Lövöldözés több helyen Münchenben, terrortámadás lehet

Lövöldözés volt péntek este a németországi Münchenben, legkevesebb hatan meghaltak és sokan megsebesültek, többen súlyosan. Korábbi hírek szerint egy másik helyszínen, a plázától öt kilométerre is lövöldöztek, a rendőrség ezt azonban híresztelésnek nevezte.

Az elkövetők szökésben vannak, a Bild információi szerint az egyik fegyveres végzett magával. A térségben rendőrségi helikopterek kőröznek, a müncheni lakókat arra kérik, hogy maradjanak otthon. A müncheni pályaudvart biztonsági okokból kiürítették. Cikkünk folyamatosan frissül.

A lövöldözés a müncheni Olympia bevásárlóközpontban történt, az első Twitterre kikerülő felvételeken az látható, hogy az emberek futva menekülnek. Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszterre hivatkozva azt írta a Bild, hogy

három elkövető volt, akik több embert is megöltek.

A miniszter elmondta, hogy a tetteseket még nem sikerült kézre keríteni. Az AFP információi szerint hat halott van, ezt a rendőrség is megerősítette. A sérültek száma ismeretlen.

A rendőrség azt tudatta: az egész várost és környékét át fogják kutatni a feltételezhetően három elkövető után. Hangsúlyozták: egyelőre semmilyen arra utaló információval nem rendelkeznek, hogy iszlamista háttere lenne a terrortámadásnak.

A rendőrök átkutatják a bevásárlóközpontot.

A Bild szerint az egyik elkövető végzett magával. A lap információi szerint az elkövető lőfegyverével főbe lőtte magát a bajor tartományi főváros északi részén fekvő olimpiai parki bevásárlóközpontban (OEZ), ezt egyelőre nem erősítették meg.

A müncheni rendőrség péntek esti tájékoztatása szerint három, "hosszú lőfegyverrel" felfegyverkezett elkövető szökésben van.

A hatóság hivatalos közleményében azt írja:

"akut terrorhelyzet" van a városban.

A rendőrség azt is tudatta, hogy egyelőre nem tudni, hogy mi az indítéka az Olympia bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek.

Az RTL országos kereskedelmi televíziónak egy szemtanú arról számolt be, hogy az egyik lövöldöző a külföldieket szidalmazta, és a neonáci szubkultúrában szokásos viselet elemei között számon tartott bakancsot viselt.

20160722munchen-lovoldozes22.jpg

Különleges rendőri alakulat tagjai biztosítják a müncheni Stachus szálloda épületét a város olimpiai parkjában található Olympia bevásárlóközpontban történt lövöldözés után

Forrás: MTI/EPA/DPA/Andreas Gebert
Biztonsági okokból kiürítették a müncheni főpályaudvart, mert el akarják kerülni, hogy sok ember gyűljön össze egy helyen.

A müncheni rendőrség azt gyanítja, hogy az Olympia bevásárlóközpontban történt lövöldözés terrortámadás volt.

A rendőrség eddigi adatai szerint a lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén kezdődött, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpont közvetlen közelében röviddel 18 óra előtt. Szemtanúk három fegyverest láttak. A lövöldözés a bevásárlóközpontban folytatódott.

Egy felvétel szerint az egyik elkövető a bevásárlóközpont tetején járkál, miközben azt ordítozza, hogy "német vagyok, itt nőttem fel". Azt is mondta, hogy addig vár, amíg nem tárgyalnak vele, utána újra lövöldözni kezd.


A bajor tartományi rendőrség és a szövetségi rendőrség valamennyi egységét mozgósította a terrorgyanúsként besorolt lövöldözés megállítására. A Bild szerint este készenlétbe helyezték a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet.

Okostelefonon figyelmeztették a münchenieket
Ámokfutó miatti "rendkívüli helyzetre" figyelmeztette okostelefonos alkalmazáson a münchenieket a város vezetése péntek este - jelentette a Bayerische Rundfunk bajor műsorszolgáltató. Az üzenetben ismételten arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Emellett arról tájékoztatták őket, hogy az elkövető még szökésben van, a vasúti és buszközlekedés leállt, és kapcsolják be a rádiót vagy a televíziót. A müncheni járás lakóit ugyanilyen módon arra figyelmeztették, hogy ne menjenek be a városba.

20160722munchen-lovoldozes15.jpg

Forrás: AFP/Andreas Gebert
Ezzel párhuzamosan az orvosokat és az ápolókat berendelték munkahelyükre a müncheni kórházakba, "tömeges sebesülésekkel járó támadások miatt" - közölte az egyik egyetemi klinika szóvivője.


A müncheni rendőrség megerősítette, hogy rendőri akció zajlik.


A terület felett helikopterek köröznek. Egy német rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy a lövöldözés délután hat óra után kezdődött. Úgy fogalmazott, "valami nagyobb dologról van szó".


A müncheni rendőrség arra kérte lakókat, hogy ne menjenek ki az utcára Münchenben, valamint, hogy az autósok tegyék szabaddá a városba vezető utakat, hogy könnyen tudjanak rajta haladni. Az osztrák hatóságok is segítenek a németeknek, rendőrök indultak útnak Ausztriából, hogy segítsenek.


A Münchner Abendzeitung tizenöt lehetséges halálos áldozatról tud, az NTV tévécsatorna tíz halottról ír. Az AFP francia hírügynökség rendőri forrásokra hivatkozva egy halottról és tíz sérültről adott hírt.

Az NTV értesülései szerint a bevásárlóközpont dolgozói az üzletekbe zárkóztak és azt várják, hogy ha elmúlik a veszély, kijöhessenek onnan.

A külügy arra kéri a Münchenben élő magyarokat, hogy maradjanak otthon
A Külgazdasági és Külügyminisztérium arra kéri a Münchenben élő magyarokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok utasításait, és ne menjenek az utcára. Egyelőre nem tudnak arról, hogy lenne magyar érintettje a pénteki müncheni lövöldözésnek - mondta Menczer Tamás, a tárca sajtófőnöke. Kifejtette: péntekre harminc olyan magyar állampolgár regisztrált konzuli védelemért, aki közölte, hogy a német nagyvárosban lesz, de ők csak rövid távú tartózkodást jeleztek. Őket a müncheni főkonzulátus munkatársai elkezdték telefonon megkeresni - tette hozzá.

A sajtófőnök kiemelte: természetesen sokkal többen élnek és dolgoznak Münchenben és környékén, nagyjából 15-20 ezer magyar. A müncheni főkonzulátus munkatársai folyamatosan kapcsolatban állnak a bajor belügyminisztériummal és a müncheni rendőrséggel - mondta. Hangsúlyozta: a hatóságok azt közölték, hogy az áldozatokat még nem tudták azonosítani, és ha van magyar az áldozatok vagy a sérültek között, azt azonnal tudatják. Eddig a müncheni főkonzulátusnak egyetlen magyar sem jelezte, hogy szerettét, ismerősét nem találja.
Egy nő videóra vette az első lövöldözőt, a környéken pánik tört ki.


A Facebook beindította a biztonsági alkalmazását, amellyel mindenki jelezheti a környéken, hogy biztonságban van.


A rendőrség arra kérte az embereket, hogy ne készítsenek felvételeket a rendőrségi akciókról, ez ugyanis segítheti az elkövetőket. Ennek megfelelően - a brüsszeli terrortámadáshoz hasonlóan - a Twittert ellepték a macskás bejegyzések, a müncheniek így nehezítik az elkövetők dolgát.

A Twitteren több müncheni magánszemely illetve intézmény is meghirdette a nyitott ajtók programot: ha valaki az események miatt nem tudna hazatérni, bekopoghat, és befogadják, menedéket kap, amíg elmúlik a veszély.

munchen-lovoldozes10.jpg
 
Kis gond lesz az atalakitassal mert a szankon kivul semmibe nem tudunk peldaerteku kovetendo utmutatast adni.
Aruld el mar mibe is vagyunk vezeto szereplok? akar a 65 millios tabor?
Meg az arany is sz@rra valik a kezunkben.
Befogadtak minket es most majd kirugjuk azokat akik befogadtak....jo kis story csak eppen nem igy dolgozik a vilag.
Minden ilyen beiras egy koporsoszeg Mo szamara. Mit gondolsz a hulyek a masik oldalon vannak? Nem gondolkozik el az az allampolgar akik adojukkal a felzarkozast komoly penzzel segitik??????
Meg a sajat allampolgaraitokat sem tudjatok otthon tartani a fene nagy joletben.

Melitta, kimaradtam valamiböl, Kanada is EU tag lett?
 
Kis gond lesz az atalakitassal mert a szankon kivul semmibe nem tudunk peldaerteku kovetendo utmutatast adni.
Aruld el mar mibe is vagyunk vezeto szereplok? akar a 65 millios tabor?
A kerítésépítésben. Azóta mindenki buzgón követ minket. :)
Meg az arany is sz@rra valik a kezunkben.
Kiszárítjuk s fűtünk vele. Mint a dédapáink a pusztán. :)
Befogadtak minket es most majd kirugjuk azokat akik befogadtak....jo kis story csak eppen nem igy dolgozik a vilag.
Nem rúgunk ki senkit. Csak a balfasz demokrácia működött megint, így a britek kinn találták magukat. Sajnálom. Még hasznunkra lehettek volna. :)
Minden ilyen beiras egy koporsoszeg Mo szamara. Mit gondolsz a hulyek a masik oldalon vannak? Nem gondolkozik el az az allampolgar akik adojukkal a felzarkozast komoly penzzel segitik??????
Minden migráns ellenőrizetlen beengedése koporsószeg Európának, így Magyarországnak is. A koprsószegeket nem ezen az oldalon verik be, hanem Merkellandban. Sajnos ami a hülyék oldalhelyességét illeti igazad van: odaát vannak. A hülyeségük pedig életekbe kerül. Európai életekbe is. Az adófizetők pedig azon fognak gondolkodni, hogy a pénzükért amit segítségre, vagy épp a törököknek szán ez a véreskezű Merkel mit is kapnak cserébe
Meg a sajat allampolgaraitokat sem tudjatok otthon tartani a fene nagy joletben.
Nincs sajnos nagy jólét. De ami van azt meg fogjuk védeni. Minden áron....
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Nem, nem hivatkoztál Kanadára. Ezzel szemben kiokitasz minket Kanadából, minket, akik az EUban élünk,lakunk, fizetünk adót.
S láthatoan az EU pénzügyi transzfermechanizmusát illetöen ismerti deficited van, pedig párszor lement már itt a téma - mig ez a topic Münchenröl szól. Javits kérlek, ha éltévesztettem volna a topicot.
 
már ne haragudj de hol olvastad a neved?! ez egy fórum és te nem hatóság, személyeskedésed kezd nem szimpatikussá válni
-
Kedves ede22

Annak még lenne értelme, hogy én idejárok és megprobálok választ adni németországgal kapcsolatos kérdésekre de, hogy nektek mi a célotok az egy talány?
-
Utáljátok, gyülölitek ezt az országot, a multi-kultit különösen de azért jol érzitek itt magatokat nemde?
-
En semmi mást mondanivalot nem találok az irásaitokban
mind uszitást, heccelést, viszályszitást, nationalizmust, rasszizmust, egy számomra nem követhetö vágyat annak érdekében, hogy Németország kudarcot valjon.
-
Az irány amerre a ti országotok megy nem az enyém. Hallom, hogy 78 millioért ujraépititek a Horthy-korszak aranyvonatát, hogy minden polgár kezett tudjon rázni a Szent Jobbal. :(
-
Hát valoban ebbe a speciálisan kialakitott kulturába nehéz idegenböl jötteket integrálni. :)
 
Senki nem oktat ki senkit , foleg en nem, meg akkor se ha fejjel mentek a falnak. Lehet mert sokszor az ember sajat maganak kell meggyozodni , hogy meg se jo az az irany.
A legtobbszor Canadaba kulditek azokat a menekulteket is akik europaba akarnanak maradni.
Nem kell kovetni Canadat, meg akkor se ha komoly tobb evtizedes kidolgozott menekult politikaja van. lehet uj utakat keresni de a humanum es a jognak szinkronba kene lenni.
Hogy hogy fogjatok megvedeni ? a harom vadaszgepbol mar csak egy van , ha malacokra lovoldoznek a profi katonak ..........Hajra Magyarorszag!

Igen kettos allampolgar vagyok de nem fogok menni se szavazni se egyik partnak se korteskedni.
 
-
Kedves ede22

Annak még lenne értelme, hogy én idejárok és megprobálok választ adni németországgal kapcsolatos kérdésekre de, hogy nektek mi a célotok az egy talány?
-
Utáljátok, gyülölitek ezt az országot, a multi-kultit különösen de azért jol érzitek itt magatokat nemde? Hijja, a szükség nagy Úr! :)
-
En semmi mást mondanivalot nem találok az irásaitokban
mind uszitást, heccelést, viszályszitást, nationalizmust, rasszizmust, egy számomra nem követhetö vágyat annak érdekében, hogy Németország kudarcot valjon. Németo. saját magától megy az összeomlás felé. Jó lenne megállítani, mert az nekünk nem lesz jó, ha tönkre megy. :)
-
Az irány amerre a ti országotok megy nem az enyém. Hallom, hogy 78 millioért ujraépititek a Horthy-korszak aranyvonatát, hogy minden polgár kezett tudjon rázni a Szent Jobbal. :(
-
Hát valoban ebbe a speciálisan kialakitott kulturába nehéz idegenböl jötteket integrálni. :)
Nekem speciel nem hiányzik senki. :)
 
-

Már ne haragudjál de hol élsz te? Ez a kép mutatja a német választ a kalifátusra ha nem tünnt volna fel neked. :)

-
860x860

-
Olvassad el hány ezer rendör, segélyszolgálat..... lett egy pillanat alatt készenlétbe helyezve.... egy szuper munkát végzett a rendörség és a polgárok!
-
Ha velem akarsz beszélni ne is gyere vissza mert egyenlöre elegem van a hozzád hasonlo magyarokbol, inkább másokkal beszélgetek. :):)
 
Senki nem oktat ki senkit , foleg en nem, meg akkor se ha fejjel mentek a falnak. Lehet mert sokszor az ember sajat maganak kell meggyozodni , hogy meg se jo az az irany.
A legtobbszor Canadaba kulditek azokat a menekulteket is akik europaba akarnanak maradni.
Nem kell kovetni Canadat, meg akkor se ha komoly tobb evtizedes kidolgozott menekult politikaja van. lehet uj utakat keresni de a humanum es a jognak szinkronba kene lenni.
Hogy hogy fogjatok megvedeni ? a harom vadaszgepbol mar csak egy van , ha malacokra lovoldoznek a profi katonak ..........Hajra Magyarorszag!

Igen kettos allampolgar vagyok de nem fogok menni se szavazni se egyik partnak se korteskedni.

Melitta, a malacaidról eszembe jutott, ha már ilyen szépen tereled München felöl elfele a sulypontot, beszállok én is:



Budapest, 2016. július 25., hétfő (MTI) - A Fidesz szerint meg kell vizsgálni a 2010 előtti kormányzati kommunikációs kiadások jogszerűségét, és azt, hogy kik voltak a szerződések fő haszonélvezői.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a Magyar Idők azt írta, mintegy 84 milliárd forintot költöttek a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2006 és 2010 között állami hirdetésekre és kampányokra, ebből az összegből sok, a lap által baloldalinak mondott sajtótermék is részesült.
A Fidesz közleményében hangsúlyozta: felháborító, hogy a kommunikációs költések a gazdasági válság idején voltak a legmagasabbak, amikor egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért vettek el az emberektől, emelték az energiaárakat és csökkentették a családtámogatásokat, csak reklámozásra egyetlen év alatt 22 milliárd forintot költöttek.
"A cinizmus csúcsa" a Fidesz szerint az, hogy súlyos százmilliókat költöttek a bevezetni kívánt vizitdíj népszerűsítésére és milliárdokért hirdették az uniós fejlesztéseket is, miközben a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2010-ig alig több mint egytizedét hívták le az uniós forrásoknak.
Mivel a kormánypárt szerint ez csak "a jéghegy csúcsa", meg kell vizsgálni, hogy jogszerűek voltak-e a kifizetések és azt is, hogy kik voltak a fő haszonélvezők.
A Magyar idők cikke szerint hirdetéseken keresztül az Index 748 millió forinthoz jutott 2006-2010-ben, az Axel Springer német tulajdonú kiadó ugyanebben az időszakban 3,4 milliárdot kapott. A Népszabadság négy év alatt 2,6 milliárd forinthoz jutott, az RTL Klubban pedig 12 milliárd forintért hirdettek a szocialista kormányok.

S egy kérdés: hogy is kell itt uj topicot inditani?
 
-
Kedves ede22

Annak még lenne értelme, hogy én idejárok és megprobálok választ adni németországgal kapcsolatos kérdésekre de, hogy nektek mi a célotok az egy talány?
-
Utáljátok, gyülölitek ezt az országot, a multi-kultit különösen de azért jol érzitek itt magatokat nemde?
-
En semmi mást mondanivalot nem találok az irásaitokban
mind uszitást, heccelést, viszályszitást, nationalizmust, rasszizmust, egy számomra nem követhetö vágyat annak érdekében, hogy Németország kudarcot valjon.
-
Az irány amerre a ti országotok megy nem az enyém. Hallom, hogy 78 millioért ujraépititek a Horthy-korszak aranyvonatát, hogy minden polgár kezett tudjon rázni a Szent Jobbal. :(
-
Hát valoban ebbe a speciálisan kialakitott kulturába nehéz idegenböl jötteket integrálni. :)

részemről nincs harag, de ha a nevemet használod légyszíves olvasd el a hozzászólásaimat is ,ne általánosítsd mit írnak a magyarok vagy, Viktor ambícióiról bírálj úgy általában..
 
Utoljára módosítva:
Azért válaszod egyáltalán nem jó bármi káromkodást fűzöl hozzá.
Mert Ernő azt is írta vaktában lövöldözve is talál célt.
A számítógépes lövöldözés lelkileg felkészít az ölésre.
Persze az élet más ha tényleg megtörténik.
Miért ne lőtt volna? Ernő hisz volt katona.
Szóval mit is akartál mondani?

Lődözzél sokat számítógéppel , majd menjél el egy lövészklubba majd lőj egy 50-es sorozatot céltáblára , gyakorlás nélkül és rájössz, hogy miről beszéltem, de , hogy frankó legyen, a felét legalább mozgó célra. Ráadásul mivel egy vissza alakított fegyverről van szó, próbálj egy nem topp állapotú fegyverrel.

Tehát az egésszel csak azt akartam mondani, hogy a kis ganédarab valahol gyakorolgatott (és nem számítógépen)ami egy kicsit vicces Merkelisztánban, ahol az úgynevezett "jobboldali felforgatók" privát zárt csoportos beszélgetéseit is monitorozza az állam. Ahol már olyan szinten működik a tömjük be a pofájukat, hogy kint élő két barátom (kettős állampolgárok) azt mondják, hogy amikor megyünk Wolinba majd akkor elmondják mi van, de telefonon , számítógépen nem szeretnének erről beszélni.
 
Senki nem oktat ki senkit , foleg en nem, meg akkor se ha fejjel mentek a falnak. Lehet mert sokszor az ember sajat maganak kell meggyozodni , hogy meg se jo az az irany.
A legtobbszor Canadaba kulditek azokat a menekulteket is akik europaba akarnanak maradni.
Nem kell kovetni Canadat, meg akkor se ha komoly tobb evtizedes kidolgozott menekult politikaja van. lehet uj utakat keresni de a humanum es a jognak szinkronba kene lenni.
Hogy hogy fogjatok megvedeni ? a harom vadaszgepbol mar csak egy van , ha malacokra lovoldoznek a profi katonak ..........Hajra Magyarorszag!

Igen kettos allampolgar vagyok de nem fogok menni se szavazni se egyik partnak se korteskedni.
A falakat néha le kell dönteni. Ezt neked kell tudnod a legjobban. Valakinek nagyon régen, a kürt hangjával sikerült. Most keményebb eszközre van szükség. :)
Kanada menekültpolitikája kiemelkedően jó. Mihelyt két óceán mossa határaink, rögtön lemásoljuk! :)
Idehaza 7 harci és egy kiképző Gripen látja el a légvédelmet, mert 4 darab NATO feladatot lát el a Baltikumban. A baltiaknak, Szlovéniának, Horvátországnak gyakorlatilag egyetlen repülője sincs. Nincs rá pénzük. Nekünk se kellene. De a migrik ellen teljesen másra van szükség...
 
A falakat néha le kell dönteni. Ezt neked kell tudnod a legjobban. Valakinek nagyon régen, a kürt hangjával sikerült. Most keményebb eszközre van szükség. :)
Kanada menekültpolitikája kiemelkedően jó. Mihelyt két óceán mossa határaink, rögtön lemásoljuk! :)
Idehaza 7 harci és egy kiképző Gripen látja el a légvédelmet, mert 4 darab NATO feladatot lát el a Baltikumban. A baltiaknak, Szlovéniának, Horvátországnak gyakorlatilag egyetlen repülője sincs. Nincs rá pénzük. Nekünk se kellene. De a migrik ellen teljesen másra van szükség...

Viszont van transzatlanti szállitórepülönk is, ami másnak nincs, beeeee:rolleyes2:. És szállithatjuk az USAF-nak a cuccot Ramsteinból Afganisztánba.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,226
Tagok
615,825
Legújabb tagunk
Vitamixdkf
Oldal tetejére