Hírek Kijevbe ment a kanadai miniszterelnök, Zelenszkijjel is találkozott

Justin Trudeau az ukrán fővárosban találkozott Volodimir Zelenszkijjel és tett is egy bejelentést.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.


Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Ukrajna fővárosába,. Kijevbe látogatott szombaton, ahol egy, a város központjában lévő emlékhelyen rótt le kegyeletét az orosz erők ellen 2014 óta harcoló ukrán katonák előtt - írja a Guardian.

Andrij Melnyk ukrán külügyminiszter-helyettes a "Üdvözöljük Ukrajnában, miniszterelnök úr" feliratú tweetet posztolt Trudeau Kijevbe érkezése alkalmából. Mellékelt is egy fotót, ahogy köszönti és kezet fognak a vasútállomás peronján.

Justin Trudeau a nap folyamán találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is, megbeszélésük után pedig bejelentette, hogy Kanada részt vesz az ukrán vadászpilóták kiképzésének multinacinális programjában.
A kanadai miniszterelnök nem először jár a háború sújtotta Ukrajnában. Tavaly május elején is villámlátogatást tett az ukrán erők által nem sokkal korábban visszafoglalt Irpinyben.

A NATO-tag Kanada, amelynek a világ egyik legnagyobb ukrán diaszpórája van, katonai és pénzügyi segítséget nyújtott Ukrajnának az Oroszország által 2022 februárjában Ukrajna ellen indított inváziója idején.

1686407318537.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,807,114
Tagok
615,995
Legújabb tagunk
WayneFuh
Oldal tetejére