Portfólió készítés

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

borsoderika

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarázzátok már meg, mert én úgy értelmezem, hogy részt vehet, mert ott a vagy... Vagy szakértő, vagy elismert képviselő... Mondom én, hogy súlyos szövegértési problémáim támadtak!o_O
Elismert képviselő lehet szakértő, ha SZAKÉRTŐ, de itt nem szakértő minősítése volt. A kérdés az volt, részt vehet-e alternatív iskola ellenőrzésében, ha a fenntartó engedélyezi.
 

r.kriszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Miután ez az annak idején csak az OH honlapján szerepelt, a személyre szabott e-mailben meg az április 30, én úgy értelmeztem, hogy mint annyi minden mást, ezt is megváltoztatták. Gondoljatok bele, eredetileg ez a teszt is korábban lett volna.
Általában mindig az utolsó értesítés az érvényes.[/
Na, azt hiszem most kell egyet sétálnom

Én voltam ilyenen, igaz még novemberben. Nem lettem okosabb, mert ott is szinte minden az iskoláról szól!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is, nem nevezem meg a szervezőt , az előadó nagyon jópofa volt,még 10000 Ft-ért le is vizsgáztunk portfólió készítésből.Utána jelent meg az útmutató, kicsit más tartalmakkal.A tutit senki nem mondja meg, csak azt magyarázza, ami le van írva, a mi kreativitásunk is fontos.Én már semmi újat nem akarok.....ami eddig tiszta volt, az is homályos lesz lassan.
 

bisne

Állandó Tag
Állandó Tag
Lenne egy kérdésem:
2. A 14+szakvizsgások
Javaslom, hogy mindenki, aki ebbe a körbe tartozik töltse fel a portfólióját, mert csak egyszerűsített kell, a tartalmát nem fogják vizsgálni, hanem automatikusan besorolják 2015. jan. 1-től PedII-be. Természetesen valamikor át kell esnie tanfelügyeleten, minősítésen, mert ez csak ideiglenes. No, de addig is kapod a PedII-es bért. 2018. dec. 31-ig kell átesni az első minősítésen. Azt, hogy mikor, hogyan - az idő majd megmondja. Szerintem vagy 2 évig biztos, hogy nem kell rá számítani, mert lesznek olyanok, akiket muszály lesz minősíteni.

Például 2017 januárjában történik meg a minősítés, és HA a minősítéskor úgy ítélik meg a pedagógus munkáját, hogy az nem megfelelő az addigi Ped II-es fizetést vissza kell fizetni?
Errre rákérdeztünk. A projektvezető azt mondta, hogy nem, nem kell visszafizetni, mert nem lehet visszavenni a dolgozótól a pénzt.
 

bisne

Állandó Tag
Állandó Tag
20/2012 EMMI, 155. § (1a) [Ez egy későbbi beszúrás, a közlönyállapotban nincs benne!]
Az alternatív nevelést, oktatást folytató intézmények ellenőrzésébe be kell vonni az adott alternatív nevelési-oktatási módszer területén jártas szakértőt vagy a nevelési módszer nemzetközileg vagy országosan elismert képviselőjét.
Knt 155§
"Az alternatív nevelést, oktatást folytató intézmények ellenőrzésébe be kell vonni az adott alternatív nevelési-oktatási módszer területén jártas szakértőt vagy a nevelési módszer nemzetközileg vagy országosan elismert képviselőjét."
 
Utoljára módosítva:

bisne

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd holnap megpróbálom megkeresni. Nem biztos, hogy könnyen megtalálom, de majd igyekszem.
Knt 64§
(5) A pedagógus-munkakörben foglalkoztatott – a Gyakornok fokozatba tartozó pedagógus kivételével – a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, továbbá a fizetési fokozat megállapításánál beszámítandó idő alapján háromévenként eggyel magasabb fizetési kategóriába lép. A pedagógust a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési kategóriába besorolni. A magasabb fizetési kategória elérésével a hároméves várakozási idő újra kezdődik."

Kjt. 87/A §(1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni
a) az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,
b) a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, kormányzati szolgálati, illetve közszolgálati jogviszonyban töltött időt,
c) a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint 2010. július 6. és 2012. február 29. között a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, kormánytisztviselői jogviszonyban töltött időt,
d) a szolgálati jogviszony időtartamát, továbbá
e) a bíróságnál és ügyészségnél szolgálati viszonyban, munkaviszonyban, valamint
f) a hivatásos nevelő szülői jogviszonyban,
g) az e törvény, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban,
h) az állami vezetői szolgálati jogviszonyban … töltött időt.
 

bisne

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi, elírtam. A 20-asban van benne. Valóban nem volt benne az eredeti szövegben, de már tavalytól ez hatályos.

Beiktatta: 22/2013. (III. 22.) EMMI rendelet 28. § (1). Hatályos: 2013. III. 23-tól.
 

borsoderika

Állandó Tag
Állandó Tag
Knt 155§
"Az alternatív nevelést, oktatást folytató intézmények ellenőrzésébe be kell vonni az adott alternatív nevelési-oktatási módszer területén jártas szakértőt vagy a nevelési módszer nemzetközileg vagy országosan elismert képviselőjét."
Biztosan az én megfogalmazásommal van baj, de csak leírom ismét, nehogy valaki miattam adjon rossz választ.
A lényeg itt az volt, hogy az illető NEM SZAKÉRTŐ. S azt kérdezték, ha elismert képviselő, s a fenntartó engedélyezi folytathat-e szakmai ellenőrzést. S a "NEM SZAKÉRTŐ" -re csak 10. olvasás után jöttem rá.
 

Kibic07

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Azt kérdezném akinek ma nem sikerült a felöltés, mert lefagyott a rendszert az kapott végül visszaértesítést, hogy mikor írja újra, mert egy kollégám nem kapott semmilyen értesítést, és most nem tudja mi a helyzet.
Szia!

Mint lendvy előző linkje is mutatja, a cég válaszolt, és talán ezúttal igazat is mondott:

"Azon kollégák számára, akik még nem kezdtek bele a tesztsor kitöltésébe, a tájékoztatóban leírt qualitas.gnomio.com oldal áll rendelkezésre. A belépéshez az ismert felhasználónevet és jelszót tudják használni.

Azon kollégák, akiknél a kitöltés közben lefagyás vagy technikai hiba történt, ha kívánják, újra kitölthetik a tesztsort. Számukra a moodle.qualitas.hu oldal biztosítja a lehetőséget.

Minden jelentkezőrevonatkozik, hogy nem konkrét időpontokban, hanem a mai naptólhétfő este nyolc óráig (2014. 03.10. 20.00)folyamatosan érhetik el a rendszereket. Ez azt jelenti, hogy mindenki a számára megfelelő időpontban nyithatja meg a tesztsort. Fontos, hogy továbbra is egy kitöltési lehetőség áll mindenki rendelkezésére, aminek hossza 45 perc."

A moodle a BME oldala, a készítője bizonyos M.GY, akiről nem fejtem ki a véleményem, mert nem bírja el a monitor. De mivel tudom hogy ő is karbantartja-fejleszti a rendszert, hát nem csodálkozom a történteken.
 

Kibic07

Állandó Tag
Állandó Tag
Most leltem csak rá erre a fórumra, még nem volt időm-erőm a majd 100 oldalt végigolvasni, a sok értékes tanáccsal. Kérésem lenne, ha valakinek van mintája középiskolai matematika vagy biológia kész óravázlata, és meg tudná mutatni, akkor kérem, segítsen. Óravázlatot utoljára 28 évvel ezelőtt csináltam :(
 

SOMNE

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem több kérdésem is volt az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatosan a 20/2012.EMMI rendeletből, ezt is nézzétek át
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves majdani tanfelügyelők!
Nem töltögetek portfóliót, nem pályázom tanfelügyelői státusra, véletlenül tévedtem a topicba, s eszem ágában sem volt hsz-t írni - egészen addig, amíg a 90. oldalon 2 különböző nick hsz-ében is megjelent a muszály, s nem is először. (Most, hogy leírtam, a program piros hullámmal látta el.) A muszáj szó a német muss sein-ből ered, ezért nem ly-nal írjuk, az ly a hagyományőrző helyesírásunk ajándéka. A megvan és a meg van sem ugyanaz, s még sorolhatnám a gyors szemle eredményét. A CanadaHun fórumon a magyar helyesírás nem téma, nem is foglalkozunk vele. Sajnos, ebben az esetben nem tudom szó nélkül hagyni. Igaz, tudok olyan gimnáziumi magyartanárról, aki felírta a táblára: Gajatető, tehát lesz majd mit segíteni, ám a többség nemcsak szereti, hanem el is várja, hogy a minősítő ne legyen minősíthetetlen. Segítő szándékkal írtam ezt a pár sort.
 

edit-a

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kis alternatív technikai útmutató.
Az a tapasztalatom, hogy az MS termékek pdf-exportálása nem tökéletes.
2 jó más lehetőséget ajánlok.
1. LibreOffice. Letöltés innen: http://hu.libreoffice.org/letoeltes/?type=win-x86&version=4.1.5&lang=hu
2. Sokkal kisebb és ugyancsak tud magyarul: FreeOffice. letöltés innen: http://www.freeoffice.com/en/download
Ez email-címmel regisztrációt igényel, utána pedig azzal lehet dolgozni.
Ebből lehet készíteni egy úgynevezett portable (hordozható) verziót is, amelyet nem kell telepíteni, akár egy pendrive-ról is indítható. Ha gondoljátok, egy külső tárhelyre feltehetek egy ilyet, ezt utána csak le kell tölteni, és már működik is. Természetesen nagyon jól csinálja a pdf-fájlokat. Én ez utóbbit használom.
Az anyagokat akár ezekben is el lehet készíteni. Néhány perc alatt megszokható a használata bármelyiknek.

Nekem nem szokott gond lenni a Word-nél a pdf formátumba mentéssel. Most kipróbáltam a LibreOffice-t, biztos jó az is, nekem a Wordhöz képest nagyon lassú volt.
A lányomék a gimiben LibreOffice-t használnak, mert az a tanár kedvence. Félévkor egy 25 oldalas dokumentumot kellett megírniuk, formázva, képekkel stb. Nagyon megszenvedtek vele,mindenki, géptől függetlenül,(iskolában, otthon) mert a program mentéseknél lefagyott, lassú volt stb.
Más, mint a megszokott Word, aki nem jártas ezekben a dolgokban, ne most kezdje el tanulni.A lányom szerint amit Wordben megír valaki 5 nap alatt, azt LibreOffice-ban 10 nap.
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves majdani tanfelügyelők!
Nem töltögetek portfóliót, nem pályázom tanfelügyelői státusra, véletlenül tévedtem a topicba, s eszem ágában sem volt hsz-t írni - egészen addig, amíg a 90. oldalon 2 különböző nick hsz-ében is megjelent a muszály, s nem is először. (Most, hogy leírtam, a program piros hullámmal látta el.) A muszáj szó a német muss sein-ből ered, ezért nem ly-nal írjuk, az ly a hagyományőrző helyesírásunk ajándéka. A megvan és a meg van sem ugyanaz, s még sorolhatnám a gyors szemle eredményét. A CanadaHun fórumon a magyar helyesírás nem téma, nem is foglalkozunk vele. Sajnos, ebben az esetben nem tudom szó nélkül hagyni. Igaz, tudok olyan gimnáziumi magyartanárról, aki felírta a táblára: Gajatető, tehát lesz majd mit segíteni, ám a többség nemcsak szereti, hanem el is várja, hogy a minősítő ne legyen minősíthetetlen. Segítő szándékkal írtam ezt a pár sort.
Kevesebben vannak azok akik tanfelügyelők lesznek, mint akik nem -ezen az oldalon.
A kifogásolt írás sem arról tanúskodik, hogy írója annak készül.
Ettől függetlenül a helyesírással kapcsolatosan igazad van.
Legközelebb másold be a cikket és válaszolj rá nyilvánosan vagy priviben.
Nem kell ezt is a "tanfelügyelők" nyakába varrni.
Te írtad az átlátszóra cikket?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére