Portfólió készítése 2016. november 25-ig

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2016 Július 29.

 1. kros

  kros Állandó Tag

  Nem a szakértői bizottság adott anyaga a lényeges, abból elég egy rövid kivonat, sőt, két-három mondatos/szavas összefoglaló: X. Y. diszlexiás, ezért fejlesztem.
  És a továbbiakban részletesen leírod a tanuló családi-intézményi helyzetét, s főként az Általad tett megfigyeléseket, alkalmazott eljárásokat, sőt, azok beválását, s erre adott újratervezésed.
  Tipikus hiba, hogy mindenki valami "rossz" problémát akar megoldani, pedig érdemes elolvasni a 2011. évi CXC. törvény megfelelő szakaszát:
  4. § (13)
  a) különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló:
  aa) sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló,
  ab) beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermek, tanuló,
  ac) kiemelten tehetséges gyermek, tanuló.

  Ugyebár aa) és ab) esetében felmerülhet, jogosult-é az adott pedagógus a fejlesztésre, míg ac) esetében azt mindenki végezheti.
   
  Clematis és ladysla kedveli ezt.
 2. mataorci

  mataorci Állandó Tag

  Véglegesítettem portfóliómat, de felmerült az a kérdés, hogy meg kell-e jelölni forrás dokumentumként az útmutatót? Segítségeteket köszönöm.
   
 3. kros

  kros Állandó Tag

  Azért ezt nem... Inkább valamelyik dokumentumba írnám bele (ha már annyira...,) hogy a dokumentumrendszer az OH Útmutatója (verziószám, dátum) alapján készült.
   
 4. Vargens

  Vargens Új tag

  Az egyik szabadon választott dokumentum egy sporttábor, mint projekt. A feltöltendő 2 dokumentum lehet 2 fénykép?
   
 5. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Vargens!
  Kitartóan javaslom, hogy az Útmutatót célszerű alaposan tanulmányozni. A fénykép lassan tabu téma lesz. Nem tölthetsz fel beazonosításra alkalmas fotót a gyerekekről.
  A fontosabb része a kérdésnek, hogy a projektnek komoly előírásai vannak, vagy nem projektre gondoltál.
  Az Útmutató 63. oldalán részletezi a táblázat, mi szükséges a projekthez.
  A 77. oldalon olvashatsz egy segítő szempontsort projekt bemutatásához. Kiemelném, hogy itt kivételesen nevesíteni kell a résztvevő kollégákat.
  Valamennyi dokumentumhoz javaslom az etikai és jogi megfontolások szigorú áttanulmányozását, és még szigorúbb betartását a 93-95. oldalon.
   
  biblio kedveli ezt.
 6. Vargens

  Vargens Új tag

  Kedves gtszg!
  Köszönöm a segítséget!
   
 7. Piri58

  Piri58 Állandó Tag

  Vargens írta:

  Az egyik szabadon választott dokumentum egy sporttábor, mint projekt. A feltöltendő 2 dokumentum lehet 2 fénykép?

  Egyetértek! A projekt kapcsán az jutott eszembe, számos portfóliót értékeltem melyben a pedagógus azt gondolta projektet töltött fel, de nem az volt. Érdemes átnézni, tudni, mi a projekt.
   

  Csatolt fájlok:

  bakágica és gtszg kedveli ezt.
 8. spiky

  spiky Állandó Tag

  A projekt és a projekt pedagógia nem ugyanaz a kategória. Értelmezési különbségek lehetnek. Szakonként és területenként is eltérő ismérvei léteznek. Hosszúsàgukat tekintve pedig akàr 30 perctől évekig terjedőek lehetnek. A kérdésre válaszolva , miért is ne lehetne a feltöltött dokumentum egy fénykép a megvalósulásról? A mellékelt dokumentumok száma is csak ajánlott. A portfólió alap dokumentumai a kötelezőek. A feltöltő dönt a szabadon választották, mennyiségéről és mikéntjéről. Én személy szerint màr nagyon unom az egyén portfóliókatt, örülök minden egyéni megoldásnak, akàr a dokumentumok formàjàt, milyenségét tekintve is.
   
 9. Rnecsi

  Rnecsi Állandó Tag

  Sziasztok!
  12 éve vettem kezembe a diplomámat, ám az elmúlt 10 évben itthon voltam gyermekeimmel. Most vissza szeretnék állni a sorba, ám tudásom eléggé megkopott, rengeteg dolog változott azóta.
  Tudnátok nekem küldeni (kitöltött) hospitálási naplót reflexióval? Kiváncsi vagyok rá mit is takar ez tulajdonképpen, hogyan kell kinéznie és mit tartalmaz a reflexió, hiszen mikor én diplomáztam bevallom nem is hallottunk ilyenről....
  Előre is köszönöm a segítségeteket!
   
 10. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Szia,
  az Útmutatók minden kérdésedre válaszolnak. Jelenleg a 4. van érvényben.
   
 11. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Van a neten még néhány anyag, ha beírod a keresőbe, mert kitöltöttet nem érdemes vadászni, kisebb az esélyed itt a kapásra, mint ott keresgélni - plusz az Útmutató, amit Ladysla ajánlott.
   
 12. Rnecsi

  Rnecsi Állandó Tag

  Köszönöm, megnézem mindenképpen! :)
   
 13. Rnecsi

  Rnecsi Állandó Tag

  Köszönöm, megnézem mindenképpen! :)
   

Megosztás