A jo hazassag titka.....

bogyomama témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2006 Január 30.

 1. tölcsike

  tölcsike Állandó Tag

  A jó házasság titka, hogy megértés legyen.
   
 2. pappers

  pappers Állandó Tag

  Ne halj meg idő előtt
   
 3. ancsiszu

  ancsiszu Állandó Tag

  Számomra az is fontos, hogy ne próbáljam majd meg görcsösen normális mederbe tartani..annyi rossz házasságot látok magam körül, hogy rettegek az enyém miatt is a jövőben..
   
  naivbalek kedveli ezt.
 4. zsikerika

  zsikerika Állandó Tag

  Kettőn áll a vásár, de szerintem csakis magunkban lehetünk biztosak, a másikban nem...
   
 5. kovacsfranz

  kovacsfranz Állandó Tag

  a jo házasság titka, az eleve meg nem házasodás
   
 6. Ksz_msi

  Ksz_msi Állandó Tag

  Az elfogadás. Ha mindkét fél elfogadja a másikat olyannak, amilyen és mindketten dolgoznak rajta, hogy az elfogadás megmaradjon (mivel mindenki változik), akkor nem lehet akkora gond, ami a házasságot veszélyeztesse.
   
 7. párnahajder

  párnahajder Állandó Tag

  Egyszerű: have fun!!!
   
 8. hajnal22

  hajnal22 Állandó Tag

  Telejesen egyetértek Ksz_msi-vel. Mindenkinek vannak hibái, és ezt a kapcsolat elején is látjuk, csak nem nagyon veszünk róla tudomást (rózsaszin szemüveg).
   
 9. rigacs76

  rigacs76 Állandó Tag

  Sziasztok! én sem vagyok házasságpárti...de lehet most meggondolom magam és elveszem a páromat feleségül.....:)
   
  naivbalek kedveli ezt.
 10. bordanita

  bordanita Állandó Tag

  Nekem igaz még nincs férjem,de valahogy így képzelem el Én is :D
   
 11. epc

  epc Állandó Tag

  Szerintem is alap az elfogadás, de bármikor jöhet olyan dolog, ami "veszélyezteti" a házasságot! Ami fontos, hogy mind a ketten elfogadók legyenek!
   
 12. Aariella

  Aariella Állandó Tag

  Mig látod magad a másik szemében...addig nincs semmi baj...recept pedig maga az élet..nincs titok rá,nincs különleges mások által kreált leirás rá...csak Te és Ő...és ettől lesz szép az egész...Nem a barátnők,anyósok,jóakarók,házassági tanácsadók mondják majd meg Neked..mi a jó...Ti döntitek el,meddig,hogyan,miért..Szépnek lát akkor is,ha nincs az arcod telepakolva márkás kenceficékkel??Érzed,hogy úgy ölel magához,ha nem vagy bepacsmagolva a legdrágább parfümmel??Te is szereted a test szagát,amikor egy nehéz nap után munkából hazajön??Ilyenkor ugye nem bombázod azzonnal a temérdek problémáddal...inkább kissfigyelj oda RÁ is....Mert elvárja,hogy megkérdezd,hogy érzi magát..de nyakörvet se köss a nyakába,mert attól meg megfullad...Hát én valahogy igy szeretném..HAJRÁ ÉN!!!
   
  GadMar és imrucika kedveli ezt.
 13. imrucika

  imrucika Állandó Tag

  Elengedhetetlen /ideális esetben/ az emócionális,az intellektuális és a szexuális harmónia.Mindhárom párhuzamban.
   
  Aariella kedveli ezt.
 14. KjAndi89

  KjAndi89 Állandó Tag

  Kell néha egy jó alapos veszekedés kell csak... és egy jó kis békülés
   
  Aariella kedveli ezt.
 15. straubildi

  straubildi Állandó Tag

  Sziasztok! Nagy kérésem lenne, egyenlőre nem találtam meg hozzá a megfelelő topicot.

  Segítségre van szükségem. Fiam és menyasszonya döntőbe jutottak, megnyerhetik az álomesküvőjüket, de szavazni kellene rájuk. 15 pár közül a negyedik helyen állnak, hajráznunk kéne jövő vasárnapig. Kérem, aki teheti segítsen a fiataloknak. Zolira és Diára kéne szavazni.

  Nagyon köszönöm, aki segít. Ha valaki tudja, hogy melyik topikhoz forduljak ezzel a témával, megköszönöm, ha válaszol. :D
   
  Aariella kedveli ezt.
 16. cs67

  cs67 Új tag

  Kedves Bogyomama!Nagyon igaz amiket irsz! Mondom ezt mind a 45 évemmel!;) Nem olyan sok,de arra elég,hogy élvezzem azt a szerencsét,hogy együtt élhessek azzal a Nővel aki nekem született....és itt van a "titok"!Ha megtaláljuk akit nekünk rendeltetett.....Beláthatod ...ez nem is olyan egyszerű! Szerinted?Véleményed?!! Csabi
   
 17. gumelig

  gumelig Állandó Tag

  "Házasság: kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk."
  Karinthy Frigyes
  :p

   
  naivbalek kedveli ezt.
 18. samuray2

  samuray2 Állandó Tag

  a jó házasság?? van olyan??????????????????????????,,,
   
  naivbalek kedveli ezt.
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  VAN!...hiszen a jó házasság alapja... a józan megfontolás!...és aki már egyszer beadja a derekát;)...csak megfontolta amit...:rolleyes:

  ha a házasságban élők mindegyike "betartja": a házasság..., az együttélés szabályait..., benne a "és" buktatókkal..., feltétlenül fektessük le a játékszabályokat: ki, mit vállal, mi a szereposztás....,valamint magának a kapcsolatnak a fő elemeit...pl: a mély szeretet..., kölcsönös bizalom...,a szolidaritás vállalása a másikkal..., (az érzelmi és a pszichoszexuális érettség is elengedhetetlen)..., lényeges a helyes kommunikáció és megértés..., a problémamegoldó és a meghitt beszélgetések...., a párunk igényeinek tiszteletben tartása ...,stb, akkor miért is ne lehetne jó egy házasság?!

  no és az egyik igen fontos momentuma a jó házasságnak maga a szabdság...,azaz a házasságon belüli
  szabadság...,nem a választási lehetőségekben valósul meg... a legteljesebb mértékben..., hanem abban a döntésben..., amely a kapcsolaton/házasságon bellül... a legmélyebb igényeket elégíti ki oda-vissza..., ugyan is...,ha a boldog házasság tényleg biztosítja mindegyikünknek... a legmélyebb igények kielégítését..., akkor már nincs szükség második döntésre....,de ne feledjük: még a házasságban élőknek IS...barátokra mindenkinek szüksége van...,hiszen

  a házasságban is mindenkinek... személyes térre van szüksége..., és fejlődési lehetőségre is...ami nagyon fontos...., és ezekre csak némi távolságtartás mellett van lehetőség...., ami közel sem jelent egy hűtlenséget!

  véleményem szerint manapság...a sok sok "rossz" házasság és válás egyik oka...az eltérő neveltetésből adódó értékrendek különbözősége a két ember között...,

  de persze..., egy új partner váratlan megjelenése..., a szenvedélybetegségből (alkoholizmust kiemelt helyen emliteném) adódó agresszió..., de reális veszélyt jelentenek a házasságra...biza az egyre jobban nővekvő anyagi nehézségek is..., melyek az önértékelés mellett a toleranciát is rombolják....,
  sajnos a mai anyagias szemléletű világunkban....már az sem meglepő..., hogy a házastársunkra is úgy tekintünk..., mint egy lecserélhető bútorra darabra..., melyet simán kidobunk..., ha meguntuk vagy nem vált be valamely oknál fogva...(Tiszt.a kivételeknek)
  a házasságnál is érvényes ugye a...szenvedélyes szerelem elcsendesülése és átalakulása..., no meg ráadásul a harmónia fenntartása is az idő múlásával...sok munkával jár..., de ezek korántsem kivitelezhetetlenek hosszú távon...tehát IGEN IS LEHET JÓ ÉS TARTOS HÁZASSÁG!

  azt gondolom..., hogyha a házasságon belül mindkét fél...törekszik és ha szükséges esetleg némi
  erőfeszítéseket tesz...,magáért a vonzalom fenntartásáért...no akkor jó lehet és lesz a házassága...


  "A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet."

  Alfred Tennyson
   
 20. nesratta

  nesratta Állandó Tag

  Türelem és tolerancia. No meg némi szex.
   

Megosztás