Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Andágica

Állandó Tag
Állandó Tag
Én holnap disznónyelvből készült vadast eszem tagliatelle tésztával. Nagyon-nagyon szeretem a nyelvet. Nem zsíros, és ha jól be van pácolva, nagyon ízletes tud lenni. A gyerekeim nem rajonganak érte, ezért akkor készítem, ha nincsenek itthon. Nagyobb adagot szoktam készíteni és adagonként a mélyhűtőbe teszem. Amikor előveszem, már csak a szószt kell behabarnom kis tejföllel, és kész is a finom kaja. Ma vacsira sütöttem néhány tócsit, azt is nagyon szeretem.;)
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
rég jártam errefelé, mert nem vagyok mazochista. Itt annyi finomnál finomabb kaja készül, én meg fogyókúrát fogadtam. De már nagyon unom. Úgy döntöttem, hogy ez így nekem nem fog menni. A férjemnek, meg a lányomnak ha jön, főzök rendesen, én meg akkor csak nyelek nagyokat? A héten volt gulyásleves, azt nem én főztem, mert bográcsban általában a párom főz.
Aztán volt zöldbabfőzelék, fasírt, spenót, sülthús. És a férjemnek túrós tészta is. Na, abból nem ettem.
Volt tócsni, de az vacsorára. Sőt, egy este szalonnát is sütöttünk, két falatot én is ettem belőle. Egy pohár száraz fehér borral lekísértem.
Ma, mert vasárnap van, - és vasárnap rendesen étkezem én is, - rántott karaj volt, krumplipürével és ubisali.

Örülök, hogy kedves Udvarfy eszembe juttatta a karfiolt, csőben sütve. Jövő héten biztos, hogy lesz. És bolognai spagettit is tervezek. És főzeléknek kelkáposzta is lesz, mert szeretem.
És szeretnék gnochit készíteni, gombamártással, vagy pirított hagymával. Vagy mindkettővel.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
rég jártam errefelé, mert nem vagyok mazochista. Itt annyi finomnál finomabb kaja készül,
Most írok finomat de ne csábulj el.
Cékla magába, utána cékla
Vagy Borscs leves
recept_borscs-600x319.jpg
 
Utoljára módosítva:

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma csak kis maradék evés volt nejem zöldséglevest melegitett és kis cukkinit rántott még ki mellé maga készitette majonézzel .
Holnapra a szokásos bolognai lesz fusselivel csak a desszert még "kérdéses";).
Hekate , ha már krumplinudlit csinálsz akkor tehetnél rá prézlit is .
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, kedves Udvarfy, tehetnék rá prézlit, meg még egy kis sárgabarack dzsemet, esetleg jó ropogós kristálycukorral is megszórhatnám, de akkor falat kéne bontani nálunk, mert lassan nem férek ki az ajtón.
Éppen az elmúlt héten láttam a tv-ben, egy menyecske a krumpli helyett mascarpone sajtot tett a nudliba. Biztos az is finom volt, mint ahogy a túrós is finom lehet.

Aztán itt van kedves Gumelig vesepecsenyéje. Az enyém ott figyel a fagyasztóban. Nem tudom hol vette a párom, egybe csomagolva ilyen vákuumos csomagolásban három szelet borjú vesepecsenye. Azt is el kell készítenem a héten.

Eddig még sem dinnyehéjat, sem a zöld paradicsomot nem kóstoltam savanyúságként, bár sokan ajánlják. Állítólag nagyon finom. Valószínű gyerekkoromból ered a viszolygás. A férjem szerint nálunk annak idején egy darab uborkát "százfelé" vágtak, és az egész családnak elég volt. Ja, és nem szeretem a sok cukros-ecetes-sós lében ázó zöldeket sem.
Az egyik kedvenc salátám a paradicsom- mozzarella-bazsalikom-só, leheletnyi olivaolajjal. Csemegekukorica, kapros majonézzel. A káposztasaláta. A tzatziki, a csalamádé, de inkább ilyenkor, frissen. Mindenféle zöldséget lereszelek, megszórom sóval, kis cukorral, ráöntök egy kanál ecetet, jól összekeverem, aztán mint a nyulak, neki lehet esni. Csak frissen jó, mert a sótól levet ereszt, és összeesik a zöldség, aztán az gusztustalan.
Ma lecsó volt ebédre. Nem volt időm, ma én vigyáztam mindkét unokámra. Ilyenkor a nagyobbal társasozunk, rajzolunk, a kicsinek pedig - amikor nem alszik - folyamatosan a nyomában kell lenni, mert valamit biztos, hogy magára ránt. A szekrényekből pakol, a fiókokat huzigálja, mindig ott van, ahol nem kellene. Imád újságot tépni, ami még hagyján, de a könyveket is, úgyhogy mindent el kell tenni előle.
De mint minden kornak, ennek is megvan a szépsége. Sokszor eszembe jut édesanyám, aki mindig mondta, hogy nagyon örült, amikor vittem az unokákat, és ugyanúgy, amikor hazahoztam őket.:rohog:
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát kedves gumeling, ez után a vacsi után el is kél az a FRÖCCS, ha még aludni is szeretnél az éjszaka!:rohog:. Én ilyesmit csak reggelire merek, és csak mondjuk a felét, mégis akkora vagyok, mint a ház!:(
Negyed hétkor vacsoráztam és éjfél után szoktam aludni menni. Nem fekszi meg a gyomromat. :)

Bizonyíték a fénykép adatairol. ;)

Vacsora.png

Jó hogy szóltál. Pohár tej és egy vajas-lekváros kenyér még belefér...:cool2:

(Én se vagyok csonti:D)
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére