Hírek Megkezdődött a per a 130 halálos áldozatot követelő, 2015-ös párizsi terror ügyében

Fokozott biztonsági intézkedések mellett megkezdődött szerdán a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot és csaknem ötszáz sebesültet követelő párizsi merényletsorozat vádlottjainak pere a párizsi különleges esküdtszéken.

A kilenc hónapig tartó eljárásban húsz vádlottnak kell felelnie a bíróság előtt, köztük van a merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen túlélője, Salah Abdeslam is. Terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben elkövetett emberölés és emberölési kísérlet ellene a vád.


Megkezdődött a per a 130 halálos áldozatot követelő, 2015-ös párizsi terror ügyében


A terrorista első szavai a bíróság előtt a muzulmánok hitvallása volt, majd többször is provokálta Jean-Louis Périest, az esküdtszék elnökét.


"Először is tanúsítom, hogy nincs más isten csak Allah, és tanúsítom, hogy Mohamed az ő küldötte" – mondta a feketébe öltözött, fekete szájmaszkot és félhosszú haját hátrafésülve viselő, szakállas Salah Adbdeslam, amikor a bíró azt kérte, hogy mutatkozzon be. Arra a kérdésre, hogy mi a foglalkozása, azt válaszolta: "minden foglalkozást feladtam azért, hogy az Iszlám Állam harcosa legyek".


Miután a tárgyalást egy rövid időre fel kellett függeszteni az egyik vádlott rosszulléte miatt, Salah Abdeslam a gyanúsítottak fogvatartásának körülményeire kezdett panaszkodni a bírónak, azt állítva, hogy "kutyákként bánnak vele".


"Hat éve kutyaként bánnak velem, de soha panaszkodtam eddig, mert tudom, hogy feltámadunk, és nektek meg kell fizetnetek"

- mondta a fővádlott.


"Ez provokáció, számítottunk rá, és valójában semmit nem várunk tőle" – mondta a tárgyalóteremben Dominique Kielemoes, aki a fiát vesztette el a támadásban. Hasonló nyilatkozatokat tettek más hozzátartozók is a francia hírtelevíziókban.


Abdeslamon kívül további 13-an ülnek a vádlottak padján, köztük feltételezett logisztikai szervezők, a terroristákat szállítók és közvetítők, valamennyien válaszoltak a bíróság kérdéseire. Hárman szabadlábon védekezhetnek, de valamennyiükre életfogytiglani szabadságvesztés szabható ki a vádpontok alapján.


Megkezdődött a per a 130 halálos áldozatot követelő, 2015-ös párizsi terror ügyében

Fotó: AFP


A további hat gyanúsított, a terrortámadás kitervelői, feltételezhetően már nincsenek életben, meghaltak az iszlamista harcokban Szíriában, illetve a nemzetközi koalíció erői célzott támadásokban megölték őket, de távollétükben őket is elítéli majd a párizsi esküdtszék. Köztük a merényletsorozat kitervelőjeként azonosított belga állampolgárságú Oussama Atart. Veterán dzsihadistaként az Iszlám Állam terrorszervezet egyik emírje volt, soha nem állították elő. Ellene terrorszervezet vezetése és bűnszövetkezetben végrehajtott emberölés a vád. Két fő segítője a dél-franciaországi Toulouse-ban katolikus családban született Fabien és Jean-Michel Clain volt. Az ő hangjuk hallható azon a felvételen, amelyen az Iszlám Állam jelentkezett a merényletsorozat végrehajtójaként.


A továbbra is magas terrorfenyegetettség miatt a párizsi Cité-szigetet, ahol a per helyszínészül szolgáló igazságügyi palota található, teljesen lezárta a rendőrség, a területet kizárólag a perben érintettek, valamint az igazságügyi palotában dolgozók közelíthetik meg.


Gabriel Attal kormányszóvivő a France2 köztelevízióban elmondta: potenciálisan megvan a pernek a kockázata, jóllehet a rendőrség nem tud külön fenyegetésről.
A legvéresebb franciaországi terrortámadás történelminek ígérkező, kilenc hónapos eljárása az első nagy európai per az Iszlám Állam terrorszervezet dzsihádistái ellen.


A példátlan méretű per vádirata egymillió oldalt tesz ki, és csaknem 1800 felperese van, túlélők, az áldozatok hozzátartozói, sebesültek, szemtanúk, őket 330 ügyvéd képviseli, de a 140 tárgyalási napra 58 országból több száz újságíró is akkreditációt kapott. A maratoni tárgyalássorozatot a bíróság ugyan rögzítik az utókor számára, de ötven évre tikosítják, a tárgyalóteremben az újságírók se kép-, se hangfelvételt nem készíthetnek.


"Kollektív emlékezetet kell létrehoznunk a méltóság és a humanizmus értékeinek megerősítésével, és lehetővé kell tenni az áldozatok hozzátartozóinak megérteni, hogy mi is történt"

- mondta a per kezdete előtt az RTL rádióban Francois Molins, a semmítőszék elnöke, aki a terrortámadás idején a párizsi főügyész volt.


A hat évvel ezelőtti terrortámadásában a Stade de France nemzeti stadionnál három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, Párizs belvárosában egy másik háromtagú terrorkommandó lépett akcióba. A belvárosban hat kávéház, bár és étterem teraszán öltek meg 39 embert, miközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg és több mint 350-et megsebesített. A merényletsorozatot az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára, amelynek egy Európában, mindenekelőtt Belgiumban kiépített csoportja hajtotta végre a támadásokat. Ugyanez a hálózat csapott le 2016. március 22-én Brüsszelben, ahol 32-en vesztették életüket.

MTI

000_9MF26Q.jpg
000_9MF26Q.jpg
 
Több okból kifolyólag is fontos ez a per.
Egyrészt az áldozattok hozzátartartozóinak a számára,
másrészt, hogy a tettesek formálisan is el legyenek itélve ahogy ez egy jogállamhoz illik.
Az ember hajt az országúton, és meglát egy kígyót, mozdulatlanul az úttest közepén. (...) A fickó megállt, és látta, hogy a kígyó megsebesült. Ezért hazavitte, ápolta, meggyógyította. Amikor a kígyó fölépült, kinyitotta neki a bejárati ajtót, hogy elmehessen. Ahogy a csörgőkígyó kifelé tekergődzött, megmarta a lábán. Mielőtt a méreg végzett volna vele, még odaszólt a kígyónak: "Befogadtalak, etettelek, meggyógyítottam a sebeidet, és most azzal fizetsz, hogy megmarsz?" A kígyó megállt, és azt válaszolta: "Ez mind igaz. De mindeközben végig tudtad, hogy én kígyó vagyok."
 
Nem csak ez a következmény, hanem elemezni kell mihez vezet az ellenőrizetlen migráció, elvégre többször is járt Magyarországon a 2015 -ös invázió alatt és vitte tovább az embereit.
Ez a per is egy bizonyíték, hogy mi lehet az ellenőrizetlen az illegális migráció következménye.

Hagy javítsalak ki, "Ellenőrzött migráció az kitelepítés",
Aki menekül annak nem igen van ideje, lehetősége megvárni amig a kérvényét előbb elintézik.
Minden menekültkérelmet meg kell vizsgálni, ennek a megtagadása nemzetközi és emberi jogot sért.

Csípőből szórod itt a kormányod osztotta idegen gyűlöletet, jobb lenne ha a Párizsiperre figyelnél.
A terrorcselekményt végrehajtók mind halottak, ezért csak az állítólagos segítők ellen lehetett eljárást indítani.

Az akció állítólagos szervezője (A.A.) aki állítólag Magyarországon is járt nem volt menekült, ha nem a Brüsszel melletti Anderlecht-ben született Belga állampolgár volt. A szülei 1975-ben jöttek Belgiumban, az apja először bányánál dolgozott majd nyitott egy ruhaüzletet.

Nagyon egybit-esen beszélsz, mert a menekültek többsége nem terrorista.

A logikádat követve minden újszülöttről is kimondhatod, hogy "potenciális gyilkos",
mégsem követeli senki Magyarországon a családtámogatási programm betiltását.
 
Aki menekül annak nem igen van ideje, lehetősége megvárni amig a kérvényét előbb elintézik.
Minden menekültkérelmet meg kell vizsgálni, ennek a megtagadása nemzetközi és emberi jogot sért.
Jó isten! Meddig menekül az illető?
Körbe körbe kell neki járni a földet míg el nem fogadják hogy menekült??
Az afgánok is mikor állhatnak meg?? Most már tudom miért nem maradnak nálunk...mert várnak a kérvényre de nincs idejük megállni mert menekülnek...
A jogokról....emberek írták emberek át is tudják írni...annyit ér amennyit betartanak belőle....
Nem zetközi jog szintúgy...
Álmodozol....Eu válságban merkel távozóban...akár tetszik akár nem orbán van nyerő pozicíóban.
Hisz lassan 20 éve változatlanul politizál amióta rátalált erre az illiberális útra .
 
Több okból kifolyólag is fontos ez a per.
Egyrészt az áldozattok hozzátartartozóinak a számára,
másrészt, hogy a tettesek formálisan is el legyenek itélve ahogy ez egy jogállamhoz illik.
Akkor azért húzódik itthon is ez a per..
Újra első fokon tart a Hunnia Mozgalom tagjai ellen indult büntetőeljárás, ahogy tíz évvel ezelőtt. A vád szerint Budaházy és társai 2007-ben és 2008-ban politikusok – így Hiller István és Kóka János – ingatlanjai ellen intéztek támadásokat, de ők verték meg Csintalan Sándort is. A vádlottak 2016-ban összesen 125 év fegyházbüntetést kaptak, a Fővárosi Ítélőtábla azonban hatályon kívül helyezte az ítéletet.
 
Ezt ki mondta neked?
Az állampolgárságod határozza meg, hogy milyen kormány fennhatósága alatt vagy.
Ha kettős állampolgár vagy akkor két kormányod is van? Az már bicikli!!
S hova fizeted az adókat? Honnan kapod a támogatásokat?
Vagy oda tartozol ahova keveset kell adni és sokat adnak vissza?
Csak nehogy úgy járjanak ezek mint az egyszeri nyúl ha van rajta sapka akkor is megverik ha nincs akkor meg miért nincs??,
 
Hagy javítsalak ki, "Ellenőrzött migráció az kitelepítés",

én nem még azt hittem, hogy mikor beadom a munkavállalási kérelmemet magyar állampolgárként, Németországban az az ellenörzött migráció, vagy mikor útlevéllel utazgatok a nagyvilágban az is ellnörzött migráció.

Aki menekül annak nem igen van ideje, lehetősége megvárni amig a kérvényét előbb elintézik.
Minden menekültkérelmet meg kell vizsgálni, ennek a megtagadása nemzetközi és emberi jogot sért.
A kérdés, hogy meddig menekül az illető, ha átutazgatik 5-10 békés országon és sehol se kér menedékjogot az már nemigen menekül.
Csípőből szórod itt a kormányod osztotta idegen gyűlöletet, jobb lenne ha a Párizsiperre figyelnél.
A terrorcselekményt végrehajtók mind halottak, ezért csak az állítólagos segítők ellen lehetett eljárást indítani.
őszintén szólva, nem érdekel, egy terroristárol van szó ... évekig tartó rendkívüli állapotokat is be kellett vezessenek Franciaországban miatta és a hasonlók miatt
Az akció állítólagos szervezője (A.A.) aki állítólag Magyarországon is járt nem volt menekült, ha nem a Brüsszel melletti Anderlecht-ben született Belga állampolgár volt.
de ugye migráns hátterü
A szülei 1975-ben jöttek Belgiumban, az apja először bányánál dolgozott majd nyitott egy ruhaüzletet.

Nagyon egybit-esen beszélsz, mert a menekültek többsége nem terrorista.
mégis honnan tudod, hogy ki a menekült?... a 2015 -ben Németországba érkezettek közt hány százalék a menekült, hány százalékot toloncoltak ki? És hány terrorcselekményt követtek el 2015 -őta?
 
Utoljára módosítva:
Ha kettős állampolgár vagy akkor két kormányod is van? Az már bicikli!!
Hallottam olyanról is akinek három állampolgársága van..akkor az már tricikli?
S hova fizeted az adókat? Honnan kapod a támogatásokat?
Magyarországon szerinted hányan nem fizetnek adót és segélyekből élnek? Az adók és a támogatás, hogy kapcsolódik az állampolgársághoz?
Vagy oda tartozol ahova keveset kell adni és sokat adnak vissza?
Csak nehogy úgy járjanak ezek mint az egyszeri nyúl ha van rajta sapka akkor is megverik ha nincs akkor meg miért nincs??,
Miért zavar téged a többes államporgárság, ha valaki kiköltözik mondjuk Angliába le kell mondjon a magyar állampolgárságárol?

Csak nehogy úgy járjanak ezek mint az egyszeri nyúl ha van rajta sapka akkor is megverik ha nincs akkor meg miért nincs??,
itt olvashatsz például az előnyökről, amivel egy kettős állampolgárság jár:
https://www.angliaikisokos.com/a-brit-magyar-kettos-allampolgarsag-elonyei/
 
Utoljára módosítva:
Hallottam olyanról is akinek három állampolgársága van..akkor az már tricikli?

Magyarországon szerinted hányan nem fizetnek adót és segélyekből élnek? Az adók és a támogatás, hogy kapcsolódik az állampolgársághoz?

Miért zavar téged a többes államporgárság, ha valaki kiköltözik mondjuk Angliába le kell mondjon a magyar állampolgárságárol?


itt olvashatsz például az előnyökről, amivel egy kettős állampolgárság jár:
https://www.angliaikisokos.com/a-brit-magyar-kettos-allampolgarsag-elonyei/
Legyen tricikli :D
Semmi bajom az élősködőkkel.
Lehet hogy én is segélyre szorulok...egyszer.
Csak ott a probléma hogy vannak akik kihasználják a rendszer nyújtotta kiskapukat . De, valószínű azért hagyták nyitva mert így kellett.
Zavar engem?? Hol írtam ilyet?
Tőlem ha valakinek ez a hobbija gyüjtögesse az állampolgárságokat.
Nem kell lemondania semmiről.
Ezeket az előnyöket már rég meglehetett volna hozni uniós szinten is. De,a magyar kormány inkább prüszköl......nem szeretné ha az állampolgárai felnőttek lennének.
Jobb ha kisgyerek szintjén kezeli őket ...ezt szabad ahhoz ne nyúlj...csúnya bácsi...stb.
 
Hallottam olyanról is akinek három állampolgársága van..akkor az már tricikli?

Magyarországon szerinted hányan nem fizetnek adót és segélyekből élnek? Az adók és a támogatás, hogy kapcsolódik az állampolgársághoz?

Miért zavar téged a többes államporgárság, ha valaki kiköltözik mondjuk Angliába le kell mondjon a magyar állampolgárságárol?


itt olvashatsz például az előnyökről, amivel egy kettős állampolgárság jár:
https://www.angliaikisokos.com/a-brit-magyar-kettos-allampolgarsag-elonyei/
Mi köze a kettős állampolgárságodnak a hírhez?
 
én hallottam olyasmiről, hogy a kormányok külfödi területeken beavatkoznak az állampolgáraik védelmében ...
Azt már többször említetted, hogy ezt meg azt hallottál...
Nevezz meg egy országot, amelyik csak úgy, zsarolás nélkül enged beleszólni az igazságszolgáltatásába.
 
Legyen tricikli :D
Semmi bajom az élősködőkkel.
Lehet hogy én is segélyre szorulok...egyszer.
Csak ott a probléma hogy vannak akik kihasználják a rendszer nyújtotta kiskapukat . De, valószínű azért hagyták nyitva mert így kellett.
Zavar engem?? Hol írtam ilyet?
Tőlem ha valakinek ez a hobbija gyüjtögesse az állampolgárságokat.
Nem kell lemondania semmiről.
Ezeket az előnyöket már rég meglehetett volna hozni uniós szinten is. De,a magyar kormány inkább prüszköl......nem szeretné ha az állampolgárai felnőttek lennének.
Jobb ha kisgyerek szintjén kezeli őket ...ezt szabad ahhoz ne nyúlj...csúnya bácsi...stb.
Hogy is hivták azt a bünözött? Szeva bácsi? Egy régi kékfébyből rémlik, neki volt egy csomó talán 12 vagy annál is több állampolgársága
 
Azt már többször említetted, hogy ezt meg azt hallottál...
Nevezz meg egy országot, amelyik csak úgy, zsarolás nélkül enged beleszólni az igazságszolgáltatásába.
hirtelenjében Kanada-Kína jut eszembe, de például felvetődött, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében, ahogy Ausztria teszi ezt DélTirol esetében.
 
Utoljára módosítva:
hirtelenjében Kanada-Kína jut eszembe, de például felvetődött, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében, ahogy Ausztria teszi ezt DélTirol esetében.
Erdely onnallo autonomiat szeretne ezt viszont nekik kell elintezni letargyali, es kiharcolni. a legutobbi tuntetesen vagy 30 an voltak jelen. Szoval hagyjuk meg erdelyieknek a dontest mit is akarnak es mire tudjak egysegbe kovacsolni az erdelyi embereket. A romanokkal kell eloszor letargyalniuk koveteleseiket mert jelenleg odatartoznak..
Sokan nincsenek tisztaba az ottani helyzettel mert csak a bucsut latjak a szemuk elott. Erdelybol tobb mint 1 millo magyar menet el Nyugat-Europaba es a vilag minden tajara koltozkodtek.
Azt azert elarulhatod ki ellen kene Mo-nak vedhatalmi szerepet jatszani?
Hany magyarorszaginak illene harcolni eletet aldozni erdelyi ugyert es milyen ugyert ,onnalosagert vagy hogy Mo csatoljak Erdelyt?
Es te kozben mit csinalsz?malmozni fogsz?
 
Erdely onnallo autonomiat szeretne ezt viszont nekik kell elintezni letargyali, es kiharcolni. a legutobbi tuntetesen vagy 30 an voltak jelen. Szoval hagyjuk meg erdelyieknek a dontest mit is akarnak es mire tudjak egysegbe kovacsolni az erdelyi embereket. A romanokkal kell eloszor letargyalniuk koveteleseiket mert jelenleg odatartoznak..
Kicsit másról volt szó az előbb. A Magyar állam joga jarra, hogy a magyar közösség számára biztosított jogok megvalósulását a román államon számon kérje.... ne lehessen az aktuális kifogás, hogy ez a számonkérés beavatkozás a belügyekbe.

Sokan nincsenek tisztaba az ottani helyzettel mert csak a bucsut latjak a szemuk elott. Erdelybol tobb mint 1 millo magyar menet el Nyugat-Europaba es a vilag minden tajara koltozkodtek.
lehet, hogy elmentek 1 millióan, de még maradtak vagy 1 millióan
Azt azert elarulhatod ki ellen kene Mo-nak vedhatalmi szerepet jatszani?
mint ahogy a az előbb is irtam Romániával szemben, a lényeg a magyarok ne egymagukban álljanak szemben a román állammal, hanem törekvéseikben, jogaik érvényesítésében maguk mögött tudják a magyar államot is.
Hany magyarorszaginak illene harcolni eletet aldozni erdelyi ugyert es milyen ugyert ,onnalosagert vagy hogy Mo csatoljak Erdelyt?
Es te kozben mit csinalsz?malmozni fogsz?
Hol volt szó ilyesmiről? Természetesen, ha az elcsatolt területekról, az ott található felmérhetetlen altalajkincsekről (uránium, bauxit, réz, arany ...) van szó az már más tészta.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,738
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére