Bombaüzlet a fű vagy mégsem?

A 35 éves Nicole Salisbury marihuánát árul Desert Hot Springsben, egy isten háta mögötti helyen Kaliforniában. A bolt előtt sorban állnak, hiszen minden 21 évesnél idősebb polgár jogosult marihuána vásárlására az USA legnépesebb államában, ahol január elseje óta legális a fű termesztése és eladása.

A 37 millió lakosú Kaliforniában 7 milliárd dolláros bevételre számítanak az első évben. Ez több, mint amennyit az USA többi államában összesen kimutatnak (6,6 milliárd dollár).

A váltás persze nem könnyű, hiszen a marihuána még nem mindenütt legális az Egyesült Államokban. Emiatt a bankok hitelkártya használatát nem engedélyezik! Vagyis minden vevő készpénzben fizet. A tulaj pedig készpénzben adózik. Méghozzá nem is keveset: több mint 20%-ot! Ez hatalmas gondot jelent, hiszen a bűnözők is tudják: nagy összegű készpénz lehet egy olyan boltban, mely legálisan árulja a marihuánát. Természetesen mindenütt van fegyveres biztonsági őr, de ez megdrágítja az üzletet. A biztosító társaságok is nagyon óvatosak. Ez azt jelenti, hogy nem kötnek biztosítást marihuánafarmra vagy boltra! Ezt jól megszívták azok a farmerek, akiknek a termése a tűzvész áldozata lett. Ha kiderül, hogy a biztosított területen marihuánát állítottak elő, akkor a biztosító nem fizet egy centet sem!

Kalifornia után mikor lesz legális a marihuána az egész Egyesült Államokban? A déli államok keményen ellenállnak, úgyhogy Donald Trump kétszer is meggondolja majd, hogy belevág-e ebbe a nagy kalandba. Ugyanakkor Kalifornia kormányzója, Jerry Brown szép pénzt remél az adóbevételből. Az első állam, mely legalizálta a marihuánát, kifejezetten ezért lépett: Colorado fel akarta tölteni az államkincstárat.

Kalifornia már a nyolcadik állam, mely legalizálta a füvet az USA-ban. Washingtonban sem áll jól a központi költségvetés, úgyhogy néhány milliárd dolláros adóbevétel nem jönne rosszul. Igény pedig van a marihuánára, hiszen Kaliforniában sorok állnak a boltok előtt, ahol január elseje óta legálisan lehet füvet kapni. Már én is bevallhatom, hogy mivel foglalkozom – mondja Nicole Salisbury, aki Green Pearl Organics boltban két éve árulja a füvet. Eddig úgy néztek rám, mint egy prostituáltra, de most már legális a marihuána Kaliforniában!

Lengyel Miklós

matihuana.jpg
 
Mindenkinek a másik rovására van haszna sajnos. Az autógyáraknak, a benzinkutaknak, az élelmiszergyártóknak akik megmérgeznek, a gyógyszergyáraknak a mellékhatások miatt amire szedhetsz egy másik gyógyszert.
A nem volt másik munkahellyel kapcsolatban közölném hogy névtelen állampolgári bejelentések kapcsán is eljárnak.
A marcsitól lehet vihogni fogsz, de felírhatják majd fájdalomcsillapítónak is izületi bántalmakra, szkleróra meg ilyesmikre.
A munkaerőpiac tíz évvel ezelőtti helyzete pont olyan volt amilyen.
A történelem menetét nem nagyon tudjuk amúgy befolyásolni, max félreállhatunk ha tudunk.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,143
Üzenet
4,805,727
Tagok
615,902
Legújabb tagunk
effzeh
Oldal tetejére