Megkezdődött a 23. Budapest Pride

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 9.

Melitta - 2018 Június 9, 00:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Csaknem száz kulturális programot terveznek, a rendezvénysorozatot záró felvonulás július 7-én lesz.


  [​IMG]
  Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

  A péntek esti, fővárosi hivatalos megnyitóval elkezdődött a 23. Budapest Pride, az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, amely az idén először egy teljes hónapon át, július 8-áig tart.

  Az eseményen a szervező Szivárvány Misszió Alapítvány képviseletében Nagy Szilvia azt mondta, hogy a közéletben zsarnoki hatalomvágyat lát, és az alapvető emberi tisztesség egyre komolyabb hiányát tapasztalja. Megszűnt a figyelő, értő párbeszéd – nyomatékosította.

  Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező úgy fogalmazott, hogy napjainkban ismét megkérdőjeleződik különböző csoportok békés együttélése. A társadalom elemi érdeke, hogy tagjai egytől egyig felszabadultan foglalkozhassanak azzal, ami szenvedélyesen leköti őket – jelentette ki.

  A Prezi vezére is ott lesz

  Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója arról beszélt, hogy amikor felnőtt Svédországban, még ott sem volt jellemző a homoszexualitás felvállalása. Később azonban Stockholm legnagyobb bulijává vált a Pride, amelyre évente félmillióan látogatnak el. Az elmúlt tíz évben a budapesti fesztivál is lényegesen megváltozott: sokkal nagyobb a tömeg, és tavaly már kordonokat sem állítottak a felvonuláson. Árvai Péter úgy vélekedett, hogy

  néhány év múlva a magyar rendezvénysorozat is olyan lesz, mint a svéd.

  Horváth Noé, az Amnesty International Magyarország aktivistája azt mondta, az emberek nagyon irigyek tudnak lenni arra, aki meri vállalni önmagát, mert a legtöbbjük nem elég bátor ehhez.

  A megnyitó házigazdája Karafiáth Orsolya a fesztivál idei mottójáról – Merj nagyot álmodni! – azt mondta: ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy nem elég álmodozni, mert az nem visz előre, hanem magasra kell tenni a lécet.

  Karafiáth Orsolya megjegyezte, hogy csaknem megduplázódott a programok száma. Ezeket idén már nem csupán Budapesten tartják, hanem több vidéki városban is. Színházi előadások és bulik egyaránt lesznek.

  A rendezvényen felolvasták Székely László üzenetét. Az alapvető jogok biztosa hangsúlyozta, hogy a jogszabályok egyértelműen tiltják a hátrányos megkülönböztetés minden formáját.

  Mint minden évben, idén is átadták az ünnepségen a Háttér Társaság díját, amelyet Virág Zsolt vehetett át. A kitüntetést 2005 óta azok kaphatják, akik sokat tettek az LMBTQ-emberekért.

  Az LMP-t három politikus képviselte

  A megnyitó részt vett Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője és Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke.

  Az esemény honlapján azt írták, az, hogy a rendezvénysorozat már egy hónapig tart, csakis azért sikerülhetett, mert az LMBTQ-közösség és több mint ötven civil szervezet összefogással, lelkesedéssel önkéntesen tervezi meg a programokat, és együtt tesz az álmai megvalósulásáért .
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 9.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ja, az marha jó reklám a Pride-nek hogy ott az LMP. Ugye tudjuk: LMP = Lehet Már Pofozkodni...

   Azt is értem, lesz sok program ott. Tudom hogy ezen szó alatt nem számítógépes programra kell gondolni, mégis jobbnak tartanám, ha nem szerepelne előtte a „kulturális” szó. Annak alapján ami képeket láttam e felvonulásokról, én ezt nem igazán tudom besorolni abba a halmazba, amire én a „kultúra” címkét aggatom. Gondolok itt olyasmikre hogy férfiak szíjakba öltöznek de direkt meztelenül hagyják a pöcsüket, meg őrjöngve fetrengenek a porban, stb...

   És tessék mondani, miért kéne örvendenem annak hogy már egy hónapig tart ez az izé?! Én annak örülnék ha ekkora erőfeszítés mondjuk a MATEMATIKA megkedveltetésére fordítódna! Azt minden gyerek utálja, kivéve talán egy szűk 1 százalékos KISEBBSÉGET, s e kisebbségbe tartozókat KIUTÁLJÁK a többség tagjai maguk közül az iskolában! Tapasztaltam. Ott is fel lehetne lépni tehát a KISEBBSÉGI jogok érdekében, és megértést, toleranciát, elfogadást prédikálni... Ja, a pöcsünkkel foglalkozni és arra büszkének lenni könnyebb, mint valami ésszel összefüggő dologra...

   Ezt annak ellenére írom hogy én is ezen Pride-re való népség közé tartozom. Megfogadtam a cikk tanácsát és álmodtam egy nagyot: megálmodtam, hogy immár nem férfi vagyok, hanem

   Masculine Presenting Transgender Lesbian!

   Végre vállalom önazonosságomat! Írtam is egy blogbejegyzést erről nemrég, íme:

   https://canadahun.com/blogbejegyzes/masculine-presenting-transgender-lesbian.17753/

   Milyen bölcs is voltam hogy megírtam. Ha már most egy hónapig tart ez az izé, nemsokára a teljes évre is kiterjed majd, és de szar is volna akkor kerülnöm kisebbségbe... Ideje már most felkapaszkodni az egyre gyorsabban robogó szekérre...
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   A programok között vannak színházi előadások, bowling versenyek, könyvbemutatók, filmvetítések, bográcsozás, biliárdverseny, jazz koncert, Mexicói dalest, hagyományos és mai táblás játékok, kártyákkal, ügyességi játékokkal, verstárlatvezetés, piknik Miskolcon a Csanyik völgyben, Debrecenben, és még elég sok egyéb program szerte az országban.

   Nem olvastam az irományodat aminek a linkjét kéretlenül idetoltad, nem szeretem az önfényezést, elég azt olvasni amit a cikkhez hozzáfűztél. Kirekesztő vagy, és a magad módján trágárul elutasító.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Még ha valóban kirekesztő is vagyok, az azért van mert azzá tettek: engem is örökké kirekesztettek. Már kisiskolás koromban is. Elég volt hozzá annyi, hogy TUDTAM és SZERETTEM a MATEMATIKÁT, ugyanakkor viszont marhára nem érdekelt a foci. Az osztályban viszont kifejezetten sikk volt nem tudni a matekot. Komolyan, némelyek egyenesen büszkék voltak rá, hogy nem tudják! Sosem értettem, miért büszkeség valamit NEM tudni... Ellenben a fiúk mereven két pártra szakadtak: egyikük volt a „dózsások”, a másikuk a „fradisok”. És örökké verekedtek egymással, mintha nem lenne baromira mindegy, melyik csapat a „jobb”. És engem is mindig be akartak vonni ebbe, de amikor őszintén megmondtam hogy engem baromira hidegen hagy a foci, se focizni nem szeretek desőt még csak nézni se a tévében, akkor meg mindkét banda engem vert. Végül rávágtam hogy fradis vagyok, mindössze mert a legnagyobb seggfejek és verekedők a dózsások közt voltak. Így kevesebb verést kaptam, ez is már haladás volt, persze tudták azért így is hogy igaziból a fradit is élből leszarom, de legalább NÉVLEG nem tartoztam már egy „harmadik” táborba. Így kényszerítettek hazugságra már kis koromban is. Nem tűrték hogy MÁS legyek...

   Amúgy ha a blogbejegyzésemet méltóztatnál elolvasni, rájönnél hogy nagyonis a cikk témájához tartozik. De te tudod...

   Ahhoz meg amit most írtál annyit fűznék hozzá, nem értem az általad említett programokat miért épp a nemiséggel kell összekötni. Semmi közük hozzá. Az én trágárságomhoz meg annyit, hogy aki meztelen nemi szervvel vonulgat az utcán, pláne kisgyerekek előtt, hát az a legtrágárabb, azt úgysem tudom űberelni.
  4. Melitta
   Melitta
   A pride-on resztveni nem kotelezo. A rioi karnevelra sem gyerekek jarnak. A pucerkodas csak egy kis resze a felvonulasnak.
   Ha valaki erezte mar a kirekesztettseget szenvedett tole az nem valhat kirekesztove. Par oras felvonulas, ami ma nyilt a rengeteg kulturalis program, tele a szallodak stb komoly gazdasagi tenyezo is ez az idoszak.
   a felvonulas terulete le van foglalva ki van fizetve ami csillagaszati arral kalkulalva, mindenkinek el kell fogadni mint ahogy a tunteteseknel is hogy par ezer ember felvonul es jogaikat koveteli.
   A polgar pukkaszto oltozekek a felhivast szolgaljak mert nem valoszinu ha kosztumbe es oltonybe vonulnanak ilyen hatast ernenek el.
   En voltam tobb Pride rendezvenyen remek buli kivalo zenekarok stb.
   Rengeteg szinesz politikus celeb ujsagirok stb talalkozhatsz sot lehet hogy meg szoba is elegyedhetsz veluk.
  5. kisjoco
   kisjoco
   árulja el vki hogy miért reklámozzák a buziságot? ez teljesen természetellenes viselkedés. Isten úgy teremtette az embert hogy legyen egy nő és egy férfi akikből lesz egy harmadik ember. nem úgy hogy nő a nővel férfi a férfival éljen együtt. ezek így hogy szaporodnak?
   és a legfontosabb: a gyerekek ezt látják akkor ki is akarják próbálni, ettől nem megy előre az emberiség.
   cdurmol és varázsdoboz kedveli ezt.
  6. gumelig
   gumelig
   Nem hinném, hogy a pár meleg hátráltatná az emberiség előrehaladását.
   Annak szerintem, nen rèszletezve, az emberi korlátoltság az oka.
   sropi, Ernoe és Melitta kedveli ezt.
  7. kisjoco
   kisjoco
   jó lenne ha így lenne, de nincs így. mert nézd meg egyre több a buzi a világban. sajnos egyre több gyerek próbálja ki a saját nemét. te (vagy a szüleid) örülnél ha egyik nap a fiad egy sráccal állítana be és úgy mutatná be mint az élete szerelmét? nem az a célod hogy a neved a fajod a családod folytatódjon? így ez nem fog sikerülni.
  8. Melitta
   Melitta
   Nincs tobb buzi a vilagban mint regen csak regen agyon utottek uldoztek eletere tortek akirol kiderult massaga.
   NEm kotelezo melegnek lenni,aki az miert kene bujkalnia uldozve lenni?mert neked nem tetszik?
   Ertem es tudom nem lenne konnyu ha gyerekunk haza allitana egy fiuval lany helyett de hidd el, se a te, se az en, elvarasom nem szamit semmit. A gyerek felnol maga donti el kivel akar elni. A gyerekem haloszobajaba nem tartanek gyertyat ergo akar titok is maradhatna, engem az idegesitene a legjobban ha ez elofordulna, hogy a tarsadalom nem fogja elfogadni , kirekesztve lesz, az emberek celtablaja, perojativ ertelemben. NEm jo a kisebbseghez tartozni foleg ha a kulturaltsag nem magasfokon van.
   Az unokakra sincs semmi garancia meg a hetero paroknal se, ezer oka lehet, attol meg nem tagadna meg az ember a gyereket ha az oka az hogy nem hetero.
  9. gumelig
   gumelig
   Honnét veszed az “egyre több buzit”?
   Ernoe kedveli ezt.
  10. cat34
   cat34
   Nem reklámozzák a buziságot, hanem ünneplik, hogy végre nyíltan felvállalhatják másságukat. Szerintem.

   Az állatvilágban is van ilyen
   https://24.hu/tudomany/2011/10/06/az-allatvilag-legnagyobb-melegei/

   Miért pont az ember lenne kivétel?

   Hallottál már béranyaságról?

   A felmenőim (anyai és apai ágról egyaránt) férfi tagjai, egy-két kivétellel mind alkoholisták.
   Nos az én szeszfogyasztásom éves! szinten kb. 1 dl.
   Valahogy nem érzem magam alkoholistának, és nem is érzek kényszert az ivásra csak azért, mert ezt látom/láttam.
   sropi, Melitta és Beka Holt kedveli ezt.
  11. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Levette a napszemüveget és látott, nem csak nézett...
  12. pi20000101
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   Főként, hogy azok részt sem vesznek a felvonulásban. A magamutogató szatírokat meg ugyanúgy elítélik, mint mi.
  14. kisjoco
   kisjoco
   nézem, olvasom a sok hozzászólást a megjegyzésemhez és meg vagyok döbbenve, hogy védik a buzeránsokat. ebből arra következtetek hogy sok a buzi (mert aki melletük van az buzi). és ha így folytatódik akkor legközelebb a pedofilok, a gyilkosok, a rablók és minden bűnző felvonul, mert hogy őket is meg kell érteni, mert hogy ők is mások.
  15. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Jocó! Nem kell általánosítani és főként nem kisarkítani a témát.
   Azért mert más a sexuális irányultsága még lehet rendes, humánus ember. Ami vitára adhat okot az inkább az, hogy nem magánügyükként kezelik...
   Ez legyen mindenkinek a magánügye és ne akarjon belőle előnyt szerezni...stb.
  16. kisjoco
   kisjoco
   ezzel maximálisan egyetértek. hogy otthon mit csinálnak az az ő dolguk, de ne fertőzzék a társadalmat. ne provokálják a normális embereket.
   nem kellene megengedni a buzifelvonulást és akkor nincs a buzik ellen a közutálat.
   advocatus_diaboli és varázsdoboz kedveli ezt.
  17. eddy56
   eddy56
   Szerintem nincs a buzik ellen kozutallat.
   A hulyegyerekek ellen van!
   Azok ellen akik tetszel.egnek a nemi identitasukkal masok elott akar hetero, akar meleg.
   Peldaul azok ellen a melegek ellen, akik igyekeznek a maguk kepere formalni a tobbi embert, es azok ellen a heterok ellen, akik igyekeznek a maguk kepere formalni a tobbi embert.
   Egyszoval: hulyegyerekek
  18. gumelig
   gumelig
   :):D:rohog::rohog::rohog:
   cat34 és varázsdoboz kedveli ezt.
  19. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nevessünk, ez egy vidæm felvonulás

Megosztás