A jo hazassag titka.....

ancsiszu

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra az is fontos, hogy ne próbáljam majd meg görcsösen normális mederbe tartani..annyi rossz házasságot látok magam körül, hogy rettegek az enyém miatt is a jövőben..
 

Ksz_msi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elfogadás. Ha mindkét fél elfogadja a másikat olyannak, amilyen és mindketten dolgoznak rajta, hogy az elfogadás megmaradjon (mivel mindenki változik), akkor nem lehet akkora gond, ami a házasságot veszélyeztesse.
 

hajnal22

Állandó Tag
Állandó Tag
Telejesen egyetértek Ksz_msi-vel. Mindenkinek vannak hibái, és ezt a kapcsolat elején is látjuk, csak nem nagyon veszünk róla tudomást (rózsaszin szemüveg).
 

epc

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is alap az elfogadás, de bármikor jöhet olyan dolog, ami "veszélyezteti" a házasságot! Ami fontos, hogy mind a ketten elfogadók legyenek!
 

Aariella

Állandó Tag
Állandó Tag
Mig látod magad a másik szemében...addig nincs semmi baj...recept pedig maga az élet..nincs titok rá,nincs különleges mások által kreált leirás rá...csak Te és Ő...és ettől lesz szép az egész...Nem a barátnők,anyósok,jóakarók,házassági tanácsadók mondják majd meg Neked..mi a jó...Ti döntitek el,meddig,hogyan,miért..Szépnek lát akkor is,ha nincs az arcod telepakolva márkás kenceficékkel??Érzed,hogy úgy ölel magához,ha nem vagy bepacsmagolva a legdrágább parfümmel??Te is szereted a test szagát,amikor egy nehéz nap után munkából hazajön??Ilyenkor ugye nem bombázod azzonnal a temérdek problémáddal...inkább kissfigyelj oda RÁ is....Mert elvárja,hogy megkérdezd,hogy érzi magát..de nyakörvet se köss a nyakába,mert attól meg megfullad...Hát én valahogy igy szeretném..HAJRÁ ÉN!!!
 

imrucika

Állandó Tag
Állandó Tag
Elengedhetetlen /ideális esetben/ az emócionális,az intellektuális és a szexuális harmónia.Mindhárom párhuzamban.
 

straubildi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagy kérésem lenne, egyenlőre nem találtam meg hozzá a megfelelő topicot.

Segítségre van szükségem. Fiam és menyasszonya döntőbe jutottak, megnyerhetik az álomesküvőjüket, de szavazni kellene rájuk. 15 pár közül a negyedik helyen állnak, hajráznunk kéne jövő vasárnapig. Kérem, aki teheti segítsen a fiataloknak. Zolira és Diára kéne szavazni.

Nagyon köszönöm, aki segít. Ha valaki tudja, hogy melyik topikhoz forduljak ezzel a témával, megköszönöm, ha válaszol. :D
 

cs67

Új tag
Kedves Bogyomama!Nagyon igaz amiket irsz! Mondom ezt mind a 45 évemmel!;) Nem olyan sok,de arra elég,hogy élvezzem azt a szerencsét,hogy együtt élhessek azzal a Nővel aki nekem született....és itt van a "titok"!Ha megtaláljuk akit nekünk rendeltetett.....Beláthatod ...ez nem is olyan egyszerű! Szerinted?Véleményed?!! Csabi
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
"Házasság: kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk."
Karinthy Frigyes
:p

 
T

TH6777

Vendég
a jó házasság?? van olyan??????????????????????????,,,

VAN!...hiszen a jó házasság alapja... a józan megfontolás!...és aki már egyszer beadja a derekát;)...csak megfontolta amit...:rolleyes:

ha a házasságban élők mindegyike "betartja": a házasság..., az együttélés szabályait..., benne a "és" buktatókkal..., feltétlenül fektessük le a játékszabályokat: ki, mit vállal, mi a szereposztás....,valamint magának a kapcsolatnak a fő elemeit...pl: a mély szeretet..., kölcsönös bizalom...,a szolidaritás vállalása a másikkal..., (az érzelmi és a pszichoszexuális érettség is elengedhetetlen)..., lényeges a helyes kommunikáció és megértés..., a problémamegoldó és a meghitt beszélgetések...., a párunk igényeinek tiszteletben tartása ...,stb, akkor miért is ne lehetne jó egy házasság?!

no és az egyik igen fontos momentuma a jó házasságnak maga a szabdság...,azaz a házasságon belüli
szabadság...,nem a választási lehetőségekben valósul meg... a legteljesebb mértékben..., hanem abban a döntésben..., amely a kapcsolaton/házasságon bellül... a legmélyebb igényeket elégíti ki oda-vissza..., ugyan is...,ha a boldog házasság tényleg biztosítja mindegyikünknek... a legmélyebb igények kielégítését..., akkor már nincs szükség második döntésre....,de ne feledjük: még a házasságban élőknek IS...barátokra mindenkinek szüksége van...,hiszen

a házasságban is mindenkinek... személyes térre van szüksége..., és fejlődési lehetőségre is...ami nagyon fontos...., és ezekre csak némi távolságtartás mellett van lehetőség...., ami közel sem jelent egy hűtlenséget!

véleményem szerint manapság...a sok sok "rossz" házasság és válás egyik oka...az eltérő neveltetésből adódó értékrendek különbözősége a két ember között...,

de persze..., egy új partner váratlan megjelenése..., a szenvedélybetegségből (alkoholizmust kiemelt helyen emliteném) adódó agresszió..., de reális veszélyt jelentenek a házasságra...biza az egyre jobban nővekvő anyagi nehézségek is..., melyek az önértékelés mellett a toleranciát is rombolják....,
sajnos a mai anyagias szemléletű világunkban....már az sem meglepő..., hogy a házastársunkra is úgy tekintünk..., mint egy lecserélhető bútorra darabra..., melyet simán kidobunk..., ha meguntuk vagy nem vált be valamely oknál fogva...(Tiszt.a kivételeknek)
a házasságnál is érvényes ugye a...szenvedélyes szerelem elcsendesülése és átalakulása..., no meg ráadásul a harmónia fenntartása is az idő múlásával...sok munkával jár..., de ezek korántsem kivitelezhetetlenek hosszú távon...tehát IGEN IS LEHET JÓ ÉS TARTOS HÁZASSÁG!

azt gondolom..., hogyha a házasságon belül mindkét fél...törekszik és ha szükséges esetleg némi
erőfeszítéseket tesz...,magáért a vonzalom fenntartásáért...no akkor jó lehet és lesz a házassága...


"A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet."

Alfred Tennyson
 
Oldal tetejére