Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Szaúd-Arábia és Katar gazdaságilag erős és kereskedelmileg nyitott országok, ráadásul aktív fegyvervásárlók is. Az őskonzervatív vahhabita vezetés viszont nem tesz semmit a szintén szunnita hátterű Iszlám Állam ellen. A vahhabizmus az iszlám legszigorúbb alapelveit követi, és céljai nem állnak távol az iszlamisták a civilizáció ellenes barbarizmusától.

szaudarábia.jpg


mi is a különbség? az egyik ellenség a másik barát.
 
A végleges megoldás valóban a tudat átformálása lehet, Mármint a muszlim emberek tudatának átformálása. Ez évszázados folyamat.
Biztos vagy benne? A másik topicban láthatod a képeken, hogy elég volt 40 év, a nők jogait gyakorlatilag megszüntették! 40 év alatt 400-at mentek - visszafelé! Tehát visszafelé haladni a korral nem kellenek évszázadok!
Előre haladni, arra meg a dolgok jelenlegi állása szerint évEZREDEK kellenek, mert a férfiak mindent megtesznek, hogy megakadályozzák! A férfiaknak baromira nem érdekük, hogy a nő tanuljon, mert akkor még esetleg önálló gondolatra is képes lenne. Arra meg már gondolni is szörnyű, ugye? Arra, hogy egyenjogú legyen vele? Na ezt a békát le nem nyeleted velük még párszáz évig! Mert ugye mennyivel kényelmesebb így az életük?
 
A vallassal van baj, hisz a mai korban 4 feleseg lehetosegerol lemondani egy palinak , kizart dolog. Hogy a noknek nincs joga allatszamba van ha van nyilvan tartva miert is lenne erdekuk ezen valtoztati.
Ezért mondom én, Melitta, hogy Obama ne a férfiak kezébe adjon fegyvert, hanem a nőknek! Ha voltak olyan bátrak, hogy fegyvertelenül otthon maradjanak, akkor talán puskával a kezükben sem futamodnának meg! Le a kalappal előttük!
 
A vallassal van baj, hisz a mai korban 4 feleseg lehetosegerol lemondani egy palinak , kizart dolog. Hogy a noknek nincs joga allatszamba van ha van nyilvan tartva miert is lenne erdekuk ezen valtoztati.
Azért ez a többnejűség nem átlagos, nagyon gazdagnak kell lennie annak a férfinak aki több feleséget vesz magának.
Gondolj bele, ha az egyiknek vesz valamit, köteles a többinek is olyan összegért venni valamit amit az első feleség kapott! Erre törvény van! Minden feleséget köteles ellátni, ha valamelyiket elhanyagolja, az a feleség panaszt nyújthat be a férj ellen a bíróságon! De, csak ha ténylegesen bizonyítani tudja az elhanyagolást, más ok panaszra nincs! Verheti, bezárhatja arra joga van a férjnek, de elhanyagolni tilos!
 
Azért ez a többnejűség nem átlagos, nagyon gazdagnak kell lennie annak a férfinak aki több feleséget vesz magának.
Gondolj bele, ha az egyiknek vesz valamit, köteles a többinek is olyan összegért venni valamit amit az első feleség kapott! Erre törvény van! Minden feleséget köteles ellátni, ha valamelyiket elhanyagolja, az a feleség panaszt nyújthat be a férj ellen a bíróságon! De, csak ha ténylegesen bizonyítani tudja az elhanyagolást, más ok panaszra nincs! Verheti, bezárhatja arra joga van a férjnek, de elhanyagolni tilos!
El tudom képzelni, hány elhanyagolt feleség mer panaszt benyújtani a bíróságon. Vagy egyáltalán bárhol is panaszra nyitni a száját. :(
 
El tudom képzelni, hány elhanyagolt feleség mer panaszt benyújtani a bíróságon. Vagy egyáltalán bárhol is panaszra nyitni a száját. :(

Az már más ugyanis ha nem nyer a bíróságon rossz rágondolni mi vár rá majd otthon. :(
De a lehetősége megvan rá!
Gonosz és képmutató világ az, kevés olyan nő van akihez tisztességes a férje, vagy a férj családja.
 
Tudod, ez nem Allah és nem Mohamed bűne! Azok bűne akik mindent aszerint magyaráznak a Koránba ahogy az embereket befolyásolni akarják. Olyan ez, mint a Bibliai magyarázatok voltak, azt jelentik amit a papok akarták hogy jelentsen.
Én persze hogy tudom! Azok a nők meg azért nem járhatnak iskolába, nehogy ők is megtudják! :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,828
Tagok
615,908
Legújabb tagunk
anddddna
Oldal tetejére