„A házszámunkat a Jóisten adta, nem tudjuk megváltoztatni” – Orbán Putyinnal találkozott

Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés - Orbán Viktor ma a Putyinnal közös sajtótájékoztatón elmagyarázta, miért fontos a magyar-orosz jó kapcsolat, és hogy Ukrajnában nem az orosz, hanem a magyar érdeket védi a kormánya, a magyaroknak akkor jó, ha a NATO-orosz kapcsolat is jó, és az energiafüggőségünk ellenére is szuverének vagyunk.

93000.jpg

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI
Hosszú évekre nyúlik vissza a gyakorlat, hogy minden évben tartunk egy orosz-magyar csúcstalálkozót – ezt Orbán Viktor mondta a Karmelitában a Putyin orosz elnökkel tartott sajtótájékoztatóján, miután megbeszélést folytattak zárt ajtók mögött.

A közös sajtótájékoztatón nagy bejelentések nem hangzottak el sem a Paks 2-vel, sem a gázszállítással kapcsolatban.

Házszám

Putyin konstruktívnak és barátságosnak nevezte a magyar miniszterelnök folytatott megbeszéléseket. Orbán Viktor pedig a sajtótájékoztatón lényegében elmagyarázta, és értelmezte a magyar-orosz viszonyt, azt, hogy Magyarországnak miért érdeke, hogy jó politikai és gazdasági kapcsolatokat ápoljon Moszkvával. Mint mondta, minden országnak, így Magyarországnak is a „Jóisten adta a házszámot, és azt senki, egyetlen ország sem tudja megváltoztatni”. E megfogalmazással Orbán Viktor a magyar geopolitikai helyzetére utalt, arra, hogy, mint fogalmazott, Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés.

A miniszterelnök az elmúlt években már többször is elmondta, hogy számára az iránytű Berlin, Moszkva és Isztambul.
Volt, hogy úgy fogalmazott, hogy a magyar diplomáciának tájékozódási rendszere Sztambul (ahogy régen nevezték Isztambult), Moszkva és Berlin, mert ezen három város vonzáskörében éli Magyarország az életét.

A miniszterelnök az orosz-magyar kapcsolatok legfontosabb elemei között sorolta fel a keresztény közösségek védelmét, a migrációt, valamint a NATO és Oroszország közötti együttműködést. A migrációs vonatkozásban a miniszterelnök újra elmondta, hogy 96 ezer migráns halad a balkáni útvonalon, a NATO és Oroszország vonatkozásában pedig azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak mindig is akkor volt jó, ha a NATO és az oroszok kapcsolata konfliktusmentes volt. Ha ez nem így volt, abból mindig baj származott.

93000.jpg
Fotó: MTI

Ukrajna: A “vétó” erős

De a NATO és Ukrajna is hangsúlyos szerepet kapott a Putyinnal közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor a közmédia kérdésére, hogy a NATO nagyköveteinek találkozója után szokásos gyakorlat a közös nyilatkozat kiadása, de ezt most Magyarország megvétózta, azt mondta, hogy ő nem azt a szót használná, hogy vétó, mert ez túl erős lenne, az Ukrajnáról szóló jelentéshez a megfogalmazása szerint “egy megfontolást” ajánlottak a NATO-nagykövetek figyelmébe. Mint mondta, a kérdés arról szólt, hogy Magyarország mit kezdjen azzal, hogy a kárpátaljai magyarok fenyegetésnek vannak kitéve.

Épp ezért – jelentette ki határozottan – Magyarország semmi olyan dokumentumot nem tud elfogadni, amely nem tartalmazza a Velencei Bizottság ajánlásait Ukrajna és a nyelvtörvény vonatkozásában, ha ugyanis egy olyan dokumentumot aláírnának, amiben nincs tekintettel a Velencei Bizottság ajánlásaira, az azt jelentené, hogy feladják a kárpátaljai magyarok európai jogait.
A miniszterelnök a sajtótájékoztató során később azt is elmondta, hogy Magyarország már nem is fogalmaz meg olyan elvárást, hogy a nyelvtörvényt az eredeti állapotának megfelelően állítsák vissza és mint kiderült, nagyon várja a találkozót az új ukrán elnökkel Zelenszkijjel.

Nem mondott véleményt Zelenszkijről

Orbán Viktor fontosnak tartotta hangsúlyozni Ukrajna vonatkozásában, hogy a kormány e kérdésben a magyar érdeket, a magyar kisebbséget védi, és nem az orosz érdeket (bár vannak, akik ezt vádat fogalmazzák meg).

Az egyik orosz újságíró kérdésére Orbán Viktor nem minősítette/értékelte Zelenszkijt. A miniszterelnök egy “régi magyar mondásra”, hivatkozott. E szerint amíg személyesen nem ismerünk meg valakit, addig nem mondunk róla véleményt. “Várom, hogy találkozzassak Ukrajna új elnökével” - zárta rövidre a kérdést.

Szuverének vagyunk

Orbán Viktor a magyar-orosz energiafüggés kapcsán a sajtótájékoztatón többször is hangsúlyozta a magyar szuverenitást - mint “fixációt” - annak ellenére is, hogy az energiadiverzifikáció még nem valósult meg (hiszen az energiaszükségletünk 85 százalékát Moszkvától szerezzük be).

A sajtótájékoztatón az Interfax megkérdezte Putyin orosz elnököt és Orbán Viktort is, hogy tárgyaltak-e a Török Áramlathoz való csatlakozásról, és erre az orosz elnöke 50, illetve 60 százalékban jelölte meg a Magyarországra juttatott orosz gáz-, illetve kőolaj arányát és egyértelműen azt mondta, hogy a Török Áramlathoz való csatlakozás a magyar állam érdeke lenne. Putyin a sajtótájékoztatón azt prognosztizálta, hogy év végén vagy jövő év elején aláírják a megállapodást a Török Áramlatról. Orbán Viktor pedig azt mondta, hogy Magyarország pályázni fog, amikor lehet, és meglátják majd, mi lesz az eredmény.

Megerősítette, hogy a szuverenitásunk abban nyilvánul meg az energiabeszerzés terén, hogy mi határozzuk meg, hogy kitől és mennyi energiát szeretnénk beszerezni.
Szent István intelmei - a magyar politika kézikönyve

Egy kérdésre válaszolva Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a sajtótájékoztatót követően Putyin elnökkel közösen találkoznak keresztény vezetőkkel. Arra, hogy mit vár a találkozótól, a miniszterelnök emlékeztetett az első magyar király, Szent István Intelmeire. Mint mondta: ebben minden benne van, amit a magyar hatalomgyakorlás tudni akarhat, hiszen ez a magyar politika kézikönyve, mely ezer évvel ezelőtt íródott, de ma is érvényes, miszerint a kereszténységet (nem csak intézményesített szinten) meg kell védeni, de a bajba jutott keresztényeken is segíteni kell, a miniszterelnök e ponton említette meg, hogy a Közel-Keleten, Szíriában Magyarország óvodákat, sőt, teljes falvakat épít.

93000.jpg
Fotó: MTI

Putyin pedig “a kereszténység bölcsőjének” nevezte a Közel-Keletet és beszámolt arról, hogy Magyarországgal közösen milyen segítséget nyújtanak a világ bajbajutott keresztényeinek. A keresztény vezetőkkel való találkozón segélyekről és az orosz állammal közös templomfelújításokról is esik szó – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Tyúklépés után “hétmérföldes csizma”

A sajtótájékoztató légköre Putyin és Orbán Viktor között szívélyes és barátságos volt, egyetlen ponton sem mondtak ellent egymásnak, semmilyen disszonáns elemet nem lehetett érzékelni. Putyin és Orbán Viktor is méltatta az onkológiai, szociális és más téren megkötött megállapodásokat. Orbán Viktor még a sajtótájékoztató elején beszélt az Oroszországgal szembeni uniós szankciók bevezetéséről s mint mondta, 2018 volt az első olyan év, amikor a magyar-orosz kereskedelmi forgalom több mint 6 milliárddal nőtt, akár a 7 milliárdot is megközelítette. A miniszterelnök úgy fogalmazott, “volt amikor tyúklépésekkel haladtunk előre, volt, amikor hétmérföldes csizmával, 2018-ra az utóbbi volt a jellemző”.

Atv
 
Lehetne folytatni a biztonsági övvel, vagy Karl Krausz észrevételével, miszerint a legnagyobb bizalmatlanságról tesz tanúbizonyságot az, aki villámhárítót szerel a templomra...
A mondást ismerem de hogy ki mondta nem tudom.
De én nem arról beszélek hanem a Biblia magyarázatról hogy a templomi az hasznos főleg a példabeszédek hétköznapi értelmezése
Azzal reagáltam rád
A Cseri Kálmán féle egy semmikitérő volt
 
L
A mondást ismerem de hogy ki mondta nem tudom.
De én nem arról beszélek hanem a Biblia magyarázatról hogy a templomi az hasznos főleg a példabeszédek hétköznapi értelmezése
Azzal reagáltam rád
A Cseri Kálmán féle egy semmikitérő volt
Egyetértek, amíg nem erőszakkal tömik az emberbe a tudást.
 
L
Biztos úgy van én most hallok róla először.
Példa rá, hogy ha kell, a legjobb pártkatonáit is beáldozza ez az úthenger-szerű hatalom.
Mindennel együtt volt valami szimpatikus ebben a kulturált emberben.
Kívánom neki, hogy érvényesüljön a nemtelen ner-en kívül.
Ha szoknék, imádkoznék ezért.
 
L
A mondást ismerem de hogy ki mondta nem tudom.
De én nem arról beszélek hanem a Biblia magyarázatról hogy a templomi az hasznos főleg a példabeszédek hétköznapi értelmezése
Azzal reagáltam rád
A Cseri Kálmán féle egy semmikitérő volt
Nem lehet, hogy ez a Cseri a költői részét taglalta ezzel az engedd át magad-dal?
Nem szoktam ilyeneket hallgatni, de biztos sok embernek magasztos, felszabadító, mittudomén?
Hagyjuk a templomot a faluban, ahogy a németek mondanák.
Nem hinném, hogy ezzel is manipulálni akarnának: add át magad!
Túl jóhiszemű vagyok néha, tudom.
 
L
most Te igazan feltetelezed rola hogy folismeri ,hogy ez
A velencei követ 1523-ban írt velemenye a magyarokrol
ami szegyen ,hogy azota SEM valtozott semmi
Miért, akkor helyénvaló volt a vélemény?
Ha igen, akkor feltételezhető, hogy a véleménnyel együtt szégyenszemre mi sem változtunk?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le,
Tulajdonképp ezzel kellett volna kezdenem!
Történelemből egyes!
Isztambul még ok (bizánc néven), de Moszkva mint város sem létezik ezer éve (valamikor az 12oo-as években alapította - na ki? - egy kijevi fejedelem.)
De bizony Berlin sincs ezer éves.
És bár jelenleg fővárosok és politikai centrumok, ám ez korántsem volt így. Moszkvát valami Lenin nevű fickó tette újra fővárossá úgy 1oo éve, előtte Péter cár Szentpétervárról irányított. Azt megelőzően a térképen ugyan jelezték, de Rettegett Iván korában eléggé hanyatlásnak indult. Úgyhogy a háromszög ezen csúcsa kicsit elmozdítandó, a jelentősége meg megkérdőjelezhető.
Berlin elemzését megspórolnám, de hasonló anomáliákra jutnánk, ha megtenném (pl a svédektől pénzen vettek védelmet, ami nem igazán az akkori politika hatalmukat szimbolizálja ).
Ezek után folytassam a p könnyű még falsabb irányba tévedni.olémiát? Inkább nem, mert fals kiindulópontról
Azért ez nem ilyen egyszerű! Részint történelmi okokból.
Éspediglen konkrétan?
Másrészt: ha lehetőséget biztosítanának a lakosságnak az önrendelkezésre és a választásra, feltehetően az orosz többégű lakosság nem kívánna Ukrajna része maradni.
A kisebbség mióta többség? A kb 45 millió ukránból 12-13 millió orosz ajkú...
Amúgy jelenleg is EBESZ képviselők vannak Ukrajnában, a választásokon is ott voltak - tehát voltak választások.
Néz rá a legújabb ukrán nyelvtörvényre. A templomot és a magánbeszélgetést (vagyis odahaza) kivéve tilos más nyelvet használni csak az ukránt. Elvben vannak nyelvcsendőrök akik jól megbüntetnek, ha nem ukránul beszélsz a piacon vagy a hivatalban.
Ez történetesen akkora baromság, hogy a biciklit neki lehetne támasztani.
Én személyesen jártam Ukrajnában tavaly és az idén is (több városban is) és egyszer sem büntettek meg, pedig csak oroszul beszéltem mindenütt (boltban, piacon, étteremben, taxiban,...). Hopp, most lódítottam. Capont magyarul vettem vonatjegyeket (de a kalauzzal már oroszul kommunikáltam).
Persze az ország fele nem tud ukránul (vagy tud csak titkolja, felmérése válogatja. Talán az éretségivel kapcsolatban volt egy felmérés, ami alapján csak az ország lakoságának negyede, harmada beszél ukránul egy része vegyesen ukrán orosz és a másik felel meg oroszul) valamint a lakosság le se tojja a törvényeket, a hatalom meg nem izmozik éppen a betartásán, de el van fogadva. Olyan mint a rabszolgatörvény, megvan, nem alkalmazzák, még.
Ne haragudj, tudod te egyáltalán hol található Ukrajna?
A falvakban és a kisebb városokban cask ukránul beszélnek (kivéve a határ közeli telpüléseket). Ott terjedt el az orosz, ahol korábban komoly katonai támaszpont volt és sok nem ukrán katona állomásozott családostól (természetesen nem a sorkatonák, hanem a tisztek, tiszthelyettesek), valamint ahol nemzetközileg jelentős turisztikai célpontok vannak (pl a tengerpart).
Mellesleg "hogyisvanez"? "Jól megbüntetnek, ha nem beszélsz ukránul" de "a lakosság le se tojja"
Legalább egy üzenetben légy már következetes!
 
A kisebbség mióta többség? A kb 45 millió ukránból 12-13 millió orosz ajkú...

a régiókat kell néznni, ott már kicsit mások az arányok, van ahol 90% -os az orosz arány, de azokon a területeken ahol most is harcolnak igen magas az oroszok aránya, másképp nem lenne támogatottsága a szabadságharcnak. Remélem belátod azért valami oka csak volt, hogy a feszültség háborúba torkollott a szeparatisták és az ukrán kormány között és a felkelők kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot és a Luhanszki Népköztársaságot.

Ez történetesen akkora baromság, hogy a biciklit neki lehetne támasztani.
Én személyesen jártam Ukrajnában tavaly és az idén is (több városban is) és egyszer sem büntettek meg, pedig csak oroszul beszéltem mindenütt (boltban, piacon, étteremben, taxiban,...).
gondolom az már nem is érdekel, hogy a magyarokra rágyujtják a székházukat, az iskolában nem tanulhatnak az anyanyelvükön, próbálnál csak magyarul megszólalni egy hivatalos ügyintézésnél... Az elcsatolt területeken a magyarok másodrangu polgárok de előbb-utóbb magyar állampolgárok is lesznek és akkor a magyar államnak már kötelessége, hogy beavatkozzon a védelmükben.
Remélhetóleg az oroszok előbb-utóbb rendet csinálnak ebben a mesterségesen létrehozott országban...már csak Románia meg ez maradt.
 
Utoljára módosítva:
te nagyeszű pont annak írod ezt aki mindezt nálad sokkal jobba tudja azééééé meeeeeee
legalabb tudd hogy kinek mit cimzel azzal a hatalmas nagy eszeddel
én csak azt látom hogyan, milyen "árnyaltan" tálalja az eseményeket, szó sincs miket nyilatkoznak a tanítók, tanárok a magyarok képviselői ... szó sincs, hogy a sorozás elől Magyarországra menekülnének a magyar fiatalok.
 
Utoljára módosítva:
a régiókat kell néznni, ott már kicsit mások az arányok, van ahol 90% -os az orosz arány, de azokon a területeken ahol most is harcolnak igen magas az arorszok aránya, másképp nem lenne támogatottsága a szabadságharcnak. Remélem belátod azért valami oka csak volt, hogy a feszültség háborúba torkollott a szeparatisták és az ukrán kormány között és a felkelők kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot és a Luhanszki Népköztársaságot.


gondolom az már nem is érdekel, hogy a magyarokra rágyujtják a székházukat, az iskolában nem tanulhatnak az anyanyelvükön, próbálnál csak magyarul megszólalni egy hivatalos ügyintézésnél... Az elcsatolt területeken a magyarok másodrangu polgárok de előbb-utóbb magyar állampolgárok is lesznek és akkor a magyar államnak már kötelessége, hogy beavatkozzon a védelmükben.
Remélhetóleg az oroszok előbb-utóbb rendet csinálnak ebben a mesterségesen létrehozott országban...már csak Románia meg ez maradt.
Mondjuk zavar ha az ottani lakosoknak meg kell tanulni a nyelvet?Menj ki németországba.Szerinted mert páran ott vagytok mindenki megtanulja a magyar?Hát NEM!És ne merd mondani azt hogy ukrajna területén nem lehet magyar tanulni!Oroszoknál is lehet!Az hogy az ottélők többségi nyelvét meg kell tanulni az minden országban így van!Donyeci medencét meg különösképpen hanyagoljuk már!
 
Ez jó kérdés!
Adjatok pénzt felkiáltással.mivel 2020-tól a kutatás fejlesztés a célirány,nem véletlen akarják beszántani az akadémiát is...Szégyen az hogy akkora lehetőséget kapott MO az EU-tól és semmi látszatja csak a borkai féléken max...Oktatás padlón.kutatás,fejlesztés?Ajaj majd a sziriuszi kapcsolatokra is kaphatsz lehet...Szégyenlem hogy melyik egyetemre jártam már.Szószerint rabszolgaképző lett már...
 
Nem kell ahhoz odamennie, kifinomultabban, zsarolva - lásd néppárti erőviszonyok megtartása, meg ilyenek.
Aztán meg diktátortanulmánynak is olcsók vagyunk, megérjük a pénzünket.
Nem a néppárt ez,Hanem az autóipariknak már kezdünk tul "drágák " lenni...Rabszolgák kellenek,olyanok akik nem kérnek jogokat(lásd a munka törvénykönyve legujabb rendelkezéseit... mig ezt megengedik...(a választóik).Lassan ugy jönnek ki az iskolábol a gyerekek itt hogy összeadni kivonni nem tudnak(fejben már tuti hogy nem megy nekik...Tisztelet a kivételeknek)
 
Mondjuk zavar ha az ottani lakosoknak meg kell tanulni a nyelvet?Menj ki németországba.Szerinted mert páran ott vagytok mindenki megtanulja a magyar?Hát NEM!

kevered a szezont a fazonnal ... Németországba jószántukból mennek a magyarok, sők igyekeznek beolvadni. Az elcsatolt területeken kicsit más az elnyomásban levő magyarok helyzete, ők ezekben az országokban nem bevándorlók nem "auslenderek". Viszont elvsztették a jogaikat, javaikat a hódítók mindenüket elvették.
És ne merd mondani azt hogy ukrajna területén nem lehet magyar tanulni!Oroszoknál is lehet!Az hogy az ottélők többségi nyelvét meg kell tanulni az minden országban így van!Donyeci medencét meg különösképpen hanyagoljuk már!
nem én mondom, a tények az ukrán nyelvtörvény mondja ... a oroszok nagyon helyesen teszik, hogy harcolnak a jogaikért, talán az írek nem ugyanezt tették?
Csak ne hanyagoljuk, az állapotokat, ne seperjük a szőnyeg alá a dolgokat, a mesterségesen létrehozott Ukrajnának ideje osztódnia mint a mesterségesen létrehozott Jugoszláviának.
 
Utoljára módosítva:
kevered a szezont a fazonnal ... Németországba jószántukból mennek a magyarok, sők igyekeznek beolvadni. Az elcsatolt területeken kicsit más az elnyomásban levő magyarok helyzete, ők ezekben az országokban nem bevándorlók nem "auslenderek". Viszont elvsztették a jogaikat, javaikat a hódítók mindenüket elvették.

nem én mondom, a tények az ukrán nyelvtörvény mondja ... a oroszok nagyon helyesen teszik, hogy harcolnak a jogaikért, talán az írek nem ugyanezt tették?
Csak ne hnayagoljuk, az állapotokat, ne seperjük a szőnyeg alá a dolgokat, a mesterségesen létrehozott Ukrajnának ideje osztódnia mint a mesterségesen létrehozott Jugoszláviának.
Ukrajna is soknemzetiségű ország.mint a világon sok másik is.Az ott élő embereknek kéne eldönteni mit akarnak.Nem másik országoknak hatalomra segíteni egyeseket...
 
a régiókat kell néznni, ott már kicsit mások az arányok, van ahol 90% -os az orosz arány,
Rendben. Odessza, Harkov miért is nem? (Nemcsak a megyeszékhely, hanem az egész megye vagy ahogy te nevezed régió).
de azokon a területeken ahol most is harcolnak igen magas az oroszok aránya,
Nos ez sajnálatos módon igaz. Csak az állampolgár szót felejtetted el hozzátenni.
Különben nem is értem hogyan történhetett "hadifogolycsere" Oroszország és Ukrajna között.
Az első időkben az orosz FB-n és Twitteren (Odnoklasniki, Vkontakte) tucatjával jelentek meg az orosz katonák fényképes bejegyzései, csupán arról "feledkeztek meg", hogy a fényképekben ott a készítés dátuma és koordinátái, amik kiolvashatók.
Ezt persze az orosz hadvezetés egyszerűen megoldotta, Megtiltotta okostelefon használatát a katonáknál.
másképp nem lenne támogatottsága a szabadságharcnak.
Ennél nagyobb támogatottságot hová?
Vajon kitől kaptá a BUK-ot, amivel lelőtték a holland repülőt? És a többi fegyvert a "bányákban találták a " szabadságharcos bányászok"?

Remélem belátod azért valami oka csak volt, hogy a feszültség háborúba torkollott a szeparatisták és az ukrán kormány között és a felkelők kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot és a Luhanszki Népköztársaságot.
Kik is ismerték el őket eleddig? Még az oroszok sem, vajh miért is nem?
Talán azt se felejtsük el, hogy a gond nem a jelenlegi, sőt az ezt megelőző elnök alatt kezdődött, hanem Janukovicsnál, aki hol is van most? Hová is menekült? Kitől kapott menedékjogot? Ja, hogy arról a tervről a magyar sajtóban nem lehetett olvasni, hogy Putyin hat ukrajnai megyét tervezett kiszakítani Ukrajnából de Odessza és Harkov beintett (ezért is nem lett Janukovicsból orosz kormányzó). Ehhez talán az orosz ellenzéki sajtót is kellene böngészni.
gondolom az már nem is érdekel, hogy a magyarokra rágyujtják a székházukat,
Kik is? (lengyelek) De ami még fontosabb kinek a megrendelésére? (oroszok)
az iskolában nem tanulhatnak az anyanyelvükön,
Megint egy kamu. Negyedikig minden maradt a régiben, negyedik után viszont kötelező ukránul is tanulni.
Nem tudom mit szólnának hozzá, ha mondjuk Mátészalkán vagy Sajókazán az iskolában nem kellene tanulniuk a tanulóknak magyarul, mert nemzetiségiek.
próbálnál csak magyarul megszólalni egy hivatalos ügyintézésnél...
Mint írtam, megpróbáltam. Jegyet vettem vasútállomáson.
De visszakérdeznék egy sokkal egyszerűbbet:
Milyen magyar oktatást támogat a magyar kormány Ukrajnában, ha nincs is magyar oktatás?
Az elcsatolt területeken a magyarok másodrangu polgárok de előbb-utóbb magyar állampolgárok is lesznek és akkor a magyar államnak már kötelessége, hogy beavatkozzon a védelmükben.
Ez így igaz, mihelyst lemondanak az ukrán állampolgárságukról és elköltöznek Magyarországra. De addig kötelesek betartani az ukrán törvényeket, melyek között ott van pl a kettős állampolgárság tiltása. Erről van tudomásod?
Remélhetóleg az oroszok előbb-utóbb rendet csinálnak ebben a mesterségesen létrehozott országban...
Milyen jogalap szerint? Mesterséges? Kapaszkodj meg ukrán nyelvű művek régebbről datálódnak, mint az orosz nyelvűek (pl Kotlraevszkij Eneidájaa, bár ez neked nem hinném, hogy bármit is mond)
már csak Románia meg ez maradt.
Tehát nincs Vajdaság, Felvidék, Lajtán túli magyarság...
 
Utoljára módosítva:
Ukrajna is soknemzetiségű ország.mint a világon sok másik is.Az ott élő embereknek kéne eldönteni mit akarnak.Nem másik országoknak hatalomra segíteni egyeseket...
pontosan ezt csinálják, az írek is eldöntötték, a koszovóiak is eldöntötték, a katalánok is dolgoznak, mindenki alakítja a sorsát.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,480
Tagok
615,657
Legújabb tagunk
Leupoldmeq
Oldal tetejére