Kimondták: eddig egy politikus sem merte felvállalni, ezzel a mondattal a DK történelmet írt

A Fidesz nagyon ügyesen játszik a határon túli magyarsággal és a hozzájuk kapcsolódó kommunikációval. Nekik azt mondja, hogy a magyar kormány mindent megtesz értük, még azt a lehetőséget is megadja nekik, hogy tevékenyen beleszólhassanak a közügyeinkbe. Mindezt néhány szavazatért cserébe…


Orbán bőkezű gesztusokat tesz azért a szavazótáborért, akik külhonból adják majd le voksaikat. Éppen ezért nem kíméli a belföldön élő magyarok adóforintjait sem. A Demokratikus Koalíció frakció-szóvivője, Gréczy Zsolt hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján arra, hogy a miniszterelnök közbenjárásával eddig:

a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot. A kórházak tartozásai miatt vizsgálatok, műtétek maradnak el, a pénzhiány következtében teljes kórházi osztályok szűnnek meg.

A fideszes szavazók persze nem sajnálják a határon túli honfitársainktól ezeket a fociakadémiákat, hiszen ők is ugyanolyan magyarok, mint mi, miért ne kaphatnának ők is lehetőséget Orbán Viktor kedvenc sportjának kibontakoztatására?


Mindössze egyetlen apróságot nem vesznek figyelembe a tisztelt fideszes szavazók: a határon túli magyarok bármennyire is tartoznak közénk hagyomány, nyelv, lelkület szempontjából, ők más ország törvényei szerint élnek, más nemzet kasszáját gyarapítják az adókkal, amiket befizetnek. Ide sorolva az utolsó pénzükből megvett kifli után kifizetett forgalmi adót, vagy éppen a társadalombiztosításukat, vagy a személyi jövedelemadójukat, amit a munkáltatójuk von le tőlük. Ezek a pénzek nem a magyar államkasszában landolnak!

Bármekkora is a hazaszeretet és az összetartozás, a piszkos anyagiak azt diktálják, hogy egy felelős kormány első sorban a saját közigazgatási határain belül felelős a nemzetéért.

A DK frakció-szóvivője nem kertelt, ki merte mondani azt, amit “nem illik”, de mindannyiunk nyelvén van már régóta:

A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése “egyszerű és nyílt hazaárulás”

Őszintén örülök neki, hogy van a magyar palettán egy olyan tökös párt, amelyik állást mer foglalni a határon túli pénzszóráshoz való viszonyáról!
Jabronka Richárd


greczy-678x381.jpg
 
A Romanoknak megerte, hogy magyar allampolgarsagot kaptak mert 3 evvel elöbb tudtak a nyugateuropai orszagokba dolgozni.
Románia véletlenül nem 2007. január 1. óta az Európai Unió tagja? Az egyszerűsített honosítási eljárást meg mintha 2011 óta alkalmaznák...mellesleg pont a románok egyszerűsített honosítási eljárása lett lemásolva.
Gondolom azzal is tisztában vagy, hogy a románoknak az állampolgárság megadásával mekkora politikai befolyásuk van Moldáviában vagy Ukrajnában ;) már hivatalosan a Nagy Románia megvalósítása a cél.
 
Utoljára módosítva:
ilyet soha nem állítottam, hogy nincs jelentősége, sőt óriási jelentősége van.
A nemzetet egyesíti, az összetartozást bizonyítja ... ezt nem fogja soha megérteni az aki némi pénzért, jobb életért megtagadja a nemzetét..................

Nem gondolod ez egy kicsit erős?
Szerinted miért van ez a Fórum? Vagyunk azért itt egy páran akiknek más országban ismerték el a tehetségét, a szakértelmét, szorgalmát, kaptunk lehetőséget az emberhez méltó életre... Nem gondolod sokakat épp a " nemzet" tagadott meg.. Jobban mondva azok akik a "nemzetet" kisajátították maguknak, hasonlóan a mostani ámokfutókhoz..
S bizony messzebbről jobban látszik a mostani állapotok az alkotmányos diktatúra, vagy ahogy egy francia filozófus Orbán rendszerét nevezi a demokratúra, ami sokkal veszélyesebb, mert Ők akarják megmondani ki a magyar, s ki nem.
S a nemzet azt a földrajzilag jól körülhatárolt területet jeleni, ahol számos nemzetiség egy közös cél érdekében tesz erőfeszítést.. Általában országnak nevezik.. S bizony felháborító, hogy azok akik csak ezen ország állampolgárai nem élveznek egyenlő jogokat a törvények alapján...
Te persze biztosan érted mi is egyesíti a nemzetet.....
Szerinted hol szokták eltűrni, hogy valaki sértegesse azokat akik miatt, akikkel létre jött ez a Fórum? Akik lehetőséget adnak, Neked s még néhány embernek, hogy véleményszabadság címén széttrollkodják mások véleménycseréjét?
El kellene gondolkodnod miért is vagy itt?
 
Nem gondolod ez egy kicsit erős?

Azokról akik azt állítják, hogy szégyenlik a magyar származásukat mégis mi mondható el? Nem az, hogy megtagadja a nemzetét?
Vannak országok amelyek nemzetállamként definiálják magukat... de más országoktól a területekkel a nemzetrészeket is elcsatolták .
 
Utoljára módosítva:
A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése “egyszerű és nyílt hazaárulás”
Teljesen világos beszéd: a (közigazgatási) határon túli magyarság bármiféle támogatása a DK szerint hazaárulásnak minősül. Ennyi akkor elég is! Kifordul tőlük az ember gyomra!

A stadion nem támogatás, hiszen bárki megvan stadion nélkül tök jól, csak a csutiredvát rángatja a görcs a stadionokkal.
 
A stadion nem támogatás, hiszen bárki megvan stadion nélkül tök jól, csak a csutiredvát rángatja a görcs a stadionokkal.
A johann már teljesen görcsben van nem érti és keverei mit jelent a külföldre pénz szórás.
Bár teljesen hiába mondasz egy szektásnak bármit.Szegénykém még a 2+2 is letagadja.
Ha a sámánját hiszi.
Boltban és bankban is vallással él? nem számolással?
A Fidesznek pont olyanokra van szüksége.
Hisz aki még tudja a 2+2, az reménytelen szavazó.
 
A matematikai feladat megértése a megoldás legfontosabb része. EU-s lakhellyel nem rendelkező állampolgáraiknak van lehetősége az EP-szavazásra ... tehát szerbiában, ukrajnában élő választó jogu magyar állampolgárokrol van szó.

Ezzel csak azt igazolod, hogy van még egy nagyon kemény réteg amelyik "faji alapon" privilegizált és Orbán ezeknek nyújt támogatást.
-
Az SS-be is csak olyan magyarok léphettek akikben "német vér folyt". A kommunisták utána azokat telepítették ki akik erre a vérre hivatkoztak. Vedd már észre, hogy a "földre és vérre hivatkozás" nem időszerű és csak háborút jelent. Mert ügye "keverékek" nincsenek benne tekintetbe véve.
-
De vissza a témához, az EP választásokkal az a probléma, hogy könnyen vissza lehet vele élni és biztos vagyok vannak akik ki is fogják ezt használni. Két helyen leadni a szavazatokat az büntetendő cselekmény!
-
Vannak matematikai módszerek amivel ezt ki lehet mutatni. Ez sajnos annál pontatlanabb mimnél kevesebben mennek el választani.
-
A kettős állampolgársággal rendelkezőknek a nevét egy egyeztető listára kéne tenni.
-
Az állampolgárság egészen más mind a "faji hovatartozás"
Akinek érzelmileg fontos, hogy "magyar-nak" számítson az kérjen egy "oklevelet" rolla.
A lovaknak, kutyáknak, macskáknak, mangalicának... már van ilyen.
-
ahnentafel1.jpg
 
Csakhogy előállna itt is a kórház vagy iskola szindróma.
Ki képezné őket? 15 év alatt nemhogy a kiképző tiszthelyettesek, de a kiképzőhelyek is eltűntek.
Persze lehet vitatkozni az egykori őrmesterek kulturáltságáról, széles-látókörűségéről..., de ma már olyanok sincsenek. Itt is "szakember " hiány lett (csak mivel nincs sorállomány nem látszik a hiányuk).
Úgyhogy - bár a lamentálgatás filozófikus - de igény esetén sem lenne megvalósítható.
Akkor előbb a leendő kiképzőket kellene kiképezni...akár külföldön...elvégre NATO tagok vagyunk, ha nem maradtam le a kilépésről/kirúgatásról.
 
Ha az én gyermekemtől elválaszt egy kerítés, akkor is küldök neki cipőre valót, ha nélkülöznöm kell! Erről ennyit! Nem vagyunk egyformák.
Könyörgöm itt nem éhező/fázó magyarokról van szó !!!
Volt idő bizony, amikor éheztek az erdélyi magyarok, segítettünk is, ahogy tudtunk, de azok az idők már elmúltak.
No igen...most a belhoni magyarok éheznek sokan...de ez úgy tűnik senkit nem érdekel.
 
Románia véletlenül nem 2007. január 1. óta az Európai Unió tagja? Az egyszerűsített honosítási eljárást meg mintha 2011 óta alkalmaznák...mellesleg pont a románok egyszerűsített honosítási eljárása lett lemásolva.
Gondolom azzal is tisztában vagy, hogy a románoknak az állampolgárság megadásával mekkora politikai befolyásuk van Moldáviában vagy Ukrajnában ;) már hivatalosan a Nagy Románia megvalósítása a cél.

Igazad van, hogy a "kedvezményes honosítás" kérdését csak 2011-ben az Orbán kormány fogadtatta el, tehát azt,
hogy akkor is magyar állampolgár lehet valaki, ha az "ösei között ilyen volt" és ehhez még csak nem is kell Magyarországon lakni!
-
A 2004-es népszavazás arról szolt, hogy:

"2. kérdés:
Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"
-

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a0100062.tv&targetdate=20180101&printTitle=2001.+%C3%A9vi+LXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny
-
Ha jol értelmezem, 2011-töl csak az változott, hogy a magyar állampolgársághoz nem kellett magyarországi bejelentett lakással rendelkezni. Ezért költözött anyi ember Romániábol Magyarországra 2004 körül.
Söt azt is olvasom, hogy a "vegyes házasságok" gyerekeinek még csak nem is szükséges magukat "magyarnak" vallani. ;)
 
Akkor előbb a leendő kiképzőket kellene kiképezni...akár külföldön...elvégre NATO tagok vagyunk, ha nem maradtam le a kilépésről/kirúgatásról.
Hogyan is magyarázzam az előrelátás teljes hiányát?
Talán jó példa az, hogy az egyik rakétakomplexum típust azért vonták ki anno a hadrendből, mert nyugdíjba vonult az utolsó tiszthelyettes is aki egy kisebb részegységének a karbantartását végezte (mivel e nélkül - hétköznapiasan fogalmazva - nem lehetett a rendszert hitelesíteni).
Nem mai/tegnapi a példa, de arra jól rávilágít, hogy a kutyát nem érdekelte (mármint a honvédelmi vezetésből) a hosszú táv.
A kiképzésnél ugyanaz a helyzet, sőt rosszabb, mivel a technikánál nagyjából ugyanazok az alkatrészek és azok kezelési előírásai.
Humán téren viszont a társadalmi és politikai környezet változásához kell igazítani a kiképzési elvárásokat.
Anno elég volt mondjuk megtanítani/megtanulni a Kalasnyikov szétszedését/összerakását és ezt szerintem sokunk 30-40 év távlatából még mindig - akár készség szinten is - tudja prezentálni. De, ha lecserélik skorpióra (merjünk nagyot álmodni), akkor már a kiképző tudása sem ér semmit, hacsak nem haladt ő is a korral.
Tévedés ne essék! Sokan arra gondolnak, hogy a mai "tápos" fiatalságra ráférne egy jó adag gatyába rázás. Csakhogy az nem merül ki a "tuggyálmá' beágyalni, stokin ruhát hajtogatni..." dolgokban. A fésűvel vasalt nadrágél sem biztos, hogy meg tudna állítani egy esetleges támadót. Az persze igaz, hogy a fiatalok szocializálódására és önállóságára jelentős hatással bírt (Aki olyan őskövület, mint én, még emlékezhet a Princ a katona sorozatra, ahol "Kalányos honvéd" a seregben tanult meg írni.)
Ma azonban már nem a 60-as, 70-es, sőt nem a 2000-es éveke elejét írjuk. Bár kétségtelen, hogy sok fiatalra ráférne az írás/olvasás tanulás, de talán az nem a sereg feladata. Viszont az, hogy a médiumokat elöntő álhírek a modern kori hibrid hadviselés eszközei és hogyan lehet velük felvenni a harcot - az már igen. De ezt a múlt századi kiképzők nem hinném, hogy valaha is meg tudnák tanítani a fiataloknak (pláne, ha a politikai vezetésnek sem érdeke egy ilyen irányú gondolkodásfejlesztés.
Na most jól szétoffoltam a témát.
 
Hogyan is magyarázzam az előrelátás teljes hiányát?
Talán jó példa az, hogy az egyik rakétakomplexum típust azért vonták ki anno a hadrendből, mert nyugdíjba vonult az utolsó tiszthelyettes is aki egy kisebb részegységének a karbantartását végezte (mivel e nélkül - hétköznapiasan fogalmazva - nem lehetett a rendszert hitelesíteni).
Nem mai/tegnapi a példa, de arra jól rávilágít, hogy a kutyát nem érdekelte (mármint a honvédelmi vezetésből) a hosszú táv.
A kiképzésnél ugyanaz a helyzet, sőt rosszabb, mivel a technikánál nagyjából ugyanazok az alkatrészek és azok kezelési előírásai.
Humán téren viszont a társadalmi és politikai környezet változásához kell igazítani a kiképzési elvárásokat.
Anno elég volt mondjuk megtanítani/megtanulni a Kalasnyikov szétszedését/összerakását és ezt szerintem sokunk 30-40 év távlatából még mindig - akár készség szinten is - tudja prezentálni. De, ha lecserélik skorpióra (merjünk nagyot álmodni), akkor már a kiképző tudása sem ér semmit, hacsak nem haladt ő is a korral.
Tévedés ne essék! Sokan arra gondolnak, hogy a mai "tápos" fiatalságra ráférne egy jó adag gatyába rázás. Csakhogy az nem merül ki a "tuggyálmá' beágyalni, stokin ruhát hajtogatni..." dolgokban. A fésűvel vasalt nadrágél sem biztos, hogy meg tudna állítani egy esetleges támadót. Az persze igaz, hogy a fiatalok szocializálódására és önállóságára jelentős hatással bírt (Aki olyan őskövület, mint én, még emlékezhet a Princ a katona sorozatra, ahol "Kalányos honvéd" a seregben tanult meg írni.)
Ma azonban már nem a 60-as, 70-es, sőt nem a 200-es éveke elejét írjuk. Bár kétségtelen, hogy sok fiatalra ráférne az írás/olvasás tanulás, de talán az nem a sereg feladata. Viszont az, hogy a médiumokat elöntő álhírek a modern kori hibrid hadviselés eszközei és hogyan lehet velük felvenni a harcot - az már igen. De ezt a múlt századi kiképzők nem hinném, hogy valaha is meg tudnák tanítani a fiataloknak (pláne, ha a politikai vezetésnek sem érdeke egy ilyen irányú gondolkodásfejlesztés.
Na most jól szétoffoltam a témát.
Az előre gondolkodás hiánya nem újdonság a civil életben sem...bölcsödék, óvodák, iskolák bezárása, a kórházakét pedig mai napig szívja a jónép, hogy csak néhány példát említsek.
Amiket írsz, hajmeresztő... eddig is tudtam, hogy dilettánsok serege volt az eddigi kormányok/miniszterek zöme, de a mostani tudatos rombolás már meghaladja a józan észt.
A fiatalokkal kapcsolatban csak annyit...nem a beágyazásra gondoltam, hanem arra, hogy megtanulhatnák, nem ők fújják a passzát szelet, némi jómodor is rájuk férne többek közt...és az sem utolsó, megtanulni milyen egy zárt közösségben élni, egymásra figyelni, számíthatni.
Az idősebb generáció fiatalon morgott a 2-3 év sorkatonaság miatt, de ma egy sör mellett órákig tudnak sztorizni a balhékról, kalandokról, a hülye kiképzőkön már csak nevetve.

A Princre jól emlékszem...gondolom katonai szempontból volt annyira reális, mint a Linda rendőriből...:D
 
Igazad van, hogy a "kedvezményes honosítás" kérdését csak 2011-ben az Orbán kormány fogadtatta el, tehát azt,
hogy akkor is magyar állampolgár lehet valaki, ha az "ösei között ilyen volt" és ehhez még csak nem is kell Magyarországon lakni!
-
A 2004-es népszavazás arról szolt, hogy:

"2. kérdés:
Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"
-

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a0100062.tv&targetdate=20180101&printTitle=2001.+%C3%A9vi+LXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny
-
Ha jol értelmezem, 2011-töl csak az változott, hogy a magyar állampolgársághoz nem kellett magyarországi bejelentett lakással rendelkezni. Ezért költözött anyi ember Romániábol Magyarországra 2004 körül.
Söt azt is olvasom, hogy a "vegyes házasságok" gyerekeinek még csak nem is szükséges magukat "magyarnak" vallani. ;)
Mi is lett annak a népszavazásnak az eredménye ?
 
Az előre gondolkodás hiánya nem újdonság a civil életben sem...bölcsödék, óvodák, iskolák bezárása, a kórházakét pedig mai napig szívja a jónép, hogy csak néhány példát említsek.
Amiket írsz, hajmeresztő... eddig is tudtam, hogy dilettánsok serege volt az eddigi kormányok/miniszterek zöme, de a mostani tudatos rombolás már meghaladja a józan észt.
A fiatalokkal kapcsolatban csak annyit...nem a beágyazásra gondoltam, hanem arra, hogy megtanulhatnák, nem ők fújják a passzát szelet, némi jómodor is rájuk férne többek közt...és az sem utolsó, megtanulni milyen egy zárt közösségben élni, egymásra figyelni, számíthatni.
Az idősebb generáció fiatalon morgott a 2-3 év sorkatonaság miatt, de ma egy sör mellett órákig tudnak sztorizni a balhékról, kalandokról, a hülye kiképzőkön már csak nevetve.

A Princre jól emlékszem...gondolom katonai szempontból volt annyira reális, mint a Linda rendőriből...:D
Princ azért elég reális volt.
Ha katonaságra van szükség hogy valaki jómodort tanuljon akkor ott már baj van, aki a civil életben bunkó az a katonaságnál még jobban kitudta élni magát.
Aki félénk volt az nem bátorodott fel.
Egy film ami elég jól ábrázolja a 80-as évek katonaságát és a polgári életet.
 
Kérek ehhez adatot! [Drágaszág!]
Adatigényléssel fordulj az MLSZ-hez.
Ez már kötekedés. Addig próbálkozol amíg minimum 1 betű hibát nem találsz, hogy lám csak be akarják sározni a neveteket. Ez eljátszottátok az ÉS-sel mikor nyilvánosságra hozta a "nem taggyűlés" jegyzőkönyvét, amelyen Orbán miniszterelnök azt mondta: "Ne mi nyerjük a legtöbbet." (ismerős?)
 
Ezzel csak azt igazolod, hogy van még egy nagyon kemény réteg amelyik "faji alapon" privilegizált és Orbán ezeknek nyújt támogatást.
Ne haragudj, hogy azt kell mondjam nagyon elvakult vagy, annyira, hogy már nincs logika a mondandódban.

Úgy állítod be a dolgokat mintha az EU-s lakhellyel nem rendelkező állampolgárok lehetősége az EP-szavazásra valami magyar specialitás lenne. Világos kellene legyen a számodra is, hogy egy európai tanácsi határozatot alkalmaznak amely egyebek közt ezt tartalmazza: „A tagállamoknak javasolt meghozniuk az ahhoz szükséges intézkedéseket, hogy a harmadik országban lakóhellyel rendelkező állampolgáraik is szavazhassanak az európai parlamenti választásokon.”
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32018D0994&from=EN
 
Adatigényléssel fordulj az MLSZ-hez.
Ez már kötekedés. Addig próbálkozol amíg minimum 1 betű hibát nem találsz, hogy lám csak be akarják sározni a neveteket. Ez eljátszottátok az ÉS-sel mikor nyilvánosságra hozta a "nem taggyűlés" jegyzőkönyvét, amelyen Orbán miniszterelnök azt mondta: "Ne mi nyerjük a legtöbbet." (ismerős?)
Így viszont bármit lehet mondani! Igaz-e!
 
Teljesen világos beszéd: a (közigazgatási) határon túli magyarság bármiféle támogatása a DK szerint hazaárulásnak minősül. Ennyi akkor elég is! Kifordul tőlük az ember gyomra!
Felháborító hogy ott vannak a lengyelek akik szintúgy hozzánk tartoznak ők miért nem kapnak magyar állampolgárságot?
Jó támogatni őket nem nagyon kell de, ez a könyvégetés még idehaza nincs...
Ja. igen volt ilyen is a szocialista rendszerben is:
„A szocialista rendszerekben – végül is – a lenini nemzetiségi politika alkalmazása van hivatva megoldani a nemzetiségi kérdést. Mindez, persze, azon múlik, milyen határozottsággal, következetességgel tartják be az egyes államok a lenini elveket. Reméljük, az igazi fordulatot a nemzetiségi kérdésben a szocialista integráció fogja meghozni, amikor ez a kérdés már nyílt, őszinte eszmecsere és szoros együttműködés tárgya lesz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,139
Üzenet
4,804,009
Tagok
615,822
Legújabb tagunk
George Kornmel
Oldal tetejére