Újabb vírusokat találtak egy vuhani laboratóriumban – itt az új világjárvány?

Egy nemzetközi kutatócsapat bizonyítékokat talált arra, hogy vuhani és más kínai városokban található mezőgazdasági laborokban különböző, eddig azonosítatlan koronavírusokat őriznek.


A 2017 és 2020 között piacra dobott rizs- és gyapotmintákban olyan genetikai szekvenciákat találtak, amelyek a MERS és SARS vírusokhoz hasonló kórokozók örökítőanyagaira utaló nyomokat tartalmaztak.

Az ArXiv tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerint a génmódosított növények önmagukban nem jelentenek veszélyt az emberekre, viszont azok a laboratóriumok, ahol őrzik ezen örökítőanyagok alapját, egy újabb pandémia kiindulási pontjai lehetnek, ha nem tartják be a szükséges előírásokat és óvintézkedéseket.
Fontos megjegyezni, hogy a kutatás egyelőre nem esett át szakértői elbíráláson, mint ahogyan egyelőre az is furcsa, hogy a kanadai, spanyol és japán tudósokon kívül olyan szakemberek is szerepelnek a szerzők között, akik nem állnak kapcsolatban egyetlen kutatóintézettel sem.


Mindezekből kifolyólag óvatosan kell kezelnünk az új információkat, mert az is előfordulhat, hogy részrehajlóan végezték el a nyomozást, és a végeredményeket egymástól függetlenül már nem tudják bizonyítani.
A 2017-es adatsorokat egyébként éppen abból a vuhani laboratóriumból szerezték, melyet korábban több ízben is meggyanúsítottak azzal, hogy a biztonsági protokollok megszegésével járulhatott hozzá a Sars-CoV-2 vírus kiszökéséhez az intézmény falai közül.

Kulcsár Péter​


51088469994_27c13dd83d_k-1000x550.jpg
 
Nem, még nincs itt!
Naná, hogy nincs! Legalábbis ahogy az írásban belinkelt ArXiv cikk összefoglalóját nézem, nem arra találtak bizonyítékot, hogy az intézetben ilyen vírusokat őriztek, hanem arra, hogy azok kívülről bejuthattak, szennyezhették a mintákat, mert vélhetően nem tartották be a biztonsági előírásokat. Ha pedig befelé ilyen könnyű volt az átjárás, akkor valószínűleg kifelé is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

jövő13 wrote on Dzsonatan's profile.
Szia! Megkaptad a kémia feladatlapok megoldásait?Feltöltenéd?Köszönöm!
Ténia wrote on ametiszt99's profile.
Kedves ametiszt 99!

Szeretném kérni Khaled Hosseini-Papírsárkányok hangoskönyvet, amit találtam linket, nem él.

Köszönettel:
Ténia
B
Becky13 wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta, kérném a fiókom törlését. Köszönöm! :)
Roland51 wrote on vgyula's profile.
Kedves Gyula!
Álomkép - szerkesztése.
Átnéztem az akkordokat, egyszerűsítettem, mert gyalázatosan szóltak így.
Most így talán jobban szól, majd nézd, és hallgasd meg.
Ha nagyon kell, feljátszom zongorán, írjál az e-mail címemre:
Felcsatolom a javított kottát, pdf és mscz fájlban is.
Köszönöm a fáradozásod! K.S
kanocpapa wrote on Zasztava's profile.
köszönöm szépen a könyvet! :dr_24:

Statisztikák

Témák
36,437
Üzenet
4,397,011
Tagok
591,006
Legújabb tagunk
aranygaluska
Oldal tetejére