Orbán veje 250 milliós vissza nem térítendő EU-támogatást nyert el, nem kell önrészt fizetnie

Jelentős összegű, 215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – derült ki a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából.

money-3113653_1920.jpg

Az adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök veje ezúttal erdősítés támogatására kap pénzt. A projektleírás alapján a beruházást Brüsszel teljes egészében finanszírozza, tehát nem szükséges önrészt fizetnie a pályázónak.
 
Utoljára módosítva:
Ők megtehetik.
Joguk van hozzá.
Ha nincs akkor megszavazzák.
Bayer Zsolt mostanáig nem fizette ki a bíróság által megítélt 300 ezer forintos sérelemdíjat Hadházy Ákosnak, ezért az ellenzéki képviselő végrehajtást indított ellene.
Egyszerűen nem értem az embereket teljesen közömbösek az ilyen a törvényt nem tisztelő emberekkel szemben.
Tudom még az M1 nem mondta be .....
Kifizette Hadházynak a 300 000 Ft, méghozzá 5 forintos címletekben. Ezért jelentette fel Hadházy, mert nem tetszett neki a sok 5 forintos, de kifizetve ki van. Ez egy igazságtalan büntetés volt.
 
Kifizette Hadházynak a 300 000 Ft, méghozzá 5 forintos címletekben. Ezért jelentette fel Hadházy, mert nem tetszett neki a sok 5 forintos, de kifizetve ki van. Ez egy igazságtalan büntetés volt.
Igen?.
Hadházy szerint Bayer egy fillért SEM fizetett neki.
Miért is volt igazságtalan az itélet?
Cserélje le az ügyvédjét, mert vélhetően ő is átverte. Természetesen neki személyesen kell teljesítenie felém a bíróság ítéletét, nem hátékázhatja másra és nekem sem kell mástól elfogadnom semmit (készpénzes borítékokat amúgy sem szokás felént átadni, de persze lehet, hogy a Fideszben ez még dívik).
 
Cserélje le az ügyvédjét, mert vélhetően ő is átverte. Természetesen neki személyesen kell teljesítenie felém a bíróság ítéletét, nem hátékázhatja másra és nekem sem kell mástól elfogadnom semmit (készpénzes borítékokat amúgy sem szokás felént átadn
Ez igaz, hogy nem utalással egyenlítette ki, de attól még ki van fizetve! Azért nem volt igazságos a büntetés, mert amikor fideszest b.ziztak le, konkrétan Ungár Klára Dr. Kocsis Mátét, akkor az volt az ítélet, hogy mivel Kocsi Máté nem b.zi, így őrá ez nem sértő, ezért Ungár Klára nem kapott semmi büntetést.
 
Ez igaz, hogy nem utalással egyenlítette ki, de attól még ki van fizetve! Azért nem volt igazságos a büntetés, mert amikor fideszest b.ziztak le, konkrétan Ungár Klára Dr. Kocsis Mátét, akkor az volt az ítélet, hogy mivel Kocsi Máté nem b.zi, így őrá ez nem sértő, ezért Ungár Klára nem kapott semmi büntetést.
Hm, ez érdekes ez hogy jön ahhoz hogy NEM fizetett még egy forintot sem ?
Pedig keménykedett hogy 5 forintos érmékkel fogja kifizetni a bűntetését érted a BŰNTETÉSÉT nos amikor szóltak neki hogy akkor súlyt nem tudna megemelni akkor módosította az ötletét...
fogadkozott, hogy ötforintosokban fogja kifizetni a büntetést. „Miután finoman jeleztem neki, hogy a törvény szerint ötforintosokból maximum ötven darabot, vagyis 250 forintot vagyok köteles elfogadni és ehhez tartani is fogom magam, inkább mégis felülvizsgálatot kért a Kúriától. Elvesztette” – írja posztjában Hadházy.
 
Hogy visszatéerjek az eredeti témára:
"Az adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök veje ezúttal erdősítés támogatására kap pénzt."
Itt van egy kiemelt téma:
Akit érdekel, olvassa el. Azt hiszem, ezekról a ritkán emlegetett dolgokról is lehet beszélni. Ugyanolyan fontos, mint hogy milyen vakcinával oltsuk (le) be az állampolgárokat.
Engem érdekelt, de az a véleményem, hogy a vejnek már az elején fenn fog akadni a szeme és az egész pénzt inkáb a kertecskéjének fejlesztésére fogja fordítani. Pedig ez is fontos lenne a klímaváltozás káros hatásainak visszafordítása miatt.
----
Az Erdészeti és Faipari Egyetemet is átminősítették/ kiszervezték alapítványi alapra. Hozzácsatolták a Tanulmányi erdőgazdaságot és az Erdészeti Tudományos Intézetet. Ehhez még hozzájön ez a 215 milliós fejlesztési alap és ezzel kistafírozták az Alapítványt.
Jó kis móka!
 
Utoljára módosítva:
Azok most hozzák az ajándékot a 25 év alattiaknak hiszen ha megválasszák a családot akkor a 25 alattiaknak nem kell adót fizetniük.
Látom Orbán megtorpedózta a családfejlesztési programot, nem kell 5 gyereket szülni a privilégiumhoz.

De az is lehet, hogy ravaszkodik, egy trükkel fiatal választókat akar magának verbuválni.

Az igazság ugyanis, hogy manapság 25 éves korig tanulnak a fiatalok és igy egyébként sem fizetnek adót :)
kivéve forgalmi adót ami 27%, a legmagasabb a világon. Tehát úgyis megvannak fejve.

Eddig az egyetemi tanulmányokat beszámítottak a nyugdily idöbe, lehet, hogy az "adómentesség" bevezetésével ezt elveszik?
 
Orbán Viktor fia egy kilenc hónapos, közel negyvenmillió forintost képzést végzett el a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. A hvg.hu három napja kérdezte meg erről a Honvédelmi Minisztériumot, de választ nem kaptunk a tárcától.
Két hónappal az után, hogy 2019 nyarán letette esküjét és hivatalos katonává vált Orbán Gáspár, Orbán Viktor fia elkezdte tanulmányait a brit katonai elitiskolában, a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián (RMAS). A Telex azt írja, hogy Orbán Gáspár a 9 hónapos képzést december 11-én végezte el.
Az akadémián végzettek névsorát meg szokták jelentetni a Daily Telegraph című napilapban, a január 1-i számban Orbán Gáspár is szerepel – szúrta ki a portál.
A Népszava írta meg január 11-én, hogy három magyar állampolgár fejezte be a kurzust a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Ezt a lapnak a Honvédelmi Minisztérium is megerősítette. A tárca tájékoztatása szerint a koronavírus miatt az intézmény minden hallgatójának meg kellett szakítania a tanulmányait, így a három magyar is hazautazott. Orbán ezért végezhetett decemberben, holott a kurzus kezdete alapján ez már hónapokkal előbb megtörténhetett volna.
A Telex azt írja, hogy

A portál szerint a kurzus díja – egy 2015-ös adat szerint – fejenként 93 ezer font, jelenlegi árfolyamon több mint 37 millió forint.
Orbán Viktor fiát már a tanulmányai befejezése után, 2020. augusztus 20-án avatták tisztté az ünnepnapon szokásos Kossuth téri tisztavató ünnepségen.
Korábban a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián végzett Henry, luxemburgi nagyherceg, Alajos, Liechtenstein trónörököse, Hamad, bahreini király, II. Abdullah, Jordánia királya, Kuvait több sejkje, kormánytagja, emírje, Katar jelenlegi emírje, Tamim, és az Egyesült Arab Emirátusok több sejkje.
A Telex megkereste Orbán Gáspárt, aki egyelőre nem reagált, ahogy a Honvédelmi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Sandhurst Királyi Katonai Akadémia sem válaszolt a portálnak.
Miután néhány napja a hvg.hu is úgy értesült, hogy a brit akadémiára a Magyar Honvédség egyik ösztöndíjasaként Orbán Viktor fiát küldték ki, a hvg.hu megkereste a Honvédelmi Minisztériumot. Közérdekű adatigénylés keretében arra voltunk kíváncsiak, hogy megerősítik vagy megcáfolják-e ezt az információt, illetve milyen szempontrendszer alapján választotta ki a HM, hogy mely magyar állampolgárok kapják meg ezt az ösztöndíjat. Megkeresésünkre azonban a minisztérium egyáltalán nem válaszolt.
 
Nem értem a méltatlankodást. Én először azt néztem, hogy ide, az RMAS-be hogy lehet bejutni. ... Mit mondjak, nagyon nehezen. Több 1000 jelentkezőből akik lehetnek angolok, de más nemzetiségi is, összesen 60 főt vesznek fel és egy évben csak 1 csoport van. Egy bizottság dönt a felvettekről. Magyarországról 3-an jelentkeztek és mindenki bejutott. Gondolj bele: 1-se esett ki a felvételin. És mindhárman el is végezték, holott a jelöltek 1/3-a, 20 fő kiesett menet közben. Még annyit, hogy a jelentkezők zöme, mintegy 80%-a egyetemet is végzett katonai végzettséggel rendelkezik. Mondom a jelentkezők, nem a felvettek! ...Magyarországon, eddig nem sokan mentek az RMAS-re tanulni, de aki eddig jelentkezett és megfelelt a kiválasztási rendszernek ott Angliában, mindet engedte az akkori felelős kormány, kifizette a részvételi-díjat. ... Itt kérdezem Tőled, Kedves Ladysla, ha minden jelentkező megfelelt Angliában az iskolai felvételin és fel is vették a 60 főbe, akkor ki az a 3-ból akit nem kellett volna elengedni, vagy megtagadni az ösztöndíját, amikor egy országra , de minden országra nézve megtiszteltetés, ha ott bejut egy jelentkező és azt el is végzi. A mi országunkból aki eddig ott megfelelt, ösztöndíjat is kapott. Mint említettem 3 jelentkező jutott be tőlünk és mind el is végezte az akadémiát. Szerintem ez az akadémia nehéz volt a részvevőknek és mindenki megérdemelte volna, hogy fényképpel, lehozza a magyar sajtó. Mind a 40 végzettről. Na! Ez a diszkrimináció, hogy csak 1-ről hoztak le tájékoztatást és fényképet és leblamálva magát a képzést, ezt sugallva, hogy ha ez az Orbán gyerek is elvégezte, az akkor egy semmiség... Egyébiránt itt nincs vége... Azok akik itt végeznek, de csak azok, rész vehetnek egy akadémián, ahol a világ védelmére kapnak kiképzést. Hazámból eddig kb 4,-n, 5-en max. felelnek ennek meg, köztük Orbán Gáspár is. Én inkább büszke vagyok erre és nem szégyenként élem ezt meg.
 
Ugy latszik aparol fiura oroklodik nem csak az elmebaj hanem a teveszmek is. Katonasdit jatszanak bekeidobe NATO tagsag mellett.
Idaig egyhazat szervezett mert ott szinten lehet hulyiteni az embereket, de az is lehet lapatra raktak mert, csak nem hittek el neki, o az isten a mindenhato...
A katonasagnal nincs visszaduma a fonok megmondja ez van es kotelezo vegrehajtani. NAgyobb hatalom van kilatasba neki mintha a rozsafuzert morzsolgatna.
Melymagyarja miert nem a magyar tudost vakcinajat tamogatja ezerrel, amivel megdicsoulne verhetne a mellet a magyar talalmany miatt, de o a kinait az oroszt preferalja. Igaz nem retye-rutyaja , elso a gyerekei alljanak sajat labukra de inkabb az adofizetokere.
 
Én inkább büszke vagyok erre

En pedig gondolkodok a torteneseken


Orbán Gáspár a Sandhurst végzettek között szerepel a Daily Telegraph január 1-jei számában
A 28 éves Gáspár katonai pályafutását 2019-ben kezdte, amikor egy hetes alapképzésen vett részt a Magyar Honvédség "vitéz Bertalan Árpád" 2. különleges erõs dandárjának harci legénységének kiképzõ csoportjában. E júniusban esküt tett, hivatásos katona lett.

Futballistának készült, a Videoton FC ifjúsági csapatában játszott, ahol 2010 őszén volt az első hivatalos másodosztályú meccse csereként, csak az utolsó négy percben lépett pályára. 2011-ben a Videoton profiként fogalmazta meg.
Ennek ellenére valamikor később az apja közreműködésével létrehozott Puskás Labdarúgó Akadémián folytatta karrierjét. Azonban továbbra is a Videoton harmadosztályú csapatában jelent meg hébe-hóba. A középpályás 2014 márciusában debütált az Országos Bajnokságban, a Felcsút csapatában játszott, az utolsó 12 percre behozta a Honvéd FC ellen, amikor csapata 4-0-s vereséget szenvedett.
Egy hónappal később egy megújult sérülés vetett véget profi labdarúgó-karrierjének. Gáspár ugyanebben az évben az Empower a Child keresztény jótékonysági szervezettel Ugandába utazott, és focit tanított a gyerekeknek, ahol - mint állítja - igazi hívővé vált. "
Úgy találkoztam Jézus Krisztussal Afrikában, ahogyan azóta is ismerem" - mondta később a Golgota Rádiónak.
Hazatérése után megalapította a Felház Keresztény Mozgalmat, amely gyakran gyűlt össze olyan nagy rendezvénytermekben, mint a Körcsarnok és a MOM Sport.
Három és fél évvel később Felház abbahagyta működését, elmagyarázva, hogy a Felház által megkezdett missziós tevékenység addig a pontig folytatható, maga a mozgalom nélkül.
Ez idő alatt Orbán Gáspár az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanult, 2018-ban végzett.
De jogi karrier helyett katonaságra váltott, 2019 nyarán katonává avatták.
Alig két hónappal később kezdte meg elitképzés a Sandhurst Akadémián két magyar bajtársával, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjával fizetve.
Orbán Viktor fia csak akkor esküdött fel tisztként, miután a Sandhurstban való megkezdése már megkezdődött, 2020. augusztus 20-án.
szo se rola csak biztosra megyunk
a 44 hetes tanfolyamot az elit katonai iskolában a 2015-ös adatok szerint az ilyen oktatás költsége 93 000 font, több mint 100 000 euró.

van itt katona ki sok tizevig szolgalt kerdezunk


+ katona familiam van igy tudom hogy az egyhetes kikepzes mire es kiknek elegendo

HA nem orditana az egeszrol a corrupt szamitas >>> hatalom atorokitesre valo szervezkedes
lehet meg meggondolnam az elismerest is DE igy csak egy szamito megalomanias,
es az elszamoltatastol rettego diktator vergodese nyer bizonyossagot
 
Utoljára módosítva:
Ugy latszik aparol fiura oroklodik nem csak az elmebaj hanem a teveszmek is. Katonasdit jatszanak bekeidobe NATO tagsag mellett.
Idaig egyhazat szervezett mert ott szinten lehet hulyiteni az embereket, de az is lehet lapatra raktak mert, csak nem hittek el neki, o az isten a mindenhato...
A katonasagnal nincs visszaduma a fonok megmondja ez van es kotelezo vegrehajtani. NAgyobb hatalom van kilatasba neki mintha a rozsafuzert morzsolgatna.
Melymagyarja miert nem a magyar tudost vakcinajat tamogatja ezerrel, amivel megdicsoulne verhetne a mellet a magyar talalmany miatt, de o a kinait az oroszt preferalja. Igaz nem retye-rutyaja , elso a gyerekei alljanak sajat labukra de inkabb az adofizetokere.
Melittám! Szerintem ezen kár vitázni, mert még nagyon az elején vagyunk a vakcina üggyel. Nálam, korom okán nincs már kivárni azt, hogy meglegyen a magyar vakcina.Én már az Oxfordit se tudom kivárni, pedig az lenne a legszimpibb nekem... Ráadásul magyar tudósok vizsgálták be a keleti vakcinákat is. Épp most értek a végére, és ők is javasolják. Melitta, olyan nincs, hogy kimegy valaki tőlünk Kínába, vagy az oroszokhoz és hozzák a vakcinát, és oltanak. Hónapokig tartó bevizsgálás, nemzetközi tudósokkal való egyeztetés előzi meg az országba való tömeges megrendelést. A Tudomány meg mindenkié, örülünk, ha magyar a nemzetiség, de a tudomány egyetemleges. Mindenkié. Én alapból csak a magyarra szavazok, mert az unokám gyógyszerkutatónak tanul ELTE (magyar) ösztöndíjjal és az egyetem több évét Tim Hunt Nobel-díjas biokémikus tanítványaként, Londonban. De ettől természetesen ő is magyar tudós lesz ha eljut oda, hogy befejezze a több évig, évtizedig, vagy az élete végéig tartó tanulmányait..., mint Karikó Katalin is tette, hisz a magyar egyetem delegálta, az eredményei alapján erre az ösztöndíjra. A Másik válaszodra: Nincs békeidő: Sose volt. Én koromnál fogva nem régóta emlékszem, de az 1968-asra igen amikor mint Varsói szerződöttek lerohantuk Csehországot, emlékszem a ágyúhangokra mikor a 90-es években a volt Jugoszláviát vertük szét, mint NATO-tag, (közel lakom a határhoz). Hallottam a panellakásomból én is, meg a többiek is, amikor a hatalmas orosz tartálykocsik mentek át a városomon, benzit, és olajat szállítva a szerbeknek. Akkor Horn volt az miniszterelnök, tehát mi bőven kivettük ebben a háborúban is részünk ... Ne mond, hogy "békeidő"... nem volt és sose lesz. A világnak szükség van a katonákra, akik legalább olyan képzettek, mint a világ többi katonai vezetője. . Szükség van tanult tudósokra, szükség van magasan képzett mérnökökre és magasan képzett politikusokra is. Ez mint tanult szakma, nem kaphatja meg senki se csak azért mert valakinek a valakije...Értem én, hogy utálod az Orbán gyereket,( nem jut eszembe a neve) hisz az apját az a demokratikusan megválasztottak kérték fel miniszterelnöknek akik a magyar szavazók 2/3-a szavazott rájuk, de akkor is ő végezte el ezt az embert-próbáló iskolát a másik kettő magyarral együtt ( gratulálok gyerekek) és senkit se érdekelt, hogy ki az apja, vagy, hogy milyen vallású. A kiképzőket meg pláne nem. Én, ha már megosztotta a sajtó én is örülök ennek a hírnek, de ezt se a HírTV osztotta meg hanem a baloldali sajtó. És nem is értem, hogy miért hír ez bárkinek, hogy egy magyar ( három) gyerek elvégez egy olyan iskolát ahol hercegi gyerekek is tanultak és ehhez állami ösztöndíjat is kaptak. Mindenkinek jár az állami ösztöndíj, de meg kell felelni a feltételeknek, ők megfeleltek. Nosza! Csak biztatni tudok mindenkit. Aki tehetséget érez magában igényelje az ösztöndíjat. A szakmák bármelyikére.
Ugy latszik aparol fiura oroklodik nem csak az elmebaj hanem a teveszmek is. Katonasdit jatszanak bekeidobe NATO tagsag mellett.
Idaig egyhazat szervezett mert ott szinten lehet hulyiteni az embereket, de az is lehet lapatra raktak mert, csak nem hittek el neki, o az isten a mindenhato...
A katonasagnal nincs visszaduma a fonok megmondja ez van es kotelezo vegrehajtani. NAgyobb hatalom van kilatasba neki mintha a rozsafuzert morzsolgatna.
Melymagyarja miert nem a magyar tudost vakcinajat tamogatja ezerrel, amivel megdicsoulne verhetne a mellet a magyar talalmany miatt, de o a kinait az oroszt preferalja. Igaz nem retye-rutyaja , elso a gyerekei alljanak sajat labukra de inkabb az adofizetokere.
 
Nincs békeidő: Sose volt.
Tedd hozzá a teljesség kevéért, demokrácia SINCS!
Felcseréltük a szocialista diktatúrát egy gazdasági diktatúrára. Hogy melyik a kettő közül a kegyetlenebb, embertelenebb? Az utóbbi egy év egyértelművé tette a választ annak is, akinek korábban kételyei lehettek. És ez még csak a kezdet.

A magánvéleményem csak annyi, hogy Orbán a jelenlegi helyzetből sokkal kedvezőbben fog kijönni, mint a többi európai vezető. Magyarország megint a "legvidámabb barakk", mert ő legalább a ki tud még nagyobbat kitalálni az életet ellehetetlenítő versenybe nem szállt be.
 
A magánvéleményem csak annyi, hogy Orbán a jelenlegi helyzetből sokkal kedvezőbben fog kijönni, mint a többi európai vezető. Magyarország megint a "legvidámabb barakk", mert ő legalább a ki tud még nagyobbat kitalálni az életet ellehetetlenítő versenybe nem szállt be.
Az eredetileg tervezett hiány 1420 százaléka lett év végére a központi költségvetés - vagyis az államháztartás önkormányzatok nélküli részének - hiánya. A hiány így várhatóan a GDP 9 százalékát teszi majd ki, írja a HVG.

391 helyett 5549 milliárd forint lett tavaly a költségvetés hiánya​

 
Az év utolsó napjaiban tapasztalt, korábban soha nem látott mértékű költségvetési pénzszórásról több cikkünkben is beszámoltunk akkor. A kormány elsősorban a Gazdaságvédelmi Alapon keresztül költötte a pénzt, a végső szám meghaladta a 4000 milliárd forintot.

És közben nem adott pénzt a vállalkozók megmentésére.
Ami további csődöket okoz

1611729115963.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,712
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére