Az USA-ban és Kanadában már szavaztak a magyarok

Az amerikai és a kanadai magyar külképviseleteken közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban befejeződött a voksolás a magyar országgyűlési képviselőválasztásokra.

Az Egyesült Államokban és Kanadában helyi idő szerint szombaton este hét órakor fejeződött be a szavazás. A jogosultak az észak-amerikai kontinensen az időeltolódás miatt voksolhattak szombaton, mindenütt reggel hat óra és este hét óra között.

A külképviseleteken - előzetes regisztrálás után - azok szavazhattak, akik magyar állampolgárok, és rendelkeznek magyarországi lakhellyel. Aki magyar állampolgár, de nincs állandó magyarországi lakcíme, csakis levélben szavazhat.

Az Egyesült Államokban öt városban - Washingtonban, New Yorkban, Chicagóban, San Franciscóban és Los Angelesben - várták a külképviseletek a szavazókat, míg az északi Kanadában a fővárosban, Ottawában lévő magyar nagykövetségen és a torontói magyar főkonzulátuson lehetett voksolni.

Az Egyesült Államokban összesen 2357-en regisztráltatták magukat, s csaknem mindenütt magas, 80-85 százalékos volt a részvételi arány. A Külföldi Választási Iroda (KÜVI) jelen lévő vezetői arról tájékoztatták az MTI-t, hogy incidens, rendzavarás, rosszullét sehol nem történt, a szavazás mindenütt zavartalanul zajlott le. Egy panaszos bejelentés volt, mégpedig a washingtoni magyar nagykövetségen.

Az amerikai fővárosban 378-an regisztráltak, és 302 szavazó jelent meg, ez 80 százalékos részvételi arányt jelent. 140-150 volt azoknak a választóknak a száma, akik - mivel nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel - a levélben leadott voksukat személyesen adták át a nagykövetségen berendezett választási helyiségben. Peterdi Anikó, a Külföldi Választási Iroda washingtoni elnöke az MTI-nek elmondta: "Egy panasztételre került sor a választási listán való részvétellel kapcsolatban". Az illető a nemzetiségi listán regisztrált, de a listán nem szerepelt, emiatt panasszal élt.

Az észak-amerikai kontinensen a legtöbben New Yorkban járultak az urnákhoz. 1070 fő regisztrált, és 947 magyar állampolgár - a szavazók 88,5 százaléka - el is ment szavazni. A csakis levélszavazásra jogosultak közül 94-en személyesen vitték be a lezárt borítékot a főkonzulátusra. Dr. Rónaszéki Áron, a Külképviseleti Választási Iroda New York-i vezetője telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az utolsó szavazó 15 másodperccel az urnazárás előtt érkezett meg, de még fogadták.

A voksolás zökkenőmentes volt, hangsúlyozta, de hozzátette, hogy voltak, akiket vissza kellett utasítani, mert vagy nem szerepeltek a választási jegyzékben, vagy csakis levélben szavazásra voltak jogosultak, ám erről nem volt tudomásuk. A New York-i misszión "több olyan eset volt, hogy valaki levélben szavazott volna, de nem kapta meg a csomagot" - közölte dr. Rónaszéki Áron.

Kumin Ferenc New York-i főkonzul az MTI-nek elmondta: a főkonzulátus már tavaly ősz óta folyamatosan tájékoztatta a helybéli magyarságot a választási tudnivalókról. New Jerseyben, Connecticutben, Pennsylvaniában jártak, s ahová nem jutottak el, ott a tiszteletbeli konzulok segítségét kérték. "Egyszerű dolog a külföldi voksolás, de van néhány olyan szabály, amelyet nagyon meg kell érteni. Sokszor a magyar nyelv hivatalos fordulataiban talán már nem olyan könnyen kiigazodó idős embereknek kélt el a részletes tájékoztatás" - fogalmazott Kumin Ferenc.

A kanadai fővárosban, Ottawában 120-an regisztráltak, és 94-én le is adták a szavazatukat, ez csaknem 80 százalékos részvételi arányt jelent. Valentovics Péter, a Külföldi Választási Iroda (KÜVI) ottawai vezetője szerint rendkívüli esemény, technikai malőr nem fordult elő, panasszal sem élt senki. "Ottawában összesen 240 polgár szavazott levélben" - tette hozzá Valentovics Péter.

A kanadai Torontó magyar főkonzulátusán - dr. Bernhard Barbara Éva helyi KÜVI-elnök tájékoztatása szerint - körülbelül 85 százalékos volt a részvétel, a 411 regisztrált szavazóból 356-an adták le a voksukat. "Rendkívüli esemény nem történt" - hangsúlyozta dr. Bernhard Barbara Éva.

szavazo urna.jpg
 
A rendszerváltás előtt egy átlagos faluban volt egy-két orvos, 15-20 tanár és egy agrármérnök a tsz-ben diplomásként, a 2-3000 fős községből. ( A saját családomban : 1988 előtt 2 fő egy. végzettségű, mára + 6 fő diplomás, aktuálisan egyetemre jár 3 fő, és a középiskolásokból is 2 biztosan az lesz néhány éven belül.) Most nem látsz olyan olyan családot, ahol nincsen legalább egy diplomás fiatal, de még inkább több. Azért csak van némi fejlődés 28 év alatt , nemde?
Az egy főre jutó diplomák számában igen, van javulás. Egyébként meg ugyanúgy egy párt, egy isten imádat. A különbség annyi, hogy akkor muszájból hurrázott a nép, most önként teszi. Ja, és most annak az orosznak tapsikol, akire korábban csak köpködött, sőt, képmutatásban addig elment, hogy népünnepélyt rendezett, amikor kivonultak. Most meg? Üzenjük Moszkvának, hogy mennyire hiányzik.
 
MIkor lattatok utoljara es hanyszor az ellenzeki partokat az M1 tv?
Tegnap este vagy ezerszer, mert tudósítottak tőlük is folyamatosan. A választás előtti héten nagyon sok ellenzéki politikus meg lett interjúvolva a köztévében, főműsoridőben. Egyébként van saját tv-jük, mindenhol fogható, nincs betiltva, a hiedelmekkel ellentétben. Az igaz, hogy általában az aktuálisan regnáló párt arculatát tükrözi a királyi tv, lásd anno a Napkelte, ami évekig ment. Én pl. azt is néztem, de most is belenézek nemegyszer az ATV-be vagy a HÍR TV-be is.
 
Nagy idézős kedvedbe vagy de én unom.
Nem válaszolok mindenkinek Tartalomtól is függ
Nagyon beszélhetnékje van fych endmil és 56 nak agyon idézgetnek.
Felpörögtek.
Ti pörögtetek fel, mert nem tudjátok megemészteni, hogy nem a Ti szájízetek szerint választottak "az ostoba, agyhalott magyarok". Nem is értem, miért vagytok úgy oda, mikor ott kinn nektek sokkal-sokkal jobb, mint nekünk itthon.
 
Ti pörögtetek fel, mert nem tudjátok megemészteni, hogy nem a Ti szájízetek szerint választottak "az ostoba, agyhalott magyarok". Nem is értem, miért vagytok úgy oda, mikor ott kinn nektek sokkal-sokkal jobb, mint nekünk itthon.

Tudat alatt tisztában vannak a valósággal. Megtagadták a gyökereiket és nem tartoznak sehová.
Az "ostoba, agyhalott magyarok" meg összejönnek a családdal és sörözgetés meg flekkensütés közben "szenvednek".
 
Ha jol halottam volt olyan kerületek ahol kevesebb mind 100 mandátum különbbség volt.
A közmunkásoknak azt mondták, hogy


Olyan rövid a kérdés, hogy félek félreértem. Mit kell kinek köszönni?
Hálás lennék egy egyértelmü kérdésért.

Te komolyan azt képzeled, h a közmunkás program tetszik és jó annak aki benne él??? ember akkor küld el a családod ide közmunkásnak az olyan király dolog!

Föl kellene ébredni távoli nyögdécselők. Ma már a munkanélküliség mellett itt is hatalmas arányú munkaerőhiány van. Minden bolton pékségben vendéglátóipari egységben ezer helyen kint a tábla Mit gondoltok egyes hiper markettek viccből emelik 20-30% között ideén a munkabéreket? mert olyan jólelküek?

A közmunkás program bebörtönzi az embert, csökkenti a kitörési esélyét.-valamint egy rakat munkahelyet feltöltöttek így az olcsó rabszolga munkásokkal ami nehezíti egyes területeken a reális bérért dolgozni vágyó helyzetét.
(A gond az, h a magyar gondolkodás mai napig is a megszokáson alapszik. ez éppen elég, nem nézek körül máshol. a kis falumban nincs ugyan munka, de h a szomszéd településen kb 20 perc út lenne, abba bele se gondolnak.-marad a közmunka )
ill van egy réteg, akinek valójában semmi munka nem lenne megfelelő azok be lettek sorozva
 
A rendszerváltás előtt egy átlagos faluban volt egy-két orvos, 15-20 tanár és egy agrármérnök a tsz-ben diplomásként, a 2-3000 fős községből. ( A saját családomban : 1988 előtt 2 fő egy. végzettségű, mára + 6 fő diplomás, aktuálisan egyetemre jár 3 fő, és a középiskolásokból is 2 biztosan az lesz néhány éven belül.) Most nem látsz olyan olyan családot, ahol nincsen legalább egy diplomás fiatal, de még inkább több. Azért csak van némi fejlődés 28 év alatt , nemde?
Valós értékükben is azonosak azok a diplomák a régiekkel ?....;)
 
Orbánnak mi volt a programja?
A hatalmonmaradás félelemkeltés utján azáltal, hogy magát megmentönek adja ki.
Vagy láttál menekülteket a határon? Láttál Brüsszeli favágokat akik kiakarják vágni az akácot?
-
Miért nem volt 12 éve egy nyilvános vita a kandidátusok között?
Ezzel ellentétben a 4 év alatt permanens kitapétázta az országot mindenki pénzén.
Tegnap néztem az M1 et, borzaszto hogy a köz-mediák a kormány szocsöve.
Már bocsánat, de a magyar falusiaknak fingjuk sincs arrol, hogy a jogaikban megrabolják, visszaélnek vele.
Ez olyan mind amikor nök elhitték, hogy normális ha a férjük megver öket, hogy a gyerekeket pofozzák.
-
Apropoo, hol voltak a nök a Fideszböl? Aránytalanul kevesen vannak. Talán 1-2 amit láttam.
-
Es még egy. Megkérdeztem a rokonaimat ismeröseim Budapeströl, akik a válsztási napokon is korteskedtek, többszáz kilométert autoztak és vidéki ismerösöket motiváltak, cipeltek magukkal az urnához Fideszt választani, szoval megnéztem, hogy ki a képviselöjük nálluk odahaza? Es érdekes modon, ahol laknak nem fideszesek nyertek.
-
Szerintem ugyan ezt a hibát követi, követte, el az ellenzék is amit te. Az természetes ha egy ember kiáll az elvei mellett , de egy politikust az tesz jó politikusa ha tud az ellenfele fejével is gondolkodni.
Ezzel szemben már jó ideje a mindenki hülye csak én nem stílust látom. A hibákat nem lenne szabad újra és újra elkövetett annak aki nyerni akar, ezzel szemben már tegnap elkezdodott az újra elkövetés.
A jelenleg újra regnáló párt már most is csak ül és mosolyog.
Az ellenzék pedig büntetni akár, pedig ezzel sosem fog nyerni.
Ahhoz nincs ereje hogy a kormányt büntesse, igy aztán azok ellen fordul akiket úgy érzi le tud győzni, és fenyegeti az országot.
Nem lesznek uniós pénzek, mert ők majd tesznek róla... Stb
A népet próbálja büntetni azért mert ő vesztett.
Ezzel csak azt lehet elérni hogy aki eddig nem szeretem az gyűlölni fogja.
A kivándorolt magyarság egy jelentős része csak gyűlölködő. A reakciók amiket itt is látok csak arra jók, hogy meginkabb elzarjak egymastol az embereket.
Hadd idézzem Radnotit: fortélyos félelem igazgat...
Ha olvasom amit írtok, attól tartok ezt a gyűlöletet nem a magyarság kormanypartokra szavazó része gerjeszti
 
Utoljára módosítva:
Valós értékükben is azonosak azok a diplomák a régiekkel ?....;)
Csak gondolj vissza a 30 évvel ezelőtti, érettségizett OTP-s ügyintézőkre akik számítógép nélkül végezték a munkájukat, és gondolj a mai, diplomás alkalmazottaikra. Vajon hogy állnának helyt 1 napos áramszünet esetén, amikor csak az eszükre kellene hagyatkozni???
 
emlékszel még hogyan tüntettek Erdogan mellett a németek?
xkrcs0.jpg


és európában sok helyen ugyanez a helyzet és nem azt mondják hogy ők az auslanderek...hanem ők az új Németország.
-
Hogy aki nem ismeri a helyzetet az is tudja. Németországban kb. 1.5 millio Török állampolgár él és ebböl kb. 20.000 utazott el Kölnbe hogy lássa Erdogant. Az Allianz Arena 1/3 reszét sem lehetne enyi emberrel megtölteni.
-
Itt láthatod a Németországban élö külföldiek számát. Magyarokbol majd 200.000 él itt. Ami nem láthato, hogy az Oroszok száma nagyobb mind a törököké, csakhát ök "német kisebbség".
-
Az elmult 30 esztendöben 2,4 millio "kontingent-menekült" jött a volt Szovjetuniobol Németországba. Tehát nem a Törökök vannak itt tulsulyban.
-
Ne feledjük: Orbán volt az egyetlen Europai államfö amelyik gratulált Erdogán prsäsidenté választásához. (söt nem is egyszer hanem két szer is, irásban is)
-
Igen, vannak nagyon jo német politikusok, kiemelkedö szakemberek, szorgalmas emberek akik Török származással dicsekedhetnek!
-
Mi integráljuk a világot, akár milyen "veszélyes", akár milyen nehézkes, mig a magyar kormány ellenségeskedést szit az emberek között, gyülöletet kellt, kitaszit, rasszista modon viselkedék.
-
En nem a származásomra vagyok büszke hanem a kulturális kapcsolataimra.
 
Utoljára módosítva:
Orbánnak mi volt a programja?
Neki nem kell, mert ő kormányoz, tehát előnyben van. Azért szavaztak rá, hogy folytassa, amit eddig csinált. Ez elég egyszerű így?

Miért nem volt 12 éve egy nyilvános vita a kandidátusok között?
Volt, ölték is egymást rendesen az ellenzékiek.

Orbánnak meg nem érdeke, mert a többiek csak átmennének felelőtlen ígérgetésbe. Ilyen már volt, például Medgyessy, aki aztán rögtön egész mást csinált, mint amiket mondott.
 
Orbánnak mi volt a programja?

-
Apropoo, hol voltak a nök a Fideszböl? Aránytalanul kevesen vannak. Talán 1-2 amit láttam.
-
Es még egy. Megkérdeztem a rokonaimat ismeröseim Budapeströl, akik a válsztási napokon is korteskedtek, többszáz kilométert autoztak és vidéki ismerösöket motiváltak, cipeltek magukkal az urnához Fideszt választani, szoval megnéztem, hogy ki a képviselöjük nálluk odahaza? Es érdekes modon, ahol laknak nem fideszesek nyertek.
-

hehe Látszik mennyire nem érted a magyar választási rendet. Ha más településen szavaztál akkor is az otthoni képviseljelöltekre tudtál szavazni. demagóg

A nők helyzete meg éppen komolyan javul egész Európában. Jönnek a gondoskodó férfiak, akik mellett nem kell dolgozniuk, iskolába járniuk, megszabadulnak a smikeléssel töltött időpazarlástól, gyorsabban tudnak divatosan felöltözni stb stb.
A belgáknál is most indult az iszlám párt, azt is megoldaná h az elszeparált csak női buszokon kényelmesen tudjanak utazni.
 
hehe Látszik mennyire nem érted a magyar választási rendet. Ha más településen szavaztál akkor is az otthoni képviseljelöltekre tudtál szavazni. demagóg

A nők helyzete meg éppen komolyan javul egész Európában. Jönnek a gondoskodó férfiak, akik mellett nem kell dolgozniuk, iskolába járniuk, megszabadulnak a smikeléssel töltött időpazarlástól, gyorsabban tudnak divatosan felöltözni stb stb.
A belgáknál is most indult az iszlám párt, azt is megoldaná h az elszeparált csak női buszokon kényelmesen tudjanak utazni.

Te egy nö vagy? Vagy honnan tudod mit akarnak a magyar nök?
 
De könyörgöm, csak ezért 2/3-os többséggel további lopásra felruházni ezt a bandát, egyszerűen hihetetlen! Ezek tényleg elhitték, hogy csak Orbán vagy Gyurcsány, és harmadik lehetőség nincs??? Mert akkor tényleg fölösleges szavazgatni a következő 20-30 évben, ezek önként sosem vonulnak vissza, hanem meg kell várni amíg kihalnak!
POstod elejevel egyetertek de hogy Orban es Gyurcsany se osszehasonlitani nem lehet mert Gyurcsanynak nem enyves a keze. a masik meg nem a valasztakkal van a baj. mert Karacsonyi. Szel , Vona ,Fekete az Egyutt es a Ketfarku kutya elnoke indult a versenybe.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,711
Tagok
616,168
Legújabb tagunk
Scannerptm
Oldal tetejére