Pert nyert az olajóriás ellen az amazonasi törzs, több millió hektár őserdő menekült meg

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 25.

Melitta - 2019 Május 25, 06:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amazonaszi esőerdő a világon a legnagyobb és legsűrűbb erdőterület. Azonban, ami igencsak aggasztó, hogy a hivatalos adatok szerint egymillió focipályányi erdőt vágtak ki 2017. augusztusa és 2018. júliusa között Brazíliában.

  [​IMG]

  Az esőerdővel borított Amazonas-medence 60 százaléka Brazíliához tartozik. A legfontosabb környezetvédelmi kérdés Brazíliában az Amazonas-medence sorsa. Nem csak a sokszínű élővilágát veszélyezteti a folyamatos erdőirtás, de az sem egy elhanyagolandó tény, hogy az Amazonas miatt itt található a bolygó felszíni édesvízkészletének közel ötöde is. Ami az Amazonas-medencében történik az a világ élővilágára és klímájára is hatással van.

  Nem elég, hogy az óriási erdőirtások ellen küzdenek a Greenpeace aktivisták, és az őslakosok, az Amazonas területén lévő óriási olajkészlet miatt az olajmágnások ostromlása is nehezíti a helyzetet. Nemrég azonban egy helyi törzs a törvény erejéhez fordult, és beperelte az egyik nagy olajvállalatot, azért, hogy elkerülhessék az Amazonas pusztulását.

  A Waorani törzs meg is nyerte a pert, ezért úgy tűnik, hogy egy óriási lépést tettek a környezetvédelem érdekében. A törvény szerint minden bennszülött törzsnek joga van azon a területen, amin él, tiszteletbe kell tartani őket, és a beleegyezésük nélkül nem értékesíthető az ősi terület. A Waorani törzs megakadályozta, hogy a kormány tárgyalásokat kezdjen egy olajtársaságokkal. A sikeres akcióhoz Leonardo DiCaprio is gratulált egy Twitter bejegyzésben. Ezzel a lépéssel a törzs félmillió hektárnyi erdőt mentett meg a különleges élővilágával együtt.

  https://twitter.com/i/status/1121538595855249408
   
  demonn kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 25.

  1. setni
   setni
   Nagyon helyes figyelembe kell venni a helyiek igényeit.
   De, majd jönnek azok akik ezt a döntést kritizálni fogják.
   PL. milyen civil támogatással sikerült idáig jutniuk az őslakosoknak?
   (minden nyáron lejátszódik az alábbi eset a ház előtt fák vannak jön a nyár és hogy-hogy nem a szomszéd is a fák alá áll a kocsival hisz az utca közterület...előtte csak a gyep meg a beton...)
  2. prominor
   prominor
   Én is összeszartam volna magam a bírósághoz hasonlóan, ha ezek a "pofák" megjelennek a mérgezett lándzsáikkal....
  3. gumelig
   gumelig
   Majd lelövöldözik őket. :(
   prominor kedveli ezt.
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   DiCaprio, aki a privát repcsijével szépen tolja az atmoszférába a cuccot, ami ellen hápog néha.

Megosztás