Orbán hazugságai (1.) - A válság kezelőjét Bajnai Gordonnak hívták

Csúsztatás – ez volt a leggyakoribb reakció azoknak a szakértőknek a részéről, akiket arra kértünk, hogy tényekkel értékeljék azokat a kijelentéseket, amelyeket Orbán Viktor kormányfő tett a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva. Négy területen intézett ismét erőteljes támadást Brüsszel ellen: a megszorítások a devizahitelesek, a rezsicsökkentés és a menekültáradat kérdéseiben. Négy téma – négy cikk. Elsőként a megszorításokat vettük górcső alá.

„Ez nem más, mint a tények teljes meghamisítása, sajnos azonban ezt meg lehet etetni ezzel a táradalommal, amelyben az állampolgárok túlnyomó többsége nem ismeri az összefüggéseket, s emlékezete csak két hónapra nyúlik vissza” – szögezte le Inotai András, közgazdászprofesszor, az MTA Világgazdasági Intézetének volt igazgatója. Arra kértük, tényekkel véleményezze Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújában elhangzott kijelentését, mely szerint „Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et és adót csökkentett”.



„Először is, Brüsszel soha semmit nem követel, sem írásban, sem szóban” – húzta alá Inotai. Mutassa be valaki, hogy hol, miért és mikor – továbbá milyen eredménnyel – szólt bele közvetlenül a tagállamok gazdaságába vagy belpolitikájába. Holott az alapvető demokratikus értékek rendszerszerű és folyamatos megsértése kapcsán megtehette volna, sőt, meg is kellett volna tennie. Hiszen a csatlakozás feltételeként többek között éppen azokat az alapértékeket kellett elfogadnunk, amelyeket az elmúlt nyolc évben sorozatosan sért meg a kormány.

Sajnos azonban az EU-jogban nincs lehetőség egyetlen tagállam kizárására sem, kivétel, ha maga az adott ország szeretné otthagyni a közösséget. Természetesen szigorúbb feltételek vonatkoznak az euróövezetre, ahol nemzeti valuta a közös pénz, de – sajnálatos módon – itt sem működött az egyébként elvárható szigor és egyúttal szolidaritás összhangja.

A Fidesz 2010-es hatalomra jutása utáni első konvergenciajelentésben pedig a következő olvasható „A fenntartható konvergenciához szükséges környezet kialakításához Magyarországon többek között stabilitásorientált monetáris politikára, valamint a fiskális konszolidációs pálya szigorú végrehajtásának a folytatására van szükség”. Ez – tegyük hozzá – valóban nem mondható követelésnek. Inotai szerint sincs ebben semmi kötelező érvényű utasítás, ez pusztán ajánlás.

„De ne keverjük össze a dátumokat!” – hívja fel a figyelmet még egy dologra a közgazdászprofesszor, aki szerint minimum csúsztatás az is, ahogy Orbán egybemossa a személyeket, a tényeket, az időpontokat. „Magyarországon a válságkezelést végző miniszterelnököt úgy hívták, hogy Bajnai Gordon, és nem úgy, hogy Orbán Viktor” – frissíti fel az erről elfeledkezők emlékezetét Inotai. Az a Bajnai – tette hozzá –, aki előre megmondta, hogy csak egy évig marad, s az alatt valóban sínre tette a válság sújtotta és számos – nem utolsósorban az akkor ellenzékben lévő Fidesz által tudatosan gerjesztett – belpolitikai és belgazdasági instabilitás következményeit viselő gazdaságot.

Orbánék a stabilitás felé elindult és a nemzetközi bizalmat visszaszerzett Bajnai-hagyatékra építve mondták fel a Nemzetközi Valutaalaptól a válság csúcspontján felvett hiteleket. Természetesen, mint mindig az „álfüggetlenedési” akciókat a Valutaalap által kínáltnál magasabb kamatozású hitelekkel kellett kiváltani. Ennél lényegesebb és máig ható tanulsága volt a magánnyugdíjpénztárakban a lakosság által összegyűjtött háromezer milliárd forint, vagyis az akkor éves magyar társadalmi termék 10 százalékát elérő vagyon kisajátításának, erősebben fogalmazva egyértelmű „bolsevizálásának”. Ez az összeg, amelynek felhasználásáról csak sejtéseink vannak, de a pénz valójában legfeljebb papíron létezik, a valóságban nem, nemcsak az orbáni „válságkezelésben” játszott meghatározó mentőöv-szerepet. Legalább ilyen mértékben határozta meg a következő évek kormányzati mozgásterét.

Ha ugyanis egy durván törvénysértő lépés, aminek közvetlenül 1 millió, közvetve 3 millió kárvallottja van, nem tud azonnal tömegeket kivinni az utcára, azt jelenti, hogy a magyar társadalommal ezután bármit meg lehet tenni mindenféle következmény nélkül. Ehhez járultak a történelmi modernizációs esélyt kínáló eurós milliárdok, amelyeket Magyarország a 2007-ben indult hétéves költségvetés keretében kapott, de amelyek oroszlánrésze – technikai okokból – 2010-től érkezett Magyarországra. Alapvetően ez segített a gazdaság szanálásában, de azzal a nem kis szépséghibával, hogy a felszíni stabilizáció nem kötődött össze tudatos és a versenyképességet erősítő, a hosszabb távon fenntartható stabilitást és fejlődést megalapozó társadalmi-gazdasági-tudati modernizációval.

Majd jött az egykulcsos adó – amit Orbán a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva adócsökkentésként emlegetett.

Ennek megítélése közel sem egységes. Ugyanis egyrészt jelentősen mérsékelte a költségvetés bevételeit, miközben tudatosan, de rendkívül felelőtlenül tágította a jövedelemkülönbségeket. „Személy szerint a rendelkezést gazdaságilag irracionálisnak, társadalmilag pedig immorálisnak tartom, miközben saját magam a ’nyerő’ oldalon álltam és állok” – közölte Inotai .

A bevételkiesést részben az államosított magánnyugdíjkasszáktól elvett, valamint az uniós pénzek kompenzálták. De hasonlóan lényeges „egyensúlyteremtő” szerepet játszott a költségvetés kiadási oldalának durva lefaragása, ami mindenekelőtt az egészségügyi és oktatási területet érintette, vagyis éppen azt a kettőt, ami a 21. században alapvető feltétele a versenyképes gazdaság és társadalom fenntartásának, megerősítésének vagy akár létrehozásának.

Egyrészt az uniós pénzekkel finanszírozható modernizáció elmaradása, másrészt a „humán tényező” tönkretétele történelmi bűn, aminek tényleges nagyságrendje és igen súlyos következményei csak a következő időszakban válnak széles rétegek számára láthatóvá és egyre nehezebben kezelhetővé – húzta alá a közgazdászprofesszor.

47884.jpg
 
S az Európai Unió törekvése nem a bevándorlók behozatala, hanem a határain kívül tartása, minden intézkedése ezt támasztja alá,
Ha csak értő módon elolvasod Dimitris Avramopulos (migrációs, belügyi biztos) vagy akár Angela Merkel nyilatkozatait, ilyen (már bocsánat!) butaságot nem mondanál. Az előbb épp te fejtegetted a migráció gazdaságilag előnyös hatását... Most akkor ezt is el kellene döntened! Bár mondjuk erősen gyanús, hogy miről NEM szúrtál be adattáblázatot!
 
Hát például Nizza, Köln, Brüsszel... ennyi halott kellő ellenérv?! De mondhatnám az oszmán iga alatt álló Királyi Magyarországot is, amely majdnem elnéptelenedett. De hivatkozz akkor konkrét nevekre! Én például Huntington vagy Scruton nevét citálnám, akik szerint Európa a saját kultúráját rombolja le, illetve borítékolható civilizációs konfliktus felé sodródik. Ráadásul a magyarázatod nagyon is hallgat arról: hol van az a küszöbérték, amely felett már a szociális rendszer összeomlása és az integráció lehetetlensége szinte biztos. A befogadóképességünk ugyanis (fájdalom!) limitált, miközben hatványozottan nő a világ népessége, illetve a világszegénység. Azt is el kellene döntened, hogy most humanitárius okból fogadjuk-e be a szegénység elől menekülőket vagy épphogy gazdasági érdekünk fűződik a befogadásukhoz. És végül feltenném neked a százforintos kérdést: vajon nekem mint felelős döntésre képes nagykorú állampolgárnak van-e jogom nem-et mondani a migrációra, vagy arra, hogy jól felfogott érdekeimet választott képviselők révén képviseltessem - vagy az én jogaimat/érdekeimet/álláspontomat felülírhatja és negligálhatja senki által nem választott társadalomtudósok vitatható véleménye.

A terrorizmus nem a migráció következménye, bármennyire is cinikusan hangzik... Hanem a politikai üzenet átvitel és a politikai zsarolás eszköze...Úgyhogy ezek nem érvek..
Az elkerülhetetlen bevándorlási hullám humánus eszközökkel nem megakadályozható.. ez tény... De az aki azt mondja tudja a megoldást az hazudik, nem azért mert én sem tudom a megoldást, hanem szerintem nincs "jó" megoldás, emberséges megoldás... S a kérdésed sem 100 Ft-os kérdés mert az állatvilágban, s ebbe az ember is beletartozik csak egy púk fajta van ami az életét is feláldozva önzetlen... Én itt arról írok folyamatosan, hogy olyan politikus (Orbán Viktor) riogat a bevándorlással, akinek országa nem célország, sőt álmában sem jutna épeszűnek ide jönni, egy olyan ország politikusa ahol nincsenek bevándorlók.. S közpénzből költenek milliárdokat hazug állításokra.... S sokan szeretnék képviselőik útján hangoztatni a véleményüket, de Magyarországon a lakosság több mint felének nincs parlamenti képviselete, mert még az egyéni kerületben megválasztott képviselők sem a választóik megkérdezésével szavaznak hanem pártutasításra... Miről is beszélünk akkor?
 
Utoljára módosítva:
Hát például Nizza, Köln, Brüsszel... ennyi halott kellő ellenérv?! De mondhatnám az oszmán iga alatt álló Királyi Magyarországot is, amely majdnem elnéptelenedett. De hivatkozz akkor konkrét nevekre! Én például Huntington vagy Scruton nevét citálnám, akik szerint Európa a saját kultúráját rombolja le, illetve borítékolható civilizációs konfliktus felé sodródik. Ráadásul a magyarázatod nagyon is hallgat arról: hol van az a küszöbérték, amely felett már a szociális rendszer összeomlása és az integráció lehetetlensége szinte biztos. A befogadóképességünk ugyanis (fájdalom!) limitált, miközben hatványozottan nő a világ népessége, illetve a világszegénység. Azt is el kellene döntened, hogy most humanitárius okból fogadjuk-e be a szegénység elől menekülőket vagy épphogy gazdasági érdekünk fűződik a befogadásukhoz. És végül feltenném neked a százforintos kérdést: vajon nekem mint felelős döntésre képes nagykorú állampolgárnak van-e jogom nem-et mondani a migrációra, vagy arra, hogy jól felfogott érdekeimet választott képviselők révén képviseltessem - vagy az én jogaimat/érdekeimet/álláspontomat felülírhatja és negligálhatja senki által nem választott társadalomtudósok vitatható véleménye.

Nem akarok itt veled halottakat számolni mert ízléstelen.
Egy biztos, akit menekültnek neveznek, tartanak az nagyobb veszélynek van kitéve mint fordítva.

Rasszista idegengyűlölő vagy es ezt azzal árulod el, hogy az idegenekkel szemben csak a negativ dolgokra figyelsz.

A magyar börtönök üressek?
Itt rengeteg Magyar is csücsül.
En egyetemista koromban tölmacsoltam a rendörsegen es birosagokon.
A magyarok sem szentek elhiheted nekem.
De nem akarok gazemberseggel gazemberseget kiegyenliteni.
Ne legyel bekepzelt.
 
Utoljára módosítva:
Túl nagy kérés lenne ha megtisztelnél azzal, hogy nem nézel hülyének?
Mert ezt Te sem gondolhatod komolyan....

azért meg lehet hallgatni az EP képviselőket, hogy mégis miről megy a vita az Európai Parlamentben. Eddig az illegális migráció megakadályozása volt a cél, mostantól a migráció legális útvonalainak megnyitásával hozzájárulás az illegális migráció megakadályozásához, az embercsempészet elleni küzdelemhez....kész röhej.
 
Ollvasom ezt meg a tobbi topicot es erosen csodalkozom.
A legnagyobb gond Orban.

Eszak-korea hulyiti a vilagot, atom fegyverei vannak es hordozov eszkozei.
Amerika szamara egy kis pont lenne a terkepen, es megis talalkozgat a vezetojevel az amerikai elnok. Az orszagban atnevbelo taborok vannak - nem keves - .
Kina gazdasagi vilaghatalomra tor. Kinai penzemberek ott vannak a leggazdagabb emberek kozott. Raadasul a nepessege iszonytato!
Oroszorszag szeretne visszaszerezni hajdani szerepet. Az orszagban sok penz megy katonai fejlesztesekre.
Azsiabol es afrikabol embermilliok jonnek vagy jonenek europaba.
Ukrajna robbanas szelen.
Demografiai gondok mellett ott a kornyazeti problema.

Szoval van gond eleg.
Erre most a vilag legnagyobb gondja szerintetek Orban.
Mert nincs demokracia.


Van megoldando problema eleg, de europa ahelyett, hogy megoldast keresnenek ra, gyartanak maguknak egyet amivel ugy erzik talan elbirnak.
Az Orbaaaaan...az tehet mindenrol...

Bocs ha hangosan rohogok
 
Ollvasom ezt meg a tobbi topicot es erosen csodalkozom.
A legnagyobb gond Orban.

Eszak-korea hulyiti a vilagot, atom fegyverei vannak es hordozov eszkozei.
Amerika szamara egy kis pont lenne a terkepen, es megis talalkozgat a vezetojevel az amerikai elnok. Az orszagban atnevbelo taborok vannak - nem keves - .
Kina gazdasagi vilaghatalomra tor. Kinai penzemberek ott vannak a leggazdagabb emberek kozott. Raadasul a nepessege iszonytato!
Oroszorszag szeretne visszaszerezni hajdani szerepet. Az orszagban sok penz megy katonai fejlesztesekre.
Azsiabol es afrikabol embermilliok jonnek vagy jonenek europaba.
Ukrajna robbanas szelen.
Demografiai gondok mellett ott a kornyazeti problema.

Szoval van gond eleg.
Erre most a vilag legnagyobb gondja szerintetek Orban.
Mert nincs demokracia.


Van megoldando problema eleg, de europa ahelyett, hogy megoldast keresnenek ra, gyartanak maguknak egyet amivel ugy erzik talan elbirnak.
Az Orbaaaaan...az tehet mindenrol...

Bocs ha hangosan rohogok


Valószínűleg Neked a világ egyéb problémái a legnagyobb előforduló problémák az életedben.. Irigyellek, de ebben egész biztos nagyon sokan osztoznak velem..
Azt gondolom vagy mérhetetlenül cinikus vagy, vagy a felfogóképességed korlátozott, vagy egy befalazott szobában élsz, s csak a nemzeti médiából tájékozódsz, de még az is szóba jöhet, hogy látás és hallás sérült vagy..
Egyéb mentséged nem hiszem hogy lehet hozzászólásodra...
Én ugyanis itt élek Magyarországon, Penyben, Lidlben, Tescoban vásárolok, látom mit, mennyit vesznek az emberek, olvasom mennyi az átlagbér, s a környezetemben még megközelítőleg sincs annyi fizetése senkinek... Egyre több hiányos fogazatú embert látok a buszon, a boltban , az utcán.. Az embereknek nincs pénzük még a fogorvosra sem, nem hogy fogpótlásra. Ez meg is határozza az étrendjüket és az egészségügyi helyzetük.. Egy hangos kisebbség, ami mára a lakosság több mint 12%-a, keseríti meg antiszociális magatartásával, a törvények semmibe vételével a települések nagy részének mindennapjait... Ahol van munka ott az ingatlan árak az egekben, az albérletek is, a pénztelenség röghöz köti a leszakadókat ez által még rosszabb helyzetbe kerülnek... S közben milliárdokat költenek Orbán fociőrületére, nem a bevándorlás a kivándorlás a legnagyobb probléma, mégis 10 millárdokért hirdetnek közpénzből a saját médiájukban, háborúznak az egyetlen fórummal amelyik fenntartja őket.. Lassan csak a fizetős oktatás a színvonalas, akár alap, akár középfokról beszélünk, A hivatalos statisztika szerint az ország lakosságának 34 %-a szegénységi küszöb alatt él...
Tényleg ki a felelős mindezért?
Nem az a kormány és annak vezetője a felelős, amelyik 2/3 többségével korlátlanul megvalósíthatta volna a programját, ha lett volna neki.. De Ők nem éltek a lehetőséggel, hanem visszaéltek..

Hát van is min röhögnöd, nem is értem mire magyarkodsz itt néha... Vagy csak páran magyarok a magyarok országában? Az a 27 ezer Fidesz tag? Vagy az 2,5 millió Fideszre szavazó, bár őket is csak lenézik, mert különben nem mernék őket is becsapni...
Hát szórakozz jól...
 
Valószínűleg Neked a világ egyéb problémái a legnagyobb előforduló problémák az életedben.. Irigyellek, de ebben egész biztos nagyon sokan osztoznak velem..
Azt gondolom vagy mérhetetlenül cinikus vagy, vagy a felfogóképességed korlátozott, vagy egy befalazott szobában élsz, s csak a nemzeti médiából tájékozódsz, de még az is szóba jöhet, hogy látás és hallás sérült vagy..
Egyéb mentséged nem hiszem hogy lehet hozzászólásodra...
Én ugyanis itt élek Magyarországon, Penyben, Lidlben, Tescoban vásárolok, látom mit, mennyit vesznek az emberek, olvasom mennyi az átlagbér, s a környezetemben még megközelítőleg sincs annyi fizetése senkinek... Egyre több hiányos fogazatú embert látok a buszon, a boltban , az utcán.. Az embereknek nincs pénzük még a fogorvosra sem, nem hogy fogpótlásra. Ez meg is határozza az étrendjüket és az egészségügyi helyzetük.. Egy hangos kisebbség, ami mára a lakosság több mint 12%-a, keseríti meg antiszociális magatartásával, a törvények semmibe vételével a települések nagy részének mindennapjait... Ahol van munka ott az ingatlan árak az egekben, az albérletek is, a pénztelenség röghöz köti a leszakadókat ez által még rosszabb helyzetbe kerülnek... S közben milliárdokat költenek Orbán fociőrületére, nem a bevándorlás a kivándorlás a legnagyobb probléma. Lassan csak a fizetős oktatás a színvonalas, akár alap, akár középfokról beszélünk, A hivatalos statisztika szerint az ország lakosságának 34 %-a szegénységi küszöb alatt él...
Tényleg ki a felelős mindezért?
Nem az a kormány és annak vezetője a felelős, amelyik 2/3 többségével korlátlanul megvalósíthatta volna a programját, ha lett volna neki.. De Ők nem éltek a lehetőséggel, hanem visszaéltek..

Hát van is min röhögnöd, nem is értem mire magyarkodsz itt néha... Vagy csak páran magyarok a magyarok országában? Az a 27 ezer Fidesz tag? Vagy az 2,5 millió Fideszre szavazó, bár őket is csak lenézik, mert különben nem mernék őket is becsapni...
Hát szórakozz jól...

A szorakozas tulzas, de nevetni tudok ezen a dolgon


En itt eltem korabban is, nem egy bezart szobaban.
Rengeteg ismerosom van.
Ollyan helyen elek, amit sokaig a rendszervaltas vesztesekent emlegettek.

Valtomuszakon dolgoztam sokakkal ellentetben, es naponta 2 orat buszoztam a munkahelyre.
Korulottem ultek a munkatarsak a munkas jaraton es elotte a menetrendszerun az ismeretlenek.
Hallottam mirol beszelnek, es ertettem mert nekem is azok voltak a gondjaim mint nekik.

Tehat amit idonkent irok, azt nem egy elefantcsonttoronybol teszem.
Nekem az az eletem, ami a tobbsegnek!

Egyszer mar irtam itt, most leirom megegyszer: nezted te ezen a forumoon a Humor és a Humoros kepek topicot?

Szerintem izlestelen es nevetseges. Nem az amit annak szannak, hanem az a ketsegbeesett szandek ami arra inditja az embereket, hogy lejegyezek, lerajzoljak ezeket!

Ez mar nem politizalas!
 
A cikk ott téved, hogy nem az Unió kért megszorításokat, hanem az IMF, ha nem fizeti vissza az ország a hitelt. Orbán nem akart megszorításokat, ezért visszafizette még így is, hogy drágább hitelt kellett felvenni hozzá, de ez legalább már nem a lakosságnak fájt!
Bajnai nem tett rendbe semmit, csak az volt az érdeme, hogy amerikai kapcsolatait kihasználva gyorsan hitelhez jutott, így választásokig, elkerülték az ország csődjét, a hitelből tudták addig működtetni az országot!

"A bevételkiesést részben az államosított magánnyugdíjkasszáktól elvett,....." - nahát!! Ezek szerint nem lopták el!!??

A Fidesz kormány első lépesei között visszavásárolta az MSZP által eladott energiaszolgáltatókat, az utakat, amit ha nem vásárol vissza akkor az MSZP által kötött szerződések szerint tízszeresébe került volna az út a valós értékének!!! A mai napig vásárolják vissza a PPP konstrukcióban készült intézményeket is!!!

A Fidesz kormány reformjaival érte el, hogy az országot talpra tudta állítani!!! Matolcsy unortodox pénzügyi politikája is meghozta az eredményét!

Az unió beleszólhatott az ország gazdaságpolitikájába és a 100 millió fölötti költéseket is egyeztetni kellett velük 2010 -után. Ezért tudjuk, hogy nem lopták el a pénzeket, mivel azt az unióval folyamatosan egyeztetve és általuk ellenőrizve költötték el!
Kedves Rózsa Hajnal! Nem a cikk, hanem "szeretve tisztelt Vezérünk" Orbán Viktor állítja, hogy Brüsszel micsoda gaz cselekedetekre kényszeríti az ország kormányát. A magánnyugdíjak kapcsán azzal szédítették az érintetteket, hogy mindenkinek saját nyugdíjszámlája lesz és ott nyomon követhető lesz a számlán lévő összeg alakulása. Ez azóta sem történt meg. Valószínűleg nem azért, mert nem lett volna rá idő, vagy kapacitás. Sokkal inkább, mert az a pénz valami másra költődött el. A kifizetések brüsszeli ellenőrzése kapcsán csak annyit, hogy ha valamit kifogásolnak (Tiborcz-féle közvilágítás), akkor nem az Unióval fizettetik ki a számlát, hanem mélyen a zsebünkbe nyúlnak és nagyvonalúan az ország állja a cehhet.
 


eddy


Te nem a humoros képekhez szóltál hozzá... Itt Orbán hazugságairól van szó.. s Ő bizony hazudik, smint mondják aki hazudik az lop is... Számos ember életét mindenképp..
Azt persze el tudom képzelni a Te életed is olyan mint a többségnek, a 2/3-os (vélt) többségnek... Nekik úgy tűnik tényleg nem fáj semmi...
 

eddy


Te nem a humoros képekhez szóltál hozzá... Itt Orbán hazugságairól van szó.. s Ő bizony hazudik, smint mondják aki hazudik az lop is... Számos ember életét mindenképp..
Azt persze el tudom képzelni a Te életed is olyan mint a többségnek, a 2/3-os (vélt) többségnek... Nekik úgy tűnik tényleg nem fáj semmi...

Meglep, de ugy tunik szamodra sem jelent mas az ugynevezett politizalas, mint leszolast, gyalazkodast.
Ha a kovetkezo valasztasra keszultok az meg korai, megis ugy tunik, hogy az ellenzek ma mar idaig jutott.
Gyalazkodik, vadol, mindenkit lebirkaz aki nem latja at az O zsenialitasukat.
Ez a 2/3(velt) tobbseg tart el teged is, es meg sok mas embert, aki lassan mar xarba sem veszi oket.

Legy buszke arra, hogy Te okos vagy nem ugy mint mi.
 
Meglep, de ugy tunik szamodra sem jelent mas az ugynevezett politizalas, mint leszolast, gyalazkodast.
Ha a kovetkezo valasztasra keszultok az meg korai, megis ugy tunik, hogy az ellenzek ma mar idaig jutott.
Gyalazkodik, vadol, mindenkit lebirkaz aki nem latja at az O zsenialitasukat.
Ez a 2/3(velt) tobbseg tart el teged is, es meg sok mas embert, aki lassan mar xarba sem veszi oket.

Legy buszke arra, hogy Te okos vagy nem ugy mint mi.
Eddy!
Most én csalódtam Benned ! ( a múltkor Te bennem)
Azt sem tudod mit beszélsz!
 
Túl nagy kérés lenne ha megtisztelnél azzal, hogy nem nézel hülyének?
Mert ezt Te sem gondolhatod komolyan....
Nagyon is komolyan gondolom, hiszen máról sem szól a diskurzus, mint hogy központilag magához vonva vagy épp tagállami-belügyi hatáskörhöz utaltan kezeljük a kérdést! Ez számodra nem jön át?
 
olyan politikus (Orbán Viktor) riogat a bevándorlással, akinek országa nem célország
Nem célország! Ez igaz. Csakhogy a benső határok nyitottak! A bevándorlóknak pedig - különösen, ha állampolgársághoz is juttatjuk őket - nem korlátozhatod a szabadságjogait, különben az EU megszűnik Európa lenni. Ha pedig a bevándorlás és annak utánpótlása folyamatos, de legalábbis jóval nagyobb volumenű, mint a célországok befogadóképessége, akkor SZINTE BIZONYOS: csak idő kérdése, mikor válunk célországgá magunk is. Ez könnyen belátható! Orbán EU pártisága ennyiben komoly hiba! Bár amennyiben Nyugat-Európa eléri a küszöbértéket, az EU menthetetlenül szét fog esni.
 
Nem akarok itt veled halottakat szamolni mert izlestelen.
Egy biztos, akit menekültnek neznek, tartanak az nagyobb veszelynek van kiteve mint forditva. Rasszista idegenygülölö vagy es ezt azzal arulod el, hogy az idegenekkel szemben csak a negativ dolgokra figyelsz.
Nem vagyok idegengyűlölő. A te megbélyegző technikád ellenére sem. Bár a szívem valóban a hozzám közelebb állók felé húz, legalább annyira féltem a betelepülőket, mint a befogadókat. A tartós és szörnyen embertelen konfliktusok évszázada jön el ebből az ostoba társadalmi kísérletből - amennyiben megvalósul.
 
. A tartós és szörnyen embertelen konfliktusok évszázada jön el ebből az ostoba társadalmi kísérletből - amennyiben megvalósul.
A cigany magyar egyutteles gondolkodtat el ennek kapcsan.

Nem csak ez a kormany, de az ezt megelozok sem - tobb szaz evre visszamenioen - nem voltak kepesek megoldast talani ra.
Ugyan ez a helyzet spanyolorszagban, franciaorszagban, olaszorszagban ezen a teren.
Magyarorszag gazdasagi helyzete nehezen hasonlithato ezekhez az orszagokhoz, most megis ujabb terhet kellene a nyakaba vegyen akkor, amikor meg a korabbit sem volt kepes semŐ sem hasonlo gondokkal kuzdo nalanal erosebb gazdasagu orszagok sem.

Szkeptikus vagyok nagyon az integracioval kapcsolatban, annyira mas gondolkodast, eletvitelt, kulturat kepviselo emberekrol van szo
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,028
Tagok
615,778
Legújabb tagunk
Keypadaprn
Oldal tetejére