Nem kér több pénzt a milliárdos

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 15.

Melitta - 2018 Április 15, 20:01
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az elektromos autókat és energiatároló berendezéseket gyártó amerikai Tesla Inc. az idei harmadik vagy negyedik negyedévben nyereségessé válik és már nincs szüksége befektetők újabb pénzére - mondta Elon Musk, a cég vezérigazgatója.

  A 15 éve működő Tesla még egyszer sem zárt évet nyereséggel. A tavalyi negyedik negyedévet pedig története legnagyobb, 675 millió dolláros veszteségével fejezte be.

  [​IMG]
  Tajvani cég győzné le a Teslát

  A cégalapító üzletember Elon Musk azután beszélt arról, hogy már nincs szüksége befektetők újabb pénzére, hogy a Wall Streeten nemrég felerősödött vélekedések szerint a Teslának újra ki kell lépnie a tőkepiacokra, hogy pótlólagos pénzek felvételével finanszírozni tudja a Model 3 gyártásának a felfuttatását. A The Economist című gazdasági lap pedig úgy értesült, hogy a Teslának 2,5-3 milliárd dollár új forrásra lesz szüksége.

  Elemzői számítások szerint a refinanszírozással kapcsolatos kockázat mindaddig magas marad, amíg a Tesla nem lesz képes folyamatosan heti 10 ezer darabot gyártani a Model 3 autóból. Ettől a céltól pedig még igen messze áll a cég.

  Elon Musk is elismerte pénteken a CBS amerikai tévécsatorna egyik műsorában, hogy jelenleg heti 2000 Model 3 készül a tervezett 2500 helyett.

  Elemzők egy része szerint kétséges, hogy a cég terveinek megfelelően a következő három hónapban heti 5 ezerre sikerülne feltornászni a Model 3 gyártását.

  Márciusban a Moody's nemzetközi hitelminősítő a Tesla adósi besorolását az addig is már befektetésre nem ajánlott, "B2"-ről "B3"-ra rontotta, amit azzal indokolt, hogy a Model 3 autókból jóval kevesebb készül a tervezettnél.

  Reuters
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 15.

  1. Abai92
   Abai92
   Sajnálom, mert a TESLA cég egyedül az, amely valóban ki akarja váltani a kőolaj-alapanyagú motor-üzemeltetést, (első lépés benne az önvezető autózás), de az olajiparban és a hagyományos autógyártásban érdekelt cégek nyereségük védelme érdekében szerintem ez ellen vannak és ez ellen szövetkeznek is. Kívánom, hogy sikerüljön a TESLA-nak a célja elérése!
  2. gysny
   gysny
   Elon Musk egy elhivatott ember. Megtehetné, hogy a milliárdjaiból arannyal bevont kastélyt építtet magának, és a kamatokból urasan "eltengődik", de neki küldetéstudata van, jót akar tenni. Minden tiszteletem az övé!

Megosztás