Hírek Kritikus pillanatban váltották le a Paksi Atomerőmű szakmailag elismert vezetőjét, hogy helyet csináljanak egy ősfideszesnek

Az új vezetőnek olajmérnök végzettsége van és “nincs nukleáris tapasztalata, így bizonyos kérdésekbe várhatóan nem lesz beleszólása” az atomerőműnél .


Egy kellemetlen szituáció várt január 12-én Lantos Csabára, aki akkor még csak néhány hete vezette az újonnan megalakult Energiaügyi Minisztériumot. Meneszteni készült egy állami vállalat vezetőjét, akivel kapcsolatban semmilyen szakmai kifogás nem merült fel.

A korábban az Orbán-kormány által is kitüntetett Pekárik Gézáról volt szó, aki akkor már több mint négy éve vezette az ország energiaellátásában kulcsszerepet játszó Paksi Atomerőművet.

A történteket ismerő több forrás szerint a miniszter azért váltotta le az atomerőmű vezetőjét, mert Pekárik pozíciója másvalakinek kellett. Az egyik forrás szerint Lantos a minisztérium budapesti Fő utcai épületében tartott találkozón szívélyes hangon beszélt Pekárikkal, de az üzenetének lényege mégis az volt, hogy a vezérigazgatónak távoznia kell a posztjáról.

Másnap a kormány be is jelentette hogy Horváth Péter Jánost nevezik ki az atomerőmű élére, Pekárikot pedig tanácsadóként alkalmazzák a továbbiakban. Horváth addig a hazai energetikai piacot felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke volt, a szakmai háttere mellett azonban ismert volt arról is, hogy jó politikai beágyazottsággal rendelkezik a kormányoldalon.

Előfordult, hogy sportmérkőzéseken találkozott fideszes politikusokkal, egy ideig pedig a Fidesz egyik fontos bázisának számító szolnoki alapszervezetet is vezette.

1689239327735.png
 
Az a lényeg hogy minden (MINDEN) posztot kormányközeli ember látja el.
Így bármilyen ellenzéki mozgolódás lehetetlen mert nem lesz mozgásterük.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

tibi78 wrote on Csöpi & Roland's profile.
Szia! Kérted az oldalon ezt a Bunyós Pityu zenét. Sajnos nem merem feltenni nyilvánosan nehogy gond legyen belőle. Tudod hogy van ez....Elküldöm privátban. Ha van valami mp3 zenéd esetleg szivesen fogadom, vagy cserélhetünk is esetleg. További szép napot!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,949
Üzenet
4,753,745
Tagok
612,702
Legújabb tagunk
viiktor22
Oldal tetejére