Megszavazták: Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Parlament kedd este megszavazta: a következő öt évben Ursula von der Leyen német politikus az Európai Bizottság elnöke.

383-an szavaztak rá, 321-en ellene, 374 szavazatra volt szüksége.

22-en tartózkodtak, egy szavazat érvénytelen volt. A sikerhez a szavazáskor hivatalban lévő képviselők többségének - 50 százalék plusz egy fő - támogatására van szükség, a lécet tehát 9 szavazattal vitte át a német politikus. Ez jóval kevesebb, mint amennyit elődje, Jean-Claude Juncker kapott, rá 420-an szavaztak öt éve.


Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az eredmény bejelentése után azt mondta:

„A bizalom, amit belém helyeztek egy olyan bizalom, amit Európába helyeztek. Most kezdődik a munka, dolgozzunk együtt konstruktívan.”

Von der Leyen német védelmi miniszterből lett bizottsági elnök olyan politikai alkusorozat után, amit Sebastian Kurz osztrák kancellár például hajmeresztőnek nevezett. (A politikai machinációkról bővebben itt írtunk.) Von der Leyen neve az EP-kampányban nem pörgött, nem volt csúcsjelöltje egyetlen frakciónak sem, az utolsó pillanatig kérdés volt, hogy a strasbourgi parlament megszavazza-e - a politikus még az utolsó nap is három nyelven győzködte a képviselőket, hogy szavazzák meg, miközben minden frakciónak igyekezett ígérni valamit.

Az első kommentárok mind kiemelik, hogy éppencsak meglett a szükséges szavazatszám - emellett pedig természetesen azt, hogy ő az első női bizottsági elnök.

A magyar EP-képviselők közül 19-en támogatták, ketten nem. Ursula von der Leyen megbizatása november elsején kezdődik.

7KZDimhxhgDd14zkDs.jpeg
 
szó sem volt semmiféle mozgalom pártolásáról...csupán felvetődött mellékesen a szavazati jog kérdése és megemlítettem, hogy van egy párt amelyik aláírásokat gyűjt a szavazati jog megváltoztatására. Mi a téves, a nem valós?
Honnan tudjam hogy mi a téves a nem valós?
 
-
Ezt nagyon egyszerű szöveg-analizáló programmal igazolni. Semmi kétségem az állításod helyes. :)

Egy rutinos moderátornak nem kell szoftver ahhoz, hogy meg tudjon állapítani dolgokat.
Például, ha valakinek egy szám a nickje, majd kitiltása után azonnal regisztrál egy másik számos nick, ami pont tízzel több, az nem lehet véletlen. (Regisztrálni más IP-ről is tud, pl mobilneten keresztül, ha előtte vezetékesről tette, úgyhogy még csak az IP cím sem mérvadó, de a stílus annál inkább.)
-
Ne haragudj, hogy a mondókámat kiegészítem holott ezzel a résszel egyetértettél.
Csak azért, hogy felelevenítsük mit jelent a számunkra az EU.
-
Nem mindenki Gruevski akit diplomata taxival szöktetnek meg a hazájából, a magyar embercsempészeknek fizetett összegről mit sem tud a közvélemény.
Azért hellyel-közzel írnak a tarifákról - igaz inkább a pénz átvétele utáni cserbenhagyásról.
Viszont ez többnyire (sőt mindenképpen) magában foglalja a Földközi tengeren való átszállítást.
Akkor pedig 5 országba érkezhetnek (most Ciprust hagyjuk), melyek mindegyike EU tagállam és nekik kellett volna regisztrálni a menekülteket..
Na ebben látom az EU vezetés komoly hibáját, mert így joggal tiltakozhattak a tengerrel nem rendelkező tagállamok, hogy hozzájuk legális menekült nem érkezhet Afrikából...
-
Aki az Európai Unióban növekedett fel annak fogalma sincs
mit jelent egy kiutazási engedély (utlevél) vagy egy vizum megszerzése.
Nem azért, hogy vitatkozzak, de legyünk korrektek! USA, Kanada, Törökország...
Lehet ma, most nem kell, de pár éve még kellett
-
Még nekem Németországból Magyarországra utazni is egy tortura volt és sok pénz (a legközelebbi követség több mint 200 km-re volt tőlünk, kétszeri oda-vissza utazás az egész családdal, vagy egyszeri de pár napos megszállás egy közeli hotelben, a vízum fejenként 60 DM, plusz fényképek, papír-aktualizálás..) ez menekülteknek megfizethetetlen összeg.
Ha menekült, nem is kell ilyeneket beszereznie. Persze, ha arra célzol, hogy legálisan Eljusson álmai EU országába és ott kérjen, az más. De van némi differencia a menekülés és a célországba jutás között.
Lehet szívtelenségnek tűnik, de én inkább racionalitásnak tartom, hogy aki menekül ne válogasson! Az első békés (vallását, politikai nézeteit, nemi identitását... elfogadó) országban álljon meg, rendezze sorait és ha már sínen van, akkorr menjen tovább!
Felvetődött bennem, hogy Ukrajnába háború van (DNR,LNR,Krím) és mégsem jönnek menekültek arról a tájról. Vajon miért? És még mielőtt bárki is azzal érvelne, hogy nincs az egész országban háború, arra azt mondanám, hogy általában másutt sem az országuk egész területén folyik a háború.
-
Nem beszélve arról, hogy aki Magyarországra vagy Németországba jön zűrös országból, annak vagy meghívó levél kell amiben valaki minden költség fedezését vállalja, vagy vastag pénztárca, érvényes betegbiztosítás és a többi.
Természetesen, amennyiben turistaként jön.
-
Ahogy mondod, menekültjogot csak személyesen, az országon belül lehet megkérvényezni (kivétel néhány UNHCR amik úgy megvannak terhelve, hogy évtizedek mulva sem lennének kész a várakozókkal.
-
"Egy ember addig menekült ... " ahogy mondod amíg nem fogadják be valahol.
Leszboszon még a temetők is tele voltak, a legjobb akarattal sem tudtak többet befogadni,
Mit tehet a menekült arról, hogy Szerbia le se szarja öket csak továbbintette.
Való igaz, de az egyszem Észak Macedóniát nem számítva csak EU tagország határán keresztül jutsz el Szerbiába (ÉM-ba pedig szintén.)
Mindenesetre nem zárta be öket ketrec mögé, vette el a pénzüket, szított államilag gyűlöletet.
Igen. Ezt feltehetőleg még számon fogják kérni.
-
Ismétlem nem szándékom senkinek a "bételépítése" Magyarországra de annyit elvárhatunk a magyar kormánytól, hogy a teljes igazságot közölje és a menekültek érdekeit ne ignorálja.
Igen, de az elvárás nem elég, tekintve, hogy a regáló kormány csak az erőből ért. Megint egy EU vezetési hiba, ha ezt eddig nem fogták fel.
Produkált ez az országunk évszázadokon keresztül elég "migránst"
És fogadott is 2o1o előttig.
-
Hogy a jelenlegi szituációnál maradjunk,
Illegális menekült az mindig is lesz amíg nincs legális bevándorlás.
A bevándorlást egyedül a "gazdasági haszonhoz" kötni nem jó, mert
mindenkiből lehet egy a társadalmunk számára hasznos tag, ha megkapja az esélyt a tanuláshoz, beilleszkedéshez.
Itt elsősorban fiatalokra gondolok, öregek úgyis csak elvétve jönnek.
Tekintve, hogy az idősebb korosztálynak jóval nagyobb a röghöz kötöttsége minden téren, ezen nincs mit mit csodálkozni. Meg aztán aki nem tudott 4o éves koráig a saját hazájában egzisztenciát teremteni, annak érdemes elgondolkodni, hogy egy idegen kultúrában idegen nyelven menni fog-e.
-
Szeretném megjegyezni, hogy Németországban nemcsak
"bevándorlók" vannak, hanem évente 0,6 és 1,3 millió személy költözik el külföldre.
Ami természetes dolog tekintve, hogy pl a nyugdíjasok, ha tehetik olcsóbb megélhetést igénylő helyet keresnek, ami külön nyeremény, ha mediterrán jellegű. Másrészt a kvalifikáltak (orvos, informatikus, de még a CNC esztergályos is) nyilván jobb kölülményeket, több bért szeretne (a magyarok is zömében ezért dolgoznak nyugaton).
Az viszont nagyon nem mindegy, hogy ez a teljes lakosság o,6-1,3 %-a vagy 6-1o !-a.
Orbán a felhőkben él ha azt képzeli, hogy Adám és Éva paradicsomból való kiütése,
Mozes és a Szent Pachwork-család Äthiopiába való menekülése volt az utolsó ilyen jellegű migráció.
Magánvéleményem, hogy mivel a migránssal kiválóan lehet ijesztgetni, amíg lehet és hasznukra van, ezt fenn fogják tartani.
A bankok elleni uszítást is csak addig keltették, amíg hasznukra volt. Ma nyugodtan lakoltathatnak ki a bankok bármely gondokkal küszködő adóst.
Von der Leyen nem ilyen buta és a szabályozáson dolgozik.
Nem ismerem a hölgyet, csak közvetve tudok feltételezni, arra alapozva, hogy a Merkel éra egyetlen fix kormánytagja, azonban ilyen Orbánnál is van (Pintér), úgyhogy ezt nem tenném.
Viszont mivel alig egy hete választották meg és csak novembertől regnál, szerintem még nem dolgozik ezen, legfeljebb határozott elképzelése van a lengyel és magyar vezetés kezeléséről.
-

-
Tisztában vagyok vele, aki Németországot ismeri az meg erősítheti, hogy a Bürokrácia itt a legnagyobb. :)
-
Ezért is vagyok biztos abban, hogy nem kell félni attól, hogy mindenki ide fog özönleni,
láttuk ezt a vasfüggöny lehullása után. Sokan idejöttek aztán szépen visszamentek, pedig állítólag azonos "kultúra"
Szerinte te magad cáfolhatod ezt a leginkább, hisz éltél mindkét "kultúrában".
-
A 80-es évek előtt, ha valaki egy napot tovább maradt nyugaton annak börtönnel, karrier-bukással kellett számolnia
Én ismertem embereket akiben annyi honvágy volt, hogy a munka után csak bögtek és Kovács Apollóniát hallgattak lemezről.
Meg volt mindenük de Magyarországon a komótos munkaerkölcs az vonzóbb volt.
Megnyugtatlak, az a világ elmúlt.
A honvágy persze nem, de a munkanélküliség, majd munkaerő hiány miatt a dolgozók kihasználtsága illetve azok fluktuációja felvette a nyugati szintet.
viszont a különbség már korántsem akkora, hogy aki keresni szeretne, ne tudná bevállalni a távollétet.
-
Röviden, amíg nyugat egy "állom volt" addig többen telepedtek le itt Kelet-Europábol.
Az utazási lehetőség felnyitotta az emberek szemét és a mellett döntenek ami fontosabb nekik.
Orbán lemondása után még a vendégmunkások nagy része is haza fog menni. :)
Én úgy vélem, hogy Orbán sohasem fog lemondani, őt csak veszített választás vagy erőszak távolíthatja el a pozíciójából, ám ezek megvalósulásának esélye roppant csekély, mivel töketlenek vagyunk majd minden téren.
Ha úgy véled, hogy term még babér számodra...
-
Az Afrikaiaknál ugyan igy van/lenne. Hagyni kell, támogatni kell hogy egy kontingens jöhessen, majd ök elmondják otthon mi a valóság.
Először megijedtem, mert kontinenst olvastam kontingens helyett.
De kontinges esetén is szerintem már jöttek annyian, hogy fel lehessen vázolni a reális helyzetet.
Inkább azon kellene gondolkodni, hoyg az otthonukban a kríris forrását hogyan lehet felszámolni, de legalábbis a lehető legkisebbre redukálni.
-
A számozott nick-nevü propagandisták csalják ide a kivándorolni akarókat, ök az embercsempészek segítői,
mert becsapják a migrációban levőket hogy itt sok pénzt és munka nélküli élet vár rájuk.
Ezt én nem gondolnám, mert akik hatással lehetnek ezekre a folyamatokra, azok nem itt írogatnak.
De az embercsempészek is a maguk bejáratott sémáit használják.
-

-
Teljes mértékben igazad van, senki sincs az EU menekültpolitikájával megelégedve,
függetlenül attol, hogy utópiát (etnikailag homogen közösséget) akar alkotni, vagy nem irtózik szines börüektöl.
Aki ma a bőrszínen akad ki, az nagyon le van maradva. Sokkal inkább a vallási háttér az ijesztő, pedig a XXI. században ennek már el kellett volna veszíteni a fontosságát (mármint közéleti, politikai téren). De sajnos ezt a WTC ledöntése és a közel-keleti helyzet még pár évtizedre visszavetette.
-
Az EP uj vezetésének van elég tennivalója. Toi, toi, toi! :)
Vigyázz, mert nálunk ez a mobil WC-k jelszava! :)
 
szó sem volt semmiféle mozgalom pártolásáról...csupán felvetődött mellékesen a szavazati jog kérdése és megemlítettem, hogy van egy párt amelyik aláírásokat gyűjt a szavazati jog megváltoztatására. Mi a téves, a nem valós?
Kis hazánban gyűjtöttek már Izaura felszabadítására meg a vak lány szemműtétére is - igaz pénzt.
Aláírást meg annál többet.
Viszont mintha a szavazati jog az alaptörvényben lenne rögzítve. Vajon mekkora az esély a változtatásra?
Nem mellesleg az mennyire etikus, hogy olyanok is szavazhatnak, akikre a szavazás kimenetele nincs hatással?
 
Hasonlót már bemásoltam, naivak egyesek akik azt hiszik hogy az unió majd hú de kemény lesz az országokkal szemben. Nyomást az gyakorolhat de, nem bűntet.
Ráadásul most az új elnöknek ki kell építeni a támogató körét is.

valóban, de legalább mintha reálisabb képe lenne a valóságról.
Minden tagállam rendszeres monitorozását javasolja, elkerülendő, hogy az a benyomás alakuljon ki, hogy Európa egyik része folyton bírálja Európa másik részét.
csak legyen meghatározva a demokrácia etalonja ...például az USA demokráciája, hogy tudjuk mihez viszonyítani magunkat. mert az eddigi gyakorlat az volt "Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek."
 
Nem mellesleg az mennyire etikus, hogy olyanok is szavazhatnak, akikre a szavazás kimenetele nincs hatással?
Ez a lényeg az ország politikája az összes állampolgárára hatással van, ezért számít mindnek a véleménye. Nem helyhatósági választásokról van szó, hogy ki legyen a faluban a polgármester.
 
Hasonlót már bemásoltam, naivak egyesek akik azt hiszik hogy az unió majd hú de kemény lesz az országokkal szemben. Nyomást az gyakorolhat de, nem bűntet.
Ráadásul most az új elnöknek ki kell építeni a támogató körét is.
Foglalkozzunk inkább Ursula von der Leyennel ... amint olvasom:

Megértést szorgalmazott Közép- és Kelet-Európa országaival szemben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság következő elnöke a Süddeutsche Zeitung című müncheni, liberális lapnak csütörtökön adott exkluzív interjújában, amelyben egyúttal bírálta, ahogyan ezeket az országokat eddig kezelték.
forrás:
https://www.zeit.de/politik/ausland...identin-ursula-von-der-leyen-umgang-osteuropa

Nézzük csak mit is ir valóban a Zeit Online?
-
"Es ist mir wichtig, die Debatten zu versachlichen", sagte sie der Süddeutschen Zeitung.
In den betroffenen Ländern herrsche bei vielen das Gefühl, "nicht voll akzeptiert zu sein"
.
-
"Számomra fontos, hogy a vita tárgyilagossá váljon. "
"Az érintett országokban sokaknak az az érzése, hogy nincsenek kellően elfogadva"
-
Ügye itt arról van szó, hogy a Sargentini jelentésre úgy válaszolni, hogy
a parlamenti képviselők 2/3-a hazudik és a bizottság egy összeesküvés az nem tárgyilagos.
Vagy azt állítani, hogy a keleti országokba minőségileg rosszabb Nutellát szállítanak egy hangulatkeltés....
-
"Volle Rechtsstaatlichkeit sei zwar immer das Ziel, "aber keiner ist perfekt", sagte von der Leyen.
Finanzielle Sanktionen kämen nur als das "allerallerletzte Mittel nach vielen Stufen, die vorher kommen", infrage
."

"Egy teljes jogállamiság mindig a cél, de nem mindenki perfekt."
"Szankciók csak utolsó eszközként jöhetnek szóba, lépcsőzetesen."

Itt megvan még egyszer erősítve, hogy a Sargentini jelentés hatására beindított eljárás folyamatban van.
"Wegen mangelnder Rechtsstaatlichkeit hat die EU-Kommission bereits mehrere Vertragsverletzungsverfahren gegen Polen und Ungarn eingeleitet"
-
"Die noch amtierende EU-Kommission kündigte am Donnerstag an, künftig einmal im Jahr prüfen zu wollen, ob die Mitgliedsländer die Rechtsstaatsprinzipien der Union einhalten." ...

"Es gehe dabei nicht darum, mit dem Finger auf einzelne Staaten zu zeigen.
Vielmehr wolle man das gemeinsame Verständnis darüber verbessern, was Rechtsstaatlichkeit eigentlich bedeute
."
-
A legfontosabb pedig itt van: Az EU-Komisszió bejelentette, hogy a jövőben, évente egyszer ellenőrizni akarják, hogy a tagállamok, az Unio jogállamiságának az elve be van e tartva. Itt nem arról van szó, hogy ujjal mutassanak valakire, hanem inkább szeretnék javítani közös megértést arról, hogy mit jelent a jogállamiság"
-
Igen mert per pillanat demokrácia alatt a Fidesz azt érti amit Bayer megfogalmazott: "Nálunk a 2/3, olyan törvényt hozunk amilyet akarunk, az ellenzéknek kuss-van". Na és a közmédia ki sajátítása, a pártpropaganda Nemzeti Konsultation ami nem konzultáció mert nincs alternatíva...
 
Ügye itt arról van szó, hogy a Sargentini jelentésre úgy válaszolni, hogy
a parlamenti képviselők 2/3-a hazudik és a bizottság egy összeesküvés az nem tárgyilagos.
Vagy azt állítani, hogy a keleti országokba minőségileg rosszabb Nutellát szállítanak egy hangulatkeltés....

Valamit félreértettél nem állította senki, hogy az EU képviselők 2/3 -a hazudik.
Azt valóban állították, hivatalosan, hogy a bizottság nem tárgyilagos, sőt az összeállított dokumentációjukat "minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a kormány képviselője. Majd valamikor lehet, hogy lesznek hivatalos vizsgálatok is, hogy el lehessen dönteni a bizottságnak vagy a kormánynak van igaza.
Viták, perek az EU és a kormányok közt ezrével vannak.

A Nutella minőségét úgy tudom nem csak a magyar kormány kifogásolta, a keteurópába szánt áruk minőségét minden keleteurópai ország kifogásolta.
forrás:
https://www.euronews.com/2017/06/28...ocial&utm_source=Twitter#link_time=1498719405

idézet a cseh mezőgazdasági minisztertől: “semmi kétség nem férhet ahhoz, hogy mi vagyunk Európa szemetese.”
https://www.euractiv.com/section/ag...tern-europeans-bite-back-over-food-apartheid/
 
Utoljára módosítva:
Valamit félreértettél nem állította senki, hogy az EU képviselők 2/3 -a hazudik.
Azt valóban állították, hivatalosan, hogy a bizottság nem tárgyilagos, sőt az összeállított dokumentációjukat "minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a kormány képviselője. Majd valamikor lehet, hogy lesznek hivatalos vizsgálatok is, hogy el lehessen dönteni a bizottságnak vagy a kormánynak van igaza.
Viták, perek az EU és a kormányok közt ezrével vannak.

A Nutella minőségét úgy tudom nem csak a magyar kormány kifogásolta, a keteurópába szánt áruk minőségét minden keleteurópai ország kifogásolta.
forrás:
https://www.euronews.com/2017/06/28...ocial&utm_source=Twitter#link_time=1498719405

Szijjarto és Orbán is többször kijelentette, hogy
- a vád "hazugságok tömkelege",
- a parlament egy összeesküvést,
- az idős embert nem is akarom szóba hozni.
- az ellentmondás pedig abból állt, hogy már 1000 éve Europába vagyunk és a Fidesz 2/3-al nyerte a választást.
- tehát semmi felelet a vádakra

Azt, hogy a magyar kormány nem sérti meg a demokratikus alapelveket az nem korrekt!
Ezt betudom neked bizonyítani millió-esettel. Kapcsold a közmédiát.
-
A Nutellérol készitetett Juncker nagyon sok pénzért egy vizsgálatot
Az üvegek alig 9%-ában nem az volt mint a papiron.
 
Valamit félreértettél nem állította senki, hogy az EU képviselők 2/3 -a hazudik.
Azt valóban állították, hivatalosan, hogy a bizottság nem tárgyilagos, sőt az összeállított dokumentációjukat "minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a kormány képviselője. Majd valamikor lehet, hogy lesznek hivatalos vizsgálatok is, hogy el lehessen dönteni a bizottságnak vagy a kormánynak van igaza.
Viták, perek az EU és a kormányok közt ezrével vannak.

A Nutella minőségét úgy tudom nem csak a magyar kormány kifogásolta, a keteurópába szánt áruk minőségét minden keleteurópai ország kifogásolta.
forrás:
https://www.euronews.com/2017/06/28...ocial&utm_source=Twitter#link_time=1498719405

idézet a cseh mezőgazdasági minisztertől: “semmi kétség nem férhet ahhoz, hogy mi vagyunk Európa szemetese.”
https://www.euractiv.com/section/ag...tern-europeans-bite-back-over-food-apartheid/
Ne haragudj de ki a hülye ha egy Audit rendelek es egèsz idö alatt azt hiszem egy Mercdes?

Fogadok veled ha én rendelek Nutellat es nem passzol akkor nem varok eveket a reklamálással. :)
 
Fogadok veled ha én rendelek Nutellat es nem passzol akkor nem varok eveket a reklamálással. :)
az áru minőségével van a gond..van első osztályu, másod osztályu ... keleteurópába a hulladékot árulják első osztályunak csomagolva...olvasd el mit nyilatkozik a cseh miniszter.
Ha jól emlékszem még Te említetted a magyarokat akik annyi mosóport vettek Németországban, hogy a súlytól elakadt a kasszánál a szállítószalag.
 
Utoljára módosítva:
Ha egy német állampolgàr 25 ève szakadatlanul Ausztriaban él akkor elveszti a választójogát.
Hàny éve is volt Trianon?

De van sok más ok is ami ehhez vezet.

és mi történik ha például 25 éve folytonosan nem EU tagországban él? akkor is elveszik az állampolgárságot mert azt már nem lehet... egy jogállamban

vannak precedensek
https://precedens.mandiner.hu/cikk/...mar_az_allampolgarsagi_jogot_is_veszelyezteti

Trianonnal kapcsolatban... az elszakított területeken rekedt magyarok soha nem mondtak le az állampolgárságról, most kérték és visszakapták amitől megfosztották őket.
 
Utoljára módosítva:
Ez hogy jött ide?
Aki illegálisan tartózkodik itt az hogy tudna szavazni??
Hisz maga az illegalitás is kizáró ok.

Valaki azt írta korábban, ha arra jók a külföldiek (határon túliakra gondolt), hogy szavazzanak, akkor gyógyítsa is az ország őket!
Arra válaszoltam, hogy :
"Csak magyar állampolgárok vehetnek részt a szavazáson!
Ne hasonlítsa össze őket az illegális bevándorlókkal, akiknek semmi köze nincs az országunkhoz"
 
és mi történik ha például 25 éve folytonosan nem EU tagországban él? akkor is elveszik az állampolgárságot mert azt már nem lehet... egy jogállamban

vannak precedensek
https://precedens.mandiner.hu/cikk/...mar_az_allampolgarsagi_jogot_is_veszelyezteti

Trianonnal kapcsolatban... az elszakított területeken rekedt magyarok soha nem mondtak le az állampolgárságról, most kérték és visszakapták amitől megfosztották őket.
Nem az állampolgárságot veszik el hanem a szavazati jogot.
 
Utoljára módosítva:
De ahogy hallom soha eletükben nem laktak Magyarorszagon.

Ezen az alapon en több orszagban is szavazati joggal rendelkezhetnék.

Nem jól hallottad...az ország nem volt mindíg ilyen kicsi. Sokan születhettek például 1940 és 1944 közt is és a területekkel idegen uralom alá kerültek, elvesztették az állampolgárságukat de még élnek és az unokáik is élnek...rengetegen a visszahonosítást kérvényezték.
De mi a számodra a furcsa, minden ország hasonlóan jár el ... Magyarország például csak lemásolta a romániai technikát.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem az új Mercedes Ron- A mi hibánk könyvet magyarul.Meglenne valakinek e-könyvben esetleg?
Köszi előre is
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,137
Üzenet
4,803,757
Tagok
615,811
Legújabb tagunk
Bene Zsoltné
Oldal tetejére