Miniszterelnök-jelölti vitát kezdeményez a V18

A „Válasszunk 2018!” csoport miniszterelnök-jelölti vitát kezdeményez, és felkéri valamennyi parlamenti frakció alakítására esélyes párt miniszterelnök-jelöltjét, hogy álljon ki nyilvános vitára a választópolgárok elé. A V18 a választásokig tartó szűk két hónapban három, pártok közötti szakpolitikai vitát is kezdeményez.


2006 óta nem álltak ki nyilvános vitára az ország miniszterelnök-jelöltjei, holott a demokrácia egyik legfontosabb eleme, hazánk első számú érdeke a magyar politikai élet szereplői között zajló szabad és nyílt vita

– írja közleményében a V18.

Hozzátették, a felelős döntéshez elengedhetetlen, hogy az állampolgárok ismerjék az ellenzék terveit, a kormányzati döntések alternatíváit. A V18 csoport miniszterelnöki vitát kezdeményez az idei választások előtt, mert tagjai elkötelezetten hisznek abban, a magyar választók megérdemlik, hogy nyilvános vitában versenyezzenek a bizalmukért. A V18 hisz abban, hogy minden parlamenti frakció alakítására esélyes párt vezetője meggyőzhető egy ilyen vitáról.

Senkinek sincs előjoga a hatalomra, bármelyik jelölt megszerezheti vagy elvesztheti a bizalmat. Ahol nincsen nyilvános vita a választáson induló pártok programjairól, elképzeléseiről, az nem teljes értékű demokrácia. A miniszterelnök-jelöltek közötti vita a választópolgárok megbecsülése. A döntés pedig egyedül a választóké

– mondta el Balázs Péter, korábbi EU-biztos. Az egykori diplomata, uniós biztos és külügyminiszter a következő napokban a V18 nevében tárgyalást kezdeményez valamennyi érintett párttal a jelölti vitáról. Az egyeztetések eredményeiről folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

A V18 csoport a választók megfelelő informálása és a demokratikus kontroll erősítése érdekében szakpolitikai vitákat is kezdeményez a választások előtt. A javaslat szerint a vitákat három témakörben folytatják le a parlamenti frakció alakítására esélyes pártok szakpolitikusai:

  • jogbiztonság, európai értékek, migráció,
  • gazdaság, versenyképesség, korrupció, fenntartható fejlődés,
  • oktatás, egészségügy, szociális ellátás.
Biztosan lesz vita: magyar ember ugyanis kiáll az igaza mellett és büszkén képviseli azt. Hiszünk abban, hogy egyedül a programok összehasonlítása teszi lehetővé, hogy a választók racionális szempontokat mérlegelhessenek a választások előtt. A következő szűk két hónapban ezért tárgyalásokat kezdeményezünk a pártokkal a szakpolitikai viták részleteiről

– mondta el Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke.

A V18 a választásokig tartó időszakban folyamatos kampányt folytat azzal a céllal, hogy a választópolgárok minél szélesebb körét buzdítsa szavazásra. A mozgalom tagjai keresik azokat az együttműködő partnereket és támogatókat, akik kiállnak a kezdeményezés mellett.


A V18 csoportnak jobboldali tagjai is vannak, itt a teljes lista:

Andor László (közgazdász, volt EU-biztos)

Balázs Péter (közgazdász, volt EU-biztos, a Bajnai-kormány külügyminisztere)

Bárándy Péter (jogász, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere)

Bod Péter Ákos (közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke)

Göncz Kinga (2004-2009 között a baloldali kormányokban esélyegyenlőségi, ifjúsági, családügyi, szociális valamint külügyminiszter)

Holoda Attila (közgazdász, a második Orbán-kormány energetikai helyettes államtitkára)

Mellár Tamás (közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke)

Pusztai Erzsébet (az Antall-kormány idején a Népjóléti Minisztérium politikai államtitkára)

Raskó György (közgazdász, az Antall-kormány agrár-államtitkára)

Székely Tamás (orvos, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány egészségügyi minisztere)

Íme a Válasszunk! 2018 nyolcpontos petíciója:

  1. Állítsuk meg Magyarország kettészakadását, adjunk valódi esélyt a szegénységben élőknek társadalmi és anyagi helyzetük javításához, a középosztálynak a felemelkedéshez! Teremtsük meg a társadalmi integráció feltételeit! Létbiztonságot mindenkinek!

  2. Hozzuk létre a mindenki számára hozzáférhető és európai színvonalon működő egészségügyi ellátást! Állítsuk helyre az orvosok, az ápolók és általában az egészségügyben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését! Fejlesszük az alapellátást, a szűrő és megelőző programokat! Elérhető egészségügyi szolgáltatást mindenkinek!

  3. Szülessen újjá a nemzetközileg versenyképes magyar oktatás! Állítsuk vissza a 18 éves korig tartó tankötelezettséget és a tanintézetek önállóságát! Támogassuk a fiatal nemzedék szellemi és testi fejlődését, emeljük minden szinten az oktatók megbecsülését és bérét! Neveljünk önálló és alkotó embereket a tudásalapú magyar társadalom számára!

  4. Teremtsünk tisztességes piacgazdasági viszonyokat! A magyar állam az európai normák szerint gondoskodjék a gazdaság szabályozásáról és a társadalmi javakat újraosztásáról! A magyar vállalkozások kapjanak igazi esélyt arra, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek!

  5. Módosítsuk az „illiberális” Alaptörvényt, állítsuk vissza a szociális jogállam társadalmi-politikai formáit és szervezeteit! Kezdjünk újra valódi társadalmi párbeszédet közös ügyeinkről!

  6. Aknázzuk ki a magyar nemzet számára az Európai Unió gazdasági, társadalmi és kulturális lehetőségeit, érvényesítsük az értékeit! Legyen Magyarország ismét az EU élcsapatában!

  7. A NATO-szövetségesekkel együttműködve védjük meg Magyarország biztonságát, korszerűsítsük a honvédelmet és az energiaellátást! Erősítsük Európában a hatékony határellenőrzést és küzdjünk a nemzetközi terrorizmus ellen!

  8. Építsük a nemzet egységét, segítsük a határainkon túl élő és dolgozó magyarokat, ne érhesse őket hátrány se itthon, se máshol! Állítsuk helyre Magyarország megbecsülését a világban!
v18.jpeg
 
A politikai képzés a magyar társadalom feladata és nem idegen hatalmaké.
Ha nem tudnád RTL egy Luxemburgi ado ami szorakoztato müsorokkal és reklámokkal keresi a kenyerét.
-
A köz-TV és rádio minden állampolgár pénzéböl van fenntartva de unfair modon a kormány szocsövének használják és ez csalás.
Ugyan olyan adocsalás, ha nem sulyosabb, mind amikor valaki elfelejt számlát adni a piacon.
-
Az RTL-ben levö hirek többnyire katasztrofákrol és büncselekményekkel kapcsolatos bulvár eseményekröl szolnak, nem pedig az "ellenzék adoja".
-
Ezt tudja mindenki, igy még a valos jelentéseket sem veszik a nézök komolyan, mit lehet elvárni egy adotol, amelyikben a horoszkop, a kártyábol valo jövöbenlátást nagy komolyság kiséretében presentálják. Vagy ott van a médiaetikai szempontból aggályosnak tekinthető az emberéleteket veszélyeztető gyógyítási módok reflektorfénybe állítása.
-
A feleségem nem beszél magyarul de a szimbolumok nem kerülik el a figyelmét.
Tegnap néztük a Berlinale, a Filmfesztivál megynitását a televizioban. Egyszer csak megszolal.
-
"Miért van az, hogy a németek megtudnak rendezni egy ilyen orjási nemzetközi fesztivált anélkül, hogy az épületek kivül-belüll nemzetiszinü zászlok lognának? A müsornak vége és egy szo sem esett a német Honfoglalásrol, se "hösök, szentek és királyok" " :)

Miért? Ezért Ernő:Merkel esete a nemzeti színű zászlóval:

Ezen a videón azt láthatnád, ha nem cenzuráztátok volna, hogy a kancellár kitépi valakinek a kezéből a német zászlót, majd mint egy rongydarabot félredobja.
Miért cenzúrázták, csak nem szégyellte el magát ez a nő?

És te nem szégyelled magad. A német nép befogadott téged és ott találtál magadnak új hazát. Ez a hálád? Remélem más országok esetén is kifogásolod a hazaszeretetet, úgy mint a minden ház udvarán álló nemzeti színű zászlót az USÁ-ban és a Közel Keleten levő ország becsületes népének a hazaszeretetét, kiállását a kultúrája mellett és nemzeti színű zászlóját.
 
Miért? Ezért Ernő:Merkel esete a nemzeti színű zászlóval:

Ezen a videón azt láthatnád, ha nem cenzuráztátok volna, hogy a kancellár kitépi valakinek a kezéből a német zászlót, majd mint egy rongydarabot félredobja.
Miért cenzúrázták, csak nem szégyellte el magát ez a nő?

És te nem szégyelled magad. A német nép befogadott téged és ott találtál magadnak új hazát. Ez a hálád? Remélem más országok esetén is kifogásolod a hazaszeretetet, úgy mint a minden ház udvarán álló nemzeti színű zászlót az USÁ-ban és a Közel Keleten levő ország becsületes népének a hazaszeretetét, kiállását a kultúrája mellett és nemzeti színű zászlóját.


Ezt a videot már ezerszer megtárgyaltuk, lassú vagy. Egyébként nincs törölve, teljes hosszában megnézheted.
Egy cenzúrázás azok érdekeit szolgálná, akik hozzád hasonlóan hülyeségeket akarnak a jelenetbe interpretálni.
-

Gyulám ideje lenne, hogy integrálodjál
és értsed is ami itt történik körülötted és az több mind amit szemmel követni tudsz.
Olyan vagy mind a frissen érkezett Észak-Afrikai bevándorlo, akire rámosolyog egy lány és azt képzeli, ez egy sexre való felhívás.
-
Érdekes, hogy a jelenet 2013-ban játszódott le, a szélsöjobboldali AfD pedig 2016-ban, a menekülthullám után tette fel leszűkítve az internetre, mind bizonyítékot "Merkel németellenes beállítottságára"
-
Aki integrált Németországban az tudja, hogy milyen "peinlich" volt, amikor a Hermann Gröhe, az akkori főtitkár, a győzelmi vagy alkohol kábulatban, belekezdett a "Tote Hosen" Punk együttes által, a focipályák számára komponált: "Tag wie diese" dal üvöltésébe.
-
Sajnos magyar megfelelőt nem tudok mondani mert a Fidesz alapító Bayer már a jóízlés valamennyi határát átlépte de ha lenne még jóérzésűi a magyar olvasok között akkor azoknak mondanám, a jelenet olyan volt mind, ha Balog Zoltán a választások után belekezdne a dobogón az "Akácos út" című népdal éneklésében, és mindezt egy nemzetiszínűre mázolt "legyező zászlóval" tenné vidámabbá.
-
Gondolom ennyi elég erről, aki ezt nem fogja fel annak úgyis hiába beszél az ember.
-
http://wtfrly.com/wp-content/uploads/2014/02/hungaryeuflag41.jpg
-
Te összekevered a csordaszellemet a hazaszeretettel, nincs kifinomult érzéked, nem értesz többet németül mind "Bahnhof".
-
Miért nem beszélsz a 27 Európai országot megszégyenítő kívánó akcióról, amikor magyar parlamenti képviselők kidobták az emeletről az EU-Zászlót, az utcán elégették és a magyar kormányfő mindezt szó nélkül hagyta, még csak egy ejnye-bejnye sem hangzott el. A nyugati adofizetök pénzéböl meg országot épiteni, sikkasztani van pofájuk.
 
Ezt a videot már ezerszer megtárgyaltuk, lassú vagy. Egyébként nincs törölve, teljes hosszában megnézheted.
Egy cenzúrázás azok érdekeit szolgálná, akik hozzád hasonlóan hülyeségeket akarnak a jelenetbe interpretálni.
-

Gyulám ideje lenne, hogy integrálodjál
és értsed is ami itt történik körülötted és az több mind amit szemmel követni tudsz.
Olyan vagy mind a frissen érkezett Észak-Afrikai bevándorlo, akire rámosolyog egy lány és azt képzeli, ez egy sexre való felhívás.
-
Érdekes, hogy a jelenet 2013-ban játszódott le, a szélsöjobboldali AfD pedig 2016-ban, a menekülthullám után tette fel leszűkítve az internetre, mind bizonyítékot "Merkel németellenes beállítottságára"
-
Aki integrált Németországban az tudja, hogy milyen "peinlich" volt, amikor a Hermann Gröhe, az akkori főtitkár, a győzelmi vagy alkohol kábulatban, belekezdett a "Tote Hosen" Punk együttes által, a focipályák számára komponált: "Tag wie diese" dal üvöltésébe.
-
Sajnos magyar megfelelőt nem tudok mondani mert a Fidesz alapító Bayer már a jóízlés valamennyi határát átlépte de ha lenne még jóérzésűi a magyar olvasok között akkor azoknak mondanám, a jelenet olyan volt mind, ha Balog Zoltán a választások után belekezdne a dobogón az "Akácos út" című népdal éneklésében, és mindezt egy nemzetiszínűre mázolt "legyező zászlóval" tenné vidámabbá.
-
Gondolom ennyi elég erről, aki ezt nem fogja fel annak úgyis hiába beszél az ember.
-
http://wtfrly.com/wp-content/uploads/2014/02/hungaryeuflag41.jpg
-
Te összekevered a csordaszellemet a hazaszeretettel, nincs kifinomult érzéked, nem értesz többet németül mind "Bahnhof".
-
Miért nem beszélsz a 27 Európai országot megszégyenítő kívánó akcióról, amikor magyar parlamenti képviselők kidobták az emeletről az EU-Zászlót, az utcán elégették és a magyar kormányfő mindezt szó nélkül hagyta, még csak egy ejnye-bejnye sem hangzott el. A nyugati adofizetök pénzéböl meg országot épiteni, sikkasztani van pofájuk.
Kedvesm, szokásod szerint össze-vissza beszélsz, ahelyett, hogy válaszolnál a felvetett kérdésre. Neked az az integrálódás, hogy megveted a népet, amelyik befogadtadott és a vesztüket kívánod? Kedvencedet, aki ki akarja irtatni az európai népet azokkal, akiket beinvitált feljelentették Hágában a másik tettestársával Junckerrel együtt. Felelni fog még azért, hogy nem tartotta be hazájának az alkotmányát és törvényeit, a többi ország kollaboráns hazaáruló politikussal együtt.
 
Kedvesm, szokásod szerint össze-vissza beszélsz, ahelyett, hogy válaszolnál a felvetett kérdésre. Neked az az integrálódás, hogy megveted a népet, amelyik befogadtadott és a vesztüket kívánod? Kedvencedet, aki ki akarja irtatni az európai népet azokkal, akiket beinvitált feljelentették Hágában a másik tettestársával Junckerrel együtt. Felelni fog még azért, hogy nem tartotta be hazájának az alkotmányát és törvényeit, a többi ország kollaboráns hazaáruló politikussal együtt.

Nállunk most voltak választások és a választok 88,6%-a helyeselte, hogy Németország átvette a Magyaroktol az ott megrekedt migratioban levöket és nem huztunk fel egy keritést a Magyar-Osztrák határon.
-
upload_2018-2-17_19-25-12.png

-
Neked az az integrálódás, hogy megveted a népet, amelyik befogadtadott és a vesztüket kívánod?
-
Erre csak azt tudom mondani, hogy nem vagy vitaképes, nem hagyom magamat sértegetni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,193
Tagok
615,931
Legújabb tagunk
Poczak
Oldal tetejére