked olyan ésszerűek. Számunkra ugyanolyan ésszerűtlenek ezek a válaszok, mint neked az, hogy az iszlám terrorista elhiszi, hogy a 70 szűzlány várja őt a mennyekben.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Itt egy kicsit színezek, hogy gyorsabban menjen ... :p

Érdekesek a gondolataid, de szerinted nem lehetne születés, ha nem lenne halál? Nincs elég helye a születésnek? Nem igazán értem.
Ebből a magyarázatból bennem az merül fel, hogy mi értelme van meghalni, hogy helyet adjunk a születésnek, ha úgy is meghal az új is. Számomra ez így elég zavaros magyarázat.
Tegyük fel, hogy nem halnánk meg mi élőlények (emberek, állatok, növények) akkor elférnénk még itt a Földön?
Véleményem szerint úgysem a fizikai testünk a lényeg, hanem az, amit ez a test ehhez a fizikai világhoz láncol...

Hmmm... és miért döntöttek így az istenek?

Talán azért, mert Éva hagyta magát elcsábítani attól a bizonyos kígyótól és innen, már az emberi faj beszennyeződött, nem az volt, amivé Isten teremtette.

Ehhez annyit fűznék, hogy a teremtéstörténet, de főleg az özönvíz története csaknem minden kultúrában megtalálható. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy egymásról másolták, hanem azt, hogy az emberiség egy tőről fakad, tehát ugyanazokat az információkat adták tovább a teremtésről minden népcsoportban, persze sok helyen eltorzulva. Ugyanez igaz az özönvízzel kapcsolatban is. A föld minden népcsoportjánál megtalálod. Ez csupán azt bizonyítja, hogy valóban megtörtének.

Mózes leírásai általában eltérnek a többitől, még ha vannak is hasonlóságok, én pedig Mózes leírását tartom hitelesnek.

Miért? Miért nem azokét, akik Mózes előtt éltek 2500 évvel vagy még előbb, azaz időben sokkal közelebb a történésekhez. Tapasztalatod szerint minél több idő telik el, annál jobban emlékszünk az eseményekre?!:shock:

Egyértelmű, hogy az Özönvíz történet létezett Mózes előtt is, hisz Mózes előtt történt. Az lenne gyanús, ha Mózesen kívül nem említené senki.
Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy Mózes forrásul használt más özönvíz leírásokat. Nem volt rá szüksége, mert hitem szerint Istentől tudta a történet pontos leírását.
Alapozom ezt arra, hogy Mózes sok olyan egyéb információt is közölt, ami viszont egyetlen népnél sem található meg, mivel az embereknek nem volt róluk tudomása, ezen kívül próféciákat is mondott, amik beteljesedtek.
Számos újszövetségi előkép is tartozik Mózeshez, ami szintén Mózes isteni küldetését igazolja.

Mellesleg hol van a neten megbízható információ (lexikon, tudományos oldal, stb.) erről az iraki leletről a 22 ezer (!) agyagtáblával? Én nem találok...



Én a videón bemutatott 1858-as iraki leletről az agyagtáblákkal nem találok forrást a neten. De tegyük fel, hogy vannak.
Hamurapi törvénytáblái is vannak, meg Gilgames eposz is van, ezek nem teszik hiteltelenné Mózes beszámolóját, sőt, inkább alátámasztják.

A Nibiru bolygót viszont soha senki nem látta. De ha azt a jóslatot vesszük, hogy 2012-ben ez okoz majd világvégét, hát ezt elég nehéz elhinni, mert ha csak egy évnyi távolságban lenne egy ekkora, föld felé száguldó égitest, azt már a csillagászok felfedezték volna.
Sitchin és az agyagtáblák által említett X. bolygó, vagy tévedésből vagy szándékosan lett összekavarva a Maja Naptárral, ami az 5. világ eljövetelét jósolja 2012 után.
De még ha létezne is... állítólag egy törpecsillag lenne vagy mi, akkor sem nagyobb a valószínűsége, hogy hüllőszerű intelligens lények laknak rajta, mint a marslakóknak volt, amikor a Marsot még lakható bolygónak tartották.
Szóval erre alapozni egy teremtéstörténetet... hát Te tudod.
És erre volnának bizonyítékok azok a bizonyos agyagtáblák? Honnan tudod, hogy az nem csak háromezer éves fantasy regény? Vagy milyen egyéb a bizonyíték van ezeknek a földönkívüli hüllőlényeknek a létezésére?
6000 évvel ezelőtt még nem azért véstek fáradságosan írásokat az agyagtáblákba, hogy aztán pénzért terjesszék a kalandos fantazykra éhes közönség soraiban...:p
A hüllőábrázolások, amikről a videó beszél, a sárkány és a kígyó a Sátán szinonimái vagy megnevezései a Bibliában. Ő azonban nem teremtője sem a földnek, sem az emberiségnek, viszont tényleg létezik. És a sárkányt, vagy hasonlót valóban több kultúrában ábrázolnak, különösen azokban, ahol valamiféle hallucinogén szerek segítségével igyekeztek felvenni a kapcsolatot az "istenekkel".
Az indiánoktól az ausztrál bennszülöttekig vagy az ázsiai papokig mind ugyanazokat a sárkánypofákat látták, amikor transzba estek ezektől a szerektől. És tudod mit?
A mai kábítószeresek is ezeket látják.
Annunaki izék lennének? Nem hiszem. Szerintem démoni jelenések. A hatásuk is ezt igazolja: káros és pusztító az emberre nézve.

De ha Te inkább ezekben a hüllőféle teremtőkben akarsz hinni, akik egy képzeletbeli bolygón laknak, én nem gátollak benne.
De ez egy kicsit eltér a topic tárgyától.

Tudod a kezdetekben még a vallás és a tudomány nem a létezés 2 végpontján állt, hanem a vallás volt a tudomány és a tudomány volt a vallás. Ezek persze a csillagvallások voltak. Én egy olyan vallásnak hiszek, amely nem mond ellent a természet törvényeinek és egy olyan "teremtőben" hiszek, aki nem mondja azt, hogy egyedül engem, választhatsz az istenek közül... kiss
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincsenek hüllőábrázolások! Nem lehetnek, mert tiltották az embereknek, hogy szobrokat készítsenek róluk, vagy rajzokat. Ez az egyetlen olyan "mítosz" ami nem csak Egyiptom és Mezopotámia által közrezárt területen, hanem az egész világon elterjedt.

Kedves Kyra!

Én ide egyáltalán nem vitatkozni jöttem, hanem beszélgetni. Én másként gondolkodok a haláli utáni életről, mint pl. Te, mert más alapján alakítottam ki a véleményemet a dologról, de attól még megoszthatnánk a nézeteinket a témáról békésen.

Ha viszont vitázni szeretnél, hát vitázzunk.
Azért azonban nem kellene rám haragudnod, mert utána nézek annak, ha egy információt belinkelsz, és az információ hamisnak bizonyul. Mit tehetek én arról?

Azt mondod, nincsenek hüllőábrázolások. A különböző kultúrák tele vannak hüllőábrázolásokkal sárkányoktól a kígyókig, meg az egyiptomi szent krokodilig. Ezeket az ábrázolásokat megtalálod Amerikától Ázsiáig mindenhol.

593987-golden-dragon-statue.jpg


És milyen egyetlen "mítosz"-ról beszélsz, ami az egész világon elterjedt? A Niriburól idelátogató hüllőszerű lényekről? Honnan a forrásod, miszerint ez megtalálható az összes kultúrában? Ugye nem a videó?
Ezt nem provokatíve kérdezem, hanem tényleg szeretném tudni.

Azt szeretném tőled kérdezni, hogy véleményed szerint mi történt ebben a világban azelőtt, hogy Mózes felment a hegyre és lehozta a tízparancsolatot?

Nem az én véleményem az, hogy mi történt ebben a világban Mózes előtt, hanem a Biblia alapján tudom. Ha elolvasod a Genezist, Te is meg fogod tudni, mi történt az előtt, hogy Mózes felment a Sínai hegyre.
Többek között olvashatsz az Özönvízről is, aminek a története valóban megtalálható az összes kultúrában. Igaz, ez nem mítosz.

Számomra az teljesen érthetetlen, hogy nektek a világ itt kezdődik.

Senki sem mondta, hogy a világ Mózessel kezdődik. A világ a teremtéssel kezdődik, aminek a történetét Mózes jegyezte le, de ez a történet is megtalálható más kultúrákban, persze sok esetben meglehetős változtatásokkal.

Mi történt addig, amíg jött Mózes, meg az a 44 ember, akik a világ történelmét "átértékelték", összefoglalták, mert az "isten", aki leszállt a hegyre megmondta Mózesnek, hogy ne legyen más istenük rajta kívül?

Mint említettem, olvasd el a Genezist, abból megtudod, mi történt addig.
A Biblia nem a világ történelméről szól, nem is értékeli át azt, a Biblia arról szól, hogy kicsoda a világ teremtője, miért teremtett a világot, és hogyan lehet vele kapcsolatba kerülni.
A Biblia választ ad létünk kérdéseire, többek között az élet és a halál miértjére is.

És persze őt sem lehetett ábrázolni, de még ránézni sem lehetett és a közelébe sem mehetett senki, csak Mózes, aki aztán elég furcsán "világított", amikor lejött a hegyről...;)

Így van, nem lehetett Őt ábrázolni, mert az bálványimádáshoz vezetett. Ránézni meg nehéz lett volna, mivel láthatatlan.
Mózes arcán pedig Isten dicsősége ragyogott. Ugyanígy fénylett Jézus arca is a megdicsőülés hegyén.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Téged olvasva eszembe jutott, hogy talán ez a Pokol, a fizikai világ, ahol valóban büntiben vagyunk... ;) A menny pedig az, amikor hosszabb-rövidebb ideig vagy szerencsés esetben örökké a szellemvilágban maradhatunk. Valahogy sok mindent megmagyarázna számomra ez az általam elképzelt lehetőség.

Két különös reinkarnációs esetet láttam nem rég egy dokumentumműsorban. Egy pszichiáter és a betege egy fiatalabb nő mesélte el. A nő azért fordult orvoshoz mert visszatérő rémálmai voltak, amelyben jelen volt Pearl Harborban, amikor megtámadták a japánok és éjszakánként ezt a támadást élte át. Később hipnózis alatt megnevezte 7 társát, a saját nevét és regisztrációs számát is közölte. Utána jártak és kiderült, hogy valóságos személyek voltak valamelyik hajón, ahol a fiatal tengerész, akinek az élményeit éjszakánként újra élte, meghalt.

Mivel csalással vádolták őket, vállalták a hazugságvizsgálatot, ami megállapította, hogy igazat mondanak.

A másik eset egy 6 éves amerikai kislány volt, aki az egyik útkereszteződésben váratlanul el kezdett sikoltozni az édesanyja mellett, hogy vigyázzon, mert összeütköznek valamivel. Mivel nem jött semmi, félreálltak és kiderült, hogy ebben a kereszteződésben halt meg a nagymamája jóval a születése előtt...

Előtte és utána is többször előfordult, hogy idős hölgyekre, pincérnőre, stb. ráköszönt és azt mondta a szüleinek, hogy ismeri őket, mert amikor még "idősebb volt" akkor X.Y. a barátnője volt, vagy abban az étteremben dolgozott, ahol ebédelni szoktak.

Egy apuka azt mesélte el, hogy 2-3 éves kisfia, miközben ő tisztába tette, megszólalt: "amikor te voltál kicsi, akkor én pelenkáztalak téged..." és határozottan állította, hogy ő már volt olyan "öreg" mint az apukája. A nagypapa már hosszú évek óta halott volt, jóval a kisfiú születése előtt halt meg.


Ezeknek az eseteknek a forrásait ellenőrizted?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Jászladány! Nem így tudjuk mindnyájan! Ezt csak a keresztény vallások sulykolták belénk és ennek ismeretében már meg lehet érteni, hogy papjaik miért tiltakoznak foggal körömmel az ellen, hogy Jézus tanításaiban lenne bármi is, amiből a reinkarnációra lehetne következtetni.

Ezt arra írtad, hogy én azt írtam, a halál rossz.

Ezt nem a papok találták ki, ezt a Biblia állítja, és ellenségnek nevezi a halált, amely majd egyszer el fog töröltetni:
1 Kor. 15.26
"Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál."

És nem a papok tiltakoztak az ellen, hogy Jézus tanításában nincs reinkarnáció, nem tiltakozott senki, mivel Jézus tanításában nincs reinkarnáció.
Jézus is rossz dolognak tartotta a halált. Ha nem így lett volna, nem támasztott volna fel halottakat. Hiszen ha a reinkarnáció igaz lenne, akkor Jézus ezzel beavatkozott volna a karmájukba.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép, de nem igaz!

Honnan tudod, hogy nem boldogságra teremtettünk? Akkor mire teremtettünk?

Ez pedig már csak a bla-bla, erőltetett magyarázgatás, hogy a Biblia mondanivalója olyan szép kerek lehessen, mint írtad, amit az olyan nagyon okos, de nagyon hiszékeny emberek is magukévá tehessék, mint Te.

Szóval az, hogy Isten a vele való közösségre teremtett minket, szerinted csak bla bla.
Jó. Honnan tudod, hogy nem igaz?
És akkor szerinted miért élünk?

Nem hinném, hogy én vagyok hiszékeny, mivel én általában utána járok minden információnak. Én a Bibliát is ugyanilyen alapossággal ellenőriztem.
Te viszont kritika nélkül elfogadod egy ki tudja honnan származó videó állításait.

...de akkor sem kapunk feleletet, ha a Biblia állítását nem húzzuk ki. Azok a magyarázatok, amelyeket ilyenkor beidézel egyedül csak neked olyan ésszerűek. Számunkra ugyanolyan ésszerűtlenek ezek a válaszok, mint neked az, hogy az iszlám terrorista elhiszi, hogy a 70 szűzlány várja őt a mennyekben.

De igen, ha a Biblia állítását figyelembe vesszük, feleletet kapunk a lét kérdéseire.

Azt látom viszont, hogy itt senkinek sincs válasza ezekre a kérdésekre. Tehát a Biblia magyarázatát úgy utasítjátok el, hogy fogalmatok sincs, miért élünk vagy miért halunk meg. De abban biztosak vagytok, hogy a Bibliának nem lehet igaza.

És erre az indokod: hogy szerinted a Biblia magyarázata ésszerűtlen.
Nekem nem ésszerűtlen, ahogy mondod. Számodra az. De nem gondolsz arra, hogy talán nem ésszerűtlen, csak épp Te nem érted?
Egy kijelentésben pedig nem az a lényeg, hogy ésszerűtlen-e vagy sem, hanem hogy igaz-e vagy sem.

A hasonlatod a Korán által vázolt mennyországgal pont azért nem jó, mert én nem azért utasítom el Mohamed állítását, mert ésszerűtlennek tartom. Azért utasítom el, mert a Korán állításai nem ellenőrizhetők, nem bizonyíthatók, minden azon áll vagy bukik, hogy egyetlen ember, Mohamed valóban beszélt-e Istennel. Mohamed viszont leírt olyan dolgokat is, amelyek bizonyítottan tévedések. Ezért a szavahihetősége számomra, miszerint a kijelentéseit Istentől kapta, hogy úgy mondjam, megkérdőjelezhető. Isten nem tévedhet.

A bibliai kijelentéseken azonban nem lehet fogást találni. Még egyetlen olyan állítást se találtak benne, amely tudományos vagy történelmi tévedés lett volna. Pedig az utóbbi két évszázadban a bibliakritika ízekre szedte a Bibliát, ám a modern kori tudományos és régészeti kutatások mindig a Bibliát igazolták.
A Korán nem dicsekedhet ilyen "evidenciákkal."
Az Asurvéra sem, sem pedig más teremtés vagy özönvíz leírások.

Kivastagítottam a lényeget, mert ezen általában keresztül ugrotok, és huszonötször felteszitek nekem ugyanazt a kérdést, hogy miért inkább a Bibliának hiszek, mint pl. Stichtinnek, vagy másoknak.
A Biblia megáll az ellenőrzés mérlegén, a többi írás pedig nem.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt egy kicsit színezek, hogy gyorsabban menjen ... :p

Színezzünk! Most én vagyok a fekete (nem bárány!) :)


Tegyük fel, hogy nem halnánk meg mi élőlények (emberek, állatok, növények) akkor elférnénk még itt a Földön?
Véleményem szerint úgysem a fizikai testünk a lényeg, hanem az, amit ez a test ehhez a fizikai világhoz láncol...

Nem hiszem, hogy Istennek problémát jelentene, hogy elférjünk az általa teremtett világban.
Te azt gondolod, hogy Isten eleve úgy teremtett minket, hogy meghaljunk? Azért, hogy elférjünk a földön? Engem egy ilyen Istennek még a gondolatától is kiráz a hideg.
És azért eléggé függünk a fizikai testünktől. Nem lehet elbagatellizálni a halált azzal, hogy a test úgysem lényeges.
Amúgy mire alapozod, hogy a test nem lényeges? És ez még mindig nem válasz arra, miért van halál.

Mózes leírásai általában eltérnek a többitől, még ha vannak is hasonlóságok, én pedig Mózes leírását tartom hitelesnek.
Már többször leírtam, hogy miért.

Miért? Miért nem azokét, akik Mózes előtt éltek 2500 évvel vagy még előbb, azaz időben sokkal közelebb a történésekhez. Tapasztalatod szerint minél több idő telik el, annál jobban emlékszünk az eseményekre?!:shock:

Már leírtam, de most is leírom. Mózes feljegyzéseinek nagy része ellenőrizhető (pl. az orvosi előírások, vagy Jerikó ostroma, stb.)
Emellett Mózes olyan próféciákat mondott, amelyek beteljesedtek.
A többi írás valóságtartalma nem ellenőrizhető. Én pedig csak annak hiszek, aminek utána lehet járni, és igaznak bizonyul.

Az agyagtáblák pedig nem Mózes előtt 2500-ból valók, hanem Mózes után 600 körüli időből.

Érdekes, leírtam neked, hogy a videó hamis, de Te továbbra is vallod a videón elhangzó adatokat. Miért?

"Alapozom ezt arra, hogy Mózes sok olyan egyéb információt is közölt, ami viszont egyetlen népnél sem található meg, mivel az embereknek nem volt róluk tudomása, ezen kívül próféciákat is mondott, amik beteljesedtek.
Számos újszövetségi előkép is tartozik Mózeshez, ami szintén Mózes isteni küldetését igazolja."


Ezt a bejegyzésemet egyszerűen átugrottad, és újra feltetted a kérdést, miért hiszek inkább Mózesnek.

"Mellesleg hol van a neten megbízható információ (lexikon, tudományos oldal, stb.) erről az iraki leletről a 22 ezer (!) agyagtáblával? Én nem találok..."

Ezt a bejegyzésemet is átugrottad.
Ugye Te sem találtál semmit a videón bemutatott leletről?

Arra gondoltál, hogy egy 1851-es ásatás filmfelvételei nem is létezhetnek? Ugyanis akkor még nem volt mozgókép. Azt csak az 1890-es években találták fel a Lumiére fivérek.

Sitchin és az agyagtáblák által említett X. bolygó, vagy tévedésből vagy szándékosan lett összekavarva a Maja Naptárral, ami az 5. világ eljövetelét jósolja 2012 után.

Nem ez a lényeg, a lényeg az, hogy nincs nyoma X. bolygónak, ahogy a 2012-es világvége is mese.

6000 évvel ezelőtt még nem azért véstek fáradságosan írásokat az agyagtáblákba, hogy aztán pénzért terjesszék a kalandos fantazykra éhes közönség soraiban...:razz:

Először is az agyagtáblák nem 6000 évesek, csupán Kr.e. V. századból valók, de mindegy. Másodszor nincs rajtuk semmi a Nibiru bolygóról, a hüllőszerű ufókról, de még az sem valószínű, hogy teremtéstörténet vagy özönvíz leírás lenne rajtuk. Leírtam, hogy miről szólnak. Az akkori királyokról, az ókori Mezopotámia életéről stb.-ről.

Ettől függetlenül miért gondolod, hogy az ókorban nem írtak olyan irodalmi műveket, amelyek a képzelet szüleményei voltak? Gondolod, hogy pl. a görög istenek történetei, Prométheus vagy Sziszifusz történetei igazak? Az ember akkor is, most is szeret alkotni.

Én egy olyan vallásnak hiszek, amely nem mond ellent a természet törvényeinek és egy olyan "teremtőben" hiszek, aki nem mondja azt, hogy egyedül engem, választhatsz az istenek közül... kiss

Én pedig semmilyen vallásnak nem hiszek. Én Jézus Krisztusnak hiszek. Amit Ő mondott, az sosem mond ellene a természet törvényeinek.
Ó azt mondta csak egy Isten van. Én elhiszem neki. És azt is elhiszem, hogy Ő ez az egy Isten. Nem hiszékenységből, hanem mert ennek is utánanéztem. Én mindent ellenőrzök. Az igazi Isten tesz róla, hogy az állításai ellenőrizhetők legyenek, hogy az emberek hite Benne meggyőződésen alapulhasson.

Egyébként melyik vallásban és teremtőben hiszel Te, aki nem mondta azt, hogy egyedül őt választhatod az istenek közül? Ezek szerint a Te Istened állítása alapján több isten van?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt sok érdekes cikk van régészeti leletekről (a vége felé sumer, akkád, babiloni leletek), sajnos csak angolul, de ha egy kicsit bírod a nyelvet, azért meg lehet érteni. Remélem, hogy ha átnézegeted, nem gondolod, hogy ez sci-fi irodalom. :p/quote]

Köszönöm a linket, átnéztem. Nem tudom, hogy az ékírásos agyagtáblák között van-e eposz, vagy más irodalmi mű, ami fantázia szüleménye, de lehetségesnek tartom.

A lényeg viszont, hogy az általad beágyazott videón lévő leletről itt sincs egy árva szó se :(
 
Oldal tetejére