Rekorder bliccelő: 9 millió forinttal tartozik egy utas a MÁV-nak

Összeszedte a legnagyobb bliccelőket a MÁV. Az abszolút rekorder az az utas, aki összesen 600 bírságot gyűjtött össze utazásai során, és több mint 9 millió forinttal tartozik a vasúttársaságnak.

A rutinosabbak a pályaudvarokon kihelyezett automatáknál váltják meg a vonatjegyeiket, de sokan vannak olyanok, akik inkább hagyományos módon, a pénztárnál sorban állva fizetnek. Viszont a bliccelés sem ment még ki a divatból.

Lőcsei Virág, a MÁV sajtószóvivője az ATV Híradónak azt mondta: „Öt év alatt összesen ötmilliárd forint kárt okoztak a jegy nélkül utazók a MÁV Startnak, a követelések összesen nagyjából 90 ezer szabályszegőhöz tartoznak. Az abszolút rekorder összesen 600 bírságot gyűjtött össze, a tartozása így meghaladja a 9 millió forintot.”

A MÁV azt mondja, a bliccelők a tartozásuk rendezése érdekében akár részletfizetést és fizetési halasztást is kaphatnak, a nem együttműködők azonban bírósági végrehajtásra, sőt a nagyobb összeggel tartozók büntetőfeljelentésre is számíthatnak.

Magyar György ügyvéd szerint a büntetőjogi felelősség nem feltétlenül fog megállni ebben az esetben, mert ez nem a klasszikus csalás esete. Hozzátette: „Más lenne a helyzet, ha valaki hamis jeggyel utazna, más lenne a helyzet, ha felmutatna egy lejárt bérletet, akkor tényleg van benne megtévesztő magatartás, mert a csaláshoz az kell, hogy megtévesztő magatartás legyen, vagyoni hátrányt okozzon, és ő pedig vagyoni előnyhöz jusson. Ezeket klasszikus értelemben másképp kell értelmezni, mint a gyakorlatban, és én azt gondolom, hogy ebből büntetőjogi relevancia nemigen fog születni.”

A rendszeresen vonattal utazók azt mondják, ők sosem utaznak jegy nélkül, és nem is szeretnek bliccelni, de azt nem értik, hogy úszhatta meg eddig valaki, aki 600-szor potyázott.

Egy híradónk által megkérdezett utas azt mondta: „Hozzátartozik az is, hogy milyen állapotban van a MÁV, mennyi pénzt kérnek ezért, meg őneki milyen az anyagi helyzete, milyen Magyarország gazdasági helyzete, de akkor sem tartom etikusnak, főleg másokkal szemben.”

Egy másik utas azt mondta: „Gratulálok és sok szerencsét neki a továbbiakban is, mert megérdemli a MÁV, hogy blicceljünk, most láttam, a miskolci vonat 115 percet késik, ennek kéthetente teszem ki magam, így meg tudom érteni, ha valaki ezt megelégeli, és keres egy megfelelő megoldást.”

Megfelelő megoldást tegnap is sokan kerestek, mert a fővárosból induló vonatok órákat késtek. A MÁV tájékoztatása szerint ennek a vasúttársaságon kívül álló okai voltak, két baleset is történt vasúti átjárókban, valamint egy daruskocsi az egyik vonalon a felsővezetéket szakította le.

http://www.atv.hu/videok/video-2018...-millio-forinttal-tartozik-egy-utas-a-mav-nak
upload_2018-9-29_13-35-1.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,810
Tagok
615,907
Legújabb tagunk
HANGmorzsák
Oldal tetejére