Felvett egy férfi 1,7 millió hitelt, kifizetett 1,5 milliót, és még 6,4-el tartozik.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

Melitta - 2019 Április 12, 18:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vajon mit fognak rólunk a jövőbeli emberek gondolni?

  Milyen emberek éltek itt, milyen érzések, milyen beállítottság, milyen értékrend szerint töltötték mindennapjaikat?

  Mert mit lehet elmondani egy olyan országról, társadalomról, ahol megtörténhet az alábbi:

  -1 700 000 Ft. hitelt felvett autóvásárlásra egy férfi,

  -1 500 000 Ft-t kifizetett, ennél tovább nem bírta,

  – 3 400 000 Ft. tartozásról állít ki a közjegyző fizetési meghagyást,

  - a bíróság ezt felviszi 6 400 000 Ft-ra,

  -a kocsit bekebelezik, jelenleg leértékelődött lakását elárverezik 4 000 000 Ft-t,

  -utcára kerül még 2 400 000 Ft. tartozással.

  Mindez a nyílt színen zajlik, úgy, hogy

  a hitelesek csoportjának:

  -egyik része nem tesz semmit,

  -másik része erőn felül cselekszik az ügy megoldásáért

  a nem hitelesek csoportjának:

  -kisebbik része messziről némán figyel,

  -nagyobbik része megvetően, lenézően ’úgy kell nekik’ hozzáállással viszonyul,

  a külhoni magyarok:

  -a kormány által lekenyerezve,

  a külföldön dolgozóknak:

  -pedig kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy az egész társadalomra hatással lévő, embereket kisemmiző, évek óta folytatódó csalás sorozatra figyelmet, energiát fordítsanak. Holott az egész gazdasági rendszerbe beleivódva teszik tönkre a magyar kisvállalkozókat, semmisítik meg a magyar embereket hazájukban.

  Tehát egy ici-pici csoport ismerte csak fel, hogy a baj társadalmi méretű, hogy nem lesz gyermekeinknek hol élnie, mert nem lesz HAZA.

  Az egész ország tudja, hogy a földet befektetés céljából felvásárolják azok, kiknek a földműveléshez, állattartáshoz semmi közük.Az egész ország tudja, hogy a média azt tudósítja, amit hallatni akarnak, amit direkt akarnak, hogy tudj. Hazug statisztikákat alakítanak kényük kedvükre. Csökkent a bűnelkövetők száma, csökkent a munkanélküliség, nagyot nőtt a gazdaság, nőtt a fogyasztók bizalma, a nettó átlagkereset: 175 363 Ft., ……

  Az egész ország tudja, hogy a pályázati pénzek politikai ismeretségek alapján jutnak el nyertes gazdáikhoz. Minél közelebb állsz a tűzhöz, annál esélyesebb vagy.

  1,5 milliárd Ft. nyertes pályázat létezik szúnyogirtásra egy nyári idény alatt, miközben valójában a közalkalmazotti munkabér nettó 77 000 Ft. átlagban. Csak kár, hogy ezzel az irtással a vérszívók legrosszabbja nincs megsemmisítve.

  Az egész ország szeme láttára rabolják ki és teszik földönfutóvá a fél országot „devizahitel” szerződésének aláírására hivatkozva.

  [​IMG]

  És a 21. sz.-i Magyarországon élő ember némán hallgat. És végignézi, ahogy Magyarországot megsemmisítik.

  Hogy lett ekkora mértékű a közöny?

  Vajon milyen leírás lesz 150 év múlva a történelemkönyvekben Magyarországról és a megsemmisítés folyamatát végignéző emberekről?
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

  1. setni
   setni
   Mai kormányülés:
   • Szóba került a mai Stop kilakoltatás! nevű demonstráció. Gulyás Gergely úgy látja: ha nem lenne a devizahiteles ügy, mindenki egyetértene azzal, hogy a lakhatáshoz fizetni kell a közterheket, különösen, ha kedvezményes lakhatásról van szó. Szerinte a mai tüntetés – mivel az MSZP-s Kunhalmi Ágnes is részt vesz rajta – említésre sem méltó, felesleges beszélni róla, mivel a devizahiteles probléma az MSZP öröksége.
  2. tornando
   tornando
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Ilyenről valóban szó sem volt. Ezért is csodálkozom, hogy a lakosságnak ez nem volt elég intő példa, most is sokan fejest mernek ugrani több évtizedes hitelekbe, pedig az esetetek jó tanulság kellett volna hogy legyen arra nézve, hogy az írott szó is elszállhat, nem csak a kimondott.
   Gagamail kedveli ezt.
  4. eddy56
   eddy56
   Alljunk meg egy kicsit!

   A toke soha nem valtozoott!
   Ami akkor X svajci frank volt az maindig annyi.
   A toke nagysaga viszont valtozott forintertekben!
   HA akkor X*170 volt a forintertek akkor most X*270 !
   De csak forintban, es nem svajci frankban, ez viszont termeszetes kellene hogy legyen. Szerintem Tev lennel a legjobbban felhaborodva, ha ma vennek toled X eurot, de kikotom, hogy 10 evel ezelotti aron, mert az igazsagtalan, hogy akkor X*230 volt most meg X*330!
   Az arfolyamok valtoznak!

   Az 1970-es evekben osszeomlott a haboru utan kotott Bretton-Woodsi rendszer, es azota a valutak ara a piac fuggvenye.Akkor meg meg tudtak allapodni abban az alairo orszagok, hogy az arany mindenkori ara a mervado, es ahhoz mertn allapitottak meg akulonbozo valutak egymashhoz kepesti arfolyamat. Ettol a megallapodott arfolyamtol max 1%-al lehetett elterni!

   Ha valami oknal fogva egy valuta erteke altozni kezdett, akkor az orszag kozponti bankja penzpiaci intervenciokat volt koteles vvegrehajtani a valuta aranak visszaallitasara.

   Ha egy orszag gazdasaga olyan mertekben nem birta a strrapat az orszagok nemzetkozi szervezeteket hhoztak letre, ami megprobalta stabilizalni a gazdsagukat.
   Itt hataroztak el az ITO(nemzetkozi kereskedelmi szervezet) letrehozasat. A penzstabilizacio erekeben jott letre ekkor az IMF. Ekkor, ezek az orszagok alapitottak meg a Vilagbankkot, es a Nemmzetkozi Fejlesztesi Bankot!

   Aztan ez a rendszer megdolt 1974 korul es akkor elszabadultak a valuutaarak. Megszunt az erenyhoz alo viszonyitas( sok kozgazdasz maig az aranyat tartja az altalanos egyenertekesnek, es hitelpenzek fedezetet ebben latna ma is)

   A forint es a svajci frank arfolyama olyan mertekben valtozott meg a devizahitelekfelvetele ota, hogy ezt eredmenyezte. De megeegyszer irom: nem valtozott a toke, az ma is annyi amennyi anno, mivel a bbankok svajci frankban trtjak nyilvan ezeket a beteteket.

   A kamat termeszetesen mas.
   A baknok ma kinalnak allando kamatozasu beteteket, es altozo kamatozasuakat. Kinek kinek maganak kell eldonteni, hogy az inflaciomerteket kovveto valtozo kamatozasu hitellel el-e vagy a ma megallapitott(es hosszu tavu hitelek eseten) magasabb kamatokkal
   udvarfy kedveli ezt.
  5. udvarfy
   udvarfy
   Eddy,
   nem e Nixon idejében lett az "arany alap" eltörölve és az olajhoz kötve ??;) Nekem valami ugy rémlik .
   Gagamail kedveli ezt.
  6. eddy56
   eddy56
   Az Ő elnoksegenek utolso evehez kotik.

   Az ok sokak altal elemzettt, es mindenki maskepp latja.
   Szerintem az USA eladosodasa volt az egyik leglenyegesebb ok, es akkor a FED lenyomta a dollar arrat eleg rendesen mivel az eladosodas ebben a penznemben volt.
   Eleg egyertelmmu azt hiszem, hogy ezzel mit lehetett elerni.
   A dollar aranak csokkenesevel csokkantak amerika hiteleinek nagysagga is, es akkor remgetegetb kifizettek.
   Akkoriban volt egy vizual elkepzeles arrol, hogy hajorakomanyszamra tert vissza a dollar az USA-ba

   Treemeszetesen kesobb felnyomtak a dollar aratt, mikor mar nem volt annyira nyomaszto az adoteher
   Az az igazsag, hogy ugyes emberek dolgoznak az amerikai bankokban akik nagyon kreativ megoldasokat alkalmaznak, raadasul a sajat erdekukben gond nelkuul felrugnak nemzetkozi meggallapodasokat is
   udvarfy kedveli ezt.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Esetükben változott, mégpedig akkor, amikor forintosították.
   Gagamail kedveli ezt.
  8. eddy56
   eddy56
   Magadnak mondasz ellent!

   Amikorforintositottak, akkor a meg fennalo svajci frankban nyilvantartott adosag az akkori arfolyamon forintralett valtva.
   Nem valtozott a toke!
  9. Gagamail
   Gagamail
   Valamit meg kellene érteni végre - nem volt deviza a hitel mögött.
   Átváltották valóban a szerződéskötés idejére (többségében csak elméletben, mert tényleges devizavásárlás nem kötődött hozzá, s ha mégis, csak rövid időszakra), de aztán csak forinthitel maradt a piacon is, a mögötte lévő pénzek tekintetében is.

   Egy svájci frankban felvett hitelnek semmiféle devizaszámlája nem volt - ha devizában tartom nyilván a tőkét, minimum egy devizaszámlának lennie kellett volna mögötte, ahol látom a tőke változásait. Ilyen nem volt, tehát nem lehet arra hivatkozni, hogy kölcsönkaptam x svájci frankot, akkor az 10 év múlva is x svájci frank, mert már a folyósítás napján sem volt más, mint forint, forintszámlával.
   11 év alatt egyszer sem láttam CHF elszámolást a banktól.

   Szimpla csalás volt, mahináció a pénzekkel, aminek a rossz eredményeit az adósokkal fizettették meg. Nem sikerült az üzlet, de nem volt kockázatuk, mert mindent a hiteladósokra terheltek.
   CasaLoma és udvarfy kedveli ezt.
  10. eddy56
   eddy56
   Nehez eldonteni egy tozsdeeugylet vagy banki tranzakcio eseteben, hogy az tisztesseges-e.
   Nem veletlenul vezettek be a technikak kifejezest.
   Ez ahogy mondjak, apol, es eltakar sokmindent.

   Viszont nem volt, nem lehhetett csalas.
   Egy bannk a nyilvanossag elott dolgozik.
   A reszvenyeseinekk beszamolassal tartozik mindenevben.
   Ami egy embernek rossz mint ugyfelnek, ujgyan az jjo annak az embernek mint reszvenyesnek.

   A bankok nagyon jo ugyvedeket alkalmaznak, akiknek mas dolguk nincs, mint hogy biztositsak a torvenyesseget az ugyleek kozott.
   Csalast emlegetni veluk kapcsolatban durva es teves

   Tisztessegtelen sok esetben, de nem torenytelen es nem csalas
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Devizaszámlám nekem sem volt az autóhitelt kezelő banknál.
   Másik banknál volt ugyan, de arra sem volt lehetőségem, hogy a devizaszámlámról egyenlítsem ki a havi törlesztést, illetve csak úgy lehetett volna, ha devizát utalok a számlára, azt átváltják forintra, majd a forintot vissza svájci frankra.
   De még ha svájci frankot utaltam volna, azt is előbb átváltották volna forintra, majd a forintot vissza svájci frankra, tehát semmilyen lehetőség nem volt a tartozás eredeti pénznemben történő kiegyenlítésére, csakis kizárólag forintban.
   Gagamail kedveli ezt.
  12. udvarfy
   udvarfy
   Eddy ,
   nagyon fura szokása némely banknak , ha igy kezelik "ügyfeleiket" ez már azért is emlitem meg mert fura és érthetettlen !Érthetettlen , mert kérlek az "szivatás" már akkor amikor kijellentik , hogy mit tudom én milyen alapu devizában kapod meg a kölcsönt , mert öregem azt nem a devizában , hanem Forintba kaptad meg ! A devizát mint fedezetett a bank nem is alkalmazta ! Arra meg teszek nagy ivben hogy milyen ügyvédjeik vannak ! Loptak , csaltak , hazudtak ! Itt látszodik , hogy nemvagyunk egyformák sehol a jog elött , se keleten se nyugaton . Lásd itt a diesel manipuláciot ! Furcsa felfogás , hogy érdektelen mi a jó és mi a rossz , nagyon nagy a baj egy olyan társadalomba ahol csak a profit ural mindent ! Tudod eddy ilyen és hasonló kijelentések , folyamatok fogják az ugyis elég laza társadalmunkat itt Europába szétszakitani ! Igen mert azt jelzi már itt is , hogy nekik ott fent mindent szabad ! Szabad lopni csalni , hazudni a jog majd ugyis a mi oldalunkon áll hiszen mi minden ügyvédet birot , ügyészt megvásárolhatunk ! Otthon a deviza kölcsönnel máshol a diesel csalással etc.pp . esetleg Cum-ex üzletei a bankoknak , de a lényeg a proli kussoljon !
   Utoljára módosítva: 2019 Április 22
   Gagamail kedveli ezt.
  13. eddy56
   eddy56
   Az a gond, hogy most mindent igyekszik mindenki a bankra verni.

   Leegszerusitve a tortenet, ami ugyan ez de megsem ugyan ez:
   Mit is mond a bank?
   - Apukam, nem erdemes forintba venned fel hitelt, mert annak magas a kamta. 14-15%
   En kerlek adok neked az en svajci frankom javara, amit atvaltunk forintra, de termeszetesen frankban fogom nyilvantartani. Ha elfogy a frankom akkor vasarolok a szabadpiacrol. Ennek szamodra 4-5 % vlesz a kamata, mert a frank lenyegesen kevesbe inflalodik.

   Az ugyfel boldog!
   Akkoriban en meg egy devizaadost sem hallottam panaszkodni azert hogy az o kamata mennyivel kevesebb mint a forintban adosnak.
   Szerencsetlen forinthiteles csak huzta az orrat, hogy istenem, megszivtam, hogy a fenebe kellene nekem is bevaltani ezt a hitelt devizara!

   Aztan jott a crachí!
   A forint a svajci frankhoz kepest leromlott, de az inflacio a 2010 utani evekben elkezdett csokkenni, ez levitte a forintkamatokat is.
   A forintados fellelegzett, mert szamara ez semmit nem jelentett.
   A devizahiteles viszont nagyon megszivta, mert ahogy elkezdett a forin frank atvaltasi arfolyam valtozni, ugy kellett egyre tobbet fizetnie.

   Ennyi tortent.
   A bank ugyan ugy felelos a dologoert mint aki felvette a hitelt.
   Azt el tudja mondani valaki, hogy miert annak a forintadosnak kellejen most tobbek kozott viselnie a terhet annak, hogy mondjuk a suzomszed toredek kamatot fizetett mig nem jott az osszeomlas?
  14. udvarfy
   udvarfy
   Eddy ,
   tudod én még emlékszem a tiszteségtelen Raiffeisenbank reklámjára amit azthiszem a 90 években mutatott nap mint nap a Tv és a felelösök egy lépést nemtettek ez ellen ! Igen hibás az is aki felvette ez nem vitás , de nem e hasonlóan hibás az is aki beszopatja ??? Nekem nehogy valaki elmesélje , hogy 100%-ra érti a bankok bármely tevékenységét , mert a szomszéd faluba élö valamikori Deutsche Bank igazgatója is passzol a sok különbözö "csomagok" között melyett a volt banka árul a lakoságnak !!
  15. eddy56
   eddy56
   Kulonosen aki nincs benne az nem erti.

   Deeeeeeeeeeeeee
   Egyszeruen a falnak megyek attol a sok maszlagtol amit ezzel kapcsolatban mostanaban mondanak!

   Ami teny: a lakossag a 2000-es evekben sokmindent felhalmozott.
   Autotv akartak venni foleg es lakast.

   Itt jon elo amit itt a forumon is bizonygatnak egyesek, hogy nincs penz a kihelyezett hitel mogott, csak szamlapenz es hasonlok.
   Vegyuk mar eszre, hogy ebben az esetben a bank viselte a koltsegeket.
   Vettel egy autot 500E ft onresszel es 2 Milkat kertel a banktol.
   Ezert kaptal egy auotot.
   Az autokereskedo meg kapott 2,5 milkat. 5szazat toled 2 milkat a banktol. TENYLEGES PENZKIARAMLAS VOLT!
   Ha lakast vettel akkor szinte a teljes osszeg a banktol ment.
   1520 eves futamra felvettel 20 miilka kolcsont.
   Ez nem azt jelenti , hogy a bank az epitesi vallakozonak utalta at a penzt, es te a futamido vegeig a banknak tartoztal!

   Ha a bank nem adja a valodi penzt, a kereskedo nem tud autot eladni, a vallalkpzo nem tud lakast epiteni!

   A bank minden esetben penzt adott,, aminek a haszonelvezoje a hitelt felvevo volt.

   Most akkor mert kamuzunk,, meg beszelunk melle?
   Mert mondjuk hogy ez becsapott meg az becsapott.
   Egy hifi hasznalati utasitasat a legtobb ember hetekig bogarassza, egy 20 milkas hitolt meg fel ora alatt alair?

   A masik hogy hova lett ennek a bodulees osszhegnek a kozterhe?
   Amit ez utan befizrettek az allamnak az eltunt?
   Az adohatosag szigoruan behajtotta?
   Hol van?

   Mindenben mindig mindenki hibas sak mi nem :(
   Megmagyarazni azt nagyon tud a magyar
  16. udvarfy
   udvarfy
   Eddy,
   na ez nemegészen ugy van ahogy Te megprobálod eladni !! Az igaz , hogy én se itt sempediglen ottho nemvettem fel soha kölcsönt , szüleim meg még az "átkosba" amikor a családi házat megvették 1960-ban !;) De tudomásom szerint még a kölcsönök sem lettek kézpénzbe kifizetve ! Olyant még nemhallottam , hogy valaki a kölcsönét mondjuk az itteni banktól egy házvételre pp-ba vesszi át . Eddig ugy tudtam , hogy a "házbankok" egymás között bonyolitják ezeket az ügyleteket le ! Ez kérlek vagy több mint 100 éve igy müködött a hazai bank szektorban , rokonom aki textilnagykereskedö volt mesélte , hogy a kassai-vagy Abbáziából jött üzlettársa bevásárolt nála , egy kanyit nemfizetett , hanem a bankok intézték ezt már akkor el egymásközött , igaz akkor még a "névnek , vagy becsületszónak" más jellentése volt mint ma és azzok a bankok a saját pénzükkel hazárdiroztak és nem máséval !;)
   Tudomásom szerint a bank ca. 1%-t a kiadott kölcsönnek kell a jegybank felé "letétbe helyeznie" , bemutattnia ,már mint erre felé ez igy müködik és arra egy fillér kamatot nemfizet !!
   Gagamail kedveli ezt.
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Tévedés, én nem magyarázkodom, és nem is hibáztattam senkit. A hitelt az utolsó fillérig visszafizettem.
   Azt viszont elmagyarázhatnád, hátha neked sikerül, hogyha a hitelt devizában vettem fel, kaptam meg, és tartották nyilván is, akkor miért is nem volt lehetőség devizában végtörlesztenem? Miért ragaszkodott a bank hozzá, hogy csak forintban?
   Gagamail és udvarfy kedveli ezt.
  18. eddy56
   eddy56
   Na de pont errol beszeelek Teeeeeeeeeeeeeeeeeeee
   Azt gon dolom te sem allitod, hogy egy epitesi vvallalkozo a sajat penzebol szivjosagbol epit hazakat :)
   Az o bankjanak fogja utalni a penzt a te bankod.
   Es innentol neki lesz egy halom penze neked meg egy lakasod :)
   De az hogy te adod oda neki a penzt vagy a bank kozvetlenul az o bankjanakm utalja az penzmegtakaritas!
   Ha a bank neked utal, ta meg a pasi bankjanak :)
   Ehelyett egyszerubb ha teged ebbol kihagynak.
   Plussz, azt a penzt lakasra adjak.
   Az nem jo a gazdasagnak, hogy te 30 milkat kersz egy banktol lakasra.
   A vallalkozo ezt mar felepitette.
   A bank neked utalj a penzt, te meg elrakod szepen a zsbedbe, es elutazol sri lankara :)
   Ez kinek jo?
  19. eddy56
   eddy56
   Nem tudom
   Ami a vetgtorlesztesrol szamomra ismert az csak az, hogy kedvezmenyes volt, de eleg komoly toket kivant az ugyfeltol.

   Ha vallalta valaki hogy egy osszegben fizeti vissza 2011-ben a hitelt,, akkor 180 ft-os frankaron szamoltak, holott akkor mar 240 ft korul volt a frank.

   Nem tudom mert nem lehetett devizaban fizetni, de szerintem ha eladod az eurot, es az rte kapott osszeget forditod vegtorlesztesre, nagyjabol ugyan ott vagy.

   Persze a konverzios dij az megterhel, de az is fontos hol valtod a penzt. Ha jol jatszol ezzel nem jarsz rosszul
  20. CasaLoma
   CasaLoma
   Esetemben 2008-ról beszélünk, én akkor fizettem vissza egy összegben a maradékot. Kedvezmény csak annyi volt, hogy a hitel visszafizetése napjáig kellett a kamatokat megfizetnem, és nem a teljes futamidőre.

Megosztás