Hírek Váratlan dolgot lépett Kanada - ezzel el is döntötte a háborút

Óriási támogatást kapnak az ukránok.

Kanada 128 milliárd forint katonai támogatást nyújt Ukrajnának,

és ukrán vadászpilóták képzésében is részt vesz – közölte Justin Trudeau kanadai miniszterelnök előre be nem jelentett szombati kijevi látogatásán.

A Nova Kahovka-i vízerőmű gátjának felrobbantása kapcsán azt mondta:

„Mindannyian láttuk, milyen károkat okozott a vízerőmű gátjának elpusztítása… Ez az Oroszország által kezdett háború közvetlen következménye.”

Trudeau bejelentette azt is, hogy Kanada az árvízkárok enyhítésére 2,5 milliárd forint gyorssegélyt nyújt az ukránoknak.

„Emellett a mai napon bejelentem, hogy Kanada részt vesz az ukrán vadászpilóták többnemzetiségű keretek között megvalósuló képzésében, valamint Ukrajna vadászrepülőgép-programjának támogatásában”

– jelentette be.

Az ukrán államfő azt mondta:

„Az ukrán ellentámadás és a katonai védelmi műveletek párhuzamosan zajlanak Ukrajnában, de részleteket nem fogok elárulni arról, hogy hol tartanak. Nagyon lelkesek és elszántak. Ezt üzenem (Vlagyimir) Putyin orosz elnöknek.”

(MTI)

1688424248939.png
 
Mert nehéz lehet az országgal tudatni hogy egy részük ismét elveszett.
Ki vállalja ezt be?
Először is rá kell jönni, kik legyenek a tárgyaló felek.
Aztán megint rá kell döbbenni a nagyhatalmak döntenek és
A tárgyalás folyamata. alkuk és érvek folyamata is
Mire végig érnek.
Már nem lesz mit tudatni.
Világossá válik
Én sem örömömben mondom
De eddig semmi vége nem látszik.
Csak az egyeztetés elindulása után.
Fog körvonalazódni.
 
Valami valamerre el fog dolni a napokban!

Az ukran nagy tavaszi offenziva meg mindig nem érte el az oroszok elso vedelmi vonalat.
A biztosito ovben folynak a harcok.
Mindeddig az ukran hadsereg ugy probalt eredmenyeket kicsikarni, hogy az elit kikepzest kapott egysegei a frontvonal mogott vártak arra tartalékban, hogy megtortenjen az áttorés, és ezek az egységek aknázták volna ki azt a bizonyos áttorést.

A napokban viszont már bevetettek azt a rohamdandárt , ami az áttorés kiszélesitésére, a gyozelem kiharcolasara volt tartalékban.

A Forbes egy korábbi cikkében „nevetségesen erősnek” nevezte a 82-es számú rohamdandárt, mivel egy rendkívül jól képzett, szinte kizárólag modern NATO-fegyverekkel felszerelt alakulatról van szó, amely az ellenséges védvonalak áttörésére és a gyors területhódításra specializálódott. Az alakulat kapta meg a brit Challenger 2-es harckocsikat, a német Marder gyalogsági harcjárműveket és az amerikai Stryker csapatszállítókat.

A nagyjabol harom napja harcba kuldott alakulat a déli frontszakaszon igyekszik Robotine iranyaba elorenmyomulni.
Ami viszont elgondolkodtato, hogy ebben az esetben a negy orosz védelmi vonal kozul az elsot fogjak csak áttorni.

Szerintem az ukran hadvezetés feladta a korabbi terveit, és egyszeruen sikereket akar felmutatni a nyugatnak, ezért vetette bve azt a haderot, amit egesz mostanaig a gyozelem jivivasa celjabol tartalekolt.
 
Ez is várható volt Nincs ott áttörve semmi
Nagyobb a füstje.....
Patt már ez egy ideje
Katonai elemzok leirták már hetekkel ezelott, hogy a védelmi biztosito ovben folynak a harcok, és csak a tamadas elso heteiben lelkesefett a sajto, hogy az elso orosz vedelmi vonalon folynak a harcok.
Ez a vedekmi biztosito ov egy nagyjabol 15 km-es senki foldje aknazarakkal. A vedok folyamatosan valtozo poziciobol harcolnak, hol eloretorve, hol visszavonulva.
De a muszaki zárakkal, sárkányfoggal, harckocsoárkokkal elokeszitett vedelmi vonal csak emogott kezdodik.

Aztan a 1-2-3- 4 vedelmi vonal mogott helyezkedik el a neheztuzerseg, raketatuzerség, a mozgékony nem helyhez kotott páncélos erok, és a helikopterbázisok.

Az ujonnan bevetett ukran rohamdandar most talan - hangsulyozottan talan - atkuzdotte magat a vedelmi biztosito zonán, és elkezdik ostromolni az elso vedelmi vonalat.

Az oroszok rengeteg hibat kovettek el szerintem a korabbiakban, de az ukran igergetések idot adtak nekjik egy nagyon kemeny vedelem kiepitesere.
Azt aztan a vh alatt és korabban is bebizonyitottak, hogy vedekezni, azt nagyon tudnak :(
 
A Wagner egyik zsoldosa a Telegramon tett közzé egy fotót, amely a Csernyihiv ostroma közben meghalt hatéves kislány emlékhelyéről készült. Alá a következő szöveget írta:


Gyerekcipő eladó. Sosem használt.
A halott gyereken viccelődő bejegyzésre közel 50 ezer nevetős reakció érkezett. Ahogyan az Indexen több ízben is beszámoltunk róla, szombaton súlyos, ballisztikus rakétatámadás érte Csernyihiv városát Ukrajnában.

A támadásban 156 ember halt meg, és 41 került kórházba. A robbanás összesen 66 lakóépületet, 10 közigazgatási épületet és 67 járművet rongált meg.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

tibi78 wrote on Csöpi & Roland's profile.
Szia! Kérted az oldalon ezt a Bunyós Pityu zenét. Sajnos nem merem feltenni nyilvánosan nehogy gond legyen belőle. Tudod hogy van ez....Elküldöm privátban. Ha van valami mp3 zenéd esetleg szivesen fogadom, vagy cserélhetünk is esetleg. További szép napot!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,949
Üzenet
4,753,745
Tagok
612,702
Legújabb tagunk
viiktor22
Oldal tetejére