Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak.

Borúzs-Szabó Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
7
Sokan, ha aludni akarnak és nem tudnak, szeszes itallal részegítik le magokat, s elalusznak ugyan, csakhogy ezen gyógyszer nagyobb bajt okoz, mint az, melyet gyógyítani akar. Az ittas elalhatik; de nincs köszönet oly alvásban, melyből az ember rendszerint még bágyadtabban és főfájással ébred fel.

Greguss Ágost
 

Borúzs-Szabó Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
9
Vannak bizonyos dolgok, amelyekre az ember fia - és az asszony lánya - kitartóan törekszik. Nem olyasmik, amik a történelemkönyvekben szoktak szerepelni; én a fontos dolgokról beszélek. Egy tető, amely megvéd az esőtől. Egy meleg kanál étel. Tisztességes nemi élet. Egészséges emésztés. (...) Nincs a világon, ami egy rendes éjszakai alváshoz volna fogható.

Stephen King
 

Borúzs-Szabó Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
19
Eszembe jutnak a városi reggelek, a hörgő autóbuszokkal, az elakadt, egymás bűzében fuldokló autókkal, a kedvetlen, ingerült tömeggel, a rosszkedvű megérkezésekkel a munkahelyekre. A karambolok, szirénázó rendőr-és mentőautók. A csőd, amit városainkban összehoztunk. A gyermekek, akiket, mint egy laboratóriumban, a szmognak támaszkodó lakásfalak között szerelmeskedtünk össze. Akik a rigót és a verebet nem tudják megkülönböztetni, s mindegyikre azt mondják, hogy madár.

Bertha Bulcsu
 
Oldal tetejére