Fél hétkor 68,13, hétkor 67,08 százalék volt a részvételi arány. Hogy?

Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapja szerint fél hétkor 68,13 százalékos volt a részvételi arány az országgyűlési választásokon, hét órakor pedig már csak 67.08 százalék.

Az Index rákérdezett az NVI-nél, hogy mi áll ennek a hátterében, és azt a választ kapták, hogy

az időközi részvételi adatokat egyszerűen strigulák alapján számolják. Tehát a szavazatszámláló bizottságok minden állampolgár felbukkanásánál húznak egy vonalat, és 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, és 18:30-s rögzítéssel ezeket egyszerűen összeszámolják.

Csak a végleges részvételi adatokat a jegyzőkönyvi adatokból számítják ki, ezeket pedig a választói névjegyzéken a leszavazott választópolgárok aláírásainak megszámolásával határozzák meg.

A szavazókörök 98,96 százalékának adatai alapján ez most 67,08%.

100%-os feldolgozottság akkor lesz, amikor szombaton a külképviseleteken leadott, az átjelentkezéses, és a kijelölt szavazókörben (valamint a levélben leadott szavazatokat) összesítik, és elkészülnek azok a jegyzőkönyvek is. Ekkor lesz végleges részvételi adat is.

szavazas.png
 
Súlyos problémákat és visszaéléseket találtak az EBESZ-megfigyelők a magyar választásokon

Rendkívüli tájékoztatót tartott a nemzetközi EBESZ-delegáció vezetője. Durva és hosszú a visszaélések listája.

Március 5. óta dolgozik Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelő csoportja annak érdekében, hogy kiértékelje a magyar választás folyamatát és tisztaságát – számolt be Douglas Wake, a delegáció vezetője.

Douglas Wake elmondta: 16 tagállamból érkeztek a megfigyelők, akik pártatlan módon vizsgálták a magyar választási folyamatot.

douglas-wake.jpg

Douglas Wake

A megfigyelők legfőbb megállapításai ezek voltak:

  • Az állam és a kormánypártok jelentős anyagi túlsúlya határozta meg a kampányt, nem volt egyenlő a pártverseny.
  • Az információhoz való hozzáférés korlátozott, nemcsak a választási szabályok, lehetőségek, hanem a pártverseny, azaz a jelöltek versengését illetően is.
  • A választási szervek vezetőinek és tagjainak megválasztása és a jelöltek pártatlansága megkérdőjelezhető volt.
  • Több ponton sérülhetett a választójog egyenlőségének az elve. Itt a delegációvezető a határon túliak és külföldön élő magyar állampolgárok közötti különbségtételt emelte ki.
  • Bár sokan indultak, sokan nem is fejtettek ki érdemi erőfeszítéseket a szavazók megnyerésére, így fennáll a gyanú, hogy csak a kampánypénzért indultak.
  • A gyűlöletkampány korlátozta a valódi vita és az érdemi információhoz való állampolgári hozzáférés terét és lehetőségeit, ami vélhetően csökkentette az érdeklődést.
  • A kormány és Fidesz kampánya nemcsak anyagi, hanem tartalmi értelemben is összefolyt, ami szemben áll Magyarország EBESZ-vállalásaival.
  • Az egyenlő esélyeket jelentősen rontották a kormánykampányok hatalmas költségei, amelyek a Fidesz-KDNP kampányát gazdagították.
  • A közmédia – ellentétben a nemzetközi sztenderdekkel – roppant elfogult a kormánnyal minden hírműsorában, az ellenzék üzeneteinek pedig csupán a törvényi kötelezettségei minimumán adott teret.
 
Továbbá: a szavazókörök végleges szavazatszámlálása csak akkor kezdődhetett, mikor minden szavazókör bezárt. A legutolsó ilyen a Bp. XI ker-i volt, ami 22 óra körül zárt.
Ehhez képest a véglegesnek mondott eredmény - szavazókörönként összesítve, lepecsételve és a központi szerverre átküldve - 22: 15, na mondjuk 22:30-ra már készen volt.
Így mi a csodaszámolók országa lettünk!!!! A mi sz.k.-ünk 1500 körüli érvényes szavazatot számlált. 15 perc alatt !!!! És még azt mondják, hogy az iskolarendszerünk összeomlóban van!
 
Most akkor meg kellene ismételni a választásokat? Eddig úgy mondták csak ha az ellenzék győz akkor kellenek új választások.

az EBESZ-jelentés megállapítása szerint a választójog alkotmányos alapjogának szabad gyakorlása mindenkinek biztosított volt és a választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt...szóval ezt is mondanak, azt is mondanak.
 
az időközi részvételi adatokat egyszerűen strigulák alapján számolják. Tehát a szavazatszámláló bizottságok minden állampolgár felbukkanásánál húznak egy vonalat, és 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, és 18:30-s rögzítéssel ezeket egyszerűen összeszámolják.
Maris néni is ezzel a módszerrel tartja számon a tikokat a tanyán, mikor reggel kiengedi őket, húz egy strigulát a falra.
 
Sok valasztasi csalasra derult feny , lanc szavazas stb jegyzokonyveztek is , de ez minden valasztasnal vannak kisebb csalasok.
Az atlathatosag se egeszen volt biztositva.
A Fidesz erdeke is ujbol szamolni mert az ellenzeki szavazok akkor fognak belenyugodni es miert is lenne felnivalojuk , hisz becsuletesek mint a ma szuletett barany szavazat ujra szamolasnal csak megerositest kaphatnak a hatalmas tamogatottsagukrol.
 
Továbbá: a szavazókörök végleges szavazatszámlálása csak akkor kezdődhetett, mikor minden szavazókör bezárt. A legutolsó ilyen a Bp. XI ker-i volt, ami 22 óra körül zárt.
Ehhez képest a véglegesnek mondott eredmény - szavazókörönként összesítve, lepecsételve és a központi szerverre átküldve - 22: 15, na mondjuk 22:30-ra már készen volt..
Így mi a csodaszámolók országa lettünk!!!! A mi sz.k.-ünk 1500 körüli érvényes szavazatot számlált. 15 perc alatt !!!! És még azt mondják, hogy az iskolarendszerünk összeomlóban van!
A valasztasi torveny szerint a valasztok befojasolasanak szamit az eredmenyek nyilvanossagra hozasa addig mig az emberek le nem szavaztak.
A szavazatszamlalas akkor kezdodik mindenhol amikor a szavazokor bezart.
Ezeknek csak a nyilvanossagra hozasa tilos mindaddig mig barhol az orszagban folyik a szavazas.
Tehat ha nalatok 7-kor zartak a szavazokort, akkor kezdtek az osszeszamlalast, de nem hozta az orszagos valasztasi bizottsag nyilvanossagra csak az utolso szavazokor bezarasa utan
 
Nah....ez is megvolt.Szép színes széksorok....,elsőre az jutott eszembe,hogy emlékeztet a szocialista rendszerre,amikor lehetett szavazni,de minden induló MSZMP.-s volt.....
Most meg lassan mind fideszes lesz....
A nyugdíjasokat,rehabosokat megvették Bözske utalvánnyal,meg a migránsokkal való rémisztgetéssel.
A munkásemberek egy része kiábrándult az országból..... 1989 óta semmi se történik,csak a körbe-körbe sétálgatás..
Most már el lehet kezdeni a kerítés építését teljesen körbe,hogy maradjon is valaki belül....
 
Az lehet.... :D
Majd viszem az orosz és a magyar zászlócskákat hurkapálcára ragasztva,beszúrom őket a közmunkások által frissen felásott földbe,,,, (persze csak akkor ha otthon vagyok... :) )
 
Botrány: többen szavaztak a Fidesz ellen, mint rá, ennek ellenére kétharmaddal nyert a Fidesz


Ezt meg mégis hogy?!


2 559 198 szavazatot kapott a Fidesz-KDNP a pártlistás eredmények szerint, ami 48,8 százalékos eredmény. A Fidesz-KDNP ellen csaknem 130 ezerrel többen szavaztak, a 444.hu számításai szerint 2 millió 687 ezren. Mégis a Fidesz-KDNP kétharmados többséggel kormányozhatja tovább az országot (az egyéni körzetekben tarolt az újrázó pártszövetség, és a választási rendszer is a győztest nagyobb arányban kompenzálja.)
 
Miért nem delegáltak megfigyelőket az ellenzéki pártok a bizottságokba, minden pártnak joga volt küldeni két megfigyelőt minden szavazókörbe. Nem csalást kell kiabálni, fel kell emelni a segget , jelentkezni mindenkinek a szíve szerinti pártnál és rászánni azt az egy napot és egy bizottságba beülni . Ja , hogy ez meló meg hát kényelmesebb otthon segget mereszteni . Az ellenzékiek légypapírral se tudtak segítőket fogni . Ebből se jött le előre, hogy még sem akkora a támogatottság ? Nem most kel sírni ríni mint egy fürdőskurva . Az ellenzéknek összesen nem volt annyi delegáltja a szavazókörletekben mint a Fidesznek. 10286 szavazókörre volt 15.000 Fidesz delegált, Jobbik összekapart 6700-ret MSZP párbeszéd 4100, DK 1700, LMP nem egészen 300, Együtt 167 , aztán mindenki más 100 alatt. Momentum 27 db. Sokkal kényelmesebb most csalásról ordítozni. 2010-ben és 2014 -ben a Jobbik meg tudta oldani, hogy házilag is lenőrizék a tényleges jegyzőkönyvek őszeségét a delegáltjaikon keresztül. Most nem tudott a körzetek nagy részébe delegálni megfigyelőt . Még az összekapart delegáltak száma is tükrözi a választási eredményeket. Tényleg komolyan nem lehet már méltósága elfogadni a vereséget?
 
Azt mondtad jartal iskolaba Melitta. Ha matekoran is reszt vettel, akkor nem nehez megerteni !
Ha egy part 2 559198 szavazatot szerzett, es sok sok part 2 687000-et, akkor a vegeredmeny boritekolhato.
2/3 a parlamenti mandatumok szamanak rajuk eso reszet mutatja.

Ha egy kepviselo 35szazalekkal nyert mert a tobbi 14 part osztozott a maradek 65 szazalekon akkor azt kellene mondani, hogy 65 szazalek tobb mint 35 hat menjen ez a 14 ember a parlamentbe????????????

Annak a portalnak amit ideztel az ujsagiroja biztos nem logikabol vizsgazott kitunore annak idejen!!!!!!!!!!

Itt a mandátumok arányáról van szó, meg a győzteskompenzációról.
 


Követeljük a szavazatok újraszámlálását, kikötésekkel!


Üdvözlök mindenkit!

Tiszteletben tartom, hogy a választás a demokrácia ékköve.

Ugyanakkor nem vagyok hajlandó elfogadni a Romániában élő magyarok és olyan “kettős” állampolgárok szavazatait akik soha nem éltek Magyarországon, akiket le fizettek és megfenyegették őket, hogy nem lesz számukra közmunka.

Nem fogadom el a szavazataikat olyan embereknek akik 199 másikkal “laknak” egy ingatlanban.

Nem fogadom el az Ukrán-Magyar állampolgárok szavazatait, továbbá azokét sem akik sem írni, sem pedig olvasni nem tudnak!

Ezek tudatában kérem a 2018-as országgyűlési választásra leadott szavazatokat felülvizsgálni és a VALÓS EREDMÉNYT, a MAGYAR nép akaratát kihírdetni.

elég volt a megfélemlítésből, elég volt a korrupcióból!

Ha te is így gondolod akkor kérlek írd alá a petíciót és oszd meg minden lehetséges online felületen.

Tisztelettel, egy igazi, Magyar állampolgár!

https://www.peticiok.com/koveteljuk_a_szavazatok_ujraszamlalasat_kikotesekkel
 
A fideszrol mindenki tudja a ma szuletett barany olyan artatlanok es becsuletesek , igazan nincs miert ne szamolhatna ujra az ellenzek a szavazatokat, hisz nincs mitol tartaniuk, es igy legalabb meg biztosabb a hatalmas nyeresuk.

A valaszto bizottsag elnoke potom 1 millio fizetesert , meg o se tart attol ha ujra szamoljak a partok a szavazatokat.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,201
Tagok
615,876
Legújabb tagunk
Kodyka13
Oldal tetejére