Vétozd meg János, ne írd alá János! - Percről perce a CEU melletti tüntetésről

Ma este az utóbbi idők legnagyobb tüntetése lesz Budapest utcáin, kövesse velünk!
Március 28-án nyújtották be a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslatot, ami a külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozná. A jogszabály teljesen ellehetetleníti a Soros György által létrehozott CEU, a Közép-Európai Egyetem működését. Április 2-án több ezren vonultak utcára a CEU mellett, az élőlánc során kisebb dulakodás is kialakult, amikor a demonstrálók egy EU-s zászlót szerettek volna kitűzni a Parlamentre. Április 4-én, kivételes eljárásban megszavazták a lex CEU-t. A törvény ellen rengetegen tiltakoztak, köztük több külföldi, neves egyetem, tudósok, egyetemisták és közéleti személyiségek. A mai tüntetés várhatóan a legnagyobb tüntetés az internet adó elleni demonstráció óta.
17:48 A tüntetők egy része már átért Pestre
A többiek viszont még el sem indultak Budáról. Az index egyik fotóján jól látszik, mennyien vannak:


Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

17:41 Tízezrek vonulnak a Lánchídon
Addig viszont elolvashatja kollégánk publicisztikáját arról, hogy miért veszélyes a mostani helyzet. Kattintson!

17:32 Elindult a tömeg
A szervezők felszólítására elindult a több tízezres tömeg a Kossuth térre.

17:30 Ne lepődjön meg ha Gryllus Dorkát pillantja meg a tömegben


17:26 Ha ön jobb kedveli a videóképes közvetítést...

akkor kattintson IDE!

17:15 Németh Szilárd szerint a tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek „gründolták”
Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: „a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. „Minden magyar embernek tudnia kell, kicsodák Soros György emberei és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot” - közölte.

Arról, hogy a kormány összeesküvés elméletet vizionál, már korábban írtunk ITT. Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az emberek beleuntak ebbe az egészbe.

17:12 Nem mernénk megtippelni, mennyi ember van itt
Maradjunk annyiban, hogy veszettül rengeteg, egyik irányban sem látjuk a végét. Húszévesek és nyugdíjasok, golfsapkások és kontyosok, derékra kötött pulóverek és tavaszi parkák, tacskók és kerékpárok, babakocsik és tavaszi Celsius fokok - minden van, és úgy tűnik, mindenki nagyon akarja a forradalmat. Azaz a kormányváltást. Vagy legalább egy kis igazságot.


Fotó: Unger András

17:10 Hamarosan elindul a menet
A felvonulást egy „Miért féltek az oktatástól?” feliratú hatalmas molinóval vezetik fel. A tömeg a Lánchídon át a CEU érintésével megy majd a Kossuth térre.

17:05 Hétfő éjjelig döntenie kell Ádernek
A tüntetők elsődleges célja, hogy Áder János, köztársasági elnök ne írja alá a törvényt. Ha Áder úgy dönt, nem írja alá, abban az esetben politikai vétóval visszaküldheti a parlamentnek vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat.

16:55 Alföldi Passiója olyan lesz ma este, mint anno március 15-én a Bánk Bán
Nagy tüntetés, aztán jöhet a kultúra... Több tüntető is jelezte ugyanis, hogy először tüntetni, megy aztán nézné meg Alföldi-Rosta szuperprodukcióját az Arénában. A színházi szervezők ezért jelezték az index.hu-nak, szükség esetén elcsúsztatják picit az előadás kezdetét, hogy odaérjenek az emberek a tüntetésről. Nem kell izgulni!

16:43 Az Erzsébet hidat gyakorlatilag megtöltik a Várkert bazár felé átkelő tüntetők
És alattuk sincsenek kevesen. Ez tényleg bomba tüntetés lesz.

16:42 Hatalmas tüntetés volt Berlinben is
A lex CEU az amerikai és az európai egyetemistákat is felháborította, többen fotókkal vagy közleményekkel tiltakoztak vagy fejezték ki szolidaritásukat. Így volt ez Berlinben is, ahol vasárnap délután 2-től a Gendarmenmarkthnál, a Schiller-szobor mellett demonstráltak.

16:38 Egyre többen gyülekeznek
A tüntetés facebook-eseménye 16:30-ra hirdette meg a gyülekezőt, a résztvevők aztán 17 órakor kezdődnek meg a beszédek a Várkertbazárnál. Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra állnak színpadra.

A menet a tervek szerint 17:15-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol ismét beszédek lesznek. Az eseménynek a tervek szerint 19 órakor már vége is lesz.

A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy aki tud viseljen valami kéket, mert az a CEU színe, de várják a magyar zászlókat és a transzparenseket is.

Csatolás megtekintése 1538976

 
Mario Vargas Llosa szerint a CeU elleni fenyegetés a szabadság kultúrája elleni támadás...
Hogy ki is ez az ember?
Egy csetelő már is lebuktatta...megírta róla hogy ez könyveket ír amiben a betűk ˝sorokban˝vannak...értititek? Soros ügynökök!!
 
"Kovács Zoltán életrajzában nyolcszor szerepel a CEU és a Középeuropai Egyetem egyszer sem." - de ahogy mondta majd hazamegy és megnézi mégegyszer.

Mindenesetre megnyugtató, hogy ezek a nagyszerü tudósok mind a Közép Európai Egyetemen, dolgoznak és itt végzik a nagyszerü tudományos munkát nem pedig egy amerikai egyetemen.
Még a végén kiderül, hogy Michael Ignatieff is a Közép Európai Egyetemtől kapja a fizetést.
 
Senki se tagadta, hogy az akác csak párszáz éve létezik europában és igy Mo.-on.

Az általad bekopirozott brosura célja, egy áttekintést adni az europai invaziv növényekröl és a támogatott tudományos projektekröl.
-
Engem az érdekelne ha megmutatnád, hogy a favágok a "Hungarikum" miatt torpantak meg. ;)
Onnan indultunk, hogy meg sem említik. Most már látod és elismered, hogy említik. Ezúttal azt mondod, hogy jó, jó említik, de az említés célja szigorúan tudományos. Alakul már! :D
 
A tüntetés nem a CEU-ról szólt - de kétségtelen ennek felfogásához kell némi értelem.

Felfogtuk, sőt, kezdettől tudtuk, hogy a CEU csak porhintés. Elég ciki is lett volna, ha Soros érdekében rázzátok az öklötöket, a tartós beteg gyerekek jogiért meg csak néhány kismama tüntetett a parlament előtt. Ami azt illeti a fekete ruhás nővér tiltakozását se támogatta senki, pedig ő az egész egészségügyért állt ki.

Éppen ezért kérdezett rá Pitti. Nem lett volna jobb, ha őszintén megmondjátok, miért vonultok ki?
Kormányellenes tüntetés, és kész. Miért kell az okáról össze-vissza kamuzni, egyetembezárásokról meg ilyesmiről, és körbeszaladgálni a világot, hogy itt diktatúra van. És még skandálják is ezt az utcán. Egy diktatúrában... :confused:

Ezért vagytok Orbán számára annyira jó nézőközönség, tapsolókórus,

Pitti, mint Orbán tapsolókórusa, ez jó, na ezt kapd ki, Pittikém! :rohog:
 
akkor megis ot volt a listan ugy latszik
en nem szeretnem ha kivagnak az akacokat mert jo a mez beloluk
ha meg idegen fa akkor meg tartsak kordaba nem gondoljatok
amugy eleg sok van belole mindefele
Kedves Bündi2
-
Ismereteim szerint 12.000 terület-idegen faj él Europában ennek a 10-15%-a invaziv.
-
Invaziv - terület-idegennek azt a növényt nevezzük amelyik emberi beavatkozás nélkül a természetes környezetét elhagyja és elterjed.
-
Europa számára relevant invaziv-terület-idegen élölények listáját az Europai Kommiszio 2016 julius 13.-án hozta elöször nyilvánosságra. Ezen a listán 37 állat és növényfaj van megnevezve. ;)
-
A választások 2014 tavaszán voltak ;)
-
Engem az érdekelne ha megmutatná a fidesz azt a papirt amin az áll, hogy a Brüsszeli favágok "Hungarikum" miatt lettek visszaparancsolva. ;)
 
örbeszaladgálni a világot, hogy itt diktatúra van. És még skandálják is ezt az utcán. Egy diktatúrában... :confused:
Mivel liberális nevelést kaptak számukra igen is diktatúra ez!
Te a diktatúra alatt biztos mást értessz.
Ezért jó ha az oktatás pluralista mert akkor lehet hallani olyat amire nem is gondolnál.
 
Kedves Bündi2
-
Ismereteim szerint 12.000 terület-idegen faj él Europában ennek a 10-15%-a invaziv.
-
Invaziv - terület-idegennek azt a növényt nevezzük amelyik emberi beavatkozás nélkül a természetes környezetét elhagyja és elterjed.
-
Europa számára relevant invaziv-terület-idegen élölények listáját az Europai Kommiszio 2016 julius 13.-án hozta elöször nyilvánosságra. Ezen a listán 37 állat és növényfaj van megnevezve. ;)
-
A választások 2014 tavaszán voltak ;)
-
Engem az érdekelne ha megmutatná a fidesz azt a papirt amin az áll, hogy a Brüsszeli favágok "Hungarikum" miatt lettek visszaparancsolva. ;)
Ernő nem értik a kérdésedet....
 
Hivatalosan a migránsokat se akarják betelepíteni ... de ha 10 millió jön majd csak elboldogulnak Brüsszelben azokkal is. Hivatalosan nincs felső korlát nélküli betelepítési kvóta sem.
Tíz millió?? Ennyi afrikában egy városban lakik...
100 millió!!
Ha nem elég még jönnek a kínaiak is.
 
Onnan indultunk, hogy meg sem említik. Most már látod és elismered, hogy említik. Ezúttal azt mondod, hogy jó, jó említik, de az említés célja szigorúan tudományos. Alakul már! :D

Szabadjon megjegyeznem, hogy az Europai unio 2015-ben foglalkozott az invaziv élölények problematikájával.
-

Ennek az elökészitéséhez tartozott az ismertetö brosura
"LIFE and Invasive Alien Species" kiadása ami 2014 november 27.-én látott napvilágot.
-
KHAJ14005.jpg

-
A választás 2014 tavaszán voltak. Kapito?
-
Ismétlem hol vannak a dokumentumok amik igazolnák, hogy a magyar akácokat kivágta volna Brüsszeli
ha Orbán nem csinált volna belölle "Hungarikumot"? ;)
 
Egyenlőre az EU tárt karokkal fogad minden illegális határsértőt, semmit nem tesznek, hogy megállítsák az emberáradatot...sőt megszólják, büntetik azokat akik próbálják védeni a határokat.
Nem tárt karokkal fogadja hanem egyenlőre próbálja kordában tartani a menekülteket, az hogy megszólják az egy dolog....a határt meg nem itt kellene őrizni hanem délebbre ez biztos hogy hiba.
 
Felfogtuk, sőt, kezdettől tudtuk, hogy a CEU csak porhintés. Elég ciki is lett volna, ha Soros érdekében rázzátok az öklötöket, a tartós beteg gyerekek jogiért meg csak néhány kismama tüntetett a parlament előtt. Ami azt illeti a fekete ruhás nővér tiltakozását se támogatta senki, pedig ő az egész egészségügyért állt ki.
Éppen ezért kérdezett rá Pitti. Nem lett volna jobb, ha őszintén megmondjátok, miért vonultok ki?
Kormányellenes tüntetés, és kész. Miért kell az okáról össze-vissza kamuzni, egyetembezárásokról meg ilyesmiről, és körbeszaladgálni a világot, hogy itt diktatúra van. És még skandálják is ezt az utcán. Egy diktatúrában...
Ez az ország a mi hazánk is. Nem egy egyetemért mentünk az utcára, hanem egy állam működésének biztonságát jelentő jogrendszer szétverése, fellazítása, semmibevétele miatt.
Olyan törvényi rész, amire ez az alulkulturált, félművelt pali hivatkozik (= Orbán), nem volt a felsőoktatási törvényben.
Gondolt egyet, és láss csodát, pár nap alatt már meg is valósult! Semmi egyeztetés, semmi szakmai szösz-mösz. Minek?

Orbán egy számító, pénzéhes alak, aki azt hiszi ő tojta a spanyolviaszt, és mindenben dönthet mindenki helyett. Ez a diktatúra előszobája.

Nekem ne írj "beteg gyerekről", mert naponta szembesülök azzal, hogyan húzza ki a Ti édes egyetlenetek a talajt alóluk, a családjuk alól, az iskoláik alól. Ezt nem érdemes feszegetni, mert még képet is tudok hozni az elavult, cserére szoruló, eszközeinkről, amire az angyal virágszál nem költ, bezzeg nyomja a pénzt a hülye stadionjaiba.

Vagy lehet, hogy nem hallottam, és mégis szót emeltetek a paralimpikonok megkülönböztetéséért? Aranyos Hosszú Katinkát sem érdekelte, a nagy sportladyt, akkor valahogy nem volt ingerenciája ország-világ előtt felháborodni, valahogy nem tépkedte a borítékot, amit kapott.

Ne emlegess egészségügyet, amíg rájuk szavaztok, mert Sándor Mária éppen erről próbálta meggyőzni az orbánista szavazótábort (is), hogy ébredjetek már fel! De csak simogatjátok, szeretgetitek, mert annyira tuti frankó pasi ez!

Remélem, egyszer számonkéri ezt még rajtuk valaki, azt még szeretném látni!
 
Hivatalosan a migránsokat se akarják betelepíteni ... de ha 10 millió jön majd csak elboldogulnak Brüsszelben azokkal is. Hivatalosan nincs felső korlát nélküli betelepítési kvóta sem.

Epp most döntött az Eu arrol, hogy nem probálnak meg többet magyarorsszágra menekülteket visszaküldeni mert ott embertelen körülmények várnak rájuk.
-
Képzeld el, hogy a Paksi erömü a levegöbe repül és téged nem fogad be senki a quota miatt. Egy embertelen elképzelés. :(
 
Szabadjon megjegyeznem, hogy az Europai unio 2015-ben foglalkozott az invaziv élölények problematikájával.

egy kicsit tévesek az információid, "az Európai Bizottság 2013 végén terjesztette elő új uniós jogszabály megalkotására irányuló javaslatát az úgynevezett idegenhonos inváziós fajok betelepedésének és elterjedésének megelőzése és féken tartása érdekében."

talán Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő felszólalását kellene megkeresni a témában... ha az európai parlamentben is volt vitatéma, csak volt valami.
 
Szabadjon megjegyeznem, hogy az Europai unio 2015-ben foglalkozott az invaziv élölények problematikájával.
-

Ennek az elökészitéséhez tartozott az ismertetö brosura
"LIFE and Invasive Alien Species" kiadása ami 2014 november 27.-én látott napvilágot.
-
KHAJ14005.jpg

-
A választás 2014 tavaszán voltak. Kapito?
-
Ismétlem hol vannak a dokumentumok amik igazolnák, hogy a magyar akácokat kivágta volna Brüsszeli
ha Orbán nem csinált volna belölle "Hungarikumot"? ;)

Szabadjon nekem is megjegyeznem, hogy létezik egy EU rendelet 2014-es kiadási dátummal. Ime:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1143/2014/EU RENDELETE
(2014. október 22.)
az idegenhonos inváziós fajok betelepítésének vagy behurcolásának és terjedésének megelőzéséről és kezeléséről

Vagyis az EU 2015 előtt foglalkozott az idegenhonos invazív fajokkal.

Ami 2014. októberében kiadott rendelet, azt előtte megfogalmazták, az előtt meg megvitatták.
A dátumokból és az EU intézkedések sebességéből extrapolálhatóan a választások előtt (2014 tavasza előtt) már vita tárgyát képezte a téma.

Arra, hogy mit segített az akácoknak a hungarikummá nyilvánítás, a rendelet 24. pontja ad választ. Idézem:
(24)

Az idegenhonos inváziós fajok betelepítését vagy behurcolását követő megtelepedésének és elterjedésének megelőzése érdekében döntő fontosságú a korai észlelés és a kiirtásra irányuló gyors intézkedés. A legeredményesebb és leginkább költséghatékony válaszlépés általában az állomány mielőbbi felszámolása addig, amíg a példányok száma még korlátozott. Ha ez nem megoldható, vagy a kiirtás hosszú távon túl költséges lenne az elérhető környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökhöz viszonyítva, az alkalmazott intézkedéseknek az elszigetelésre és az ellenőrző intézkedésekre kell irányulniuk. A kezelési intézkedéseknek a környezeti hatásokkal arányosnak kell lenniük, és megvalósításuk során kellően figyelembe kell venni az adott tagállam biogeográfiai és éghajlati viszonyait.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,350
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére