Mennyi cukrot fogyasztasz? Diabetes étrend+receptek

Sidhe

Kitiltott (BANned)
A cukor tökéletesen helyettesíthető a steviaval, és semmi mellékhatása nincs. Mondjuk ízben eleinte kicsit szokatlan, de 1-2 hónap után észre sem veszed.

1-2 hónap alatt azt is megszokod, ha teljesen kihagyod a cukrot mindenből. :)
Az agyad viszont szénhidráttal működik, szóval nem biztos hogy olyan jól jársz vele.
 

hukkle

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is gondoltam volna, h ennyire figyelni kell. Néha úgy gondolom, h. a kémia volt a leghasznosabb tárgy a suliban a reáltárgyak közül :D
 

Ilkiko

Állandó Tag
Állandó Tag
és olyan ez mint az alkeszoknak a gyógyszer, nekem sem esik már jól a cukros étel, ital, túl édesnek érzem
 

black-rose

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem nagyon szoktam cukros ételeket fogyasztani.Persze egy kevés cukor kell a szervezetbe, viszont nem szeretem a szopogatós cukorkákat és a teába is mézet szoktunk rakni.
 

Rzsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik jól bevált diabetikus csokitorta receptet szeretnék veletek megosztani. Nálunk bevált, a családban van cukorbeteg, én nem vagyok az, de nekem is ízlik. :)

Csokitorta


Hozzávalók:

Tésztához:
- 7 tojás
- 2,5 dkg szorbit
- 2,5 dkg glukonon
- 15 dkg liszt

Krémhez:
- 2,5 dkg szorbit
- 2,5 dkg glukonon
- 2,5 dl víz
- 2,5 dkg búzakeményítő
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg kakaópor
- vanillin kristály

Elkészítés: A tésztája ugyanúgy készül, mint a piskóta. A tojásfehérjét habbá verjük, belekeverjük az édesítőszereket. A tojássárgáját egy nagyon pici lisztben elkeverjük, és beletesszük a fehérjébe. Majd hozzáadjuk az egész lisztet és átkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tortakarikába öntjük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A szorbitot, a glukonont, a búzakeményítőt és a kakaóport felfőzzük a 2,5 dl vízben. Ha kihűlt elkeverjük a 30 dkg vajjal vagy margarinnal. Vanillin kristállyal ízesítjük. Ezután a szokott módon megkenjük a tortalapot.


Elkészítési idő: 1,5 óra
Egy adag: 100g (2 szelet)
1666 Kj\396 Kcal

Ez a recept nagyon jól hangzik ki fogom próbálni, Én sem vagyok cukorbeteg de nagyon szeretem az édességet, sajnos édesanyám viszont 2-es típusú cukorbeteg.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy cikk, amit most találtam:
Mennyi a sok cukor?
Japán és amerikai kutatók legújabb tanulmánya szerint az eddigi maximálisan ajánlott napi cukorbevitel is növeli a szív- és érrendszeri betegségek a kialakulásának a kockázatát.
A Központi Táplálkozási Útmutató azt javasolja az amerikaiaknak, hogy az elfogyasztott cukor a napi kalória bevitel maximum 25 százalékát tegye ki. Ez azonban amellett, hogy soknak tűnik, az orvosok véleményét is megosztja. A japán kutatók és a California Egyetem tudósainak tanulmányából ugyanis kiderült, hogy azok a felnőttek, akik sok cukrot fogyasztanak, jelentősen növelik a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A tanulmányba 48, tizennyolc - és negyven év közötti felnőttet vontak be, akiket megkértek, hogy a vizsgálat előtt öt héttel jelentősen korlátozzák a cukorbevitelüket.
Ez után két héten keresztül a napi kalória bevitel 25 százalékának megfelelő olyan cukrot kellett fogyasztaniuk, mint például a fruktóz, a magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup, vagy a glükóz. Ezután a kutatók megállapították, hogy az önkéntesek vérében megemelkedett az LDL koleszterin, a triglicerid valamint az apoliprotein-B fehérje szintje - vagyis azoknak a komponenseknek az aránya, amelyek érelmeszedésre hajlamosítva növelik a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
"Az új eredmények azt mutatják, hogy azoknál, akik napi 25 százalék hozzáadott cukrot fogyasztanak - mint például a fruktóz vagy a glükóz - ezek a különböző kockázati faktorok együtt fokozzák az érrendszeri betegségek kialakulásának az esélyét" magyarázta a Kimber Stanhope, a kutatás vezetője. Az új eredmények fényében az American Heart Association most azt javasolja, hogy a napi hozzáadott cukor bevitele az étkezések során ne haladja meg a napi kalóriamennyiség öt százalékát sem.
napidoktor.hu
 
Oldal tetejére