Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Beküldő: ylaci
Néhány évvel ezelőtt két bungee jumping sportoló elhatározta, hogy az iowai (USA) Boone Scenic Valley vasúti hídról fog leugrani. A szűk, egyvágányos híd a Des Moines folyó felett ível át, szavakkal le sem írható, mekkora élmény a hatalmas mélységbe tekinteni a keskeny hídról.
A két kalandor teljes mértékben híján volt a félelemnek, begyalogoltak a híd közepére, kikötötték a kötelüket, majd a mélybe vetették magukat. A kalandnak azonban rossz vége lett, amikor megérkezett a vonat, ugyanis a két jóeszű fickó a hídon található legerősebb dologhoz kötötte ki magát: a vasúti sínhez... (darwin-díjasok)
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
A "minden idők legnagyobb marhája" címre komoly esélyekkel indulhat az a japán férfi, aki rátámadt a lakástüzét éppen eloltani készülő tűzoltókra, mivel azok nem vették le a cipőjüket belépés előtt.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Diétázni veszélyes dolog, könnyen végzetessé válhat. De a Darwin-díjra jelölt bloomburgi férfi önként fogta magát diétára: módszere szerint csak babot és káposztát fogyasztott. Ez még nem lett volna baj, de egy kétszer két méteres helyiségben aludt, és éjszakára becsukta az ablakot. Reggelre gázmérgezésben meghalt.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Az 1995-ös győztes viszont igazán vállalkozó kedvű férfiú lehetett, nyugodjék békében. A sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsítórakétát, ami a Jumbo Jetek felszállását segíti, ráerősítette az autójára, és a nevadai sivatagban kipróbálta. A halála előtti pillanatokban valószínűleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenődött a Sziklás hegység oldalán...
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első nyertesnek 1994-ben ítélték oda a díjat. Egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult és agyonütötte. És ez még a jobbik eset, mert itt ő lett saját hülyesége áldozata. Nálunk az ólomgyűjtők Pörölybödön addig rángatták a fénysorompót működtető akkumulátort, míg vonatszerencsétlenség lett belőle.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Hadd mutassam be történetünk hősét, akit barátai nemes egyszerűséggel Halálvágynak hívtak. A 23 éves szobafestő, akit a rendőrségi szakértő "jó szellemi egészségben lévő, de alacsony intelligencájú" emberként jellemzett, mindent megtett azért, hogy ezt a nevet kiérdemelje. Poharakat tört össze a homlokán, kulcsot és üveget nyelt, egyebek. Kedvenc mutatványa mégis az volt, amikor a szájába vett és "lenyelt" egy biliárdgolyót, majd felöklendezte azt. A feltűnési viszketegség ezen megnyilvánulása során az egységes méretre készült golyók valamelyikét bekapta, majd a garatnál tartotta egy darabig, hogy aztán onnan "elővarázsolja". Ezt a kissé fura szokását jódarabig büntetlenül gyakorolta, míg végül egy langyos skóciai estén férfias hevében nem valamelyik teli vagy csíkos billiárdgolyót, hanem a fehéret ragadta fel az asztalról. Nem tudta ugyanis (vagy ha tudta is, látható, hogy a gondolkodás nem volt erős oldala), hogy a fehér golyó átmérője (5,03 cm) eltér a többi biliárdgolyóétól (4,75 cm). A méretbeli különbségnek köszönhetően a bekapott golyó megakadt a torkán, elzárva a levegő útját. Barátai talán segíthettek volna rajta, ám ő kirohant a kocsmából, és jóval távolabb, az utcán esett össze, teljesen elkékülve.
Sem a barátai, sem az odaérkező mentősök nem tudtak segíteni rajta.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy híd lekaszálta annak a dán szurkolónak a fejét, aki kihajolva utazott egy emeletes buszon vasárnap este Dániában. A férfi fej nélküli teste visszahullott a járműbe, amelyen az FC Köbenhaven dán élvonalbeli labdarúgó csapat 40 szurkolója utazott hazafelé a Viborg elleni
0:0-ás döntetlennel végződött mérkőzés után. A rendőrség vizsgálata szerint a 30 éves férfi a busz tetején lévő, vészkijáratnak használt nyílásában állt, amit nem szabad haladás közben kinyitni.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Átállás a nyári időszámításról a standardra okozott kavarodást terrorista csoportok között. Pontosan 5:30-kor izraeli idő szerint két bomba robbant két autóban azonos időben, két különböző helyen, és megölték a bombát szállító terroristákat. Eleinte azt gondolták, hogy a bombákat idő előtt robbantották fel amatőr terroristák. Az ügyet jobban átvizsgálva kiderült, hogy a robbanás előtt három nappal Izrael áttért a nyári időszámításról a standardra, így akarták az imádkozást előtérbe helyezni a napfelkelte előtt. A palesztinok nem akartak élni "szionista idő"-ben. Már két héttel az időátállás előtt készek voltak a bombák a Palesztinok által ellenőrzés alatt lévő területen, persze nyári időszámítás szerint. A sofőröknek, akiknek a bombákat kellett szállítaniuk a színhelyre, izraeli standard idejük volt. Az eredmény az volt, hogy a robbanás idejében a bombák még mindig úton voltak, így a terroristák akaratlanul utaztak el ebből a világból.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Hazai történet még a nyolcvanas évek közepéről:
Éjszakai közúti ellenőrzés. Közeledik az ellenőrizendő gépjármű, a rend bátor őre kiáll az út közepére és elkezd körözni az elemlámpval. Csattanás, hősünket mentő viszi a kórházba (túlélte). Elfelejtette bekapcsolni az elemlámpát...
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat ember halt meg 1995 augusztusában Dél-Egyiptomban, amikor megkiséreltek egy kútba esett csirkét megmenteni. Egy 18 éves farmerfiú volt az első, aki leereszkedett a 60 láb mély kútba, ám egy áramlat lehúzta a mélybe és megfulladt. Nővére és két bátyja a segítségére sietett, ám egyikőjük sem tudott jól úszni, mindhárman megfulladtak. Ezután két idősebb farmer akart segíteni, de őket is lehúzta az áramlat.
Két holttestet később a Nazlat Imara-i kútban találtak meg, a csirkével együtt. A jószág életben maradt...
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy rokonait meglátogató hölgy megállt egy szupermarketnél, hogy virágot vegyen. Az egyik parkoló autóban észrevett egy nőt, aki csukott szemmel, feje mögött összekulcsolt kezekkel ült, mintha aludna. Amikor a hölgy a boltból visszafelé a kocsijához igyekezett megint észrevette a kocsiban ülő nőt, ugyanúgy ült, kivéve hogy a szemei már nyitva voltak. A tekintete fátyolosnak tűnt, ezért a látogató hölgy bekopogott az ablakon és bekiabált:
- Jól van?
A kocsiban ülő nő azt válaszolta:
- Fejbe lőttek és most a kezemmel tartom az agyamat, nehogy kifolyjon.
A hölgy visszarohant a boltba, ahol hívták a mentőket. Fel kellett törniük a kocsit, mert az ajtó be volt zárva. Bent észrevették, hogy a nő fején és kezén nyers kenyértészta van. Egy Pillsbury márkájú dobozos kenyértészta a nagy melegtől hangos durranással felrobbant a kocsi hátuljában, és a doboz pont fejbe találta a nőt. Az a fejéhez kapott és amikor megérezte a meleg tésztát, azt hitte hátulról fejbe lőtték és folyik ki az agya. A rémülettől elájult, majd mikor magához tért, megpróbálta az "agyát" a kezével benntartani.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy figura elhatározta, hogy teljesen tutira öngyilkos lesz. A terve a következő volt: kimegy egy tengerparti szakadékhoz, hosszú kötelet köt a nyakára a kötél végét pedig egy szikához köti, leönti magát benzinnel, mérget iszik, meggyújtja magát, egy pisztollyal a kezében leugrik, és mielőtt a megfeszült kötél letépné a fejét főbelövi magát.
Mindenben a terv szerint cselekedett. Megmérgezve, kötéllel a nyakán fáklyaként zuhant lefelé, csak zuhanás közben elvétette a lövést és véletlenül ellőtte a kötelet. A tengerbe zuhant. A viz eloltotta a tüzet és annyi sós vizet nyelt, hogy rögtön kihányta a mérget, a mentők összeszedték és kórházba szállították, ahol hypothermiába (kihűlésben) hunyt el.
 

ormai_agnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy pársoros a Pizza Hutról. Király - Kürt utca sarok, rövid a sor, beállunk.
- Hat szelet Margaritát kérek szépen!
- Nem tudok adni, mert hat szelet az már egy egész - feleli a
mellbimbó magasságában céglogót visel? lány. Be kell menni az étterembe - folytatja - és ott meg kell rendelni! Fél óra alatt készen van.
Gúvadt a szemem, mint a csigának:
- Akkor adj légy szíves öt szeletet!
Megkaptam, megköszöntem, kifizettem és megkérdeztem:
- Ne haragudj, kaphatnék még egy szeletet?
- Persze - hangzott a válasz és egy perc múlva, hat szelet pizzával
távoztam.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére