Megszólalt a Választási Iroda egyik vezetője: simán lehet csalni, sőt, halottak is szavazhatnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 20.

Melitta - 2019 Április 20, 05:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egészen elképesztő információk derültek ki Gáva Krisztián, a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettesének interjújából, amit a Népszavának adott.


  A vezető elmondta a napilapnak, hogy munkatársaik legfeljebb azt tudják ellenőrizni, hogy az aláírásokat hiteles, az NVI által kiadott ajánlóíven adták-e le, illetve hogy a papíron szereplő ajánlók valóban az adott választókörben élő szavazópolgárok. Azt, hogy tényleg ők maguk írták-e alá a papírt, vagy csak valaki átmásolta az adataikat, már nem áll módjukban ellenőrizni.

  “Nem vagyunk írásszakértők. Három nap alatt senkinek sincs se kapacitása, se tudása arra, hogy a szignók hitelességét megvizsgálja” – nyilatkozta Gáva.

  A másik probléma, amivel szemben teljesen tehetetlen (vagy alkalmatlan?) az NVI, az a határon túli választók névjegyzékében szereplők ellenőrzése. Mivel az NVI más országok népességnyilvántartására nem lát rá, így az, aki egyszer regisztrálta magát a határon túliak névjegyzékébe, az tíz évig szerepelni is fog rajta.


  Vagyis kiküldik neki a választási iratokat még akkor is, ha időközben meghalt.

  Ezeket az iratokat pedig tulajdonképpen bárki felhasználhatja, hogy az elhalálozott nevében szavazzon.

  “A már regisztrált külhoniaknak leveleket küldtünk, amiben felhívtuk a figyelmüket arra, hogy szerepelnek a névjegyzékben, és ha valamilyen adat változott, azt jelentsék be” – tette hozzá az elnökhelyettes. Arról nem beszélt, hogy vajon hány halott tett eddig bejelentést a saját elhalálozásáról…

  A Gáva-interjúból világosan látszik, hogy mostanra már a kormány a látszatát sem akarja fenntartani annak, hogy egy tiszta, átlátható választási rendszert képes működtetni. Simán lehet csalni, akik pedig kompetensek lennének mindezt ellenőrizni, tehetetlenek ellene…

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 20.

  1. DanielXYZ
   DanielXYZ

   Speciel Németországban az ott kedvelt levélszavazati módszerrel lehet manipulálni - s manipulálnak is velük, mert a nagy számok törvénye miatt lehet ezzel manipulálni. S ezek a manipulációk meg is történtek. Annak rendje s módja szerint pár történet ki is bukott.

   Hasonlóképpen sérülékeny a választási rendszer a szintén kedvelt levélszavazatok miatt Ausztriában. Erre eklatáns példa volt az ottani elnökválasztás 2. fordulója, ami statisztikai nonszensz volt.

   Ugyhogy, igy ekézd a magyar választási rendszert.

   A Fidesz-KDNP nem azért fog május 26.-án gyözni, mert a választási rendszer igy meg ugy. Hanem azért fog gyözni, mert az emberek döntöen nagy többsége rájuk fog szavazni. S nem azért fog rájuk szavazni a többség, mert nagyon egyetértene mindennel, hanem azért, mert az internacionalista, bevándorláspárti, EU-Birodalomépitö, Európai Egyesült Államokat akaró ellenzéket utasitja el.

   Irom ezt én, s nem a létra tetejéröl.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 22
   setni, Libusch és 139 kedveli ezt.
  2. tornando
   tornando
   Akkor azt kell csinálni ami 1989 utáni választásoknál-Nem volt levélszavazat.Még átjelentzések se ha jól tudom.
   A mozgó urna az létezett.
   Mégis igen magas részvételi arányok voltak.
   Menjen oda ahová tartozik sajnálom az átláthatósága miatt kell, a személyes megjelenés.
  3. 139
   139
   Micsoda meglátások ... még emlékszem a talpraesett migránsokra akik a kitűnő német nyilvántartás ellenére, kijátszva a hires német precizitást, mégis több helyről vették fel a segélyeket. A választási rendszerrel kapcsolatban, megjegyezném, hogy Merkelnek is igen hosszu karrierje volt, jó pár cikluson át volt kancellár ... szóval ez nem valami magyar különlegesség. Most hibázott a willkommenspolitikkal, hát mennie kell.
   Libusch és DanielXYZ kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Honnan is tudod te ezeket a dolgokat biztosabban mint az itt élők? a fotelben hallottad? Esetleg munkaadód választási propagandájában olvastad?
   Tökéletesen tisztában van a baloldal azzal, h ismét le fog szerepelni és már előre magyarázza a bizonyítványt.

   A cikkhez hozzászólva: hagy kérdezzem már meg, Kanadában vagy Németországban írásszakértők ellenőrzi a beérkező szavazatok- ajánlások millióit? vagy ez ismét egy olyan elvárás ami csak a magyarokra vonatkozik?[/QUOTE]
   -
   Kérdezed honnan tudom, hogy Magyararországon a választások manipulálva voltak és a jol megszervezett Fidesz armada "hazugságokkal vették rá a beteg, a politikailag nem tájékozott rokonaikat, ismerőseiket a Fidesz mellett voksolni."
   -
   Azt hiszem Tornando megadta rá a helyes választ. Akár hol élünk is a világban a kapcsolatunkat nem szakítottuk meg a szülőhazánkkal, vannak még rokonaink, barátaink, ismerőseink, gyakran belekukkantunk a magyar médiákba, ellátogatunk az országba. Nem beszélve arról, hogy rengeteg magyar jobb hiján itt keresi a keresi a kenyerét, és velük is összejárunk.
   -
   Téged például nem is ismerlek de mégis összefutottunk, (hacsak nem robot vagy) Manapság nem nehéz kellően precíz információkhoz jutni ha iparkodik az ember. Még távoli galaxisokról is sokat tudunk, holott nem jártunk ott.
   -
   Nos, elárulom neked, hogy én konkrétan tudom, (akár neveket is nevezhetnék), hogy az agymosás, a manipulálás különösen a választások elött Magyarországon nagyon intenzív.
   -
   Az én rokonaim és ismerőseim nem mindegyike olyan kritikus a magyar kormánnyal szemben mind én, és rajta vagyok az ö elosztó listáin, csak akkor sértődnék meg ha válaszolok rájuk.
   -
   Csodálom, hogy neked nem tünnt fel, 2014-ben hogy a Brüsszeli favágok nem volt szándékukban kivágni a magyar akácfákat.
   -
   Abban az idöben a "magyar akác megmentése", utána az "elakarják venni tőlünk az országunkat", majd a fajtisztaság megőrzése, "Nem akarjuk a börünk szinét megváltoztatni" ma pedig "nyugat-europát akarja megmenteni" Orbán.
   -
   Az álltala vezetett forradalmak egyre bizarrabb képet kapnak, ami egy Psychiater számára egy jol olvasható korképet mutathat.
   -
   Nézzd meg, hogy milyen marhaságokat indított pl. pár napja a kormány: "Lopott videóval kampányol Sargentini, börtön járhat érte" jönnek hozzám is a spam mail-ek.
   -
   Egyetlen egy cikk sem közli melyik videot "lopta el" szargentini a "köz-TV" töl?
   Azt sem mondjál el, hogy a "köz-TV" Sargentini vizsgálatainak a tárgya, egy un. "corpus delicti".
   -
  5. setni
   setni
   Azért fognak a fideszre szavazni mert nem akarnak olyan országban élni ahol egy vallási közösség a problémáit erőszakkal akarja megoldani.
   Baalcain és DanielXYZ kedveli ezt.
  6. 139
   139
   Mindenesetre feljelentést is tesznek. Szerintük evidens a lopás
   " Az MTVA vasárnap közleményében azt írta: feljelentést tesznek a lopott felvételek miatt. Közölték: a videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így egyértelmű a szándékosság. Hozzátették, a köztelevízió honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videoanyagok felhasználását."

   a fagyi visszanyal ;)
   Utoljára módosítva: 2019 Április 23
  7. pi20000101
   pi20000101
   magyar statisztika gyártása (a számok bűvöletében)
   Melitta kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   Érdekes, hogy a magyar televízió nem mutatja meg mit "lopott ell Sargentini!" :)
   -

   (van magyar felirat is!)
   -
   A "köz-TV" leadott anyagai a "Corpus Delicti-t" a bizonyítás tárgyát képezik
   a magyar kormány elleni eljárás során, tehát nincs szükség hozzá engedélyhez. ;)
   -
   Ha valakit büntetési eljárás fenyeget akkor azt a magyar kormányt fogja érni.
   Látom szorul a hurok, Orbán nyaka körül, már minden szent a számár.
   Orbán egyre jobban belelovagolja magát, egyre több hibát követ el.
   -
   Olvasgattam már én Sargentini Facebook oldalán magyar hozzászoktatásokat, nos hát ott olyan sértegetések, fenyegetések voltak, hogy azért az Orbánistákat a világ minden részén kivonták volna a forgalomból néhány évre.
   -
   Utoljára módosítva: 2019 Április 23
  9. 139
   139
   Mindenesetre csúfos véget ért Sargentini karrierje, nem csoada, hogy nem mert indulni az EP választásokon ... most meg még lopással is vádolják a nemzetközi sajtóban.
  10. Ernoe
   Ernoe
   -
   Judith Sargentini 10 éven keresztül tevékenykedett Brüsszelben mint EP képviselő.
   A munkájának az eredménye, Orbán birósság elé állítása, is nagy sikernek számít, hiszen
   Orbán úgy fél tőle, hogy "első számú" államellenségnek tekinti és ez magáért beszél.
   -
   Nyugaton normális, hogy az emberek tervezik az életüket, nem akarnak egész életükben egy témával foglalkozni, Sargentininek más tervei vannak. Orbán valószínű nem tud mást, mind "diktátort játszani".
   -
   Nem a nemzetközi sajtó vádolja Sargentinit csupán a magyar kormány médiai, mert be vannak szarva.
   Jönnek az ellenőrök.
   -
   Érdekes, hogy amikor a Fideszt gyakorlatilag kitették az EVP-böl, és a visszatérésüket ahoz a feltételhez kötötték, hogy megállja az "ellenőrzést", ugy hirtelen elfelejtette Sargentinit, megakarta fordítani "dárdát" és pökhendien azt mondta a sajttájékoztatón: "Jöjjenek az ellenőrök. Örülök neki, hogy legalább hárman érdeklődnek Magyarország iránt"
   -
   Ismétlem barátom, a "köz-tv műsora" tárgyi bizonyíték, a magyar kormány antidemokratikus viselkedésére. Nyilvánvalóan, nem tetszik a kormánynak ha elsöprő bizonyítékokkal lépnek fel ellene.
   -
   A magyar kormány úgy viselkedik, mind egy bűnöző, amelyik a személyes adatainak a védelmére hivatkozva próbál corpus delicti-t megsemmisített.
   Melitta kedveli ezt.
  11. Ernoe
   Ernoe
   A rágalmazás jellemző a magyar kormány hangulatkeltő, dezinformáló média politikájára.
   Meg sem mutatták a nézőknek Sargeentini "tolvajlását" mert akkor informálódtak volna az emberek.
   -
   Az is egy marhaság, hogy a magyar kormány egy pár másodperces jelenet felhasználása miatt, ami ki volt sugározva az éterbe, megtudna büntetni egy külföldi állampolgárt, börtönről nem is beszélve. De kellek a nagy szavak. :)
   -
   Mi lenne ha Orbánt, a bukott és törvényesen elítélt volt Macedon miniszterelnöknek az országból való kicsempészése, bujtatása miatt macedón bíróság elé állítanák? Joggyakorlás. ;)
   -
  12. setni
   setni
   A Demokratikus Koalíció csalás miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten azt mondta, hogy ebben a kormányzati ciklusban nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák – derül ki a DK közleményéből.
   [​IMG]
  13. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Olvtárs Kollega megreformálta a Btk.-t....nagyon jó...

   "pár másodperces jelenet felhasználása miatt, ami ki volt sugározva az éterbe, megtudna büntetni egy külföldi állampolgárt"

   Kis lopás, az nem lopás...ez jó..de kettös mécéd az ugye, nincs?
  14. prominor
   prominor
   Bocsánat de melyik vallási közösségnek vannak problémái Magyarországon, amely erőszakkal akarná megoldani a problémáit ha nem lenne Orbán Viktor?
  15. Ernoe
   Ernoe
   Kérlek ne csak magyar hireket nézzél.
   -
   2018 szeptember 12.-én az Europaparlament leszavazott a magyarországi kormány elleni büntetőeljárás élindítása mellett egy egyértelmű 448:197-es aranyú eredménnyel.
   -
   Orbán mindent bevetett, hogy megvétózza a választásokat ez csak időhúzásra volt jó, ami alatt valószínűleg jártak az akta-nyirok mint a Stasi-nál a pálforduló idején.
   -
   Egy ilyen vizsgálatot alaposan elö kell késziteni, végül is nem babara megy a játék.
   Egész idő alatt a Brexit és az EP választások voltak elötérben, igy tették át vizsgálat idejét nyárra.
   Igy nem mondhatja a magyar kormány, hogy a választásokban akadályozta volna öt az EU.
   -
   Nem értem, ha a magyar kormány olyan ártatlan akkor miért fél a helyszíni vizsgálatoktól?
   -
   Időközben Orbán az idegességében, mint ahogy ez körözött bűnözőkkel történni szokott, még több jogellenességet követett el úgy hogy az EVP-frakcióban való tartozásukat is 199:3 aranyú vótummal felfüggesztették. Tehát nem vehetnek részt az üléseken és nem szavazhatnak.
   -
   Ez egy katasztrófa hiszen a kormány ezáltal szinte működőképtelen lett, nem képes az ország érdekeit képviselni az EU-ban.
   -
   Hogy felfüggesztés vagy végleges kirúgás az feltételekhez van kötve, amit a magyar kormány a jelenlegi viselkedése alapján nem fog teljesíteni. (lásd sajtótájékoztató Brüssel 2019.03.20)
   -
   Sargentini egész pályafutása alatt politikával foglalkozott és ezt kivájna a jövőben is tennie.
   Nem értem minek próbálsz állandóan személyeskedni. Vegyél példát az Orbánnál 11 évvel fiatalabb hölgyről.
   -
   Tekintettel a Fidesznyikok komolyan veendő fenyegetésere amivel Sargentinit már évek óta üldözik, állami és privát szinten én is meggondolnám, hogy inkább olyanoknak segítek akik nem honfoglalás kori módszerekkel akarnak a 21. században politikát csinálni. Olvassad el miket írnak az orbánisták Sargentini internet oldalaira.
   -
  16. prominor
   prominor

   Teljesen értelmetlen a hozzászólásaid többségére reagálni, hisz Te csak saját magad olvasod, vagy azokat az írásokat amelyek valóságtartalma csak a szavak jelentésére korlátozódik...
   Ha beleolvasol a véleményformáló nyugat-európai lapokba, de végül is a polgári lapok többségébe, rájössz, hogy nem lehet véletlen. hogy a magyar közmédia nem idéz belőlük.. Orbán Viktor európai értelemben egy vesztes politikus, nem tényező, hanem csak egy tüske az európai nagypolitikában.. Persze egy egy tüske is lehet fájó, mert elgennyesedhet, de a vége mindig az, a tüskét eltávolítják.. S a folyamat már megindult... Orbán csupán az oroszok kesztyűbábjaként, vagy ha sikerül az amerikaiknál benyalni magát, ha Ukrajnában mégsem az US elképzelései szerint alakulnának a dolgok, akkor az amerikaiakéként is az itthoni bukásáig még eljátszhatja a tényezőnek látszót, de mindenki tudja Ő csak egy futár ebben a sakkban...
   Ernoe kedveli ezt.
  17. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem beszéljünk inkább arról:
   - Melyik jelenet miatt szégyenkezik úgy a kormány, hogy nem szabad bemutatni?
   - Az összes híradóban elmondják, hogy "lopott" Sargentini csak a filmkivágást nem merik megmutatni?
   - Miért nem mutatják be a Magyar TV-be mit csinált Sargentini a néhány képböl?
   -

   -
   Én nem mondtam sehol, hogy "Kis lopás, az nem lopás."
   Számomra a köz-TV jelentéséből származó képek a magyar kormányt terhelő adatok.
   Elhiszem, hogy a magyar kormány szeretné a "corpus delictit" eltüntetni.
   -
   Hagy emlékeztesselek arra, hogy a magyar belpolitikát már évtizedek ota, rejtélyes módon felbukkanó "hangfelvételek" tartják lázba.
   -
   Mi lett volna ha az un. "Gyurcsány-hangfelvétel" eltűnt volna, mondván "privát" :(
   prominor kedveli ezt.
  18. setni
   setni
   Nos ezt NEM szabad .....mármint gondolkozni.
   prominor kedveli ezt.
  19. 139
   139
   hogy európai értelemben mennyire vesztes politikus, jellemzi az Európai Néppárton belüli komoly pozíciója, az általa vezetett párt a pártcsalád egyik legsikeresebb tagja. Az orosz, amerikai relációt kiegészítve ... mellesleg csütörtökön a kínai miniszterelnökkel találkozik és írnak alá elég komoly szerződéseket.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 23
  20. prominor
   prominor
   Qui bono? Qui prodesto?

Megosztás