Hírek Folytatódik az eljárás: megvonhatják Magyarország szavazati jogát az EU-ban

Újabb Varga Judit-meghallgatást terveznek Brüsszelben a jogállamiság miatt. Ezzel folytatódik hetes cikkelyes eljárás, aminek a végén megvonhatják Magyarország szavazati jogát az EU-ban

Május végén újabb meghallgatást tervez a magyarországi jogállamiság helyzetéről az Európai Unió Tanácsának soros svéd elnöksége – írja a Népszava. Az előterjesztést a tagállami kormányoknak még jóvá kell hagyniuk, de a lap úgy tudja, a javaslatot támogatni fogják.

Ez az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás még 2018 szeptemberében kezdődött, miután az Európai Parlament (EP) elfogadta a magyarországi jogsértéseket részletesen felsoroló Sargentini-jelentést. A jelentés tavaly aktualizált változatában az EP megállapította: Magyarország már nem demokrácia, hanem a választási autokrácia hibrid rezsimje.

Az elmúlt több mint négy évben „az Európa-ügyi miniszterek azóta több-kevesebb rendszerességgel napirendre tűzik a határozatban foglaltakról szóló vitát” – írja a lap. Az eljárásban a következő lépés konkrét ajánlások megfogalmazása lenne az Orbán-kormány számára, amit „a napokban a soros elnökségnek címzett levélben sürgettek az EP illetékes képviselői”.

A lap megjegyzi: ez az eljárás független az uniós támogatások egy részének felfüggesztéséhez vezető jogállamisági eljárástól. A célja, hogy megállapítsák: Magyarországon súlyosan sérülnek-e az unió alapértékei.

Ha igen, akkor végső esetben a magyar szavazati jog megvonásával is végződhet a folyamat.

A háború mindent megváltoztatott​


Mindenkit maga ellen fordított Orbán Viktor a sorozatos brüsszeli vétókkal. Sokak szerint eljött az ideje, hogy ledobják az EU jogi atombombáját a Fideszre, és elvegyék Magyarország szavazati jogát a tanácsban.


Az oroszbarátság miatt több tagállam is keménykedne Magyarországgal szemben, köztük a korábbi szövetséges lengyelek is. A lengyelek az ukrajnai háború kezdete óta folyamatosan fordultak szembe Magyarországgal. Jól mutatja ezt, hogy már többször bírálták Varsóból a magyar kormányt. Már az uniós háborúkban is kifaroltak a magyarok mellől.

A lengyel védőernyő nélkül már ledobhatják az uniós atomot Orbánra

A helyzet pedig oda is vezethet uniós tisztviselők szerint, hogy lépni kellene a hetes cikkely szerinti eljárásban is, amely az uniós jogi atombomba egy renitens tagállammal szemben: ez eredményezheti egy tagállam szavazati jogának felfüggesztését is.

A hetes cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen még a Sargentini-jelentés alapján indította el az Európai Parlament 2018-ban, de az elmúlt években jóformán sehova nem jutottak vele. Lengyelország ügyében is napirendre került ez, tudható volt, hogy Varsó és Budapest bevédi egymást. Most viszont ez a szövetség egyre kevésbé létezik.

Jabronka Richárd

1682601034538.png
 
Folytathatnám, de az az egyszerű tény, hogy a harmad akkora Ukrajnat egy ev alatt sem tudtak, nemhogy elfoglalni, de meg csak megtörni sem, szamomra nem a "világ második legerősebb hadseregét" jelenti, legfeljebb a harmadik világ második legerősebbikét...
Arról vannak információink, hogy Ukrajnát nagyjából hány millió ember hagyta el az elmúlt 1 évben, de arról, hogy Oroszországot mennyi, arról sejtésünk sem nagyon lehet.
Az mindenképpen megnyugtató Mo számára, hogy ha ilyen tempóban haladnak nyugat felé, akkor ebben az évezredben sem érik el a magyar határt.
 
Arról vannak információink, hogy Ukrajnát nagyjából hány millió ember hagyta el az elmúlt 1 évben, de arról, hogy Oroszországot mennyi, arról sejtésünk sem nagyon lehet.
Tavaly nyáron kb. 5 millió volt a számuk. Ehhefz jön még kb. 1 millió akik a sorozás elől léptek meg később.
Az mindenképpen megnyugtató Mo számára, hogy ha ilyen tempóban haladnak nyugat felé, akkor ebben az évezredben sem érik el a magyar határt.
Azért Orban szerint fenyegetóen közeledik a ftont. Végülis az a 4-30 m/nap tényleg ijesztő tempó...
 
Még kommunista korában tanulta az ideglázban tartás szükségességét és előnyeit.:D
Az elszomorító az, hogy sikeresen alkalmazza.

Szerintem (újra és újra) nem volt soha kommunista.
S ha kérdeznének: szerintem kb. 1 kommunista volt az egész országban, Kádár.

Az összes többi a hatalomhoz dörgölőző haszonleső.
Egyszerűbben fogalmazott egy kedves barátunk: a sz.. mindig fölúszik.

Ezek uralják az országot évtizedek (évszázadok?) óta.
Ezért nincs demokrácia, mert ezeknek az embereknek semmilyen ideológia nem sajátja, csak a hataloméhség és a pénz.
Bármit magukra húznak, ha attól hasznot remélnek.

Orbán pontosan ilyen. Egy köpönyegforgató.
 
Szerintem (újra és újra) nem volt soha kommunista.
S ha kérdeznének: szerintem kb. 1 kommunista volt az egész országban, Kádár.

Az összes többi a hatalomhoz dörgölőző haszonleső.
Egyszerűbben fogalmazott egy kedves barátunk: a sz.. mindig fölúszik.

Ezek uralják az országot évtizedek (évszázadok?) óta.
Ezért nincs demokrácia, mert ezeknek az embereknek semmilyen ideológia nem sajátja, csak a hataloméhség és a pénz.
Bármit magukra húznak, ha attól hasznot remélnek.

Orbán pontosan ilyen. Egy köpönyegforgató.
Szerintem azért nincs demokrácia, mert az nem az intézmények alá és mellérendeltségének meglététől, a hatalmi ágak bizonyos típusu szétválasztásától, vagy attól függ milyen a nemek aránya a parlamentben, hanem attól, hogy maga a demos a nép érti és működteti a rendszert. Amig a birka nép arra szavaz, akire a családfő, törzsi vezető, vagy polgármester, vállalkozó mondja, addig felesleges demokráciáról beszélni. A demokráciaexport legnagyobb hibája, hogy a rendszert próbálta integrálni és nem a polgárokat a rendszerbe.
Amikor a szavazók nem programok és viták alapján döntenek, hanem szolgai magatartás vagy vakhít alapján, ott sokkal nagyobb baj van, mint a jogálamisági kritériumok körüli sz... masszírozás. Sok államban ezt kellene tudatosítani, erre kellene jelentős erőket fordítani a civil egyesületek, mozgalmak révén, de ez nem olyan látványos, mint pl. a meleghónap Afganisztánban.
Amig az egyszerű szavazó meg nem érti, hogy jogai mellett köteleségei is vannak és ebből adódóan magáévá teszi a demokráciát, addig marad a félisten Viktor, meg Feri, meg a többi sorban. Sajnos ez egy olyan dolog ami elsikkadt a rendszerváltáskor és megmaradt sok helyen a komcsi választási szemlélet. Emlékszem nagymamám mesélte, hogy a választás napján korán reggel mentek keltegetni azt aki még nem szavazott le, hogy már reggel 8-ra meglegyen a 100% részvétel a kis falujában.
 
Amikor a szavazók nem programok és viták alapján döntenek, hanem szolgai magatartás vagy vakhít alapján, ott sokkal nagyobb baj van, mint a jogálamisági kritériumok körüli sz... masszírozás
Pontosan ezért is nem értik meg nagyon sokan azt hogy itthon miért szavaznak a kormánypártra ily sokan.
Hiszen az ellenzéki programok milyen jók!! És mégsem....
Mert az emberek a kormány képviselőire szavaznak!
Hiszen ez ma úgy működik hogy van a jobboldali keresztény párt(ok) és vannak a baloldali istentelen pártok (liberálisok, szocialisták)
Ja hogy miért írtam így hogy istentelen?
Íme a válaszom:

Szijjártó szerint istentelen ideológiák fenyegetik az iskolákat​

Szijjártó Péter mégis megtalálta, hogy mi a magyar iskolák legnagyobb problémája. Amikor tanárok és diákok tüntetnek Budapest utcáin és kapnak könnygázt az arcukba a Karmelita előtt, a külügyminiszter elutazott a Fertő-tóhoz közeli Hegykőre, hogy onnan közölje a világgal:Istentelen ideológiák nyomásgyakorlása zajlik a magyar iskolákban.
(és mivel isten léte vagy nem léte nem bizonyítható így az emberek úgy vannak vele hogy jobb a békesség...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! :)

Meg van esetleg valakinek Cassandra Calre Az utolsó órák 1-2 kötete pdfben? Nagyon hálás lennék érte. :)
ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?

Statisztikák

Témák
37,871
Üzenet
4,732,397
Tagok
610,937
Legújabb tagunk
vcs03
Oldal tetejére