Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

ANI69ish

Állandó Tag
Állandó Tag
A Dalai Lámát mikor arról kérdezték, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta: ”Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élni a jelent: az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben: úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán."
:p
 

ANI69ish

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, belegondoltunk-e valaha is abba, hogy mindent kimondunk és megnevezünk. ....


.... Ne kérdezzük, hogyan lehetnénk szabadok, ennek így semmi értelme. Kérdezzük viszont meg magunkat, miért vagyunk ennyire rabszolgái olyan szavaknak, mint India, Gita, kommunizmus, keresztény, orosz, amerikai, angol vagy a társadalmi osztályok nevei.
A szeretet, Isten, meditáció csupán szavak - mégis kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonítunk nekik, és ezáltal rabszolgáivá válunk.
MÉG SOHA, egyetlen gondolat sem oldotta meg a problémáinkat, és nem hiszem, hogy ez valaha is bekövetkezni.


Jiddu Krishnamurti
indiai filozófus, író és spirituális tanító
1895. május 12. — 1986. február 17.




;)
 

semsenem

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha van rosszabb annál, mikor nem értik meg, az az, ha tökéletesen megértik az embert, mielőtt esélye lenne egy jót duzzogni a meg nem értettség miatt.
 
Oldal tetejére