Megszólalt a Választási Iroda egyik vezetője: simán lehet csalni, sőt, halottak is szavazhatnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 20.

Melitta - 2019 Április 20, 05:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egészen elképesztő információk derültek ki Gáva Krisztián, a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettesének interjújából, amit a Népszavának adott.


  A vezető elmondta a napilapnak, hogy munkatársaik legfeljebb azt tudják ellenőrizni, hogy az aláírásokat hiteles, az NVI által kiadott ajánlóíven adták-e le, illetve hogy a papíron szereplő ajánlók valóban az adott választókörben élő szavazópolgárok. Azt, hogy tényleg ők maguk írták-e alá a papírt, vagy csak valaki átmásolta az adataikat, már nem áll módjukban ellenőrizni.

  “Nem vagyunk írásszakértők. Három nap alatt senkinek sincs se kapacitása, se tudása arra, hogy a szignók hitelességét megvizsgálja” – nyilatkozta Gáva.

  A másik probléma, amivel szemben teljesen tehetetlen (vagy alkalmatlan?) az NVI, az a határon túli választók névjegyzékében szereplők ellenőrzése. Mivel az NVI más országok népességnyilvántartására nem lát rá, így az, aki egyszer regisztrálta magát a határon túliak névjegyzékébe, az tíz évig szerepelni is fog rajta.


  Vagyis kiküldik neki a választási iratokat még akkor is, ha időközben meghalt.

  Ezeket az iratokat pedig tulajdonképpen bárki felhasználhatja, hogy az elhalálozott nevében szavazzon.

  “A már regisztrált külhoniaknak leveleket küldtünk, amiben felhívtuk a figyelmüket arra, hogy szerepelnek a névjegyzékben, és ha valamilyen adat változott, azt jelentsék be” – tette hozzá az elnökhelyettes. Arról nem beszélt, hogy vajon hány halott tett eddig bejelentést a saját elhalálozásáról…

  A Gáva-interjúból világosan látszik, hogy mostanra már a kormány a látszatát sem akarja fenntartani annak, hogy egy tiszta, átlátható választási rendszert képes működtetni. Simán lehet csalni, akik pedig kompetensek lennének mindezt ellenőrizni, tehetetlenek ellene…

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 20.

  1. 139
   139
   a választói értékelik, nem véletlenül nyeri a válaszásokat fölényesen
  2. prominor
   prominor
   Igen a 2.5 millió ember, ami nem is biztos, hogy annyi, hiszen a 7 pontját csak 1.05 millió ember irta alá...
   Attól még a számolás mehetne, hogy a szövegértelmezéssel hadilábon állsz..
   Magyarország lakossága 9,7 millió ember a csendes (vagy az elhallgatatott) többség...
  3. setni
   setni
   De a többség az a kormányt támogatja és az a lényeg.
   Akkor lehetne igazad ha két(2) párt lenne.
   Túl kellene már lépni ezen és azzal a lappokkal játszani amit a kormány oszt.
   Nem lehet más pakliból játszani ha francia kártyával megy a játék akkor ne húzzunk elő piros alsót.....
   DanielXYZ kedveli ezt.
  4. 139
   139
   Ezen valóban el kellene elmélkedjél. Van egy párt(egy irányzat) amelyikkel egyetért 2,5 millió szavazó és van 100 másik párt (100 féle pártprogrammal) amelyeknek szintén van összesen 2,5 millió szavazata. Például a 100 ellenzéki párt közzül az Iránytű pártra is szavaztak vagy 2000 -en legyenek ők az ország politikájának a meghatározói?
   Utoljára módosítva: 2019 Április 23
  5. prominor
   prominor
   Nem a többség támogatja a kormányt, s valóban túl kellene ezen lépni..
   Mert a hatályos jogszabályok szerint szerzett két harmados többséget a kormánypárt, azok szerint a jogszabályok amiket ők hoztak előző regnálásuk alatt...
   S itt én többször leirtam amennyiben a választók tényleges akarata érvényesül akkor is meg lett volna a Fidesz többsége a választáson, csak éppen minden törvényért, minden lépésért meg kellett volna küzdenie a parlamentben, mert éppen ők voltak azok akik az előzőekben szinte mindent 2/3-hoz kötöttek...
   Fenntartom továbbra is : ez alkotmányos diktatúra, ahol az ellenzék csak biodiszlet, sőt a világ legjobban fizetett diszlete a parlamenti demokráciának nevezett előadáshoz...
   s mint Petőfi mondá vala: bár felül a gálya. s alul víznek árja, azért a víz az úr...
  6. setni
   setni
   Szeretném azt mondani hogy igazad van de, nem.
   A többség a kormánnyal van.
   Persze hogy megváltoztattak mindent így jutottak totális hatalomhoz, az ellenzék semmit nem értett belőle azok leragadtak a rendszerváltozásnál azt gondolták hogy egy választást elbukunk de semmi baj négy év múlva majd nyerünk.....egyszerűen nem látták át a fidesz agresszivátását.
   Tönkre tette a Kisgazdákat, MDF-et szdsz-t, kerszténydemokratákat....az mszp megkapta hogy kommunista a jobbike meg belebukott a fasiszta jelzőbe.
   Az ellenzék csak kapkodott a fidesz nem szavazott nem állt le vitázni bedarált mindent és mindenkit.
   Baalcain kedveli ezt.
  7. prominor
   prominor
   Azért beszélünk el egymás mellett mert ellenzéki pártokról beszéltek,, Én az emberekről, a választópolgárokról beszélek. Van Jobbik és a DK és a futottak még. Hiszen a Szocik még saját jelöltet sem tudtak állitani a partnerük a Párbeszéd meg számszerüleg értékelhetetlen támogatású-- S van a többi párt együtt annyi támogatóval, mint a DK és a Jobbik.. Ez egyharmad, mint a Fideszé, de a harmadik harmad a fontos, meg azok akik egy programot támogatnak,, Ahogy Ukrajnában, Szlovákiában az elnökválasztáson egy program mögé álltak be az emberek..
   Mert nem biztos hogy a leosztott lapok nem elegendőek …
  8. setni
   setni
   Akik nem szavaznak azok is kormánypártiak szerintem. Mert most az emberek büszkék arra hogy olyan a kormány aki nem fekszik le a nyugati erőknek és úgy tűnik hogy önállóan viszik előre az ország sorsát.
   ne feledd a határon kívülieket az is megmozdítja az embereket mindenkiben a hazafias lelkesedés szíve dobog.
   Van még tartalék a fidesznél.
   Az ellenzék meg semmi újat nem tud mondani.
  9. sidavoq
   sidavoq
   A múlt héten volt Indonézia történetének az eddigi legnagyobb választása: a 260 milliós országban körülbelül 150 millióan járultak az urnák elé, ahol az elnökről, a nemzeti parlamentről és a helyi önkormányzatokról is voksoltak. A nyolc órás szavazás után nekiálltak kézzel megszámlálni a szavazatokat.
   Szombat estére 272 szavazatszámláló halt bele a kimerültségbe, 1878-an pedig belebetegedtek a feszített munkatempóba.
  10. eddy56
   eddy56
   Aranyosan nalunk 13 halottal es olyan 80 beteggel kellene szamolni.
   Van aki szerint tokre megerne(marmint ha o nem lenne szavazatszamlalo)

Megosztás