Fűben fában orvosság

lackovar témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2007 Február 1.

 1. coxy

  coxy Állandó Tag

  Ág65, halimba111 és Julcsi960 kedveli ezt.
 2. coxy

  coxy Állandó Tag

  Sziasztok! Nagyon sok érdekes dolgot olvastam itt. Gyógynövényekről, fitoterápiáról szóló könyveket keresek. Köszönöm, ha valaki tölt még fel!
   
  Annaedit és Georgina Bojana kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Amennyiben "szembe jön velünk" egy új információ, azonnal hozzuk. Tény, hogy időnként "vadászatot" rendezünk... Ilyen témában.
   
  Ág65, saci.sikeres és coxy kedveli ezt.
 4. halimba111

  halimba111 Kitiltott (BANned)

  Megforditanám: mire lenne szükség?
  Kérj, s megadatik, mondá az irás.Föleg Sirák könyvében.
   
  Ág65 kedveli ezt.
 5. coxy

  coxy Állandó Tag

  Vettem néhány könyvet azóta. Direkt nem írtam ennél konkrétabbat, hátha úgy lemaradok valami jóról. Tudom, hogy elég széles témakör, de szívesen fogadok mindent, ami mások szerint hasznos és értékes lehet.
   
 6. halimba111

  halimba111 Kitiltott (BANned)

  Amire gondolsz az terrabyte-nyi anyag /könyv+videok/ a külsö adathordozókon. Ezt mind betenni nemigen lehet,ide föleg nem.
   
 7. coxy

  coxy Állandó Tag

  Jajj, nem arra gondoltam. Rosszul fogalmaztam, bocsi. Nyilván mindenkinek van 1-2 darab olyan könyv, amire azt mondja, hogy ez nagyon tetszett és ajánlaná másnak is olvasásra. Nem várom el senkitől sem, hogy ennyi mindent feltegyen. Pl. ami fentebb van a Gyógynövény ABC, nagyon tetszett, mert abban receptek is vannak. Én teljesen véletlenül találtam egy nagyon aranyos könyvet, ami egy történetet mesél el, és közben sok tudásra lehet szert tenni a növényekkel kapcsolatban is. Nem szeretném, hogy bárki órákat foglalkozzon ezzel a szabadidejében. Csak, ha éppen van valami kéznél, amit megosztana. De még keresgetek én is. Köszi a segítséget!
   
 8. pellekriszta

  pellekriszta Új tag  Mi a borsos menta levelét rágcsáljuk, abból készítünk teát stb. Kevéssé hiszem, hogy mérgező.
   
 9. halimba111

  halimba111 Kitiltott (BANned)

  Gyógynövényes területen több ilyen is van.
  Pl. Szabó Gyuri bácsi füveskönyve,
  Rácz Gábor Gyógynövényismeret
  Szabó László Gyógynövényismeret,
  Maria Trebens Heilerfolge
  Tamara Lebedewa könyvei

  meg,meg.

  S ami nagyon örvendetes: egyre több uj, friss megközelitésü PhD hallgatói munka jön ki erröl a területröl.
   
  coxy kedveli ezt.
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A titok nem titok többé - a BULGURT miért ajánlatos fogyasztanunk?
  :cool:
  A bulgur az nem egy külön gabona fajta, hanem a durum búza egy speciális, tört változata. Húsok mellé köretnek tökéletes választás rizs, vagy tészta helyett. Rendkívül egészséges! Glikémiás indexe a legalacsonyabb a gabonák között, a rizs GI-nek a fele. Ennek előnye, hogy a bulgur nem okoz vércukorszint-ingadozást, annak ellenére, hogy szénhidrát tartalma viszonylag magas. További előnye, hogy a cukor utáni vágyat csillapítja. A bevitt szénhidrát energiaforrásként raktározódik, nem pedig a zsírpárnáinkban. Izmainkat védi, így azok még tónusosabbá válnak, a rendszeres mozgás mellett. Beleinket kitakarítja, a felesleges salak anyagot eltávolítja, serkenti az emésztést és felgyorsítja az anyagcserénket. Így a rendszeres fogyasztása, nemcsak a puffadást de a makacs zsírpárnáinkat is képes megszüntetni.
  Tanácsos volna többször fogyasztanunk, mert a bulgur rendkívül gazdag foszforban, magnéziumban, káliumban, folsavban, de vasban is. A vitaminokról már nem is "énekelnék", mert aki nem fordít hátat ennek a "csodának", az előbb-utóbb megtapasztalja, hogy körmei megerősödnek, haja dúsabb lesz. Fogyasszuk többször, sőt szoktassuk rá családtagjainkat is.
  Azon is elgondolkozhatnánk, hogy azokon a vidékeken, tájakon, ahol rendszeresen fogyasztják, az ott élő embereknek miért olyan dús a hajuk, egészséges a fogazatuk, szép a bőrük? A titok? Igen, nem titok többé: a bulgur.
  Hogyan készítsük el? A bulgur előfőzött, így csak alapos átmosás után, dupla mennyiségű vízzel kell leforráznunk. Ízlésünk szerint befűszerezni, majd fedjük le 15-20 percig (attól függően mennyire szeretjük -nyam-nyamosan, vagy pörgősen?) Tálalhatjuk különféle húsok, de akár gombából készült ragu mellé is. Különféle párolt, jól ízesített zöldségekkel királyi lakomát teremthetünk.
  Egészségünkre!

  [​IMG]
   

Megosztás