Hírek Putyin nagy ígéretet tett, és ennek nem fog örülni a világ

Újabb jel érkezett arról, hogy Oroszországnak eszében sincsen visszatérni a gabonamegállapodásba.

Zajlik az orosz-afrikai csúcstalálkozó Szentpéterváron, a rendezvényen Vlagyimir Putyin is aktívan részt vesz. Itt jelentette be azt, hogy miután Oroszország kihátrált a gabonamegállapodásból, hat afrikai országnak így is ingyen gabonát ígért – írja a Guardian.

Mint mondta, Oroszország készen áll arra, hogy helyettesítse Ukrajnát az afrikai nemzetek gabonaszállítójaként, szavai szerint Moszkva három-négy hónapon belül készen állhat arra, hogy ingyenesen gabonát szállítson hat afrikai országnak, itt Burkina Fasót, Zimbabwét, Malit, Szomáliát, a Közép-afrikai Köztársaságot és Eritreát nevezte meg.
Azóta, hogy Oroszország kilépett a gabonaegyezményről, a feszültség fokozatosan nő, tegnap például brit hírszerzési információk arról szóltak, hogy az oroszok blokádot tervezhetnek a Fekete-tengeren az ukrán kikötőknél. Putyin mostani bejelentése sem arra utal, hogy Oroszország visszatérne a gabonaegyezménybe, hiszen pont, hogy az ukrán gabonát szeretné „leváltani.”

1690462558452.png
 
Írnak mindenfélét.
Nemrég azt olvastam, hogy újra felmerült Oroszország NATO csatlakozási kérelme.
Ha igaz, akkor mi a jó válasz rá ?
Az oroszok mikor akartak NATO-tagok lenni? 23 évvel ezelőtt a csecsen háború közepén Putykó kissé cinikusan megjegyezte, hogy miért tekintené ellenségének a NATO-t, hiszen ő is európai civilizált államban él és akár tag is lehetne. De hivatalosan sosem merült ez fel.
 
Az oroszok mikor akartak NATO-tagok lenni? 23 évvel ezelőtt a csecsen háború közepén Putykó kissé cinikusan megjegyezte, hogy miért tekintené ellenségének a NATO-t, hiszen ő is európai civilizált államban él és akár tag is lehetne. De hivatalosan sosem merült ez fel.
Eurunews 04/11/2021

"Vlagyimir Putyin be akarta léptetni Oroszországot a NATO-ba, de el akarta kerülni az ehhez szükséges felvételi procedúrát a szervezet egykori vezetője szerint.
George Robertson 1999 és 2004 között vezette a NATO-t, míg Putyin 2000-ben lett Oroszország elnöke, aki már első találkozójukon világossá tette, hogy Oroszországot Nyugat-Európa részévé akarja tenni.
Az orosz elnök ugyanakkor árnyaltabban fogalmazott egy, a BBC-nek adott interjújában, nem sokkal beiktatása után. Azt mondta, nem zárja ki a NATO-csatlakozást, ha Oroszországot egyenrangú partnerként kezelik. Arról is beszélt, hogy nehéz elképzelnie országát Európától és a civilizált világtól elszigetelten."
 
..."nehéz elképzelnie országát Európától és a civilizált világtól elszigetelten."

Pedig most éppen azon dolgozik... úgy látszik meggondolta magát.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sz.V.Anikó wrote on DeeYoo's profile.
Üdv! Először is nagyon köszönöm én is a szuper fordításokat!
Lenne egy kérésem: nem találom a Daemonica sorozat 3.könyvét. Fel tudnád tenni ha meg van magyarul? Köszönöm szépen!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,948
Üzenet
4,753,412
Tagok
612,679
Legújabb tagunk
princi26
Oldal tetejére