A jo hazassag titka.....

bogyomama témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2006 Január 30.

 1. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Ti biztosan tudtátok, én nemrég hallottam, h a férfi a lelkébe fogadja párját!
  Már ha hajlandó oly bizalmasnak lenni, ezt csak én fűztem hozzá :)
  Az én drága volt férjem, miután összeházasodtunk csak ment mellettem az utcán, és én megkérdeztem, miért nem fogja kezem, mint korábban? Azt válaszolta: ''minek, már elvettelek''
  Szóval, ennyi év után nyugodt szívvel ki merem jelenteni, kell a jó házassághoz az önismeret!
  Amennyiben én nem ismerem magam, az igényeim, illetve h azok mennyire kerülhetnek összhangba a pároméival, hogyan is lehetne belőle jó házasság?!
  Most már gyakorlom az önismeretet, igen, jól olvassátok, ismerkedek magammal, :) de akkor, házasság előtt fogalmam sem volt ilyenről!
   
  Girzsa, harmadik-hazam és Melitta kedveli ezt.
 2. klajo

  klajo Állandó Tag

  A jó házasság, egymás elfogadása.
   
  Girzsa és Melitta kedveli ezt.
 3. kissmeli74

  kissmeli74 Állandó Tag

  sziasztok
  lenne egy kerdesem, valakinek meg van a hancur parbaj nevu jatek. Szeretnem meglepni vele a paromat. Egy erotikus tarsasjatek ha valakinek meg van szeretnem ha feltoltene Koszike
   
 4. aviik

  aviik Állandó Tag

  Mi 24 órában együtt vagyunk a férjemmel (távmunka itthonról) nálunk ez a titok. Sokkal jobban meg vagyunk azóta, amióta ezt az életformát űzzük (most már 7 éve) ;)
   
  naivbalek kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Hetven éven, tartó szerelem és házasságnak az igaz története

  [​IMG]
  Fotó: Northfoto

  II. Erzsébet brit uralkodó férje, Fülöp herceg, június hónap 10-én töltötte be a 95. születésnapját. Erzsébet királynő tökéletes választását, az idő bizonyította. A Sors és az Élet is „kegyes” volt II. Erzsébethez, Fülöp hercegben rátalált nemcsak az igaz, feltétel nélküli szerelemre, de a szeretetre, barátságra, biztonságra és a mindenkori segítőtársára is. A királyi herceg soha nem volt hűtlen hitveséhez, mellette állt felesége mellett, annak édesapja VI. György király elvesztésekor, de számtalan politikai, diplomáciai és magánéleti, családi válság idején is.

  [​IMG]
  Fotó: Northfoto
  Erzsébet még trónörökös nőként szeretett bele Fülöpbe


  [​IMG]
  Northfoto
  Kimondani is szép ez a szám, hogy már 70 év telt el azóta, hogy Fülöp herceg, 1946-ben VI. György királytól megkérte leánya kezét.
  Az 1947-ben készült esküvői fotón felemelő és szép látvány az elegáns, külsőleg is egymáshoz illő, szép fiatal pár


  [​IMG]
  Fotó: Northfoto
  A királyi pár Károly herceggel és Anna hercegnővel


  [​IMG]
  Fotó: Northfoto
  Fülöp elsőszülött fiával, Károly herceggel


  [​IMG]
  Fotó: Northfoto

  Fülöp herceg vadászik


  [​IMG]
  Fotó: Northfoto

  A Királyi Pár , nyitott autóban fogadta az ünneplő tömeg gratulációját - a királynő 90. születésnapján

  Fülöp herceg évről-évre szolgál egy-egy kínos beszólással, a protokollnak időnként ilyenkor, fricskát mutat. Egy-egy ilyen alkalommal kínos helyzetet is teremt. Humorára jellemző, hogy egyszer egy Kínába induló brit diákcsapat búcsúztatásán vicces beszólásként jegyezte meg, hogy „ne maradjanak kint sokáig, mert ferde szemmel jönnek vissza”. Fülöp herceg magyarországi látogatásán egy itt tartózkodó brit turistának azt mondta: „maga még nem lehet itt olyan régen, mert nincs sörhasa...”. A királynőt viszont ezek a dolgok soha nem bosszantották.
   
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Szerelem után, a szeretet
  Ez tartson ki életünk utolsó pillanatánál is tovább...


  Az alábbi kisfilmben szereplő két idős embernek is biztosan sok nehézség, akadály került az életük útjába. Mégis kitartottak egymás mellett, hiszen a járókerettel közlekedő idős úr még a 60. házassági évfordulóját sem felejtette el. Ahogyan azt sem, milyen boldogságot tud szerezni pár színes lufival és a zongorajátékával szeretett feleségének. Az asszonynak látszólag fogalma sincs minderről, hogy mi készül a háttérben. A konyhában szorgoskodik amikor váratlanul, a zongora billentyűi megszólalnak. A szeretettől, törődéstől, odafigyeléstől meghatódik és a férje mellé ül. Az egyszerű, ám ki tudja mire emlékeztető dallamot most már közösen, zongorázzák el,visszaemlékezve életük legszebb pillanataira.
  A videó végén az unoka is megjelenik, aki megörökíti az nagyszülői évfordulóját. Ezek a dolgok a legfontosabbak az életben.

   
 7. equus1

  equus1 Állandó Tag

  Nagy Türelem, szeretet, tisztelet és megbecsülés ez a fontos!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 8. Citrin17

  Citrin17 Állandó Tag

  IMG_3628.JPG Először magunk legyünk boldogok-addig nem tudunk senki mást azzá tenni.
   
  Georgina Bojana, Girzsa és udvarfy kedveli ezt.
 9. harmadik-hazam

  harmadik-hazam Állandó Tag

  A házasság egy üzleti vállalkozás. Egy társas vállalkozás. Nem kell túl-bonyolítani. Közös érdekre megy ki a dolog, mint minden más bizniszben. Belevonunk érzelmi dolgokat és itt kezdődnek a bajok.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 5
  Hamaka és Georgina Bojana kedveli ezt.
 10. radzsi

  radzsi Állandó Tag

  A mi rendkívül jónak mondható házasságunknak az a titka,hogy szinte mindent együtt tervezünk meg.Ha teljesen meg egyezik az elképzelés csak akkor próbáljuk megvalósítani.Annyira szeretjük egymást,hogy egymás nélkül szinte már fáj.Nem vágyunk arra,hogy a másikunk nélkül tölthessünk egy kis időt.A 9-ik pont után feltétlen felvenném 10-nek,hogy a család egyik tagja jól főzzön a másik meg ne legyen válogatos.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 11. Girzsa

  Girzsa Állandó Tag

  Szerintem ez nem minden párnak való. Nagyon sokféle kapcsolat létezik, az a jó házasság véleményem szerint, amiben mindketten jól érzik magukat. Mi a férjemmel nem tudnánk együtt dolgozni, szerintem a kapcsolatunk végét jelentené, ha napi 24 órát együtt kellene lennünk. :)
   
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat, v. házasság titka...
  Karácsony, szeretet és bizony ilyenkor a szerelemre is gondolunk. Sokan keressük, van aki megtalálja, van aki soha. Vannak kőbe vésett törvények, amelyeket érdemes betartanunk. Jegyezzük meg, nem mindig a lobogás az, ami kitart. A biztonság az, ami viszont életünk végéig. Amikor kinyújtjuk a kezünket, s mindig számíthatunk arra, hogy belekapaszkodhatunk a társunkba, de ez viszont is igaz és mindörökre.
  Valamiért nem értünk egyet, akkor soha ne essünk egymásnak, hallgassuk meg párunk véleményét. Ha nem értünk vele egyet, gondoljuk át, de soha ne ingerülten reagáljunk. Nem vagyunk jó passzban, akkor mondjuk azt, most nem tudok erre válaszolni, napoljunk. Később pedig, amikor már letisztulnak a dolgok, átgondoljuk a hogyanokat és a miérteket, akkor beszéljük meg a problémát, s közösen oldjuk meg. Egy igaz, jó párkapcsolat titka az, hogy többször engednünk kell, nem lehet mindig igazunk. Ezzel viszont soha nem élhet vissza a másik fél...
  Nagyon kedves rajz sorozatra találtam. Érdemes megnéznünk.
  S, bizony soha nem elég a jókívánságokból, ezért most minden olvasónknak küldök, méghozzá azt, hogy találják meg az Igazit. S, ha megtalálták, meg is tudják tartani, őrizzék a lángot, mely tartson ki hajlott korukig. Gyűjtsünk élményeket, együtt, melyek később emlékké szelídülnek. S olyan jó azok parázsánál melegíteni a szívünket.
  Nosza, akkor nézzük a kedves és elgondolkoztató rajzokat:

  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  Egy művész, Zac Retz ezeket a perceket rajzolja és örökítette meg, gyönyörű képein: egyszerű, hétköznapi, mégis igen intim helyzeteket, melyek a feleket általában hatalmas boldogsággal tölti el. Sokszor nincs ezeknél jobb érzés számukra, pedig tényleg apróságok.
  Mit is kívánhatnék? Ha párkapcsolatban élsz, őrizd a lángot. Ha már, vagy még nem, minél előbb találj rá az Igazira.
  (Forrás: femina.hu)
   
  fildy kedveli ezt.
 13. 69inda

  69inda Tag

  Nem tünik könnyűnek, de érdemes törekedni arra, hogy megvalósítsuk.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 14. tejbe-vajba

  tejbe-vajba Állandó Tag

  Mint férfinek, a jó házassághoz csak két szabályt kell betartani.Ha azokat betartom,kevesebb bajba keveredek.

  Első szabály,---a feleségnek mindig igaza van.

  Második szabály,---ha a feleségnek nincs igaza,olvasd el az első szabályt újra.
   

Megosztás