Amerika imádja a futót célba segítő rendőrt

„Jó, akkor innentől együtt csináljuk végig" – mondta a túlsúlyos nőnek, és együtt mentek tovább.

Ismét hőstettet végrehajtó rendőr került a hírekbe Amerikában. Néhány hete írtuk meg, hogy bejárta a világot az a fotó, amelyen egy zsaru megölel egy kisfiút; és most ismét egy fénykép tett híressé egy tisztet.

Jöjjenek a részletek: egy Asia Ford nevű hölgy elindult a Louisville-ben (Kentucky állam) megrendezett 10 kilométeres futóversenyen. A nő elhízásban szenved; akkor döntött úgy, hogy változtatnia életmódján, amikor már bőven 200 kiló felett volt a súlya, férjének pedig súlyos cukorbetegsége miatt amputálni kellett a lábát. Asia érezte, hogy ha azonnal nem kezd komoly fogyókúrába, akkor egy idő múlva nem lesz, aki ellátja a gyermekeit.

Viszonylag hamar ledobott több mint 10 kilót, és elhatározta, hogy elindul a 10 kilométeres futóversenyen.

A táv kétharmadáig jól bírta, de 6 kilométer után előjöttek a légzési nehézségek. A versenyt kísérő egyik rendőr, Aubrey Gregory azonnal a segítségére sietett, rákérdezett, hívjon-e mentőt, de Asia jelezte, hogy nincs szükség orvosokra, folytatja a versenyt. Három kilométerrel a cél előtt a rendőr ismét az egyre nehézkesebben haladó nőhöz fordult, megkérdezte, be akar-e ülni a kocsiba; de a futó elszánt volt, és – miközben a rendőrbe kapaszkodott – kijelentette, hogy most már semmiképp sem adja fel.

„Jó, akkor innentől együtt csináljuk végig" – mondta a tiszt, és a maradék távra a karját nyújtotta Asiának, akit másik oldalról a fia támogatott. Egyes források szerint a nő utolsóként futott be, más hírekben az szerepel, hogy néhány embert sikerült megelőznie; de ez persze egyáltalán nem számít.

Asiát és Gregory rendőrtisztet is hősként ünnepelték a helyszínen – és azóta is róluk szólnak a hírek; főleg, hogy a város polgármestere is megosztotta a szokatlan hajrát és a célba érést bemutató fotókat, amiket azóta ezrek osztanak meg.

Futoverseny-Louisville-hajra.jpg
 
"A futó vagy a rendőr előtt?"
Én a futó előtt emelem meg a kalapom. Óriási dolgot tett és tesz nap mint nap önmagáért és családjáért. A rendőr ebben csak segítette, teljes emberséggel. Vannak futóversenyek, ahol nincs kiesés időkorlát miatt, ott bizony egy rendőr vagy egy biztosági őr bekíséri a célba az utolsót, utolsókat (ez a dolga). Az, hogy nem mögötte kísérte, hanem mellette, és a hölgy belekarolhatott, ez nagyon dícséretes és tiszta emberi érzés. A csoda a futó hölgyben volt, amit a rendőr meglátott, és felemelt.
 
Azért a rendőr sem csak fizikai segítséget nyújtott, hanem az idézett mondatával lelki támaszt is jelentett, biztos vagyok benne, hogy erőt adott az utolsó távra és a további küzdelmére is. Maradjunk abban, hogy mindkét fél olyat tett, amitől EMBER az ember.
 
F
El sem olvastam a hős cikket!

Piszkos rossz amérikának az utóbbi hetek valós, galád, erőszakos rendőri híreit valahogy kimosni. Egy kérdés a "közösséghez"? Ki nem tett volna meg minden tőle telhetőt, akkor és most, vagy nem tett meg a múltban. Aszongyák a médija nagyhatalom, a hát! Holnap szabadon lődözhet minden idióta, gyenge önkontrollal rendelkező vietnami hős leszármazottja, nota bene még NATO országokban es(per)es mer szar a lelki világa. (nagyon halkan kérdezem, Hofi Géza bácsit idézve: hát, mán mé..r, van neki olyan is?

A szart józan emberek előtt nem lehet fossal elfedni!
 
Szerintem a futó és a rendőr is megérdemli a dicséretet mert mind a ketten odatették magukat, legfőképpen lelkiekben és nagy adag kitartásban! :hurra::dr_24:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,968
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére