HIT, szeretet, meg Honvédelmi Intézkedési Terv

Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Mi, akik itt élünk Himlőhelyen, immár saját bőrünkön érezzük a településünkre nehezedő, szinte elviselhetetlen migrációs nyomást, ezért tiszta szívből üdvözöljük az Önök által szigorúan megkövetelt Honvédelmi Intézkedési Terv kidolgozását. Talán még nem késő!

Reméljük, az esetlegesen bevezetendő különleges jogrend végre lehetőséget biztosít arra is, hogy végképp leszámoljunk az országunkban garázdálkodó sorosista-bandákkal. A választások után mindenképpen célszerűnek tartanánk ezt az „esetlegesen”-t jó alaposan konkretizálni.

Községünk az Önök áldásos uralma alatt dinamikusan gyarapodott, emiatt úgy érezzük, mi is kiemelt, potenciális célpontnak számítunk. Úgy 80-90 százalékra becsüljük egy terrorcselekmény bekövetkeztének lehetőségét itt, Himlőhelyen. Mivel településünket eddig még egyetlen külső támadás sem érte – a belsők pedig nem tartoznak másra, főleg ha nőket ér ilyesmi –, a 10-20 százalékos biztonságunkat már minden bizonnyal alaposan feléltük.

Az Önök által küldött kiváló Honvédelmi Intézkedési Terv-minta függőlegesen van írva. Ha lehetséges, mi maradnánk a vízszintes írásmódnál, bár ha ez biztonsági kockázatokat rejt magában, haladéktalanul áttérünk a vízszintes laptájolásra.

34 oldal megfelelőnek látszik, hiszen a Barbarossa hadművelet útmutatási része is csupán 10 számozott oldalból állt. A HIT-hadművelet a Szovjetunió lerohanásánál mindenesetre jóval komolyabb feladatnak tűnik.

A terv kidolgozásának haladéktalanul neki is láttunk, de mindenképpen szeretnénk Önöket tájékoztatni az eddig elért eredményeinkről, hátha ennek más településeken is hasznát vehetik. A feljelentéseket külön mellékletben csatoltuk a dokumentumunkhoz, kérjük ezek alapján tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket, meg amit csak jónak látnak.

Mivel nem tudhatjuk, hogy levelünk nem kerül-e ellenséges kézbe, a honvédelmi műveletekben részt vevő személyeket fedőnevükön szerepeltetjük.

Elsőként településünk iskoláját tettük migránsellenessé. Az épület stratégiailag fontos helyen, településünk főutcája mentén helyezkedik el, közvetlenül a 314. számú italbolt mellett. Ha az iskola elesik, a támadók könnyűszerrel hatalmukba keríthetik a himlőhelyi Hotel Flamingót, azaz a község színvonalas és erényes kocsmáját. A kereszténység és Európa fennmaradása ez esetben komoly veszélybe kerülhet, mivel az említett vendéglátóipari helyiség értékes és bőséges készletekkel rendelkezik.

Az iskola főút felé néző része könnyen védhető, mivel az első emeletről a környék hosszan belőhető. A lakosokat köteleztük a házuk előtt álló fák kivágására, mivel így az ellenség nem használhatja azokat fedezékül. A biztonság kedvéért egy-két gyalogsági aknát is leraktunk imitt-amott.

Az épület védelmét kellőképpen megerősítettük. Az udvar sarkaira gépuskafészkeket telepítettünk. Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a homokzsákokat a későbbiekben masszív, vasbeton objektumokra kívánjuk lecserélni és a bennük elhelyezett fegyverzetet is szeretnénk modernizálni.

Az iskola tetején kialakítottunk egy helikopter-leszállóhelyet, így a sebesültek gyors elszállítása nem okozhat problémát.

A hamarjában megerősített födém 3 méter vastag vasbeton szerkezetből áll, így könnyedén el tudtunk helyezni a tetején egy légvédelmi állást. A kezelőszemélyzetet az iskola takarítónőiből állítottuk össze. Célzónak „Ma Barker” nevű ügynökünket képeztük ki, aki kiváló jártassággal rendelkezik agyaggalamb-lövészetben, valamint macskák kövekkel való elűzésében.

A gyermekek megfelelő kiképzéséről egy tapasztalt, Csehszlovákiát megjárt, 68-as veterán gondoskodik. Fedőneve „Budweiser”, néha „Kozel”, illetve „Staropramen”. Hozzáértő irányításával a régi TSZ-iroda padlásán talált RPG-7-es kézi páncéltörő gránátvetőkkel a gyerekeknek sikerült pillanatok alatt lebontaniuk egy használaton kívül álló istállóépületet, valamint nyomtalanul eltüntetniük a polgármester úr Mitsubishi Pajeróját.

A felső tagozatos osztályok tanulói a kötelező testnevelés órákon tökéletesen elsajátították a gyalogsági közelharc különböző módozatait. Ügyesen képesek bárkinek átvágni a torkát, illetve kiontani a belét, ha valami miatt idegennek tűnne a számukra. Postás azóta sajnos nem nagyon merészkedik a környékünkre.

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatának segítségével sikerült beszereznünk néhány AGM–114 Hellfire, lézeres félaktív önirányítású páncéltörő rakétát. Ezekkel gyakorlatilag atomjaira bonthatjuk azokat, akik arcátlanul menedéket merészelnek kérni nálunk. Egyet ki is próbáltunk. Úgy tapasztaltuk, vaddisznóvadászatra sajnos nem alkalmas, mivel viszonylag nagy területet perzsel fel, a zsákmányt pedig eltünteti.

Településünkön bármikor elrendelhetjük az éjszakai kijárási tilalmat, amely alól egyedül „Rózsás Gödény” nevű mélységi felderítőnk kaphat felmentést, mivel ő sötétedés után mindig tökéletesen részeg, ezért könnyen az ellenség bizalmába férkőzhet, majd értékes információkat szedhet ki belőlük. Sajnos képtelen értelmezni és azonnal el is felejti ezeket, de ha szükséges, akkor „Rózsás Gödényt” bedrótozhatjuk, illetve megbabrálhatjuk a pacemakerét.

Úgy véljük az iskolát 24 órán keresztül még nehézfegyverek ellen is tartani tudjuk. Bízunk abban, hogy ennyi idő bőségesen elegendő arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma légi támogatást küldjön a felmentésünkre.

A harcoló csapatainkkal való kommunikációt egy kicsit megnehezíti az, hogy bár a gyerekek már mind kiválóan harcolnak, sajnos sokuknak közülük nem volt ideje rendesen megtanulni írni és olvasni. Ez azonban nem okoz gondot, mivel mobiltelefonokon keresztül az információkat szóban is eljuttathatjuk hozzájuk. A készülékek közötti adatforgalom titkosításában számítunk a minisztérium hathatós segítségére.

Ha az ellenség esetleg a virágzó Himlőhelyet nézte ki célpontjául, valószínűleg keserű csalódásban lesz része. Mi nem adjuk olyan olcsón a bőrünket, mint azok elpuhult burkusok.

Tisztelettel:

"Bloody Mary", igazgatónő, megbízott hadosztályparancsnok

a-felaldozhatok-3.jpg
 
Eddigi hozzászólásaid alapján azt gondoltam, hogy átgondolod kinek, mit is címzel...

Most mondom el utoljára, hogy ez az intézkedési terv nem
- honvédelmi vevelésről
- óvodák fegyveres védelméről
- ovisok gyakorlatoztatásáról

szól.

Aki kíváncsi, az talál egy mintát a neten, hogy hogyan is kell ennek kinéznie és mi kell, hogy benne legyen.
Ha valaki véleményt akar nyilvánítani, akkor illik, hogy utána nézzen, hogy mit is fikáz ezerrel.

De úgy tűnik ez nem egészen igaz....Nem lehet félreérteni: arról írtam, hogy az Orbán kormánynak és tanácsadóinak semmi sem drága ahhoz, hogy a gyűlöletet, a nem létezőtől(vagy legalábbis Magyarországon jelenleg nem fellelhetőtől, sőt a közeljövőben sem várhatótól) való félelmet fenntartsa, rettegést szítson, megossza a közvélekedést..
S ha valaki veszi a fáradságot s elolvassa, hogy nem politikusok, hanem szakemberek miként vélekednek a HIT-ről, s annak időzítéséről nem fogja érteni Te most mit is vetsz a szemünkre... Ha a Nemzetvédelmi Egyetem tanszék vezetője ugyanazt nyilatkozza, mint az Országgyűlés illetékes bizottságaiban vezető szerepet betöltő(tehát nálunk a kérdésről lényegesen több információval rendelkező) képviselők, akkor, s ha ez az én véleményemmel is megegyezik, érthetetlen miért gondolja valaki, hogy azt hiszem az óvodák fegyveres védelméről van szó, na meg a kisiskolások gázálarcban végrehajtott légógyakorlatáról, miközben lázasan hógolyót dobálnak....
S mit is fikázok ezerrel?.....
 
Vettem a fáradságot, és felmentem az EMMI oldalára (tekintve, hogy ők rendelték el).
Ezzel kezdik: A NATO Válságreagálási Rendszere előírja,...
Amilyen hülye vagyok, rámentem a linkre és - naná, hogy angolul - egy NATO oldalra jutottam.
Majd így folytatják:
Mindezek értelmében Magyarországon valamennyi állami intézmény rendelkezik Honvédelmi Intézkedési Tervvel, erre NATO tagként hazánknak nemzetközi kötelezettsége is van, ennek alapján írja elő a honvédelemről szóló törvény. A Honvédelmi Intézkedési Tervet az EMMI által fenntartott valamennyi intézmény, anyagi ráfordítás nélkül elkészítette már - legyen szó kulturális, egészségügyi, stb. intézményekről -, az oktatási intézmények pedig a következő hónapokban fogják elvégezni ezt a feladatot.

Ehhez az illetékes szakminisztériumok minden segítséget megadnak.
Mondjuk, a valamennyi nekem itt a minden szinonimája akkor viszont nem értem, hogy ki tartja fenn az oktatási intézményeket, ha nem ők. (De ők.)
Ekkor megnéztem a keltezést - tegnapi.
Ebből leszűrtem, hogy mindössze az össznépi médiafelzúdulás kapcsán valamit tenniük kellett (hisz jó néhány helyen megjelent a CH-ra is kitett gúnylevél). De ezt is összegányolták.
Ezek után vissza a NATO oldalra.
Köztudott, hogy a NATO hivatalos nyelve az angol és a francia, de, ha olyan fontos a "crisis management", talán az elmúlt 18 alatt lefordíthatták volna (mint tucatnyi más NATO oldalt. (Érdekesség, hogy oroszul és ukránul is elérhetőek a NATO nyilvános oldalak .)
Ha már így alakult, átböngésztem.
Az általános frázisok mellett ezt is írják:
  • NATO recognises that the military alone cannot resolve a crisis or conflict, and lessons learned from previous operations make it clear that a comprehensive political, civilian and military approach is necessary for effective crisis management.
Nyersfordításban: a NATO felismerte, hogy önmagában a fegyveres erők nem képesek megoldani egy válsághelyzetet és tanulva az előzményekből a hatékony válságkezelés széleskörű politikai, polgári és katonai megközelítést igényel.
Majd a 4-es cikkelyre hivatkozva levonja a tanulságot:
As a consequence, it is building closer partnerships with civilian actors – including non-governmental organisations and local authorities
Vagyis: levonva a tanulságot, szorosabb együttműködést kell kialakítani a polgári közreműködőkkel, BELEÉRTVE a nem állami fenntartású (azaz civil, tehát a kormányunk által üldözött) NGO-kat.
Na itt összezavarodtam. Soros keze már ide is betette a lábát?
Azán:
Civil preparedness of member countries
Military forces, and especially deployed troops in times of war, depend on the civilian sector for transport, communications or basic supplies such as food and water, to fulfil their missions. However, these assets are vulnerable to external attack and internal disruption.

Civil preparedness means that basic government functions can continue during emergencies or disasters in peacetime or in periods of crisis. It also means that the civilian sector in Allied countries would be ready to provide support to a NATO military operation. The combination of civil preparedness and military capacity constitute resilience. Resilience is a society’s ability to resist and recover easily and quickly from shocks, combining civilian, economic, commercial and military factors.
Nem tudom fordítsam-e (épeszű ember már eddig sem folytatja a beírásom olvasását).
A lényeg, hogy háborús helyzetben, ha megjelennek a NATO egységek, mindent meg kell tenni, hogy a polgári személyek ellen tudjanak állni a háborús sokknak vagy minél előbb ki tudják heverni azt.
Ez után jön a hivatkozás az ominózus 5-ös cikkelyre, amelyben a hangsúly a békefenntartáson van.
Megkérem a nálam angolul jobban tudókat, hogy segítsenek és mutassanak már rá, holtalálható ebben a tervkészítési kötelezettség.
Talán sértő, de csak kimondom (vagyis leírom): suszter maradhatna a kaptafánál.
Értem ez alatt, hogy az EMMI-nek talán nem kellene nyomulnia ezen a területen.
Tudtommal a NATO-nak van katonai tanácsa, van a külügyminiszterek tanácsa, de nincs oktatási/művészeti/ pláne nincs EMMI tanácsa.
Ja és olvasom reggel, hogy a NATO már cáfolta is, hogy ilyen NATO elvárás létezne...
 
Eddigi hozzászólásaid alapján azt gondoltam, hogy átgondolod kinek, mit is címzel...



De úgy tűnik ez nem egészen igaz....Nem lehet félreérteni: arról írtam, hogy az Orbán kormánynak és tanácsadóinak semmi sem drága ahhoz, hogy a gyűlöletet, a nem létezőtől(vagy legalábbis Magyarországon jelenleg nem fellelhetőtől, sőt a közeljövőben sem várhatótól) való félelmet fenntartsa, rettegést szítson, megossza a közvélekedést..
S ha valaki veszi a fáradságot s elolvassa, hogy nem politikusok, hanem szakemberek miként vélekednek a HIT-ről, s annak időzítéséről nem fogja érteni Te most mit is vetsz a szemünkre... Ha a Nemzetvédelmi Egyetem tanszék vezetője ugyanazt nyilatkozza, mint az Országgyűlés illetékes bizottságaiban vezető szerepet betöltő(tehát nálunk a kérdésről lényegesen több információval rendelkező) képviselők, akkor, s ha ez az én véleményemmel is megegyezik, érthetetlen miért gondolja valaki, hogy azt hiszem az óvodák fegyveres védelméről van szó, na meg a kisiskolások gázálarcban végrehajtott légógyakorlatáról, miközben lázasan hógolyót dobálnak....
S mit is fikázok ezerrel?.....
Na látod, ez a baj.

Úgy mondasz véleményt valamiről, hogy nem azt a valamit nézed meg, hanem mások véleményét ismételgeted, pártállásodnak megfelelően a jobb vagy baloldali kritikát, belelátásokat, torzításokat. Ha valaki azt mondja, hogy a HIT az ovisok gyakorlatoztatásáról meg a migránsokról szól, elhiszed, ha neked kedves személy mondja.

Ez, már bocsánat nekem olyan, hogy nem kóstolom meg a rántott húst meg a krumplit, bár megtehetném, mert valaki azt mondta nekem, hogy az nem finom. Meg én az édes bort szeretem, de mások azt mondják, hogy csak a száraz bor a jó, tehát azt iszom, bár valójában nem ízlik, csak ha nem azt iszom, akkor nem felelek meg másoknak.

Nem mondom, hogy a HIT tökéletes, azt se hogy jó, azt se hogy rossz. Ennyire én nem értek hozzá. De nem fikázok azért valamit, meg lehetőleg nem terjesztek róla hülyeséget anélkül hogy legalább belenézzek. Mindenesetre el tudom fogadni, hogy ha beüt bármilyen ménkű, akkor jó, ha van előre megírt terv, hogy mit is kellene csinálni.

Persze, mondhatja itt X vagy Y kolléga, hogy ő itt a fórumon pont ennek a szakértője, és hogy nem így, hanem úgy kellene csinálni. De most más foglalkozik ezzel, és ő így csinálja, ez van. Képzelj el egy Titanichoz hasonló hajót. Jön a jéghegy. Ha a kapitány azt mondja, hogy jobbról kerüljük ki, akkor nem kezdünk azon veszekedni, hogy balról lenne-e jobb, mert van egy utas, aki már vitorlázott a Balatonon, és neki meg van egy szakértője, aki látott filmet Cousteau kapitányról. Hanem fordulunk és kerülünk, mert amíg ezen rágjuk a kakit, szépen neki fogunk menni, és utána már a mentőcsónakokon fogunk marakodni.
 
Nem lehet félreérteni: arról írtam, hogy az Orbán kormánynak és tanácsadóinak semmi sem drága ahhoz, hogy a gyűlöletet, a nem létezőtől(vagy legalábbis Magyarországon jelenleg nem fellelhetőtől, sőt a közeljövőben sem várhatótól) való félelmet fenntartsa, rettegést szítson, megossza a közvélekedést..
Én nem vitatom azt, hogy sokan így látják. Viszont az a HIT nem erről szól. Szóval, valamiről olyan vita folyik megint, ami független a tárgytól, csak arra jó, hogy kakit kenegessünk valakire.
 
Vagyis: levonva a tanulságot, szorosabb együttműködést kell kialakítani a polgári közreműködőkkel, BELEÉRTVE a nem állami fenntartású (azaz civil, tehát a kormányunk által üldözött) NGO-kat.
Na itt összezavarodtam. Soros keze már ide is betette a lábát?
Igazából Te valószínűleg ezt is jobban tudod. Arról lehet szó, hogy krízis helyzetben igénybe lehet venni mások tulajdonát (emberek, szervezetek) is.
Megkérem a nálam angolul jobban tudókat, hogy segítsenek és mutassanak már rá, holtalálható ebben a tervkészítési kötelezettség.
Talán sértő, de csak kimondom (vagyis leírom): suszter maradhatna a kaptafánál.

Érdemesebb lenne megnézni, hogy mások ehhez hogyan viszonyulnak. Biztos vagy benne, hogy a világ többi országa úgy közelíti meg a kérdést, hogy "biztosan csak lesz majd valahogy"?
 
Nyersfordításban: a NATO felismerte, hogy önmagában a fegyveres erők nem képesek megoldani egy válsághelyzetet és tanulva az előzményekből a hatékony válságkezelés széleskörű politikai, polgári és katonai megközelítést igényel.

Ez érdekelne, hogy a gyakorlatban szerinted hogyan néz ki intézkedési tervek nélkül.
 
Hát nem ment át... Leírtam, én elolvastam mindent, s annak alapján a saját vélekedésem írtam meg. S bizony én nem is akarom azt lenyomni senkinek a torkán, mint egyetlen igazságot, nem cimkézem a hozzászólót, s nem is hülyézem, mert mást gondol mint én.. De valószínűleg a sok hülye nyilatkozó egy sem olvasta el miről is handabandázik ezerrel..(Szerinted..)
Mint FLAMINGÓ is fentebb írta, a Kormányoldalon is egy tkp. valótlan állítás csak tegnap este jelent meg.. Na ezen is több napot kellet gondolkodniuk.. S ejnyebejnye mi a sok hülye bután közben csípőből tüzelünk a .. mire is?...
 
Utoljára módosítva:
Nem is tudom miért, de fussunk neki még egyszer:
Igazából Te valószínűleg ezt is jobban tudod. Arról lehet szó, hogy krízis helyzetben igénybe lehet venni mások tulajdonát (emberek, szervezetek) is.
Az a baj (vagy szerencse), hogy mindent én sem tudhatok.
Viszont amire hivatkozol, az élő dolog, mióta van hadsereg. Én a nyolcvanas évek közepén lettem hivatásos és - bár számomra új volt -, de a kollégák már akkor rutinszerűen készítették a minősített helyzetben a "népgazdaságból" hasznosítható eszközök jegyzékét...
Aztán a gengszterváltás után a magángazdaságban megjelent cégektől nemsokára - természetesen törvényi felhatalmazással - ugyanígy bekérték a hasznosítható eszközök és gépek listáját (daruk, autóbuszok,...), illetve a mai napig úgy tudom, hogy kötelező adatszolgáltatás.
Ha van olyan tagunk, akinek van vállalkozása és abban teherautója, daruja... - kérem erősítsen meg vagy cáfoljon!
És nem erről van szó. 1999-ben, amikor beléptünk a NATO-ba meg kellett alakítani a CIMIC-et, amiről elsőre senki sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák (CIvil MIlitary Cooperation amit magyarra CKEK-ként rövidítettek - Civil Katonai Együttműködési Központ, de azóta már többszörösen átszervezékés átnevezték.). Az ide beosztottak feladata a kapcsolattartás a polgári szervekkel és eléggé elszomorító, hogy ezt az EMMI-nél úgy látszik, hogy senki sem tudja.
Érdemesebb lenne megnézni, hogy mások ehhez hogyan viszonyulnak. Biztos vagy benne, hogy a világ többi országa úgy közelíti meg a kérdést, hogy "biztosan csak lesz majd valahogy"?
Biztos vagyok benne, hogy nem.
Érdekes, hogy sem a párizsi sem a berlini események után nem vezettek be - hogy is hívják most -különleges eljárási rendet, azaz nem lett kijárási tilalom, de még a Charlie Hebdo sem szűnt meg, pedig terrorcselekmény volt a javából.
Ez érdekelne, hogy a gyakorlatban szerinted hogyan néz ki intézkedési tervek nélkül.
Kb. úgy hogy az illetékes terrorelhárítási szervek konzultálnak az adott intézménnyel és javaslatot tesznek, hogy egy adott szituációban mit javasolt tenni.
De még egyszerűbb!
Azt írja a honlapján az EMMI:
A Honvédelmi Intézkedési Tervet az EMMI által fenntartott valamennyi intézmény, anyagi ráfordítás nélkül elkészítette már
Nosza másolják le az iskolák! Vagy mégsem?
P.s.:
Nem akarlak én téged meggyőzni az álláspontomról,d e ha csak egy érdeklődő tag is elolvassa a beírásom, akkor talán más megvilágításba helyezheti az egyoldalú kormánysódert.
Továbbmegyek!
Félő, hogy kifulladni látszik a sorosellenes terv, kell valami új félélemkeltő eszköz.
Ez ahhoz kíválóan illeszkedik.
Azt persze nem merték meglépni, hogy a honvédelmi tárca indítson ilyen akciót (holott egyedül nekik lenne törvényi felhatalmazásuk).
Vajon Balog miért nem mer megszólalni az ügy kapcsán?
 
Utoljára módosítva:
Hát nem ment át... Leírtam, én elolvastam mindent, s annak alapján a saját vélekedésem írtam meg. S bizony én nem is akarom azt lenyomni senkinek a torkán, mint egyetlen igazságot, nem cimkézem a hozzászólót, s nem is hülyézem, mert mást gondol mint én.. De valószínűleg a sok hülye nyilatkozó egy sem olvasta el miről is handabandázik ezerrel..(Szerinted..)
Mint FLAMINGÓ is fentebb írta, a Kormányoldalon is egy tkp. valótlan állítás csak tegnap este jelent meg.. Na ezen is több napot kellet gondolkodniuk.. S ejnyebejnye mi a sok hülye bután közben csípőből tüzelünk a .. mire is?...
Szóval elolvastad. Remek.

Akkor, mint autentikus forrás, légy szíves, áruld el, hogy hányszor fordulnak elő benne a "migráns", "migráció", "menekültek", vagy ezen kifejezések ragozott vagy rokon értelmű szavai? Maximum terrorcselekmény fordul benne elő, az sem túl gyakran, ráadásul több helyen komplett szövegrészek ismétlésével.

Ide másolom Nektek, hogy miről szól egy ilyen terv, mi a tartalma. És utána lehet fantáziálni, hogy hol van benne az a sok csúnya dolog, amit belelátnak az emberek, és például mi az belőle, ami annyira át fogja hatni belőle a gyermekek és a szülők mindennapi életét:

"A HONVÉDELMI INTÉZKEDÉSI TERV
...
Tartalma
- A vezetés, irányítás, együttműködés rendje
- A kapcsolattartás és jelentések rendje
- Az intézmény feladatköréhez tartozó specifikumok
..."

Mielőtt nagyon elszállunk, a specifikumokban olyanok vannak, hogy például a vegyszereket biztonságba kell helyezni vagy el kell szállítani máshova, ha vannak ilyenek. Például egy vegyipari szakközépiskolában lehetnek érdekes dolgok.
 
Na tessék, rémisztgetek itt,de csak beszállt a honvédség is:
http://privatbankar.hu/makro/komoly-fegyverkezesbe-kezdett-a-magyar-honvedseg-315280

Hu, már megijedtem, de aztán el is olvastam.
A zöm 2o18 után, kivéve a nagyon fontos új egyenruhát a honvédeknek. (Most már csak azt kellene tudni, hogy azok kik, mert a honvédSÉG áll a hivatásos tisztekből, tiszthelyettesekből, meg a szerződéssekből -a polgári alkalmazottak nem hordanak egyenruhát, tehát nem számítom ide most őket. Szóval kik azok a honvédek? Talán a tartalékosok?
 
Érdekes, hogy sem a párizsi sem a berlini események után nem vezettek be - hogy is hívják most -különleges eljárási rendet, azaz nem lett kijárási tilalom, de még a Charlie Hebdo sem szűnt meg, pedig terrorcselekmény volt a javából.
Szerintem nálunk sem vezettek be még ilyet, pedig voltak helyi katasztrófák. MAL, vörösiszap, például.
Azt persze nem merték meglépni, hogy a honvédelmi tárca indítson ilyen akciót (holott egyedül nekik lenne törvényi felhatalmazásuk).
Nem csak nekik van törvényi felhatalmazásuk, hanem egy csomó más minisztériumnak is. Nézz utána.
Nem akarlak én téged meggyőzni az álláspontomról,d e ha csak egy érdeklődő tag is elolvassa a beírásom, akkor talán más megvilágításba helyezheti az egyoldalú kormánysódert.
Bocs, szerintem most én vagyok lemaradva.
Nem értem, hogy
- az idézett cikk maga az egyoldalú kormánysóder
- egyedül Te vagy ellenzéki, és itt mindenki kormánysódert nyom?
 
Eddigi hozzászólásaid alapján azt gondoltam, hogy átgondolod kinek, mit is címzel...



De úgy tűnik ez nem egészen igaz....Nem lehet félreérteni: arról írtam, hogy az Orbán kormánynak és tanácsadóinak semmi sem drága ahhoz, hogy a gyűlöletet, a nem létezőtől(vagy legalábbis Magyarországon jelenleg nem fellelhetőtől, sőt a közeljövőben sem várhatótól) való félelmet fenntartsa, rettegést szítson, megossza a közvélekedést..
S ha valaki veszi a fáradságot s elolvassa, hogy nem politikusok, hanem szakemberek miként vélekednek a HIT-ről, s annak időzítéséről nem fogja érteni Te most mit is vetsz a szemünkre... Ha a Nemzetvédelmi Egyetem tanszék vezetője ugyanazt nyilatkozza, mint az Országgyűlés illetékes bizottságaiban vezető szerepet betöltő(tehát nálunk a kérdésről lényegesen több információval rendelkező) képviselők, akkor, s ha ez az én véleményemmel is megegyezik, érthetetlen miért gondolja valaki, hogy azt hiszem az óvodák fegyveres védelméről van szó, na meg a kisiskolások gázálarcban végrehajtott légógyakorlatáról, miközben lázasan hógolyót dobálnak....
S mit is fikázok ezerrel?.....
Jól értelmezem?
Te is azt mondod lényegében nem ez a HIT, nem a légóról szól főleg
Hanem másról sokkal inkább!!
Te szavaiddal:
hogy a gyűlöletet, a nem létezőtől(vagy legalábbis Magyarországon jelenleg nem fellelhetőtől, sőt a közeljövőben sem várhatótól) való félelmet fenntartsa, rettegést szítson, megossza a közvélekedést
Első perctől ezt mondom mások meg leállnak paragrafusozni
Valamint: ki találta ki LÉGO-t és már mikortól volt, másutt is van stb
Ennek nem ez a célja.
Valaki hozta hogy fenn kell tartani, a félelmet,a rettegést
Azt is írta

A Semseyén Zsolt már többször sátáni erőkről beszélt
A gonosz ellen védekezni kell.
Tiszta középkor annál is sötétebb
a Soros-terv sátáni, és rózsafüzérrel kell védekezni
De ezzel nincs vége ezt a láthatatlan erők démonizálását folytatja
Semjén Zsolt hatalmasat prédikált: Brüsszel szabadkőműves, mindjárt itt a saría, az ellenzék pedig egy tál skorpió
Leírtam hány ellenségképet gyártottak már
És a legutolsó eddig a migránsok,Kérdeztem vajon mi lesz a következő milyen démon
Milyen láthatatlan ellenség?
Hát most a szabadkőműveseket szedi elő
Még homályosabb még láthatatlanabb eléggé okkult ahhoz hogy sok embernek be számítson semmi
Csak ki lehessen Nemzetközi támadásnak kiáltani mire lefárad a migráns ügye
Addigra bemelegítik a szabadkőművességet
Amiről rengeteg embernek fogalma sincs Magának a kormánynak se
Mindez nem számít van egy birkanép
Akinek elég
Utóbbi években a kulcs szó Nemzetközi , erők, hatalom, és még a zsidok szó is becsatornázhazó óvatosan
Kész a legújabb GYŰLÖLJ HARAGUDJ OKOLJ kampány
Már készül melegítik
 
Utoljára módosítva:
Bár nem nekem címezted, de nem bírom megállni:
Szóval elolvastad. Remek.

Akkor, mint autentikus forrás, légy szíves, áruld el, hogy hányszor fordulnak elő benne a "migráns", "migráció", "menekültek", vagy ezen kifejezések ragozott vagy rokon értelmű szavai? Maximum terrorcselekmény fordul benne elő, az sem túl gyakran, ráadásul több helyen komplett szövegrészek ismétlésével.

Ide másolom Nektek, hogy miről szól egy ilyen terv, mi a tartalma. És utána lehet fantáziálni, hogy hol van benne az a sok csúnya dolog, amit belelátnak az emberek, és például mi az belőle, ami annyira át fogja hatni belőle a gyermekek és a szülők mindennapi életét:

"A HONVÉDELMI INTÉZKEDÉSI TERV
...
Tartalma
- A vezetés, irányítás, együttműködés rendje
Eddig nem volt ilyen? Egy intézménynek sincs SzMSz-e? Munkaköri leírások?
- A kapcsolattartás és jelentések rendje
Eddig nem volt ilyen? Egy intézménynek sincs SzMSz-e? Munkaköri leírások?
- Az intézmény feladatköréhez tartozó specifikumok
..."
Eddig nem volt ilyen? Egy intézménynek sincs SzMSz-e? Munkaköri leírások?
Ezt kiegészíteném még egy - két kérdéssel:
Túzvédelmi terv, biztonségi előírások?
Én 4o évvel ez előtt lettem középiskolás egy villamosipari szakközépben, de addig be sem tehettük a lábunkat a műhelyekbe, amíg le nem vizsgáztunk.
A mai napig emlékszem, hogy hol volt az esuterga terem 4 árammentesítő kapcsolója, pedig a terem már nincs is meg valószínűleg.
Mielőtt nagyon elszállunk, a specifikumokban olyanok vannak, hogy például a vegyszereket biztonságba kell helyezni vagy el kell szállítani máshova, ha vannak ilyenek. Például egy vegyipari szakközépiskolában lehetnek érdekes dolgok.
A mesterséges lélegeztetést úgy belénk verték, hogy amikor a jogsit szereztem, vitába mertem szállni az eü oktatóval és szerintem nem csak az én iskolám volt ennyire alapos.
Persze lehet, hogy mára mindez iskolai komcsi csökevény, de akkor miért akarják feleleveníteni?
 
Utoljára módosítva:
Szerintem nálunk sem vezettek be még ilyet, pedig voltak helyi katasztrófák. MAL, vörösiszap, például.
Hogy jön ide a MAL katasztrófa?
Tudtommal nem terrorcselekmény volt.
A HIT-tel meg végképp nem tudom összekötni, hisz a honvédség hazai katasztrófaelhárításba csak miniszteri utasítása vehet részt, ahhoz meg kormányhatározat kell....
Nem csak nekik van törvényi felhatalmazásuk, hanem egy csomó más minisztériumnak is. Nézz utána.

Bocs, szerintem most én vagyok lemaradva.
Nem értem, hogy
- az idézett cikk maga az egyoldalú kormánysóder
- egyedül Te vagy ellenzéki, és itt mindenki kormánysódert nyom?
A témaindító, az a kormánysóder paródiája.
És nem vagyok ellenzéki, csak kormánykritikus (ha kell mások nevében is, ha az adott témát nem ismerik, de minimum furcsállják).
 
Eddig nem volt ilyen? Egy intézménynek sincs SzMSz-e? Munkaköri leírások?
Ezt kiegészíteném még egy - két kérdéssel:
Túzvédelmi terv, biztonségi előírások?
Én 4o évvel ez előtt lettem középiskolás egy villamosipari szakközépben, de addig be sem tehettük a lábunkat a műhelyekbe, amíg le nem vizsgáztunk.
A mai napig emlékszem, hogy hol volt az esuterga terem 4 árammentesítő kapcsolója, pedig a terem már nincs is meg valószínűleg.
A munkaköri leírás vagy az SzMSz nem tartalmaz ilyeneket. Különösen azt nem, hogy egy intézmény honnan kaphat utasításokat veszélyhelyzet esetén.
Én írtam már elég munkaköri leírást, és tudod, az a polgári életben a normál állapotok (mondhatjuk úgy hogy jogrend) esetén írja le a dolgozó feladatait.

Jó a szakközépiskolás példád. Ennek a tervek arra is ki kell terjednie az intézményre vonatkozó specifikumok között, ha például egy olyan iskolában, ahova jártál, elhelyeznek egy csomó árvíz által kiöntött gyereket, akkor például az ilyen műhelyeket jól le kell zárni, és gondoskodni kell arról, hogy akik nem ismerősek az épületben, ne erre kóricáljanak.
 
Hogy jön ide a MAL katasztrófa?
Tudtommal nem terrorcselekmény volt.
Részben igazad van, a HIT a honvédelmi jellegű veszélyhelyzetekről szól.

Viszont különleges jogrendet be lehet vezetni természeti vagy más jellegű katasztrófák, veszélyhelyzetek esetén is.

Te mint a témához nem tartozó betetted a párizsi meg a berlini eseményeket (ami nem Magyarország, tehát irreleváns a HIT szempontjából). Bár abban meglehetősen biztos vagyok, hogy a különleges jogrend nem magyar találmány, ott is van valami hasonló.
Én meg betettem egy másik esetet, amihez hasonló (csak nagyobb) események esetén szintén el lehet rendelni a különleges jogrendet.
A témaindító, az a kormánysóder paródiája.

Abban egyetértünk, hogy ez egy "nem rossz" paródia. Az egyetlen bajom vele, hogy csak a terv címével foglalkozik, magával a tartalmával nem, és arra jó, hogy aki alapvetően nem tudja, hogy miről van szó, behergelje magát abba, hogy az ovisokat akarják majd gyakorlatoztatni. Mert ez is előjött a hozzászólások között. Mondjuk az is igaz, hogy azon nehéz szellemeskedni például, hogy " Az alkalmazottak és az Intézmény által ellátottak részére a szükség szerinti folyamatos ellátás biztosítása".

És nem vagyok ellenzéki, csak kormánykritikus (ha kell mások nevében is, ha az adott témát nem ismerik, de minimum furcsállják).

Én nem kormánykritikus vagyok, csak egyszerűen kritikus. Én abból indulok ki, hogy alapvetően senki nem mond igazat, mindenki torzítja az igazságot, kisebb-nagyobb mértékben. Ha valamiről el kell dönteni, hogy fekete vagy fehér, esetleg kék vagy sárga, és nem mások véleménye alapján igyekszem kialakítani a magamét, hanem, ha tudom, megnézem a magam szemével. És így aztán lassan-lassan rájöttem, hogy hogyan lehet csúsztatásokkal feketévé tenni a fehéret és fordítva. Mert sajnos, az emberek többsége egyszerűen LUSTA, sokan nem beszélnek nyelveket. És ebből a két tényből következik, hogy bármit elhisznek, ami úgy van megfogalmazva, hogy illeszkedjen a politikai hozzáállásához.
 
Csak nem jön ez össze!
A munkaköri leírás vagy az SzMSz nem tartalmaz ilyeneket. Különösen azt nem, hogy egy intézmény honnan kaphat utasításokat veszélyhelyzet esetén.
Viszont azt igen, hogy kitől kap, kinek ad. ki a fenntartó, ki, miért felel és egy minősített helyzet (vagy ahogy manapság hívják a háborút - különleges jogrend) esetén az egyenruhások nem fognak közvetlen utasításokat adni egy óvoda vagy iskolaveztőnek. A seregben a parancsláncolat annyira mindenek fletti, hogy egy tábornok közvetlenül nem utasíthat egy honvédet, max arra, hogy tűrje be az ingét vagy vágassa le a haját.
Az más kérdés, hogy végigfuttathat egy parancsot, amivel szanaszét szívathatja.
Nem mellesleg amikor az állam átvette az iskolákat a tanárokkal együtt, de a gondnok, takarító... szóval a kisegítő személyzet nélkül, akkor kiderült, hogy a diri nem utasíthatja a takarítót semmire...
Ezek alapján a HIT max az SzMSz egy melléklete lehet, melyben valami olyannak kell lennie, hogy a KLIK utasításokat kaphat a fegyveres szervektől, melyet arányosan továbbít az alárendelt intézményei felé.
Ja és a különleges jogrend leánykori neve a háborús helyzet esetén történő mozgósítás, szóval nem katasztrófahelyzet.
Én írtam már elég munkaköri leírást, és tudod, az a polgári életben a normál állapotok (mondhatjuk úgy hogy jogrend) esetén írja le a dolgozó feladatait.
Meg a kötelmeit és jogosultságait. Ami abban nincs, azzért nem vonható felelősségre... ős nyilván nem személyre szól, hanem az adott beosztásra, tehát ezért kellene inkább az SzMSz-t erőltetni HIT ügyben.
Jó a szakközépiskolás példád. Ennek a tervek arra is ki kell terjednie az intézményre vonatkozó specifikumok között, ha például egy olyan iskolában, ahova jártál, elhelyeznek egy csomó árvíz által kiöntött gyereket, akkor például az ilyen műhelyeket jól le kell zárni, és gondoskodni kell arról, hogy akik nem ismerősek az épületben, ne erre kóricáljanak.
Akkor már csak azt kellene tisztázni, hogy miért is kell MINDEN településnek HIT-tel rendelkeznie. (Jó nem ez a neve, hanem Mozgósítási terv.)

Részben igazad van, a HIT a honvédelmi jellegű veszélyhelyzetekről szól.

Viszont különleges jogrendet be lehet vezetni természeti vagy más jellegű katasztrófák, veszélyhelyzetek esetén is.
Szerintem meg nem. Mint fentebb is írtam ez kifejezetten a háborús helyzetre van.
Amiről te beszélsz az a rendkívüli jogrend (ami persze azért része a KJR-nek).
Te mint a témához nem tartozó betetted a párizsi meg a berlini eseményeket (ami nem Magyarország, tehát irreleváns a HIT szempontjából). Bár abban meglehetősen biztos vagyok, hogy a különleges jogrend nem magyar találmány, ott is van valami hasonló.
Akkor talán mégsem irreleváns.
Én meg betettem egy másik esetet, amihez hasonló (csak nagyobb) események esetén szintén el lehet rendelni a különleges jogrendet.


Abban egyetértünk, hogy ez egy "nem rossz" paródia. Az egyetlen bajom vele, hogy csak a terv címével foglalkozik, magával a tartalmával nem, és arra jó, hogy aki alapvetően nem tudja, hogy miről van szó, behergelje magát abba, hogy az ovisokat akarják majd gyakorlatoztatni. Mert ez is előjött a hozzászólások között. Mondjuk az is igaz, hogy azon nehéz szellemeskedni például, hogy " Az alkalmazottak és az Intézmény által ellátottak részére a szükség szerinti folyamatos ellátás biztosítása".
Ugyebár a KJR-t az országgyűlés 2/3-a rendelheti el.
Mire idáig jut a dolog, szerintem nagyjából felfüggesztik a tanítást, óvodai, bölcsődei tevékenységet, hisz épeszű szülő ki nem engedi a gyerekét a házából.
Az iskolákban elszállásolt katonák (bár nem tudom kiket tudnának besorozni), meg egyrészt tojni fognak a tanintézmény HIT-ére, másrészt az ott dolgozók valószínűleg már régen máshol látnak el polgári védelmi feladatokat....
Én nem kormánykritikus vagyok, csak egyszerűen kritikus.
Én is az lennék, ha az intézkedéseket nem csupán a kormány hozná.
Én abból indulok ki, hogy alapvetően senki nem mond igazat, mindenki torzítja az igazságot, kisebb-nagyobb mértékben. Ha valamiről el kell dönteni, hogy fekete vagy fehér, esetleg kék vagy sárga, és nem mások véleménye alapján igyekszem kialakítani a magamét, hanem, ha tudom, megnézem a magam szemével. És így aztán lassan-lassan rájöttem, hogy hogyan lehet csúsztatásokkal feketévé tenni a fehéret és fordítva. Mert sajnos, az emberek többsége egyszerűen LUSTA, sokan nem beszélnek nyelveket. És ebből a két tényből következik, hogy bármit elhisznek, ami úgy van megfogalmazva, hogy illeszkedjen a politikai hozzáállásához.
Nos, én úgy vélem, hogy a honvédelem nem politikai, pontosabban pártpolitikai kérdés.
Akkor viszont nem az épp regnáló párt(ok)nak kellene dönteniük, hanem a szakemberek javaslatai alapján mind a 199 képviselőnek ebben a kérdéskörben.
Már így is elkanyarodtunk, de azok az apró mozaikok (kezdve a "Vetkőzz Ági!" bekiabálástól a Boldog Karácsony-ig) nekem azt jelentik, hogy a regnáló hatalom nem kíváncsi sem az alternatív, sem a szakvéleményekre.
 
Látom valami nagyon ütős szeren élhetsz, mert anélkül csak leesett volna, hogy ez a téma nem arról szól, hogy mi van , vagy mi nincs benne a HIT-ben....Akkor lassan, hogy semmi ne vesszen el: a felvezető szatíra bemutatja, hogy Magyarországon minden szükséges, szükségtelen intézkedést az aktuális napi politikához igazítanak de legfőképpen a kormánypárt jövőbeni céljaihoz. A csinovnyikok egymást túllihegve, hogy a választás után is a pixisben maradjanak találnak ki vadabbnál vadabb dolgokat, vagy értelmeznek át jó esetben.. S aztán nem értik, hogy az istenáldotta nép hogyhogy félreérti... A világ boldogabbik részén, valós fenyegetettség árnyékában szakemberek foglalkoznak a feladatok és a teendők meghatározásával.. Bizonyára azért mert nekik nincs is harckocsijuk a karácsonyi vásáron kiállíthatóan...Amikor másképp sül el valami, akkor egy csomó kész hivatkozás a polcon(EU előírás, NATO kötelezettség etc.), de érdekes módon ezek általában nem igazak.... Tehát ez a téma újra csak arról szól, hogy a magyarok többségét megint hülyének nézik..... S nem a tervben kell csúnya dolgokat keresni, hanem az a csúnya dolog, hogy az államtitkár felkészületlenül nyilatkozik... S lőni akarják tanítani a gyerekeket ahelyett, hogy írni, olvasni, gondolkodni tanítanák meg őket, hogy felnőttkorukban senki ne tudja hülyének nézni őket... S ez mind benne van szerintem ebben a témában, s nem feltétlenül az amit Te feszegettél.
De én minden esetre köszönöm Neked is és FLAMINGO-nak is, hogy olyan dolgokat is megtudtam amit különben sohasem..
Legyen szép napod!
(Ezen a csonton már nem igen akad több lerágni való.. )
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,139
Üzenet
4,803,879
Tagok
615,811
Legújabb tagunk
Carpetdhr
Oldal tetejére