Kompetencia elvű nevelés az óvódában, iskolában

smuku

Állandó Tag
Hát sajnos a meseládikó még hozzánk se ért el. A három hetet meghaladó projekt dokumentációja legalább harminc oldal kell legyen az én szakmai vezetőm szerint, és a témahetet is hasonló terjedelemben kell kidolgozni.
Szia!
Szerintem ahány ház, annyi szokás alapon megy a dolog...Mindenki előbb a projekt menedzserrel eggyeztet, vagy a folyamat tanácsadóval, vagy a csuda tudja ki kivel, mert a ranglétrán utánuk jön a szakmai vezető... de már annyiféle verziót hallottam, hogy mindenki a saját köreiben érdeklődjön, hogyan, és milyen formában készíti el a dokumentumait. Nem könnyű, nem egyértelmű semmi ezzel a programmal kapcsolatban. Én ma este vettem fel a kapcsolatott egy magasabb rangú tanácsadóval, ha megtudok valami konkrétabbat, hozom az infókat:p Mindenkinek jó munkát!!:rolleyes:
 

smuku

Állandó Tag
Kedves szakmai vezetők!

Mit tudtok arról, hogy a szakmai vezető írhat-e projektet, innovációt?

Miért írná ő??? Ez kollektív munka, mindenkinek részt kell benne vállalni, az érte járó összeget viszont az kapja, akinek megbízási szerződése van róla, aki általában nem a szakmai vezető.
 

Egy Mackó

Állandó Tag
Sziasztok!Én még csak most csatlakoztam, de nagyon jó olvasni a hozzászólásaitokat.Óvó néni vagyok mi is most kezdtük a KOMPOT! és persze a gyakorlat megelőzte a képzést!
 

N.Márti

Állandó Tag
Gönczi! Megkérdeztem! Az innováció kidolgozása a bevont pedagógus feladata, a szakmai vezető segítséget ad. Nálunk így működik!
 

gonczi

Állandó Tag
Kedves szakmai vezetők!

Mit tudtok arról, hogy a szakmai vezető írhat-e projektet, innovációt?

Köszönöm a válaszokat! Közben megérkezett a folyamattanácsadónk válasza, hogy a pályázat nem tiltja. (2 bevont pedagógusunk van, és 3 innovációt + a program átdolgozását kell megírnunk)
 

Jutt

Állandó Tag
Úgy látom sokan tartunk az innováció megírásánál. Mi is! van ehhez valami anyagotok? Vagy kb úgy kell megírni mint a témahetet?
 

smuku

Állandó Tag
Egyéni innováció

Úgy látom sokan tartunk az innováció megírásánál. Mi is! van ehhez valami anyagotok? Vagy kb úgy kell megírni mint a témahetet?

Szia(sztok) ismét...:2:
A tegnapi nap folyamán megérkezett és sikeresen befejeződött a monitoring nálunk!!! Dícsérettel zártunk, az óvoda két óvónénije maximálisan teljesített - főleg a szakmai vezető kolléganőmet illeti a dícséret!

Az innováció.....mivel a mentoroknak sincs konkrét tartalmi és formai leírás a kezükben NEM tudtak segítséget adni...komoly...
A jövőhét útán lesz nálunk a víz témahét és a nyitó napon mind a 3 illetékes mentor itt lesz az ovinkban, tehát pontot teszünk a dolog végére. Én már írom az innovációt. Addig, amíg azt nem mondja valaki, hogy jó, addig nem rakom fel ide, de amint kész lesz, írok róla.
Mintát már láttam: van egy elméleti rész..aztán leírod, mint a kapcsoskönyvben, hogy milyen témákat dolgoztok fel, annak keretében, és egy összegzés. Nekem az egészséges életmód az innovációm: abban elméleti bevezető kb 12 oldal, ez már kész, és most fogok írni heti terveket, kidolgozva mint a kapcsosban, témái: gyümölcs-zöldség-egészséges táplálkozás;nyílt nappal záruló - egészséges életmód hét; a tej világnapja, a kézmosás világnapja, növekedés, stb...
remélem viszonylag értelmesen leírtam, de kérdezzetek...puszikiss
 

szabo740123

Állandó Tag
kompetenciás feladatsorok

A csomag saját készítésű kompetencia matematika feladatsorokat tartalmaz, amelyeket a 2001 óta megírt Kompetencia mérések feladataiból állítottam össze. Az témakörök végén gyakorlásra, összefoglalásra szoktam használni a gyerekeknél (most 5. évfolyamosak) illetve, szétvágva szorgalmi feladatként időkitöltésre és házi feladat mellé.
 

Jenny36

Állandó Tag
Nálunk én vagyok a szakmai vezető, de majdnem mindent én kinlódtam meg. A program átírását osztottuk csak, ami lassan nagyon lassan halad a projektekhez nem sok csapatmunkát kaptam.Voltak ötletek, de ezek papírra vetése az én feladatom volt. Igaz kevesen vagyunk, nagyon osztozni sem tudunk. Jó ahol sok a segítő kéz. Innováció mmost készül, azt nem én csinálom, de ha Smuku megírja és felteszi örülni fogok, tudjak segíteni a társamnak.
 

julo09

Állandó Tag
Sziasztok! Mi is kompetenciázunk az iskolában. Számunkra is nagy kereszt, így örülök minden segítségnek. Ti pedig nagyon sokat segítettek. :)
Én a zalai-iskola honlapján is találtam sok jó dolgot. Igaz, ahhoz is regisztráció szükséges.
 

Andi86

Állandó Tag
Sziasztok!

Nagy szükségem lenne egy óvodai környezeti csoport munkatervre, és külön egy óvoda család kapcsolat munkatervre!

Ha valakinek van ilyen, kérem segítsen!

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:Andi
 
Oldal tetejére