"Ide figyelj Orbán, nem kell a hiteled! Van rá 10 nyomós okom" Egy nő kiosztotta Orbán Viktort

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 15.

Melitta - 2019 Február 15, 09:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ha most, huszon-harminc éves lennék, jó állással, szerető partnerrel, tartós kapcsolatban és éppen a saját otthon megteremtése,majdan a családalapítás foglalkoztatna, hát bizony nagyon ígéretesnek találnám a családpolitikai intézkedéseket.

  Elgondolnám, hogy négy gyerek, sőt akár öt. Elgondolnám, hogy CSOK és ábrándoznék a hétszemélyes autóról. Karnyújtásnyira érezném a saját lakot, benne a férjemet és a számtalan ivadékot. Valószínűleg megpróbálnám kihasználni az összes lehetőséget és ennek jegyében elzálogosítanám a méhemet is az államnak.

  Eltelne tizenöt, húsz év és ott állnék négy, öt, hat gyerekkel, egy lepusztult hétszemélyes autóval, felújítandó lakással, és húsz- harmincmillió hitellel. Ott állnék hulla fáradtan, és nem látnék kiutat. Nem tudom, hogy a férjem ott állna-e, és nem lépett volna le egy nyugodtabb, trendibb életbe. Nem tudom én nem léptem volna le.

  Állásra semmi lehetőségem nem lenne, hiszen gyereket neveltem “karrier” helyett, hogy ne legyen majd adóm. Viszont ez teljesülne,mert ha nincs jövedelem, annak nincs adója.

  A gyerekeim éppen bejelentenék, hogy lelépnek ebből a pokolból, vagy már egy-kettővel pszichológushoz futkosnék.

  Ha most huszon- harminc éves lennék nem tudnám még azt, amit most tudok. Nem tudnám, hogy a terhesség és a gyerek nem csupa móka, kacagás.Nem tudnám – ahogy most sem tudom – hogy három, négy, öt ...sok gyerek mekkora teher, és azt sem tudnám, hogy akartam-e én ezt igazán? Nem tudnám még, hogy leginkább az állam akarta ezt tőlem. Mivel az egész jövőmet lakásostul, autóstul, a szaporodásra építeném, vagy megszülném a számtalan gyereket, vagy vállalnám egy után, hogy visszafizetem amit lehetetlen. Mindkét esetben pusztulna a párkapcsolatom,ami a lehető legnagyobb ígéretként indult, ha most huszon-harmincéves lennék.

  Most, hogy nem vagyok huszon sem és harminc sem már, látom: a nőket végérvényesen tenyészetre szánja a kormány. A pedigrés, hitelképes nőket, csakis.

  Ha most huszon, harmincéves lennék,munka nélkül, vagy közmunkán, Borsodban, anyámék fél szobájában, nem érdekelne mit pofázik a kormány a családtámogatásról. Lenne nekem szerető párom,aki heti hét napot dolgozna feketén, vagy félfeketén. Esélyünk sem lenne hitelre, CSOK ide vagy oda. Nem lenne öt-hat milliónk egy hétszemélyes autóra, ami nem is kellene, mert hiába vágynék, vágynánk nagy családra, egy gyereket sem tudnánk vállalni anyámék fél szobájába.

  A tízmilliós hitelt felvehetném, hogy húsz éven át fizessük. Tíz millióból,Borsodban akár egy lyukat is vehetnénk lakásként, és így maradna az egy gyerekes eltervezés.

  Végül rögzítem: semmi bajom a sok gyerekkel. Azzal van bajom, ha a sok gyerek azért kell, hogy legyen pénz, paripa, fegyver. Ettől undorodom.

  És az örök kérdés: az,aki sok gyereket szül, biztosan többet érdemel a közösből? Szóval, tényleg nekem kell kifizetnem az ő adóját? Az egészen biztos, hogy sok gyerek az valami különleges teljesítmény? A háziállatoknál igen, tudom. Sok kölyök, sok ivadék sok haszon. Az embernél is így van? Szülni, szaporodni nem egy nagy cucc. Emberré válni, embernek maradni....az igen. Akár gyerek nélkül is.

  Ha a gyerek a fontos,miért nem őket támogatják? Jó iskola,jó óvóda, jó egészségügy. Jó táplálkozás, jó ruhák. Bordosban éppúgy, mint Budapesten.

  Ha most huszon, harmincéves lennék nem gondolkodnék ilyesmin. Elhúznék innen a francba, mielőtt beköszönt itt Gilead

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 15.

  1. eddy56
   eddy56
   Szerintem csak akkor, ha ezt a kormanyt tamogato emberek tesziik
   johannsebastian kedveli ezt.
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Különös, én úgy emlékszem, hogy valóban ingyenesen jár a HPV elleni védőoltás a fiatal lányok számára 2014-től. Sőt, mintha tanúja is lettem volna egy efféle eseménynek. Bár könnyen lehet, hogy az is csak egy Orbán mátrix volt (bár ebben az esetben a teljes ellenzék is a mátrix része), vagy pedig a HPV elleni védőoltás olyan anyagot is tartalmat, amely arra kényszeríti a nőket, hogy a Fidesz mellé tegyék az X-et a választásokkor! Micsoda világot élünk?! :)
  3. Ernoe
   Ernoe
   Kedves Sebastián
   -
   Azt mondani, hogy a "kreditnek" semmi befolyása a nők döntésére az nem igaz.
   Ha nincs az ajánlatának mozgató ereje, akkor egy rossz ajánlat, semmi értelme. Nemde?
   -
   Eddig azt lehetett hallani, hogy a cigányoknak csak a családi pótlék miatt van sok gyerekük.
   Senki nem nézett utána, hogy a cigányoknak a szociális állam előtt is mindig sok gyerekük volt.
   -
   Orbán számára a népességnövekedés egy "fegyver a migrácio ellen" ehhez kéri a nők segítségét.
   -
   Még mindig nem világos, hogy
   - a Székelyek is kapnak Orbántól kölcsönt autóra vagy nem?
   - a Székelyek személyi adóját is kifizeti Orbán az életük végéig vagy nem?
   - a Székelyek csak arra jók, hogy a választásokat lehessen manipulálni?

   -
  4. Ernoe
   Ernoe
   Elolvastad magadat. Én szívesen olvasom mindenki véleményét.
   A legaza01 vonta kétségbe Melitta kompetenciáját. :(
  5. Kissné Székely Judit
   Kissné Székely Judit
   Olvasom, hogy Önt az állam fegyverrel kényszeríti, hogy minimum 4, talán 5 gyereket szüljön. Nem gondolnám, hogy valaki csak ezért fog gyereket szülni a mai világban. Másrészt az, hogy valakinek sok gyermeke van, s kevés pénze az nem azt jelenti, hogy pszichológushoz kell hordja őket. S nem a pénz hiánya miatt károsodnak érzelmileg. A világ egyik legboldogabb országa Bhután, pedig ott nagy a szegénység, s mégis boldogok. Másrészt sok olyan női ismerősöm van, akinek 4 gyermeke van és még is dolgozik. Nagyon sok nagycsaládnak jelent, majd óriási segítséget, amiről persze a cikkíró teljesen elfelejtkezett, s már nincs is közvetlen tapasztalata hisz, Ő már rég elhagyta az országot, mert Borsod-megyét sem ismeri.Ott kevesebb, mint 10 milláért is lehet házat venni. Az is teljesen világos, hogy nem Melitta írta a cikket. Persze rengeteg igazságtartalma is van, de nem abban a formában hogy leírta, hanem azoknál a családoknál lesz majd óriási jelentősége, akiknek még nincs ennyi gyermeke, s felvették a hitelt, s valami miatt nem lehet gyermekük.
  6. johannsebastian
   johannsebastian
   Van mozgató ereje, csakhogy neked ahhoz semmi közöd. Mármint, hogy ki pontosan miért is vállal gyermeket. Ez egyénileg nagyon különböző ok: én jóindulatúan feltételezem, hogy a támogatás eszköz a gyermekvállaláshoz; bizonyára lesz, ahol épp fordított a viszony, lesz ahol egyenlő súllyal esik a latba, és lesz még millió egy s más személyes ok. [...] Problémáid vannak a székelyekkel? Miért nem lepődöm meg?!
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   Félreérted. Arra írtam, hogy a klérus tagjai is leadják a véleményüket. Idézlek: "Gondolom a magyar- klerus tagjai is leadják a véleményüket a családtervezésöl pedig nekik még a "petting" is megvan tiltva." Szóval erre.
  8. Ernoe
   Ernoe
   A fenti személy attól tette függővé a hozzászóló "véleményjogosultságát", hogy hány gyereke van.
   Erre az ellentmondásra akartam a figyelmét felhívni.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Az elsö hozzászóló (legaza01) megpróbálta a "pénz vonzoerejét" elbagatellizálni.
   Én ezt nem ugy látom, ha pedig tévedek akkor meg mi értelme lenne ennek a "kormány-programnak"?
   -
   Tölem lehet egy üveg Whisky is a gyerekáldás oka, ahogy John Lennon mondta.
   johannsebastian kedveli ezt.
  10. eddy56
   eddy56
   Nagyjabol 5-6 milkaert mar varosi jo allapotu hazat lehet borsodban venni.
   Van olyan varos ahol egy masidk emeleti 2,5 szobas lakas 4 milka.
   Erdekes modon ez olyan varosban van, ahol ma mar van munkahely, elhelyezkedessiz lehetoseg.
   Az teny hogy jogosak a panaszok egyes retegek reszerol, merzt 8 altalanossal amiben van 3 ismetelt osztaly nem fog fejleszto mernoki mjunkat kapni, de a vegzetsegenek, vagy nemvegzettsegenek megfelelot ign!
  11. bamaci90
   bamaci90
   A cikket irónak sajnos igaza van. Az összeg amit reklámoz kormányunk nagyon szépen hangzik. De egy átlag fizetésből eltartani egy 5 tagú családot iskoláztatni a gyerekeket ilyen árak mellett, és ilyen fizetések mellett és persze a törlesztőrészlet mellett nagyon nehéz Egy házat fenn kell tartani egy új autóra is ugyanúgy költeni kell mint egy régire. Az árak csak felfelé mennek. Jön egy újabb válság amivel már igen sokan rémítgetnek bennünket. És akkor mi lesz????? a sok kölcsönnel !!! a sok családdal!!!
   Párhuzamos_György, Gagamail és Ernoe kedveli ezt.
  12. eddy56
   eddy56
   Neked valahol nagyon igazad lenne, ha azt az egy dolgot nem vennenk figyelembe, hhogy a csaladtamogatasi rendszer nelkuul is szukseg van ezekre a dolgokra.

   Szukseg van lakasra, egyre gyengebb a telepuleseken a tomegkozlekes, ugy hogy jo lenne auto, enni is kellene...
   Ha valaki nem vagyik ra, hogy gyermeke legyen, vagy ami itt jellemzobb, ha nem vagyik arra, hogy kispockok(unokak) masszak meg, rangassak a szakallat, magyarazzak a dolgokat, hat az nekem nagyon furcsa
   jöttment és analema kedveli ezt.
  13. krabat1
   krabat1
   Nem tudom, nem elvárt a 3 gyerek ebben az esetben (egy gyereket várnak el öt éven belül [khm]), röghözkötés sincs, a hitel szabadfelhasználású (persze nyárig még lerakhatnak aknákat amire rámehet az életed).
   Érdemes inkább befektetésként gondolni a dologra (azon túlmenően hogy amit felveszel azt nem tudják már ellopni XD). 10millióért lehet kapni kiadható ingatlant szerencsés esetben a fővárosban is (de 10 millával a zsebedben jó vagy a banknak 12-13 millióig is), és az vidáman kitermeli az egész törlesztést, még plusz is lesz rajta, ezt érdemes ltp-be rakni, hiába nincs rajta támogatás, vagy nyugdíjcélra eltenni. Húsz év után el lehet dönteni, mi legyen az egésszel. Persze szerencsés ha van hol laknod, dolgoznod, gyereket nevelnetek addig is.
   Hozzátenném hogy nem az a baja az országnak hogy kevés gyerek születik, az már csak egy következmény. Amit most látunk, az tüneti kezelés, éppen ezért lesz csak ideig-óráig tartó hatása (ha lesz). A valódi problémák a lakhatás, a jövedelem, az oktatás és az egészségügy (szociális intézményrendszer), röviden mindaz amivel orbán vagy nem hajlandó foglalkozni, vagy tudatosan pusztítja el.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Kezdjük ott, hogy ez egy törvény amelyik Orbán feleségének egy életre szóló adómentességet biztosit.
   Egy testre szabott törvény, aminek a célja nem az alullevök talpráállítása, hanem ajándék a gazdagoknak.
   -
   Én voltam Magyarországon "ház-nézöben". Valóban lehet egy havi nyugati fizetésér házat venni csak a lebontása kerül sokba, renoválni meg lehetetlen. De nem is ez a lényeg.
   -
   Egy demokráciában ilyen döntések előtt folytat az állam egy beszélgetést az ország lakóival.
   Ez szemlátomást nem történt meg.
   -
   Orbánnak nem kell félnie mert mire a Luftballon szétpukkad ö már nem lesz hivatalban. :(
   -
   Párhuzamos_György és Gagamail kedveli ezt.
  15. bamaci90
   bamaci90
   Én úgy gondolom hogy aki gyermeket akar akár 3 vagy 4-et annak nem kell ekkora költségbe verni magát. Régen is felnőttek a gyerekek milliós kölcsönök nélkül és ekkora plussz teher nélkül . Aki meg csak a pénz miatt vállalja annak lelke rajta. Azt mondod mert kell lakás??? Kormányunk lakás politikája miatt úgy felmentek az árak a lakás piacon hogy az ember csak néz nagyokat ha vásárolni akar. Magas ár magas hitel magas költségek. És persze nem megfelelő bérek. De ezt mindenkinek magának kell eldönteni mit akar. Ez csak egy vélemény.
  16. eddy56
   eddy56
   A budapesti koltsegek valoban magasak.
   De nezd meg amit beideztem! Valahol a masik veglet!

   https://ingatlan.jofogas.hu/borsod-abauj-zemplen/ozd/lakas?st=s#xtor=SEC-3399
  17. Ernoe
   Ernoe
   Gondolod, hogy az állam ad neked kamatmentes kölcsönt, hogy te befektessed és a kamatból élni tudjál? :(
   -
   Azt is furcsának találom, hogy egyrészt a cél a "gyerek-gyártás" de csak "első házasságból"
   Mit keressek e mögött? "Keresztény értékeket" vagy egy trükköt?
   Párhuzamos_György kedveli ezt.
  18. bamaci90
   bamaci90
   Nem kell ahhoz Budapesten élni, én Bács- kiskun -ban lakom, De ahol fejlődött a gazdaság mindenhol mentek fel az árak. Dunántúl , észak, közép -Magyarország. Kecskeméten 3- szorosára. Én 35 km-re lakom Kecskeméttől és ott is érezhető. Sajnos.
   setni és tgizike kedveli ezt.
  19. krabat1
   krabat1
   Nekem nem, mivel amit én szülök attól nem ömlik el mosoly a miniszterelnök úr képén.
   Az elsőházasságos kitétellel meg szűkíteni akarják a kört.
   Ernoe kedveli ezt.
  20. eddy56
   eddy56
   Ez az a kettosseg, amit nagyon sokan kiforgatnak.
   A lakasarak es a megelhetesi koltsegek a beka segge ala estek ott, ahol nagyon nem lehetett megelni. Aztan ha a terseg fejlodesnek indult, termeszetes, hogy emellkedni fognak az arak is. Ez sajna elkerulhetetlen.
   Amit beideztem ott pl. a 2010-es evek elejen ezek az ingatlanok mar 2 milkaert megvehetok voltak.
   Jobb helyen egy garazs tobbe kerul.
   Sajna ez a roghozkotottseg, amikor egy csaladnak ugy kell elmennie a viszonylagos joletbol, hogy semmilye sem lesz.
   Ha Ozdrol valaki 2010 korul el akart koltozni Gyorba, a fovarosba vagy hasonlo heklyre, az a penz amit a lakasaert kapott nulla volt. Nehany havi berleti dijra, es a kauciora volt eleg :(
   Piti Sándor és setni kedveli ezt.

Megosztás