Nem kér több pénzt a milliárdos

Az elektromos autókat és energiatároló berendezéseket gyártó amerikai Tesla Inc. az idei harmadik vagy negyedik negyedévben nyereségessé válik és már nincs szüksége befektetők újabb pénzére - mondta Elon Musk, a cég vezérigazgatója.

A 15 éve működő Tesla még egyszer sem zárt évet nyereséggel. A tavalyi negyedik negyedévet pedig története legnagyobb, 675 millió dolláros veszteségével fejezte be.


Tajvani cég győzné le a Teslát

A cégalapító üzletember Elon Musk azután beszélt arról, hogy már nincs szüksége befektetők újabb pénzére, hogy a Wall Streeten nemrég felerősödött vélekedések szerint a Teslának újra ki kell lépnie a tőkepiacokra, hogy pótlólagos pénzek felvételével finanszírozni tudja a Model 3 gyártásának a felfuttatását. A The Economist című gazdasági lap pedig úgy értesült, hogy a Teslának 2,5-3 milliárd dollár új forrásra lesz szüksége.

Elemzői számítások szerint a refinanszírozással kapcsolatos kockázat mindaddig magas marad, amíg a Tesla nem lesz képes folyamatosan heti 10 ezer darabot gyártani a Model 3 autóból. Ettől a céltól pedig még igen messze áll a cég.

Elon Musk is elismerte pénteken a CBS amerikai tévécsatorna egyik műsorában, hogy jelenleg heti 2000 Model 3 készül a tervezett 2500 helyett.

Elemzők egy része szerint kétséges, hogy a cég terveinek megfelelően a következő három hónapban heti 5 ezerre sikerülne feltornászni a Model 3 gyártását.

Márciusban a Moody's nemzetközi hitelminősítő a Tesla adósi besorolását az addig is már befektetésre nem ajánlott, "B2"-ről "B3"-ra rontotta, amit azzal indokolt, hogy a Model 3 autókból jóval kevesebb készül a tervezettnél.

Reuters
 
Sajnálom, mert a TESLA cég egyedül az, amely valóban ki akarja váltani a kőolaj-alapanyagú motor-üzemeltetést, (első lépés benne az önvezető autózás), de az olajiparban és a hagyományos autógyártásban érdekelt cégek nyereségük védelme érdekében szerintem ez ellen vannak és ez ellen szövetkeznek is. Kívánom, hogy sikerüljön a TESLA-nak a célja elérése!
 
Elon Musk egy elhivatott ember. Megtehetné, hogy a milliárdjaiból arannyal bevont kastélyt építtet magának, és a kamatokból urasan "eltengődik", de neki küldetéstudata van, jót akar tenni. Minden tiszteletem az övé!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!
Ötödikes nyelvtan felmérőket keresek.
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,204
Tagok
615,932
Legújabb tagunk
Csirkefalat
Oldal tetejére