Hírek "Ezek ugyanazok" - művész és polgármester is megjelent Magyar Péter színpadán

A Kossuth téren tüntetnek.


Ahogy beszámoltunk róla, szombat délutánra ismét tüntetést hirdetett Magyar Péter. A színpadot a Kossuth téren állították fel, a tömeg a Deák térről érkezett meg, majd megkezdődtek a beszédek.
Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész beszédét azzal kezdte, örül, hogy itt lehet, majd Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalta el. Ezután Nagy Ervin lépett a színpadra, és külföldön élő magyarok leveleit olvasta fel.

"Ezek ugyanazok"

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere arról beszélt: ébredezik a magyar társadalom. Mint mondta, saját bőrén tapasztalta, milyen a rendszer, milyenek "a magukat ellenzékinek nevező pártok képviselői", és hogy a háttérben milyen paktumok vannak. Otthagyta a munkahelyét, hogy polgármester legyen, új életet kezdett, és mint fogalmazott, másnap már jött is "a nagy demokratikus pofon", ugyanis elmondása szerint a DK képviselője arra akarta rávenni, ami ellen küzdött. "Akkor mondtam magamban először: ezek ugyanazok" - mondta a polgármester, hozzátéve, ő még mindig nyugodt lelkiismerettel tud lefeküdni aludni, mert amire a "simlis pártok simlis katonái" rá akarták kényszeríteni, azt nem tette meg.
Szerinte ha ma egy politikus tisztességes, azt eltapossák, lejáratják, azonban ő sem megszokni nem akarja ezt a rendszert, sem pedig megszökni nem akar, mert a hazáért érdemes küzdeni.
Mint mondta, hiába váltottuk le "a fideszes nagyurakat", a háttéralkukban még mindig ott vannak. Azt állította, az általa 2021-ben menesztett DK-s alpolgármester rendszeresen látogatta Kövér László házelnököt az otthonában.

Nagy János hangsúlyozta, a cél az, hogy minél több civil jusson be az önkormányzatokba, és ez sikerülhet is, hiszen "ma már sokan vagyunk, akik nem félnek".
"A társadalom beteg, ezért felelősség terheli az egyházakat"
Tarr Zoltán református lelkész, egykori zsinati tanácsos arról beszélt: a húsvét, mint ünnep a felszabadulásról is szólt, arról, hogyan léphetünk ki abból, ami minket komorrá tesz. Mint mondta, félelem nélkül jött el a tüntetésre, és örül, hogy ennyi szabad embert lát. Egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom - idézte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, majd hozzátette: a mai társadalom beteg, ezért felelősség terheli az egyházakat.

Szerinte az emberek ma menekülnek a kurzus kereszténységtől és tömegesen hagyják ott az egyházakat - mindezt akkor, amikor áradnak a milliárdok papok és lelkészek fizetésére és egyházi létesítményekre. Mint mondta, világos üzenet ez az egyházaknak, hogy eltértek eredeti küldetésüktől.
Tarr Zoltán szerint az egyház és az állam összefonódása "nagyban" látszik - itt említette a kegyelmi botrányt, és Balog Zoltán szerepét. Szerinte a kegyelmi ügy rámutatott, hogy némelyek helyzetükkel visszaélve olyan alapértékek fölé helyezik magukat, mint a gyermekek védelme és bírósági ítéletek. Kijelentette: elfogadhatatlan, amit Balog Zoltán tett, és amit azóta is tesz, tisztségéhez ragaszkodva.
Tarr Zoltán bocsánatot kért a bicskei gyermekotthon áldozataitól, és azt ígérte: "mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet."




1712418913730.jpeg
 
Ámulok és bámulok, hogy milyen Enthusiasmus-szal foglalkoznak itt néhányak ezzel a szép-fiuval, és nem tudom, hogy szexuális vonzalom, vagy vallásos bigottéira van mögötte?
Annyi azonban bizonyos, hogy itt maximum "látni és megszeretni" van a játékban mert a megtapasztaláshoz túl kevés ideje van MP a közéletben.

Természetesen én is reménykedek, hogy Orbán elcsúszik egy banánhéjon, Al Capone sem a legsúlyosabb tettei miatt került börtönbe..

Egy demokráciában az a természetes, hogy olyan pártok is jelen vannak akikkel nem szimpatizálunk.
Ma Magyarországon ismételten egy egypártrendszer uralkodik és félek MP és a hívei is egy ugyan ilyet szeretnének "ahol nincs jobb, vagy ball, se liberális csak Magyar" :)

Beteszem az elmúlt évek választási eredményeit, lehet analizálni

1712673506782.png


Az is érdekes, hogy a 2026-os választásokon törik a follower-ek a fejüket, holott EP és kommunalis-választás elött vagyunk.
Ugy hallom ezen részt sem tud venni az új párt, mert rövid az idő.

Egy felelőtlenség is lenne néhány napos ismeretség után az oltár elé menni valakivel aki 14 éven keresztül egy bűnszövetkezetet szolgált.
Én elvárnám MP-töl, hogy megszaggassa a ruháját, hamut öntsön a fejére és legalább bocsánatot kérjen a korábbi tettei miatt, ha már nem viszi el az ügyész bünhödni.

Vegyük kérem észre, hogy 2010 óta egy teljesen uj generáció lett választó polgár, és ez bizonnyal több mint az egész Fidesz fele.
Ezeknek soha semmi közük nem volt az elözö rendszerhez, a Fidesz mégis ugy szólítja meg öket mintha az egykori riválisai emberei lennének.
A Momentum például csak 2018 óta létezik, a DK pedig egy teljesen új párt, mint ahogy a Jobbik sem az aki 2010 elött az EU-s zászlót dobta ki az ablakon.

MP-re nem lehet igaz, hogy "új söprű jól seper" mert nincs semmi féle tapasztalata, az összes jelszó amit sebtében összehordott nem töle van.
Ez még nem lenne baj, a baj csak az, hogy miért az ö szájából hisszük el (pl. EU Ügyészség) amit más pártok már évek óta forszíroznak, söt meg is lettek miatta büntetve.

Legyünk bizakodók de ne tegyünk mindent egy lapra, mert ha pofira esünk akkor egy újabb 16 esztendő sötétség fog ránk borulni.
 
Legyünk bizakodók de ne tegyünk mindent egy lapra, mert ha pofira esünk akkor egy újabb 16 esztendő sötétség fog ránk borulni.
Ernő, nyugodtan fel lehet tenni mindent egy lapra, mert ennél rosszabb már nem lehet.
A választóknak az már teljesen mindegy, hogy a fidesz 2/3-al, 3/4-el, vagy 3/3-al nyer.
 
Magyar feltűnése előtt mintha egy kicsit beszartak volna, hogy a végén még kormányra kerülnek. :D
Nem kicsit érthetetlen hogy annyira kiutált legyen minden párt.
Hogy belefásultság és parlamentarizmus megcsúfolásaként
a tiltakozás eredményként egy apró célokat jól látó, de országot külügyet nem ismerő párt kerülne be.
 
Legyünk bizakodók de ne tegyünk mindent egy lapra, mert ha pofira esünk akkor egy újabb 16 esztendő sötétség fog ránk borulni.
Ernő, nyugodtan fel lehet tenni mindent egy lapra, mert ennél rosszabb már nem lehet.
Ha a "kisostoros" félkegyelmű a szocotthonból jönne se tudna rosszabbat tenni.
A sötétség másutt van.
 
Ernő, nyugodtan fel lehet tenni mindent egy lapra, mert ennél rosszabb már nem lehet.
Ha a "kisostoros" félkegyelmű a szocotthonból jönne se tudna rosszabbat tenni.
A sötétség másutt van.
de most halál komolyan kérdezem:
Mivel rosszabb a választónak a 3/3-ad, mint a 2/3-ad?
 
Az is érdekes, hogy a 2026-os választásokon törik a follower-ek a fejüket, holott EP és kommunalis-választás elött vagyunk.
Ugy hallom ezen részt sem tud venni az új párt, mert rövid az idő.
Szerintem a féltájékozottság hibájába esve mondtad
A fokozatokat nem érted
Nem érted az EP választáson megjelenés ez első cél
Minden tervszerűen van
Párt van, tehát részt tud venni annak listás indulójaként
Nem is akar kimenni az EP-be.(Nyilatkozta)
Mert itthon van dolga
"2024. június 9-én hazánkban a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása mellett aznap döntenek a választópolgárok az Európai Parlament következő ciklusának tagjairól is."
Mivel egy napon lesz a kettő
A listavezetőként vezeti a szavazást, és áthallásosan mindkét választáson ott a neve.
Ezért egy vidéki városok vezetői is ő rajta h(vonzóerejénél) fogva juttatódnak be.Ezért nagy vízválasztó erő felmutató nap a június 9
És amit még nem értesz
Nem konkrét terve hogy most egy lépésben képes megcsinálni a rendszer váltást.Hanem 2026 ra kell elkészülni
És ezért sem megy ki Ő személyesen az EP-be mert itthon van dolga az erővonalakat megcsinálni
Hogy milyen kormányban kinek lesz szava.
De ehhez erő és szavazatszámú támogatás és képviselő kell
Már ezzel is kisebbségi kormányzásra vagy sima többségi kormányzásra kényszeríthető Orbán.
Onnantól párbeszédet kell folytatni a parlamentben Orbánnak is.
Megszűnhetne a Fidesz szavazógép fölény.

 
Beteszem az elmúlt évek választási eredményeit, lehet analizálni

Csatolás megtekintése 1992093
Jelenleg egy ilyen tablazatnak az idemasolasa szerintem értelmetlen.
Juniusban egy osszevont EP és önkormanyzati választás lesz.
Meg annak az adatai is csak némi értelmezés utan lesznek megérhetok :)

Az, hogy az ellenzék pártjai kulon indulnak az EU valasztasin és összefogas formajaban az önkormanyzatin, mar eleve sok munkat fog adni a statisztikusoknak.

Ez a táblázat nem szedi kulon(nehez is lenne) a fidesz és a kdnp szazalékait.
Azt lazan kijelenteni, hogy nalunk egy part rendszer van a tények figyelembe nem vétele.

A jobbik és a DK két olyan ero volt, ami barmikor érdemben képes lett volna valtoztatni a jelenlegi felallason.
Ugyan akkor az is tény, hogy az Ő szavazobazisuk állando. Keves esely volt rá, hogy barmelyikuk is képes lenne boviteni a ra voksolok szamat. A fidesz - kdnp viszonylag állando. Van egy stabil bázis, amit nehez megbontani!

A jelenlegi MP féle kiserlet nem tudom eredmenyes lehet-e.
Egyreszt 2026 még nagyon messze van!
Az hogy most, felidoben ugranak ki dolgok, szerencses a fideszre nézve.
Amikor uj orszaggyulesi valasztasok jonnek, ez mar a "mult"-nak szamit.

Abban bizni, hogy a nemszavazo, kozombos embereket meg tudja olyan cszinten szolitani valaki, hogy elmenjen szavazni, az botorsag. Aki nem szavazott a korabbi választásokon, annak a számára csak mentegetodzes, hogy mert nem volt kedvemre valo. Alap emberi tulajdonsagokrol feledkezunk meg ha erre szamitunk.

A fidesz-kdnp-t az én véleményem szerint csak egy nagyon komoly "botrany" tudja veszelyeztetni ma.
Az a stabil szavazobazis, ami mogottuk áll, max a legnagyobb ellenzeki erove teheti, de ezt is nehezen tudom ma elkepzelni! Ehhez is valakinek az erosek kozul kellene kiugrania, erre meg keves eselyt látok
 
de most halál komolyan kérdezem:
Mivel rosszabb a választónak a 3/3-ad, mint a 2/3-ad?
Ezt már marhaság fokozni
Hisz tudjuk kevés a 2/3 rendeleti kormányzás kellett
És elvenni a szót az ellenzéktől
Valamint ronggyá büntetni őket.
Ne tégy fel olyan kérdést amit meghaladott az Orbáni korlátozás.
 
Ernő, nyugodtan fel lehet tenni mindent egy lapra, mert ennél rosszabb már nem lehet.
Ha a "kisostoros" félkegyelmű a szocotthonból jönne se tudna rosszabbat tenni.
A sötétség másutt van.

Hát ez az, a proféta ígéretéhez híven nem döntötte meg a rendszert, de még a rendeletekkel való kormányzást a különleges állapotot sem törölte el.
A jelenlegi választási törvények mellet továbbra sincs egy "majd csinálok egy párt-nak" esélye a 2/3-ot megdönteni, tetejében ha a régi pártokkal nem akar összejönni.

Már élnézést de per pillanat az én szememben igy néz ki a helyzet. (Hameln)

300px-Pied_Piper2.jpg


Nem tiszteséges, ha a jogállamiságot eltipró kormány helyett csak az ellenzéket szidjuk.

Igazad van, hogy bár ki is csak jobb lehet mint a szörny, a kérdés nem is az, hanem, hogy miként lehet öt leváltani.
A magnó felvételek nyilván túl lettek értékelve.
 
Azt lazan kijelenteni, hogy nalunk egy part rendszer van a tények figyelembe nem vétele.
A teljes üzenetedben van egyetérteni való is.
De ez a beidézett mondatod.
A görcsös betű szerinti védekezés
Gyakorlatilag, akkor és úgy valósult meg az egypárt rendszer
Akkor amikor 2/3-l állt fel az országgyűlés.
Akkor amikor Kövér elveszi a kihangosítást.
Akkor amikor megbüntetik az ellenzéki képviselőket.
Akkor amikor rendeleti kormányzással további tejhatalmat adtak maguknak.
Mikor silányították nem is egypártrendszeré hanem még rosszabbá
Egyszemélyi döntéshozatallá kirakat parlamenttel?
 
Nem tiszteséges, ha a jogállamiságot eltipró kormány helyett csak az ellenzéket szidjuk.

Igazad van, hogy bár ki is csak jobb lehet mint a szörny, a kérdés nem is az, hanem, hogy miként lehet öt leváltani.
Ernő, nem őt, hanem őket!
Ez a tömeg nem kormányt akar váltani, hanem az rendszert!
Az Orbán-Gyurcsány rendszert!
 
Igazad van, hogy bár ki is csak jobb lehet mint a szörny, a kérdés nem is az, hanem, hogy miként lehet öt leváltani.
Az a legjobb pillanatnyi módszer olyan erőt mutatni ami szavazatokban is erő.Ez pedig a EP választás Magyar Péter után és megpróbálni miként szerez szavazatokban is erőt.
Ugyanakkor a önkormányzatok mennyire Fidesz térvesztés lesz
Neked nincs miért gúnyolni okod
Még csak szavazó se vagy.
A Kintről való félig értésed.
Ne jogosítson fel szapulni
 
Szerintem a féltájékozottság hibájába esve mondtad
A fokozatokat nem érted
Nem érted az EP választáson megjelenés ez első cél
Minden tervszerűen van
Párt van, tehát részt tud venni annak listás indulójaként
Nem is akar kimenni az EP-be.(Nyilatkozta)
Mert itthon van dolga
"2024. június 9-én hazánkban a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása mellett aznap döntenek a választópolgárok az Európai Parlament következő ciklusának tagjairól is."
Mivel egy napon lesz a kettő
A listavezetőként vezeti a szavazást, és áthallásosan mindkét választáson ott a neve.
Ezért egy vidéki városok vezetői is ő rajta h(vonzóerejénél) fogva juttatódnak be.Ezért nagy vízválasztó erő felmutató nap a június 9
És amit még nem értesz
Nem konkrét terve hogy most egy lépésben képes megcsinálni a rendszer váltást.Hanem 2026 ra kell elkészülni
És ezért sem megy ki Ő személyesen az EP-be mert itthon van dolga az erővonalakat megcsinálni
Hogy milyen kormányban kinek lesz szava.
De ehhez erő és szavazatszámú támogatás és képviselő kell
Már ezzel is kisebbségi kormányzásra vagy sima többségi kormányzásra kényszeríthető Orbán.
Onnantól párbeszédet kell folytatni a parlamentben Orbánnak is.
Megszűnhetne a Fidesz szavazógép fölény.

Kérlek ne próbálj altatni.

Az EP-be kerülés MP számára egy létkérdés, akár áruló akár az ellenzéki oldalon áll.
Ez biztosítja számára a könnyü megélhetési módot és mint Trump-nak, egy jogi immunitást, amire valoszinüleg szüksége lessz.

Az EP-be kerülés egy könnyű préda, mert nincsenek körzetek, mindegy, hogy ki melyik városból szavaz rá.
A Momentumnak is sikerült startból 2 mandátumot szerezni.

Őszintén mondva nekem Wurst, hogy milyen tervei vannak, engem az érdekel mit tesz és mennyivel jobb mint a másik?

Ideje lenne, hogy valaki hozzáértő elmagyarázza nekünk, és föleg MP-nek a választási törvényt,
Orbán kifogja léptetni az országot az EU-ból, és akkor tovább faraghat a törvényeken, nincs az az atyaúristen aki öt a trónról ledönthetné.
Ebbe nem kalkuláltam bele a népharagot de ez most nem aktuális mindenki a Magyar-Varga családi eröszakkal van elfoglalva. :)
 
"Ugy hallom ezen részt sem tud venni az új párt, mert rövid az idő."
A megjegyzésem csak technikai: május első napjaiban kell leadni a listát, és a 20ezer (igen csak ennyi!) aláírást az EP választásra, ami azt jelenti, hogy ha előtte egy-két héttel regisztrálja a pártját akkor simán bent lesz az EP választásban. A pontos dátumot nem néztem meg, alapvetően nem is érdekes. Nem csúszik ki belőle, ha nem akar kicsúszni.

Ha pedig valamelyik már "müködő" pártot használ (van pár tucat alvó párt) akkor még újat sem kell regisztrálni.
 
Ideje lenne, hogy valaki hozzáértő elmagyarázza nekünk, és föleg MP-nek a választási törvényt,
Orbán kifogja léptetni az országot az EU-ból, és akkor tovább faraghat a törvényeken, nincs az az atyaúristen aki öt a trónról ledönthetné.
Ebbe nem kalkuláltam bele a népharagot de ez most nem aktuális mindenki a Magyar-Varga családi eröszakkal van elfoglalva. :)
Mindenkinek lehet véleménye, - és általában van is, de ez a dolog az eu-val, csak ellenzéki riogatas!
Orbaneknak eszukbe sincs kilepni az eu-bol.
Nem is probalkozik ilyennel, mert az a biztos bukast jelentené a számára!
Elég elolvasni a Politico tegnapi cikket, amiben megprobaljak megtippelni mi lesz Orban strategiaja.
Jelenleg rlég bizonytalan a helyzet, mert nem tudni a választások mit hoznak.
De ha az Ő számára billen el a mérleg nyelve, akkor Ő átalakitani probalja az eu strategiajat.
Megvaltoztatni a prioritasokat, ami ma a zold átállást, és az ukrtanok támogatasat jelenti az eu részérol.

Orban nem buta politikus, ráadásul rutinos! Tudja meddig mehet el!

Egy Trump gyozelem és konzervativ erosodés az Eu-ban, minden bizonnyal komoly változást hozna, kulonosen most, a magyar elnokseg életbe lépésekor!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,139
Üzenet
4,803,999
Tagok
615,820
Legújabb tagunk
Mercsiii
Oldal tetejére