Elmaradhat egy csalással vádolt magyar férfi kiadatása...

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 19.

Melitta - 2019 Április 19, 13:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elmaradhat egy csalással vádolt magyar férfi kiadatása, mert a magyar rendőröknek bekavart a húsvét és a járatfoglalás Írországba.

  A magyar hatóságoknak hétfő éjfélig van idejük arra, hogy Dublinba menjenek, és begyűjtsenek egy magyar állampolgárt, akinek a kiadatását múlt hónapban rendelte el az ír felsőbb bíróság, a High Court.

  Az Irish Times cikke szerint K. László Krisztiánt Magyarországon csalással gyanúsítják. Az ír bíróság március 29-ei döntésében 25 napot adott a kiadatásra, ez a határidő jár le hétfő éjjel, és a bíróság már jelezte, hogy nem fognak hosszabbítást adni.


  A 38 éves magyar férfi dublini lakcímmel rendelkezik, és a városban is dolgozott, de a kiadatási döntés után felmondott munkahelyén.

  A magyar ügyészség vádja alapján egy társával együtt magyar civil szervezetektől csaltak ki pénzt: egy díj befizetéséért cserébe azt ígérték a szervezeteknek, hogy indulhatnak egy pályázaton, melyen komoly támogatást nyerhetnek el. Állítólag több mint 560-an fizettek a vállalat számára.

  A több ezer euró beszedése után semmiféle visszajelzést nem adtak a pályázóknak.

  A magyar hatóságok korábban azt mondták az ír félnek, hogy április 16-án három rendőr érkezik majd Budapestről, hogy összeszedjék a férfit, később azonban azt közölték, hogy ezt nem tudták megtenni, és többek között a húsvéti hétvégére hivatkozva, illetve mert nem tudtak megfelelő járatot találni, kértek halasztást május elejére.

  Ezt ellenezte a férfi védőügyvédje, a bíró pedig nekik adott igazat. Azaz ha hétfő éjfélig nem veszik őrizetbe a magyar rendőrök, akkor a kiadatási parancs odalesz.

  A bíró szerint a magyar fél által benyújtott bizonyítékok az ügy során rendben voltak, ugyanakkor nem voltak elégedettek azzal az érveléssel, hogy olyan külső tényezők akadályozták volna a férfi begyűjétését, melyek a magyar hatóságok fennhatóságán kívül estek volna, ezért nem ítélte meg a hosszabbítást. Mint Humprehys bíró fogalmazott, kevés és nem meggyőző érvelést kapott azzal kapcsolatban, hogy miért ne lett volna elég a 25 nap a férfi elfogására.

  Horváth Bence

  upload_2019-4-19_7-4-46.jpeg
   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 19.

Megosztás