Hírek Kárász Róbert beperelt egy újságírót, aki igazat írt

Kárász Róbert, a Fidesz influenszereivel előszeretettel mutatkozó tévés, aki az álellenzéki ATV műsorvezetője egy olyan alapítványt vezet, amit Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank bőkezűen támogatott.

Az alapítvány a szívszorítóan hangzó Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány nevet kapta, és pár év alatt közel 40 millió forintot kapott az MNB-től. Figyelem, ez nem a szintén Kárászhoz köthető Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány, amit hasonlóképpen bőkezűen támogattak fideszes politikusok.
A 24.hu megírta, hogy ebből a pénzből az ATV-s műsorvezető cégéhez, a GAP Médiához is jutott.

Ezután Kárász nem kért helyreigazítást a cikk miatt, hanem rágalmazás miatt feljelentette a cikket író Nagy Gergely Miklóst, a 24.hu kiadója ellen pedig "jó hírnevének megsértése miatt személyiségi pert indított".

Most áprilisban a rágalmazási per ért véget jogerősen. Az ATV-s műsorvezető a 24.hu tudósítása szerint a per során azt panaszolta fel, hogy a cikk "sok kárt okozott neki", "még a munkatársai előtt is magyarázkodnia kellett, sőt „vezetői elbeszélgetést” is hoztak neki az alapítványáról és cégéről megjelent információk".

Mind az első fokú, Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, mind másodfokon a Fővárosi Törvényszék úgy találta, hogy a Kárász által sérelmezett cikk állításai valósak és tényszerűek, sőt azokat Kárász a bíróság előtt elismerte. "A törvényszék ítélete azt is leszögezte, hogy „a büntetőjog (…) nem lehet eszköze az újságírói stílus büntetéssel történő megregulázásának és határok közé szorításának” (...) a cikk szerzője „teljesítette a korrekt újságírói tájékoztatás legalapvetőbb kritériumait, ugyanis a magánvádló által sem vitatottan felvette vele a kapcsolatot a cikk megjelenése előtt azért, hogy lehetőséget adjon neki a saját álláspontjának kifejtésére.” Kárász fellebbezését alaptalannak minősítette.

A cikk idején még nem derült ki, csak a per megkezdése után, hogy az alapítvány Kárász cégétől, "a GAP Média Kft.-től az összes feladatot" teljes egészében átvette, a feladathoz pedig "a szükséges technikai, számítástechnikai eszközöket is megvásárolta" 1,6 millió forintért.
1651152867675.png
 
Ez egy remek bírói ítélet. Noha Kárász Róbertnek valóban voltak jó projektjei ( pl. iskolai egészségnapos programba való becsatlakozás) interaktív, jól szervezett előadások virtuális világgal és mű tehénnel stb. (a gyerekek így kipróbálhatták a fejést is), de azért álljon már meg a világ. Ezekért ő bőven megkapta a pénzét, s úgy méltatlankodnia, hogy tudja, sőt elismeri a tényeket, elég röhejes. Jobban járt volna ha csendben marad.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!Keresném a Korall együttes Sötét hajó c. dalát,és az Eddától a Nevesincs lányt.Köszönöm!
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.
Timocka wrote on bencemate's profile.
Szia!
Sikerült megszerezned a Kőmajmok háza című könyvet? Ha igen kérlek küld át nekem!
Előre is köszönöm
Timo

Statisztikák

Témák
37,249
Üzenet
4,572,930
Tagok
601,086
Legújabb tagunk
Anakin06
Oldal tetejére