Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
"Gilbert Collard, a francia Nemzeti Front országgyűlési képviselője kijelentette; Törökország részéről az orosz gép lelövése egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Ankara támogatja a terrorizmust, és az Iszlám Állam elleni harc hátráltatásában érdekelt."
"Jean-Vincent Brisset, a Nemzetközi és Stratégiai Problémák Franciaországi Intézetének (IRIS) szakértője eközben kijelentette, hogy eddig is egyértelmű volt, ki kinek az oldalán áll, az orosz gép lelövése azonban mindezt a nyilvánosság számára is láthatóvá teszi. A szakértő kifejtette, hogy Törökország terrorizmussal kapcsolatos hozzáállása egyre több problémát okoz a nyugati országok számára; eddig a migráció korlátozásával kapcsolatban nem volt hajlandó kellő együttműködést tanúsítani, az újabb incidens pedig a szíriai rendezést nehezíti meg, ami egy biztonsági kockázatot állandósít Nyugat-Európa számára."


A hét végén lesz Merkel és a törökök tárgyalása arról, miként is menthetné meg Törökország az Európai Uniót a terroristáktól. :rohog:
Nagyon úgy néz ki hogy a Törökök eléggé benne vannak ebben a migráns kérdésben úgy mint gerjesztők..
 
Nekem már rossz a memóriám, ti emlékeztek rá, hogy a szíriaiak is leszedtek egy török gépet 2012-ben?
Akkor Erdogan azt nyilatkozta:
"Idézet Erdogan-tól, 2012-ből: "A short-term border violation can never be a pretext for an attack" azaz, egy rövid idejű határsértés nem adhat okot egy támadásra. Amikor 2012-ben többszöri határsértés után a szíriaiak leszedtek egy török gépet a NATO mélységesen elítélte és nemzetközi normákkal ellentétesnek ítélte az esetet.
Persze érthető ilyen esetben a NATO állásfoglalása, hogy kiáll a nyilvánosság előtt az egyik tagja mellett, nagyon nincs más választása, de attól még ugyanúgy s... et csinálnak a szájukból."

"Kérdés, hogy meddig éri meg a NATO-nak a törökök tagsága. Úgy néz ki a nyílt katonai provokáció az oroszok ellen és az iszlamisták indirekt és direkt támogatása még belefér egyelőre. Ugyanakkor a Boszporusz feletti kontroll nagyon komoly stratégiai előnybe helyezi őket, amit a NATO valószínűleg csak a legvégső esetben adna fel. Valószínűleg előbb indítanának amerikai vezetéssel puccs kísérletet Erdogan ellen."

Egy kommentből idéztem.
 
" A Maliban indított hadműveletek kapcsán a belga parlamenti kévpiselő, Laurent Louis leleplezi a nagyhatalmak újragyarmatosító törekvéseit és hazugságait, utalva a megrendezett szeptember 11-re is, a kormányok és nagyvállalatok összeesküvéseire, a Közel-Keleten zajló események hátterére.

Aktuálisabb, mint valaha.... "

 
" A Maliban indított hadműveletek kapcsán a belga parlamenti kévpiselő, Laurent Louis leleplezi a nagyhatalmak újragyarmatosító törekvéseit és hazugságait, utalva a megrendezett szeptember 11-re is, a kormányok és nagyvállalatok összeesküvéseire, a Közel-Keleten zajló események hátterére.

Aktuálisabb, mint valaha.... "


Volt már angol parlamenti képviselő is, aki hasonló szellemben szólalt meg a brit parlamentben. Volt, aki szerencséjére túlélte a repülőbalesetet, de nem mindegyik.
 
Mi történik Svédországban!

"Gyönyörű találattal örvendeztetett meg egy ismerősöm:

„Szükségünk van menekültekre, mert romlik a demográfiai helyzet. Nélkülük nehéz lenne fenntartani a jóléti rendszert Svédországban, hiszen egyre kevesebb embernek kellene egyre többet eltartania” – Stefan Löfven svéd, szociáldemokrata kormányfő, 2015. június 14. Népszabadság.

„Fájdalommal tölt el, de Svédország nem képes a továbbiakban olyan mennyiségű menedékkérőt fogadni, mint ma. (...) A helyzet tarthatatlan.” – 2015. november 24., Stefan Löfven bejelentése.

Szóval a svédeknek szűk fél év alatt sikerült megoldaniuk a demográfiai problémát. Süvegem magasra emelem."
 
N
Nincs ebben semmi különleges. Az asszonyok "búgatóporral" édesítették a férfiak teáját.....

Nem kell ott búgatópor... :rohog:

Washington Times jelenti; "Svédországban, muszlim bevándorlók a társadalom 5%-át teszik ki, de a bűnügyek 77%-át követik el. Svédország 'nemierőszak-krízise' egyenes következménye a muszlim 'menekülteknek'".
A svéd közszolgálati rádió szerint, csak Stockholmban több mint 1000 svéd nő jelentette, hogy egy muszlim bevándorló megerőszakolta; 300-an közülük 15 évnél fiatalabbak. (A Stockholmban élők egyharmada bevándorló, 24%-uk muszlim.) Ezek a számok minden stockholmi nemi erőszak 25%-át teszik ki, mert a hivatalos szervek szerint nagy többségük nem kerül bejelentésre." Tehát az év minden napján egy 15 évnél fiatalabb svéd lányt (és kb. három idősebbet) erőszakol meg egy arab, csak a fővárosban, és ez csak az esetek feltehetően egynegyede!
Amnesty International jelenti. Svédországban történik a legtöbb nemi erőszak Európában. Négy svéd nőből egy nemi erőszak áldozata lesz élete során. Csak 2012 júliusában (ezek a számok még a mostani áradat előtt kerültek a nyilvánosság elé, mert most tilos ilyen adatot kiadni!) és csak Stockholmban 149 nemi erőszak lett bejelentve, ez napi öt csak a fővárosban, a 15 év alatti áldozatok száma növekedett a korábbiakhoz képest.
BRǺ (Svéd Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács) adatai szerint 2010-ben, csak a június-július időszakot vizsgálva (országosan) 1091 nemi erőszak lett bejelentve (átlagosan napi 19!). A 15 éven aluliak szexuális bántalmazása 53%-kal nőtt. Az előző év 192 esete (szintén június-július időszak) 2010-ben már 294 (tehát két hónap alatt közel háromszáz gyerek, ez átlagosan majdnem napi 5!).
A BRǺ statisztikái szerint országosan 2014-ben 20 300 szexuális természetű bűncselekmény lett bejelentve, ebből 6 700 nemi erőszak. Egy 1996-os, és egy 2005-ös tanulmányuk szerint a bevándorlók általában 100%-osan felülreprezentáltak a bűnesetekben. Ez a szám növekszik komolyabb bűneseteknél, mint gyilkosság, emberölés, garázdaság, a bevándorlók 400-500%-osan, nemi erőszak esetében 450%-osan felülreprezentáltak. A nemi erőszak olyan szinten elterjedt országszerte, hogy az egész világ második legmagasabb számával rendelkezik, az első helyen Lesotho áll, egy dél-afrikai (fekete) ország.

Nincs már békés, szőke, virágfüzér-koszorús Svédország, lett helyette a világ nemi erőszak fővárosa.

Ezután tényleg nem értem, miért sírta el magát a svéd miniszterasszony, amikor elrebegte, hogy sajnos, nem tudnak befogadni több migránst? :(:(:(:(:( Még ez is kevés a svédeknek? :o

 
N
Ő az a pilóta, akit a mérsékelt lázadók lelőttek a levegőben, miután katapultált. Egy kamasz fia van.

pilóta.jpg

Utána még nem tudom mit tettek vele, de a hírek szerint bestiálisan meggyilkolták. Gondolom levágták a fejét.



Úgy rikácsolnak, mint a dzsungelben a majmok, amikor a zsákmányt próbálják elvenni egymástól.
 
Eztet irtam a masik topikba errol.
Arra azert felhivnam a figyelmet hogy az elmult par evben a ruszkik soxor eljaccottak a legi behatolasi jatekukat Canadaval is. Tobbszor kellett a canadai legieronek kikergetni a ruszki strategiai bombazoikat.
En akkor se hiszek ennek az ex kagebesnek ha kerdez.
A Torokoknek mar regen csipi a szemet hogy a ruszkik a kormany ellenes "Turkmen" telepuleseket bombazzak a hatar kozeleben ugyhogy most kuldtek egy uzenetet. Persze biztos vagyok benne, hogy ok is sarosak egy-ket dologban.
 
N
Eztet irtam a masik topikba errol.
Arra azert felhivnam a figyelmet hogy az elmult par evben a ruszkik soxor eljaccottak a legi behatolasi jatekukat Canadaval is. Tobbszor kellett a canadai legieronek kikergetni a ruszki strategiai bombazoikat.
En akkor se hiszek ennek az ex kagebesnek ha kerdez.
A Torokoknek mar regen csipi a szemet hogy a ruszkik a kormany ellenes "Turkmen" telepuleseket bombazzak a hatar kozeleben ugyhogy most kuldtek egy uzenetet. Persze biztos vagyok benne, hogy ok is sarosak egy-ket dologban.

Erdogán fia lett az energia-miniszter. 24-én lőtték le a gépet és 23-án bombázták szét az oroszok a olajszállító konvojt és az ISIS által használt olajlétesítményeket.

A törökök küldtek egy levelet az ENSZ-hez, amiben azt írták, hogy a gép 17 másodpercig tartózkodott török légtérben. A levelet a WikiLeaks és az Al Jazeera hozta nyilvánosságra.

ankara%2Blev%25C3%25A9l%2Bensz%2Bbiztons%25C3%25A1gi%2Btan%25C3%25A1cs%2Borosz%2Bsu-24%2Bszu-24%2Bbomb%25C3%25A1z%25C3%25B3%2Blel%25C3%25B6v%25C3%25A9s%2Bf-16%2Bterrorista-2015-%25C3%25BAj%2Bvil%25C3%25A1gtudat.jpg


Ez pedig a törökök által készített radarkép.

ankara%2Blev%25C3%25A9l%2Bensz%2Bbiztons%25C3%25A1gi%2Btan%25C3%25A1cs%2Borosz%2Bsu-24%2Bszu-24%2Bbomb%25C3%25A1z%25C3%25B3%2Blel%25C3%25B6v%25C3%25A9s-f-16-terrorista-2015-%25C3%25BAj%2Bvil%25C3%25A1gtudat.jpg


Nem akarlak elkeseríteni, Pitti, de Erdogán szavahihetősége szerintem veri Putyinét. Én hallottam Erdogán egyik kirohanását nemzetközi sajtótájékoztatón az egyik közel-keleti állam ellen. Hát nekem is leesett az "állam", amikor pár nap múlva kiderült, hogy az egész csak színjáték volt.

A törökök nagy művészei ennek a játéknak, gondolj csak a bazárokra - ha voltál már arra, akkor tudod, hogy mindegyikben egy Oscar díjas szinész veszett el.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Arra azert felhivnam a figyelmet hogy az elmult par evben a ruszkik soxor eljaccottak a legi behatolasi jatekukat Canadaval is

ez igaz de a török légierő csak tavaly 1100x sértett légteret csak Görögországba , és itt most a törökök szerint is 17 mp-s belépésről van szó , ami szintén kérdésese, mert amit a törökök nyilvánosságra hoztak mint határ átlépési terült az a legszélesebb pontján sincs 6 km , ott akkor repült 17 mp-t a bombázó, ha két pilóta kiszállt és tolta. A NATO szerit is Szíria felett lőtték le a gépet. Tavaly egy török gépet a magyar légierő átkísért Magyarország felet mert nem vett fel kapcsolatot. Le keltet volna durrantanunk nekünk is ?

A Torokoknek mar regen csipi a szemet hogy a ruszkik a kormany ellenes "Turkmen" telepuleseket bombazzak a hatar kozeleben ugyhogy most kuldtek egy uzenetet.

A törökök pedig többször támadták a kormányerőket , majd most meglátjuk , hogy az oda telepített légvédelmi rakéták fényébe menyire repkednek . 50 km telepítették őket a török határtól, hatótávjuk pedig 400 km .

Ez most jogalapot ad majd Oroszországnak, hogy támogassa a Kurdokat és ha azok ellen fellép a török hadérő akkor azokat lövesse , illetve bombázza ?
Például és simán támogatok és jogosnak tartok egy szabad Kurdisztán,legfőképpen mivel a törökök semmivel nem bánnak szebben az ellenzéki kurdokkal mint Aszad az ellenzékkel , sőt. Nem beszélve arról , hogy Törökország erősen rálépett az Iszlamizálódás útjára , és ha nincs szerencsénk a bundeszmuti berángat egy Iszlám országot az euba. Mielőtt kitör az ajvék itt a politikai iszlámra gondolok.
 
Az biztos ebbe a konfliktusba a "szovetsegesek" akar a regiek akar az ujak nem hiresek a szavahihetosegukrol.
A torokoknel meg arra sincs nagy garancia ,hogy nem fog radikalizalodni a jovobe es beolvadva a kornyezetbe teljesen muszlim vonalra raallni.
Oroszok meg nem szivbajosak minden szinten jatszanak, aKrim vagy az ukran szitut nezzuk.........
Hinni a templomba kell nem ezeknek a politikusoknak.
 
N
Az biztos ebbe a konfliktusba a "szovetsegesek" akar a regiek akar az ujak nem hiresek a szavahihetosegukrol.
A torokoknel meg arra sincs nagy garancia ,hogy nem fog radikalizalodni a jovobe es beolvadva a kornyezetbe teljesen muszlim vonalra raallni.
Oroszok meg nem szivbajosak minden szinten jatszanak, aKrim vagy az ukran szitut nezzuk.........
Hinni a templomba kell nem ezeknek a politikusoknak.

Nem tudom, de olyan kaotikus állapotok vannak ott, hogy kezdem hinni: készülődik megvalósulni a bibliai prófécia, az Armageddon. Annyi repülő, drón, rakéta röpköd ott össze-vissza és ezután már a "szövetségesek" sem tájékoztatják egymást (orosz-török), ennek nem lesz jó vége. Tudom kényelmes dolog lejátszani más emberek országában a világvégét, de ma már nincs távolság és Földből csak egy van. Azon lakik a szír, az orosz, a kanadai, a német, az ukrán, a magyar... Sőt azok is itt laknak, akiknek már elkészültek a luxusbunkereik, de ott örökre nem élhetnek. Csak fel kellene jönni egyszer. Na de hova és miért?

2999D1F600000578-0-image-a-10_1434255492846.jpg
 
N
Eztet irtam a masik topikba errol.
Arra azert felhivnam a figyelmet hogy az elmult par evben a ruszkik soxor eljaccottak a legi behatolasi jatekukat Canadaval is. Tobbszor kellett a canadai legieronek kikergetni a ruszki strategiai bombazoikat.
En akkor se hiszek ennek az ex kagebesnek ha kerdez.
A Torokoknek mar regen csipi a szemet hogy a ruszkik a kormany ellenes "Turkmen" telepuleseket bombazzak a hatar kozeleben ugyhogy most kuldtek egy uzenetet. Persze biztos vagyok benne, hogy ok is sarosak egy-ket dologban.

Itt van Törökország új energia-minisztere Bilal Erdogan ISIS és Al Nusra harcosokkal.

12241602_1164829026878365_2153879946990745008_n.jpg


Több sztárfotó is van róluk itt:

http://sunnyxoxa.blogspot.ru/2015/11/bloody-turks-bilal-erdogan-isis.html
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!Mercedes Ron: A mi hibánk című könyvét keresnem magyarul epub-ban?Valakinek meglenne esetleg?
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,897
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére